ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2013

Μάκης Βορίδης: "Όταν δανείζεσαι, ποια εθνική κυριαρχία;"


ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ (Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας)- Βουλή, 17/7/2013 

 «Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίστηκε από μικροψυχία, ψεύδη, αοριστίες, βαθύ αντικοινοβουλευτισμό, φληναφήματα, ψευδοσυναισθηματισμούς, υπεράσπιση των πιο αντιδραστικών και παρωχημένων ιδεών και δομών. 

Και ξεκινώ από την μικροψυχία: Υπάρχει μία επιτυχία, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, που αφορά τους καταναλωτές, που αφορά τους εργαζόμενους στην εστίαση, που αφορά τους επιχειρηματίες. Η μείωση του ΦΠΑ από το 23% στο 13%! Και δεν μπορούν να το ανεχθούν! 
Δεν μπορούν να χαρούν μαζί με τον ελληνικό λαό γι’ αυτή την επιτυχία! Διότι όλη η πολιτική τους ύπαρξη στηρίζεται στην αποτυχία της συγκεκριμένης πολιτικής, αλλά, ταυτόχρονα, στη δυστυχία του ελληνικού λαού. 

Η επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ είναι επένδυση στη δυστυχία του ελληνικού λαού! Και αυτό φάνηκε περίτρανα και ξεκάθαρα. 
Ψεύδη! "Πετιούνται δεκαπέντε χιλιάδες φτωχά παιδιά των λαϊκών οικογενειών χωρίς εκπαίδευση". Ψεύδη! 

"Απολύονται χιλιάδες άνθρωποι με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο". Ψεύδος πρώτο. 

Πώς μένουν χωρίς εκπαίδευση, αφού οι ειδικότητες οι συγκεκριμένες παρέχονται από τα δημόσια ΙΕΚ δωρεάν και σε καλύτερο επίπεδο; 
Πώς μένουν χωρίς εκπαίδευση τα δεκαπέντε χιλιάδες παιδιά; Χονδροειδή ψέματα! 

"Απολύονται και πετάγονται στο δρόμο." 
Ποιοι και πόσοι – συγκεκριμένα - πετάγονται στο δρόμο από το συγκεκριμένο νομοσχέδιο; 
Άρα, λοιπόν, εννοούν - ακούστε γιατί πάω στο τρίτο - την υπεράσπιση των πιο παρωχημένων και αντιδραστικών ιδεών για τις συγκεκριμένες αντιλήψεις. 

Ελληνικό δημόσιο: Βεβαίως, δεν είναι καλό το ελληνικό δημόσιο. Έχει προβλήματα. Βέβαια και πρέπει να αναδιαρθρωθεί.
(…) Φυσικά και πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις, χωρίς καμία αμφιβολία. Κανείς από αυτούς δεν λέει τι τύπου παρεμβάσεις. Κινητικότητα… 
(…) Δεν πειράζει. Ξέρετε ότι είμαι ανεκτικός άνθρωπος, παρά τα όσα μου καταμαρτυρείτε.

 Λέω, λοιπόν: Η κινητικότητα, επί της αρχής, δεν είναι ένα πράγμα για να συμφωνήσουμε; Κάποιοι περισσεύουν από εδώ, κάποιοι μας λείπουν από εκεί. Να πάρουμε αυτούς που μας περισσεύουν από εδώ, να τους πάμε από εκεί. Συμφωνήσατε επί της αρχής; Όχι. 

(…) Επί της αρχής δεν συμφωνείτε. Τα υπόλοιπα θα τα ακούγαμε ως κριτική. Τα υπόλοιπα είναι δημιουργική κριτική που την κάνουν οι Βουλευτές μας. Δεν την κάνετε εσείς. 
Οι Βουλευτές μας έκαναν τη δημιουργική κριτική. Λέμε "ναι" στην κινητικότητα, αλλά ναι, θέλουμε σχέδιο συγκροτημένο, αναδιαρθρωμένο, θέλουμε επιχείρημα, θέλουμε να δούμε ποιοι λείπουν, θέλουμε αξιολόγηση των δομών, θέλουμε αξιολόγηση των προσώπων. Αυτά λέμε εμείς. (…) 
Εσείς δεν λέτε αυτό. Εσείς λέτε "όχι" στην κινητικότητα, "όχι" στην αξιολόγηση, "όχι" στη διαθεσιμότητα. Υπάρχει από τη διαθεσιμότητα … (…)

Καταλήγουμε ότι υπάρχει πλεονάζον προσωπικό. Αντί να κάθεται να το πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος, το βάζουμε σε διαθεσιμότητα, δίνουμε και χρήματα μέχρι να γίνει εκείνη η αξιολόγηση που επιτρέπει την τοποθέτησή τους. 
Συμφωνήσατε; Όχι. 

Όμως, φτάνουμε και στο μεγάλο ταμπού. Απολύσεις. (…) 
Απολύσεις: Η κακή λέξη ακούστηκε. Απολύσεις στο δημόσιο. Δεν έχει σημασία αν δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί οικονομικά, διότι αυτό εγώ δεν το άκουσα από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. 

Μπορεί να αντέξει σήμερα αυτό το οικονομικό βάρος το δημόσιο; Δηλαδή, ποιος; Ο φορολογούμενος. Μπορεί να το αντέξει; Δεν το άκουσα. Δεν σας νοιάζει. Δεν πειράζει. (…)

Δεν σας νοιάζει. Θέλετε να έλθετε εδώ να μας πείτε ιστορίες για το πόσο είστε μαζί με τους απολυμένους, με τις οικογένειες που έχουν δυσκολία, που χάνουν το εισόδημά τους, που έχουν πολλά παιδιά, όλο αυτό, λες και εμείς αυτούς δεν τους σκεφτόμαστε.

Όμως, θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Όταν αποφασίζετε την επέκταση των δημοσίων δαπανών - που θα χρειαστεί να πληρώσουν φόρους, γιατί έτσι πληρώνεις την επέκταση των δημοσίων δαπανών, θα χρειαστεί να αυξηθεί η φορολογία, άρα θα χρειαστεί να χαθούν θέσεις εργασίας, γιατί δεν γίνεται αλλιώς, άρα θα χρειαστεί να υπάρξει αποεπένδυση, άρα να κλείσουν επιχειρήσεις - αυτούς εσείς δεν τους σκεφθήκατε; 

Γιατί είναι εύκολο να λες αυτά τα ωραία ψευδοσυναισθηματικά, γιατί είναι καλό και γλυκερό και συμπαθητικό, αλλά το δύσκολο είναι να φτιάξεις θέσεις εργασίας. 

Το δύσκολο είναι να αντιμετωπίσεις τα πραγματικά προβλήματα της οικονομίας. 
Το δύσκολο είναι να περιορίσεις τα ελλείμματα.
Το δύσκολο είναι να έχεις τα δικά σου χρήματα για να μιλάς για εθνική κυριαρχία. 
Διότι, όταν δανείζεσαι, φυσικά ποια εθνική κυριαρχία; 

Αυτή, λοιπόν, η πολιτική η δική μας, του περιορισμού του δανεισμού, είναι αυτή που ενισχύει την εθνική κυριαρχία. Αυτή η πολιτική μας, της αντιμετώπισης των ελλειμμάτων ανταγωνιστικότητας, που το πήραμε στο -15% και τώρα ουσιαστικά ισοσκελίζεται, αυτή είναι η πολιτική της εθνικής κυριαρχίας. 

Διότι σήμερα, με μηδενισμένα τα δημοσιονομικά ελλείμματα, με βελτιωμένα, σχεδόν μηδενισμένα τα ελλείμματα ανταγωνιστικότητας τώρα, ναι, οι Έλληνες ζουν με τα δικά τους λεφτά και μπορούν να έχουν πραγματική εθνική κυριαρχία.

Όχι την άλλη, τη δανεική, αυτή που θέλετε εσείς. 

Ας πάμε και στο επόμενο εντυπωσιακό, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι. Άκουσα τον κ. Κασιδιάρη. Ο κ. Κασιδιάρης τι είπε; Είπε: "Ενώ απολύετε σχολικούς φύλακες, ενώ απολύετε δημοτικούς αστυνομικούς, οι Βουλευτές έχουν αφορολόγητο". 
Και πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρις, οποία σατανική σύμπτωσις! Λες και δεν είχε ακούσει τον κ. Κασιδιάρη ο κ. Τσίπρας, έρχεται και λέει τα εξής: "Απολύετε σχολικούς φύλακες, απολύετε δημοτικούς αστυνομικούς, αλλά διατηρείτε τις παχυλές αμοιβές των Υπουργών και των Βουλευτών που είναι υπεύθυνοι για τη SIEMENS και τα σκάνδαλα". 

Προσέξτε τι παράγει αυτός ο λόγος, διότι προερχόμενος από τη Χρυσή Αυγή, καταλαβαίνουμε πού αποσκοπεί. Αποσκοπεί στην απονομιμοποίηση του πολιτικού συστήματος και του κοινοβουλευτισμού. 

Το καταλάβαμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ στην ίδια γραμμή; 
Δηλαδή, να τον συνδέσω και με κάτι άλλο. Δεν θα πέσει, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η Κυβέρνηση από το Κοινοβούλιο. Θα πέσει από τη λαϊκή πίεση έξω. Δεν το κατάλαβα. Δεν έγιναν εκλογές; Δεν υπάρχει… 

Μη βιάζεσθε. Πάντα τα δικά μου επιχειρήματα μου είναι πιο σύνθετα. Μην με αντιμετωπίζετε απλοϊκά. Δηλαδή, δεν έγιναν εκλογές; Δεν υπάρχει νόμιμα συγκροτημένο Κοινοβούλιο; Το Κοινοβούλιο δεν έχει δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην παρούσα Κυβέρνηση; Πώς δεν θα πέσει από το Κοινοβούλιο και θα πέσει από την πλατεία; Θα γίνει κάτι; Σαν τι; 

Σαν την Κομμούνα του Παρισιού, λέω εγώ, που το άκουσα στην εισαγωγική τοποθέτηση του κ. Τσίπρα στο Συνέδριό του ή θα βρεθούμε - πώς το είπαμε;- στα γουναράδικα; Θα ήθελα να καταλάβω τι από τα δύο ισχύει. 

Εμπεδωμένος, βαθύς, αντικοινοβουλευτικός λόγος από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και είναι ντροπή για την Αξιωματική Αντιπολίτευση αυτό. Όμως, ακούω και τα υπόλοιπα. Ακούστε τι λέει: "Τόσες απολύσεις έχουν γίνει". 

Ποιες απολύσεις έχουν γίνει; Διότι έχουν γίνει απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα. Οι μόνες απολύσεις που έχουν γίνει ως ενότητα αφορούν μόνο την ΕΡΤ. Άλλη απόλυση δεν έχει γίνει. 

Για να ανοίξω και μία παρένθεση, για να είμαστε όλοι συνεννοημένοι προς πάσα κατεύθυνση, άρθρο 108… Παρακαλώ πολύ για την απόσυρσή του. Διαβάστε την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου, κύριε Υπουργέ των Οικονομικών.

Εμείς εδώ που στηρίζουμε την Κυβέρνηση, έχουμε ψηφίσει για να κοπούν οι συντάξεις του ΟΓΑ, γιατί μας είπατε ότι δεν υπάρχουν 50 εκατομμύρια. Δεν δίνουμε 80 εκατομμύρια παραπάνω για αποζημιώσεις. Το ξεκαθαρίζουμε. Δεν δίνουμε! Ξεκάθαρες κουβέντες! Δεν υπάρχει περίπτωση!

 Εδώ, λοιπόν, εμείς θα κάνουμε αυτά. Όμως, δεν το άκουσα αυτό. Ποιο ήταν αυτό; Πού είστε εσείς στο ζήτημα αυτό; Δεν σας άκουσα. Όμως, βέβαια, άμα το σωματείο είναι ΣΥΡΙΖΑ, να πάρουν 70.000 ευρώ αποζημίωση. Δεν σας άκουσα. (…) 

Συνεχίζω και καταλήγω.
Υπήρχε προστιθέμενη αξία σε αυτή την ομιλία του κ. Τσίπρα; 
Με δύο λόγια, ακούσαμε κάτι λίγο παραπάνω, λίγο πιο ενδιαφέρον, λίγο καινούργιο, κάτι λίγο διαφορετικό από αυτά τα οποία ακούμε τρία χρόνια εκτός από το ότι θα αποτύχει η χώρα, θα πέσουμε έξω, θα καταστραφούμε, εκτός από το ότι δεν έχει μείνει τίποτα, η ανθρωπιστική κρίση, το Μνημόνιο, η υποτέλεια και όλο αυτό το σχετικό; 

Υπήρχε μία πραγματική ιδέα που να συμβάλει στην υπέρβαση της κρίσης; Ποια; 

Η ενότητα των χωρών της Ευρώπης μαζί με τα κινήματα της οικολογίας, της Αριστεράς και τα εναλλακτικά, που είναι περίπου 2,5% των ευρωπαϊκών λαών και θα ανατρέψουν τους συσχετισμούς; 

Ο ελληνικός λαός θέλει λύσεις και απαντήσεις τώρα! Όχι κομμουνιστικές φαντασιώσεις! Δεν του αρκούν, δεν του ταιριάζουν. Ελάτε να κάνετε καμιά πρόταση να συζητήσουμε. Μέχρι τότε είστε ανάξιοι λόγου και ανάξιοι του ρόλου σας!»