ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013

Δημήτρης Κουκούτσης: Η ΕΡΤ αποτελούσε πρότυπο κακής διαχείρισης και σπατάλης
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΥΚΟΥΤΣΗΣ  (Βουλευτής Μεσσηνίας Χρυσής Αυγής) - Βουλή, 18/7/2013:

«Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε. Έγινε προ ολίγου μία καταγγελία από το Βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πετράκο. Είπε ότι έγινε ένα τηλεφώνημα από τη Χρυσή Αυγή. Προς πού; Δεν είπε το "πού". Σε δημοκρατικούς πολίτες. Στο indymedia! Εκεί έγινε το τηλεφώνημα, λέει, αλλά δεν το λέει ξεκάθαρα. 

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Καλαντζής): Κύριε Κουκούτση, μη χτυπάτε το χέρι σας στο έδρανο. Σας παρακαλώ. 

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΥΚΟΥΤΣΗΣ: Με συγχωρείτε. Αυτό λοιπόν είναι η τρανή απόδειξη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι οι κουκουλοφόροι, οι δολοφόνοι και αυτοί που καίνε κάθε φορά την Αθήνα. 

Το είπαν μόνοι τους ξεκάθαρα, γιατί έχει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγελία για το τηλεφώνημα. 
Πού έγινε το τηλεφώνημα; Για πείτε μας. Στο indymedia, κύριες και κύριοι. 

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ: Τι είναι αυτό; 

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΥΚΟΥΤΣΗΣ: Ξέρετε πολύ καλά τι είναι. Δικό σας όργανο είναι. Εσείς που καίτε την Αθήνα το ξέρετε μια χαρά. Αλλά – μη γελάτε, κύριε Βαρεμένε - δεν είμαστε στο Βουκουρέστι. Ξέρετε εσείς. Σαν εκφωνητής του Τσαουσέσκου ξέρετε πολύ καλά. Δεν είμαστε στο Βουκουρέστι. Liniste. Θα σας πω και κάτι άλλο: Δεν έχετε να κάνετε με την "ελαφροδεξιούλα". Έχετε με άλλους να κάνετε. Πάρτε το χαμπάρι, χωνέψτε το. Εμείς δεν χαριζόμαστε. 

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ: Έχουμε μαζέψει τέτοιους! Σιγά μη σε φοβηθούμε κιόλας.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΥΚΟΥΤΣΗΣ: Το κλείσιμο της ΕΡΤ είναι γεγονός λοιπόν και όσες αντιδράσεις και να υπάρξουν, δεν αλλάζει τίποτα. Το θατσερικού τύπου θάρρος που χρειάζεται για να καταργηθεί εν μία νυκτί ένας οργανισμός δυόμισι χιλιάδων υπαλλήλων, ο οποίος θα μπορούσε να λειτουργήσει και με τους μισούς, αποτελούσε επιπλέον πρότυπο κακής διαχείρισης και σπατάλης με αργομισθίες και προκλητικά υψηλούς μισθούς ευνοουμένων των εκάστοτε Υπουργών. 

Λένε πολλοί ότι η εξυγίανση θα μπορούσε να γίνει όταν η ΕΡΤ θα ήταν ανοιχτή. Ο κ. Σαμαράς, από τη δική του μεριά καλά έκανε και το έκανε έτσι γιατί δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς, αλλά η δημόσια τηλεόραση οφείλει να υπηρετεί… 

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: ... (Δεν ακούστηκε) ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΥΚΟΥΤΣΗΣ: Είπατε κάτι, κύριε Διαμαντόπουλε; ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ό,τι άκουσες. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΥΚΟΥΤΣΗΣ: Δεν άκουσα, πείτε μου ξανά. Θα έρθετε να μου το πείτε έξω μετά. Δεν σας απαντώ εδώ. ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Καλαντζής): Σας παρακαλώ πολύ, κύριε Κουκούτση και κύριε Διαμαντόπουλε. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΥΚΟΥΤΣΗΣ: Η δημόσια τηλεόραση οφείλει να υπηρετεί…ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Κύριε Πρόεδρε, να ανακαλέσετε τον κύριο στην τάξη. Θα έπρεπε να το είχατε κάνει προ πολλού.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΥΚΟΥΤΣΗΣ: Ήσυχα, κουμουνιστές. Συγγνώμη, δεν είναι κομουνιστές, έκανα λάθος. Εσάς, κύριε Παφίλη, σας τιμώ. Αυτοί είναι "γιαλαντζί". 

Η δημόσια τηλεόραση, λοιπόν, οφείλει να υπηρετεί τον πολιτισμό, να λειτουργεί άνευ ελλειμμάτων, χωρίς να επιδιώκει το κέρδος, το οποίο όμως είναι καλοδεχούμενο εφόσον χρησιμοποιείται για τους σκοπούς της δημόσιας τηλεόρασης και όχι για τον ανήθικο πλουτισμό των διαχειριστών της. 


Όταν έκλεισε η ΕΡΤ, ο κ. Τσίπρας έκανε μια ανερμάτιστη δήλωση, λαϊκίστικη και υποκριτική και είπε ότι ο ελληνικός λαός πληρώνει την ΕΡΤ και δικαιούται να έχει αντικειμενική και πλουραλιστική ενημέρωση. Δηλαδή, Mr. Αλέξης, πριν κλείσει η ΕΡΤ είχαμε πλουραλιστική και αντικειμενική ενημέρωση και τώρα που έκλεισε, τη χάσαμε; Είμαστε με τα καλά μας; Μιλάμε για την κατ’ εξοχήν κυβερνητική προπαγάνδα. Ακούσατε ποτέ δημοσιογράφο να ασκεί δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση; Απλώς αναπαρήγαγαν τις ειδήσεις του συστήματος. Όταν χάνονταν επιχειρήσεις, ζωές, οικογένειες, πού ήταν η ΕΡΤ; Θα μπορούσε να γίνει "το" μέσο ενημέρωσης του εξευτελισμένου Έλληνα. Εις μάτην. Έξω από το κτήριο της ΕΡΤ τι κυματίζουν; Σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΜΕ, άλλων συνιστωσών και συνθήματα όπως: «ΕΑΜ, ΕΛΑΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ». Ο κ. Πετράκος παρεξηγήθηκε στην Καλαμάτα μια φορά όταν μας φώναζε "ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ" με εκατό άπλυτους και του είπα και εγώ: "Στο Βίτσι και στο Γράμμο σας βάλαμε στην άμμο". Δεν είπα τίποτα κακό. Αυτός εκνευρίστηκε, του κακοφάνηκε. 
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Κύριε Πρόεδρε, σας παρακαλώ να τον ανακαλέσετε στην τάξη!ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΥΚΟΥΤΣΗΣ: Τώρα που η ενότητα του έθνους είναι το ζητούμενο, δεν χρειάζονται τέτοια πράγματα. Το ξαναλέμε. Τα θύματα είναι οι απλοί εργαζόμενοι και όχι οι δημοσιογράφοι και οι διοικητικοί μαχαραγιάδες. 

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Δοσίλογοι και ταγματασφαλίτες…

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΥΚΟΥΤΣΗΣ: Στεναχωρήθηκες; 

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Καλαντζής): Κύριε Κουκούτση, γιατί απαντάτε στο συνάδελφο;

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΥΚΟΥΤΣΗΣ: Μα δεν μπορώ να ακούω φωνές. 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, τον διακόπτουν συνέχεια. 

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: … (Δεν ακούστηκε) 

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΥΚΟΥΤΣΗΣ: Η κ. Ρεπούση της ΔΗΜΑΡ είχε δηλώσει προεκλογικά στον κ. Θεοδωράκη στο "Mega", ότι οι πολίτες οφείλουν να υπακούουν στο νόμους ακόμα και όταν είναι άδικοι. Βέβαια, υπάρχουν απόλυτες γνώμες γύρω από το θέμα. Κάποιοι "βρήκαν" το κλείσιμο της ΕΡΤ χούντα και πραξικόπημα.

Πόλωση και υποκρισία και από τους μεν και από τους δε. Μερικοί αναγνωρίζουν ξαφνικά ως το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας την αισχρή κατάσταση στην ΕΡΤ. Οι άλλοι μιλούν πλέον για χουντοποίηση και λογοκρισία. Πού; Στην ΕΡΤ της ελάχιστης τηλεθέασης.

Νεαρή απόφοιτος Πανεπιστημίου, με το μπαμπά της μέλος του ΠΑΣΟΚ, που είχε διοριστεί στην ΕΡΤ, θα περνάει μία δυο φορές την εβδομάδα να βάζει τυπικές υπογραφές, οι καθαρές ετήσιες αποδοχές της θα έχουν φτάσει στα 60.000 ευρώ και στον πολύ ελεύθερο χρόνο της θα τρέχει για μια αντιπροσωπεία πολυεθνικής την οποία η ίδια διεύθυνε “full time”. 

Τεχνικοί άφηναν σύγχρονα ακριβοπληρωμένα μηχανήματα στο υπόγειο να σαπίζουν. 

Η ΕΡΤ3 είχε 422 εργαζόμενους και 490 συνδέσεις κινητών τηλεφώνων και δίνονταν επιδόματα 400 ευρώ για καφέ κ.λπ. 

--Συμφωνούμε πλήρως με την εκδίωξη λαμογιών που λυμαίνονταν και λυμαίνονται ακόμα δημόσιο χρήμα. 
--Συμφωνούμε πλήρως με την εκδίωξη των διπλοθεσιτών και τριπλοθεσιτών, που τώρα καίγονται και κλαίγονται. 
--Συμφωνούμε πλήρως και με τη δίωξη εθνομηδενιστών κηφήνων που βρήκαν στέγη στην Ελληνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση. 
--Συμφωνούμε πλήρως με την κατάργηση εξωφρενικών προσλήψεων με μυθικούς μισθούς δημοσιογράφων που πάντα έγλειφαν την εκάστοτε Κυβέρνηση. 
Αλλά γι’ αυτούς είμαστε σίγουροι ότι θα απορροφηθούν και πάλι. 
Για όλα τα παραπάνω εμείς δεν έχουμε καμία λύπη και ευχόμαστε – γιατί δεν έχουμε ακόμα πειστεί - ότι θα πάψουν να υπάρχουν. 
Όμως, είμαστε κάθετα αντίθετοι στην τυφλή απόλυση των υπαλλήλων όπως και σε κάθε τυφλή απόλυση που μόνο σκοπό έχει την εξαθλίωση και όχι την εξυγίανση όπως διατείνονται. 

Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε όλα τα κλεισίματα, ακόμα και των νοσοκομείων, των αμυντικών βιομηχανιών, που σιγά-σιγά ανακοινώνονται. 

O κόσμος έχει χάσει δουλειές, σπίτια, τον ύπνο του τον ίδιο. Χάνει την πατρίδα του.

Εδώ έχουμε να κάνουμε ένα ερώτημα προς την Κυβέρνηση και προς την ΕΡΤ: Γι’ αυτά τι κάνανε; Και είναι η απόλυτη σιωπή.

Για εμάς τους Έλληνες εθνικιστές δεν υπάρχει με το κλείσιμο ή το άνοιγμα της ΕΡΤ ούτε έλλειψη δημοκρατίας ούτε περίσσευμα. 

Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.»