ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013

Αθανάσιος Πετράκος: Οι δημοκράτες και αντιφασίστες δεν φοβούνταιΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ (Βουλευτής Μεσσηνίας ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ), Βουλή, 18-7-2013: 

«Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, οφείλω πριν ξεκινήσω την τοποθέτησή μου να καταγγείλω την Χρυσή Αυγή γιατί από το τηλέφωνό της χθες μέσα στη Βουλή επιχείρησε να τρομοκρατήσει όσους θα διαδηλώσουν το Σάββατο στην Καλαμάτα ενάντια στο φεστιβάλ που επιδιώκει για να τιμήσει τις δικτατορίες… 


ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΥΚΟΥΤΣΗΣ: Εσύ θα είσαι κάτω; Για έλα. Έλα να σε δούμε. Πού πήρες τηλέφωνο εσύ Πετράκο; Στο Indymedia; ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Καλαντζής): Παρακαλώ! ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ: Και να τους δηλώσουμε ότι οι δημοκράτες και αντιφασίστες δεν φοβούνται. Να το βγάλουν αυτό από το μυαλό τους. Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, το κλείσιμο της ΕΡΤ αποδεικνύει τον ολισθηρό αντιδημοκρατικό νόμο, στον οποίο βαδίζει εδώ και καιρό η Κυβέρνηση, η οποία επιδιώκει να εκφοβίσει τους εργαζόμενους σε όλους τους δημόσιους φορείς ότι θα έχουν την ίδια τύχη με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ.Επιπλέον, εξυπηρετεί τα ιδιωτικά συμφέροντα των ιδιωτικών καναλαρχών που είναι η βασική συνιστώσα του τριγώνου της διαπλοκής στους οποίους στηρίζεται η Κυβέρνηση για να κρατηθεί στην εξουσία, οι οποίοι είναι οι φορείς της σύγχρονης δικτατορίας των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Να, γιατί το κλείσιμο της ΕΡΤ επιλέχθηκε να γίνει πριν την 30η Ιουνίου που είχε προσδιοριστεί ο διαγωνισμός για την εκχώρηση των δικτύων διανομής του ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος. Διότι ήθελε η Κυβέρνηση να είναι μόνο η Digea, η εταιρεία των ιδιωτών καναλαρχών, που θα συμμετέχει.  Η ακραία αντιδημοκρατική αυτή ενέργεια στη Μεσσηνία απέκτησε ακόμη πιο αντιδημοκρατικά χαρακτηριστικά αφού ανέλαβαν να την υλοποιήσουν παρακρατικά στοιχεία, ιδιώτες καναλάρχες. Ανέλαβε να την υλοποιήσει ιδιώτης καναλάρχης που αυτοαποκαλείται φίλος του κυρίου Πρωθυπουργού. 

Η δημοσιογραφική πιάτσα λέει ότι αυτός είναι που έκανε τη γκάφα και έδωσε το αμοντάριστο πλάνο με τον Πρωθυπουργό χθες το βράδυ. Αν αληθεύει αυτό, τότε πράγματι υπάρχει Θεία Δίκη. 


Βέβαια, αν υπήρχε τεχνικός της ΕΡΤ, και όχι ένας άσχετος ιδιώτης καναλάρχης, θα τον είχε προστατεύσει τον Πρωθυπουργό, όποια πολιτική τοποθέτηση και να είχε αυτός ο τεχνικός, γιατί θα καταλάβαινε ότι αυτό το πλάνο δεν δημοσιοποιείται. Ο άκρατος, όμως, νεοφιλελευθερισμός, οι άκρατες αντιδημοκρατικές ενέργειες και η εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλει ο κ. Πρωθυπουργός άσχετους, που δηλώνουν φίλοι του, έχει τίμημα και το πλήρωσε. Επειδή, όμως, δεν απάντησαν τα συναρμόδια Υπουργεία στην ερώτηση που είχα καταθέσει, ούτε η Αστυνομία έχει κάνει τη δουλειά της, παρά τη μηνυτήρια αναφορά, και την πρώτη και τη δεύτερη, εγώ θα επαναλάβω τα ερωτήματα στην Ολομέλεια της Βουλής και θα ζητήσω συγκεκριμένες απαντήσεις.Γιατί η Κυβέρνηση του νόμου και της τάξης δεν κάλεσε τους τεχνικούς της ΕΡΤ, που είναι χρεωμένοι με τα μηχανήματα εκπομπής στη Μεσσηνία, να ανοίξουν το κτήριο και να κατεβάσουν τους διακόπτες; Γιατί προτίμησε παρακρατικό στοιχείο να μπει μέσα; Γιατί δεν ειδοποίησε τον Εισαγγελέα να είναι παρών, ενώ γνώριζε ότι εκεί υπήρχε και μηχάνημα εκπομπής συνδρομητικού καναλιού; Γιατί; Γιατί δεν ειδοποίησε ούτε καν την Αστυνομία; Και γιατί η Αστυνομία δεν κάνει τη δουλειά της, να ψάξει να βρει τα δακτυλικά αποτυπώματα αυτού ή αυτών που έσπασαν τις κλειδαριές και έβαλαν καινούριο λουκέτο; Γιατί δεν το κάνει αυτό μόνη της η Αστυνομία; Αδυνατούμε να το πιστέψουμε, κύριοι Υπουργοί, που δεν έχετε απαντήσει στην ερώτησή μου, προφανώς με άνωθεν εντολή. Και ισχυρίζεστε - το είπε η κ. Ασημακοπούλου - ότι η ΕΡΤ είναι το άνδρο της διαφθοράς και της διαπλοκής και ισχυρίζεστε ότι πρέπει να σπάσουν αυγά. Απαντήστε όμως - δεν έχετε απαντήσει - στην ανοιχτή επιστολή του Γιώργου του Κογιάννη, του πρώην διευθυντή ειδήσεων της ΕΡΤ προς τον κύριο Πρωθυπουργό, ο οποίος λέει: --"Υποθέτω ότι αναφέρεστε, κύριε Πρωθυπουργέ, σε εκείνους που βολέψατε είτε εσείς ο ίδιος είτε οι συνοδοιπόροι και εταίροι σας στην Κυβέρνηση. 

Αναφέρεστε στους 30 - αργόμισθους στην πλειοψηφία τους - ειδικούς συμβούλους και προσωπικό ειδικών θέσεων, που διορίσατε στην ΕΡΤ από την πρώτη κιόλας μέρα της ανάληψης των καθηκόντων σας." 
--"Υποθέτω ότι αναφέρεστε" λέει ο κ. Κογιάννης "στον κουμπάρο σας, κ. Αντωνίου, τον οποίο διορίσατε με αποδοχές 3.500 ευρώ το μήνα." 
--"Υποθέτω ότι αναφέρεστε στον κουμπάρο του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου σας, του κ. Μουρούτη, ο οποίος επίσης λαμβάνει 3.500 ευρώ το μήνα."
--"Υποθέτω ότι αναφέρεστε ακόμη στην συντοπίτισσα του Υπουργού σας, αρμόδιου για τον Τύπο, κ. Κεδίκογλου, την κ. Ματίνα Ρέτσα, που αμείβεται με 3.000 ευρώ το μήνα". 
Όπως επίσης για την κακοδιαχείριση λέει ότι: 
--"Φαντάζομαι ότι αναφέρεστε στο 1 εκατομμύριο ευρώ το χρόνο που κόστιζε η εκπομπή 'Μεσογείων 136' για να βρει βήμα έκφρασης η κ. Ανθή Σαλαγκούδη". 


Αλλά δεν θέλετε να τους ξεβολέψετε αυτούς, γιατί αυτούς θα τους ξαναπάρετε να κάνουν την ίδια δουλειά. ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Καλαντζής): Τελειώστε, κύριε συνάδελφε. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ: Θέλετε να χτυπήσετε τον κόσμο που έχει προσληφθεί, ακόμα και αυτούς που έχουν προσληφθεί με ΑΣΕΠ.

Γιατί εκτός από αυτούς που διορίζετε, υπάρχουν και ΑΣΕΠίτες στην ΕΡΤ. Είναι εκατοντάδες τεχνικοί και δημοσιογράφοι. Αυτούς, όμως, τους απολύετε. 
Γι’ αυτό δεν πείθετε κανέναν. Και ακόμα και αν δεν ψηφίσετε την εξεταστική επιτροπή, είστε ένοχοι στη συνείδηση του ελληνικού λαού, της διεθνούς κοινής γνώμης και όλων των εργαζομένων της ΕΡΤ. 
Σας ευχαριστώ.»