ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τρίτη, 16 Ιουλίου 2013

Ηλίας Κασιδιάρης: Η Βουλή λειτουργεί ως "πλυντήριο" σκανδάλων


ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ, Βουλή, 15-7-2013: Θα ξεκινήσω από το ίδιο σημείο ακριβώς που σταμάτησε ο προηγούμενος ομιλητής. Η Βουλή αυτή είναι Αναθεωρητική. Επομένως, θα έπρεπε να έχει τελειώσει άμεσα με αυτό το αίσχος του νόμου περί ευθύνης Υπουργών. Όλες αυτές οι γελοιότητες με τις Προανακριτικές Επιτροπές, που στην ουσία συγκαλύπτουν τα σκάνδαλα, γίνονται επειδή υπάρχει αυτό το τερατούργημα, ο νόμος περί ευθύνης Υπουργών.

Η Νέα Δημοκρατία είχε υποσχεθεί προεκλογικά ότι θα τον «τελειώσει». Δεν έπραξε απολύτως τίποτε και δεν πράττει απολύτως τίποτε. Γιατί; Διότι επιμένετε να κάνετε τη Βουλή «πλυντήριο» σκανδάλων. Απλά πράγματα.

Η πεμπτουσία της σημερινής συζήτησης περιέχεται σε δύο πολύ βασικά συμπεράσματα, τα οποία αφορούν ποινικές ευθύνες προσώπων. Θα προσπαθήσω να μην μιλήσω πολιτικά, αλλά για συγκεκριμένες ποινικές ευθύνες προσώπων, τα οποία θα πρέπει ακολουθήσουν τον κ. Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο και εν συνεχεία στη φυλακή.

Πρώτον, δεν είπαμε ότι καλύψατε τον Παπακωνσταντίνου. Ο όρος «συγκάλυψη», τον οποίο κατά κόρον έχουμε χρησιμοποιήσει, δεν αφορά τον Παπακωνσταντίνου. Από την πρώτη στιγμή μάλιστα είπαμε ότι με τα μέσα αυτά που διαθέτετε, πυροβολείτε ένα πολιτικό «πτώμα», καίτε ένα πολιτικό «πτώμα» και ταυτόχρονα αφήνετε στο απυρόβλητο αυτούς που παίζουν ακόμα στο πολιτικό παιχνίδι, δηλαδή τον κ. Παπανδρέου, ο οποίος είναι ο άνθρωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που λειτούργησε ως Δούρειος Ίππος για να βάλει ξένες δυνάμεις μέσα στην Ελλάδα και, βεβαίως, τον κ. Βενιζέλο, ο οποίος παριστάνει σήμερα και τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης.

Λειτουργεί, λοιπόν, η Βουλή ως «πλυντήριο» σκανδάλων. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είναι πρωταγωνιστής σε αυτό το «ξέπλυμα» και θα μιλήσω συγκεκριμένα και με μία εικόνα. Όλοι θυμόμαστε την πρώτη ψηφοφορία για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, όταν ο ίδιος ο κ. Σαμαράς, επιδεικτικά, εντελώς παράτυπα, σε μία μυστική ψηφοφορία, πήγε και ψήφισε μόνο στην πρώτη κάλπη, για να δώσει το σήμα στους υπόλοιπους Βουλευτές να μην ψηφίσουν για να αναζητήσουμε τις ποινικές ευθύνες προσώπων, για τα οποία βοούν πλέον τα στοιχεία ότι εμπλέκονται στο σκάνδαλο της Λίστας Λανγκάρντ.

Είχαμε, λοιπόν, πει από την πρώτη στιγμή ότι οι ένοχοι των εγκλημάτων που συνδέονται με τη Λίστα Λαγκάρντ δεν πρόκειται να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη υπό τις παρούσες πολιτικές συνθήκες και επαληθευόμαστε. Στην προκειμένη περίπτωση, η Βουλή συγκαλύπτει εγκληματίες, εξαφανίζει ποινικές ευθύνες. 

Ο κ. Παπακωνσταντίνου θα πάει ασφαλώς σε Ειδικό Δικαστήριο. Δεν είναι, όμως αυτός ο μοναδικός ένοχος γι’ αυτήν την άθλια υπόθεση μαύρου χρήματος και πολιτικής διαφθοράς.

Οι Παπανδρέου και Βενιζέλος έχουν επίσης διαπράξει βαρύτατα αδικήματα, τα οποία απεδείχθησαν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της Προανακριτικής Επιτροπής.

Ο Πρωθυπουργός του μνημονίου φρόντισε από την πρώτη στιγμή να τους συγκαλύψει. Όλο το πολιτικό σύστημα δούλεψε προς αυτήν την κατεύθυνση.

Φυσικά, υπήρξαν και Βουλευτές – για να είμαστε αντικειμενικοί - και από τη Νέα Δημοκρατία και από το ΣΥΡΙΖΑ, που ψήφισαν υπέρ της παραπομπής και του Παπανδρέου και του Βενιζέλου.

Δυστυχώς, όμως, η Βουλή κήρυξε αθώους κατ’ αρχήν – θα υπάρξει και συνέχεια στην υπόθεση, γιατί τα πράγματα στην Ελλάδα θα αλλάξουν - αυτούς τους μεγάλους ενόχους όχι μόνο για το θάψιμο της Λίστας Λαγκάρντ, αλλά κυρίως για το ξεπούλημα της χώρας στους διεθνείς τοκογλύφους.

Τελικά, για να παραπλανηθεί μία ολόκληρη κοινωνία, μία κοινωνία που καταρρέει, παραπέμπεται ο Παπακωνσταντίνου, όπως παραπέμπεται. Όπως όμως προείπα, πυροβολείτε ένα πολιτικό «πτώμα» και νομίζετε πως έτσι θα θάψετε τις πολιτικές ευθύνες όσων παραμένουν σε θέσεις-κλειδιά. Απατάσθε! 

Γύρω από τη Λίστα Λαγκάρντ τυλίγεται ένα τεράστιο δίκτυο κλεφτών και απατεώνων, απατεώνων που λυμαίνονται το δημόσιο, εισπράττουν μαύρο χρήμα από προμήθειες και το αποθηκεύουν σε ελβετικές τράπεζες και σε φορολογικούς παραδείσους του Ειρηνικού Ωκεανού.

Η περίπτωση του Ροσώνη που διαπλέκεται με συγγενικούς δεσμούς με το υπάρχον πολιτικό σύστημα αποτελεί κλασικό παράδειγμα. Ο γαμπρός του Παπακωνσταντίνου έπαιζε στα δάκτυλα – όπως γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά - τις προμήθειες οπλικών συστημάτων, κέρδιζε τους διαγωνισμούς με κλειστά μάτια, έβγαζε λεφτά και τα έστελνε στην HSBC της Ελβετίας. Και ήρθε τώρα το ΣΔΟΕ με καθυστέρηση πάρα πολλών μηνών να μας πει το αυτονόητο, ότι τα λεφτά αυτά ήταν μαύρα. Αυτά όμως δεν ήταν τα μόνα μαύρα λεφτά της Λίστας Λαγκάρντ.

Όπως λειτουργεί σήμερα το διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας, η έρευνα – αυτό το έχω συμπεράνει μετά από μήνες, ήταν μία βεβαιότητα που είχα εξ αρχής, με επιβεβαίωσαν, όμως, και όλα τα στοιχεία και η πλημμελής λειτουργία του ΣΔΟΕ και όλων των φορέων και οργάνων - στις καταθέσεις των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί ποτέ. Είναι και άλλα, είναι πολλά, είναι μεγάλα τα ονόματα της εγχώριας πλουτοκρατίας που είχαν στείλει λεφτά στην HSBC εντελώς παράνομα, χωρίς να τα δηλώσουν πουθενά.

Το ίδιο γίνεται και με άλλες πολλές δεκάδες τράπεζες στο εξωτερικό. Πρώτη και καλύτερη από τα ονόματα που φιγουράρουν στη Λίστα είναι η οικογένεια Μπόμπολα. Δυστυχώς, εδώ αποδεικνύεται αυτό που λέμε εδώ και πάρα πολύ καιρό, δηλαδή ότι η πλουτοκρατία είναι αυτή που κυβερνά την Ελλάδα και χρησιμοποιεί ως πιόνια διεφθαρμένους πολιτικούς.

Η Χρυσή Αυγή πρώτη απ’ όλους κατέθεσε στην ελληνική δικαιοσύνη, στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και βεβαίως δημοσιοποίησε στον ελληνικό λαό το πόρισμά της για τις ποινικές ευθύνες Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλου και Παπανδρέου για το σκάνδαλο της Λίστας Λαγκάρντ.

Επιλέξαμε να μην καταθέσουμε αυτό το πόρισμα σε καμμία Βουλή και σε καμία επιτροπή. Όλες αυτές οι διαδικασίες, όπως προείπα, είναι κατάπτυστες και μέχρι να καταργηθεί ο κατάπτυστος και άθλιος νόμος περί ευθύνης Υπουργών δεν υπάρχει καμία περίπτωση να υπάρξει πολιτική κάθαρση στην Ελλάδα. Όλα αυτά λοιπόν απεκρύβησαν. Άνθρωποι που διέπραξαν βαρύτατα αδικήματα εις βάρος του ελληνικού λαού καλύπτονται. Γι’ αυτό το λόγο και δεν καταθέσαμε το πόρισμά μας επισήμως στο Κοινοβούλιο.

Συμμετείχαμε στη διαδικασία της Προανακριτικής Επιτροπής για έναν πολύ σημαντικό λόγο, για τη συλλογή στοιχείων. Συλλέξαμε όλα τα στοιχεία, πετύχαμε το σκοπό μας και με συγκεκριμένα δεδομένα, με ντοκουμέντα αποδεικνύουμε τις ποινικές ευθύνες των δύο αυτών προσώπων, Παπανδρέου και Βενιζέλου. Θα έρθω με περισσότερα στοιχεία να αναλύσω τη θέση μου αυτή.

Βεβαίως, για τη συγκάλυψη των δύο αυτών προσώπων το πολιτικό σύστημα είναι συνολικά υπεύθυνο. Από τη μια η Νέα Δημοκρατία δια του κ. Σαμαρά αγωνίστηκε με κάθε μέσο να προφυλάξει τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για να τον χρησιμοποιήσει εν συνεχεία ως συνέταιρο στην εξουσία.

Από την άλλη πλευρά θυμόμαστε πολύ καλά ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε την πρότασή μας για παραπομπή του κ. Παπανδρέου σε προανακριτική επιτροπή. Διότι ο κ. Παπανδρέου δεν είναι ένας απλός τύπος, δεν είναι κάποιος τυχαίος που πηγαίνει και διδάσκει στο Χάρβαρντ. Είναι ο άνθρωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που λειτούργησε ως Δούρειος Ίππος για να πληγούν τα συμφέροντα του ελληνισμού, για να μπουν στη χώρα μας οι διεθνείς τοκογλύφοι. Γι’ αυτό και έχει πάρα πολύ υψηλή προστασία.

Υπενθυμίζουμε επίσης την πρότασή μας για να προσαχθεί βιαίως ο κ. Παπανδρέου και να καταθέσει κατά τη διάρκεια της Προανακριτικής Επιτροπής. Και πιστέψτε με αν ερχόταν ο Παπανδρέου να καταθέσει στην Προανακριτική Επιτροπή πάρα πολλές αλήθειες, πάρα πολλά δεδομένα θα προέκυπταν για τις ποινικές ευθύνες όλων αυτών των προσώπων που απέκρυψαν και νόθευσαν τη Λίστα Λαγκράντ.

Προφυλάχθηκε όμως και από τη Νέα Δημοκρατία και από το ΣΥΡΙΖΑ, διότι και μέσα στην Επιτροπή δεν υπερψήφισαν την πρότασή μας για βίαιη προσαγωγή του πρώην Πρωθυπουργού ενώπιον της Επιτροπής για να μιλήσει και να πει την αλήθεια. 
Δεν ήρθε στην Επιτροπή, δεν έρχεται ούτε τώρα στη Βουλή, κάνει διακοπές μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και ελληνικών νήσων. Αυτό είναι κάτι απαράδεκτο, είναι ένα φαινόμενο που αποδεικνύει την κατάντια του πολιτικού μας συστήματος.

Όσον αφορά τώρα τον κ. Παπακωνσταντίνου, τα εις βάρος του στοιχεία βοούν. Ό,τι και να πούμε είναι λίγο. Ο άνθρωπος αυτός θα έπρεπε ήδη να έχει πάει σε Ειδικό Δικαστήριο, να αντιμετωπίσει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης και να βρίσκεται ήδη μέσα στον Κορυδαλλό. Εδώ όμως - λέμε πάλι τα ίδια και θα τα λέμε μέχρι να τελειώσει επιτέλους αυτό το μεγάλο παραμύθι - παρεμβαίνει ο κατάπτυστος νόμος περί ευθύνης Υπουργών και καθυστερεί με άθλιο τρόπο αυτή τη διαδικασία.

Πάμε στην οικονομική ζημιά που υπέστη το ελληνικό δημόσιο από όλη αυτή την ιστορία. Μιλάμε ξεκάθαρα για εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Για να το καταλάβει κανείς αρκεί να σκεφτεί ότι η φορολογητέα ύλη, που περιέχεται στην Λίστα Λαγκάρντ, αγγίζει τα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Το κατηγορητήριο λοιπόν για τον κ. Παπακωνσταντίνου, σύμφωνα με το πόρισμα που κατέθεσε στον ελληνικό λαό η Χρυσή Αυγή, αφορά τα εξής αδικήματα: 
Πρώτον, νόθευση εγγράφου σε βαθμό κακουργήματος. 
Δεύτερον, απιστία σχετική με την υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος. 
Τρίτον, παράβαση καθήκοντος. 
Τέταρτον, υπεξαγωγή εγγράφου. 
Πέμπτον, συνέργεια σε φοροδιαφυγή 
Και έκτον και κυριότερον, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Πάμε στον κ. Βενιζέλο. Ένα χρόνο ο κ. Βενιζέλος είχε καλά κρυμμένη στο συρτάρι του τη Λίστα Λαγκάρντ. Ισχυρίστηκε πάρα πολλές φορές ότι ήταν μια λίστα παρανόμως κτηθείσα. 
Ήρθαν τα έγγραφα των Γάλλων, του Γαλλικού Υπουργείου Οικονομικών και τον βγάζουν ψεύτη. Λένε «σας στέλνουμε τη λίστα για να βγάλετε λεφτά από τους φοροφυγάδες»

Γιατί η Βουλή αθωώνει τον κ. Βενιζέλο τότε; Γιατί να πάει στη φυλακή μόνο ο Παπακωνσταντίνου, και ο Βενιζέλος να συνεχίσει να κάνει τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης;

Πάμε στον κ. Παπανδρέου. Εδώ πλέον βοούν τα ντοκουμέντα. Υπάρχει το περίφημο e- mail του κ. Διώτη, Εισαγγελέα και επικεφαλή του ΣΔΟΕ, που μιλάει ξεκάθαρα για τον κ. Μπίκα. Ο κ. Μπίκας, ο ευνοημένος του πολιτικού συστήματος, ο τέως διοικητής της ΕΥΠ, που μέσα στην Επιτροπή του είπα κατά πρόσωπο ότι έκανε αυτή την υπηρεσία παραμάγαζο της CIA, δεν απάντησε απολύτως τίποτα, γιατί αυτό είναι η αλήθεια. Γιατί οι ίδιοι οι Αμερικανοί μέσω των wiki leaks τον καρφώνουν.  

Ο κ. Μπίκας λοιπόν - όπως αναφέρει στα e-mail του ο κ. Διώτης, τα οποία είναι ντοκουμέντα και δεν επιδέχονται καμιάς αμφισβητήσεως - ήταν αυτός που ενημέρωνε τον κ. Παπανδρέου και έπαιρνε γραμμή για τη Λίστα Λαγκάρντ. 

Υπάρχει βεβαίως εάν ενθυμείστε και η κατάθεση του δημοσιογράφου κ. Ντάσκα. Από τις 12 Σεπτεμβρίου του 2010 στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο Geoffrey Παπανδρέου είχε αποδεχθεί την ύπαρξη λίστας Ελλήνων καταθετών σε μεγάλες τράπεζες του εξωτερικού.

Υπήρχε τεράστιο παρασκήνιο εκεί. Μέσα από το ΠΑΣΟΚ υπήρχαν παράγοντες που πίεζαν τον Παπανδρέου να δημοσιοποιήσει τη Λίστα, εξυπηρετώντας δικούς τους σκοπούς, μικροκομματικούς. 

Η αλήθεια είναι πώς από τότε, εδώ και τρία χρόνια, ο κ. Παπανδρέου τα είχε παραδεχθεί δημοσίως όλα αυτά και σήμερα αποδεικνύεται ξεκάθαρα ότι ήταν ο ίδιος άνθρωπος που συντόνιζε και κατεύθυνε αυτή την υπόθεση. Επαναλαμβάνω ότι αυτές δεν είναι δικές μου σκέψεις. Πλέον έχουν κατατεθεί ντοκουμέντα και στην Επιτροπή και στους αρμόδιους εισαγγελείς.

Θα έλεγα ότι ο κ. Παπανδρέου – αυτό προέκυψε από τη διαδικασία - ήταν ο εγκέφαλος αυτής της ιστορίας. Δεν το λέω όμως, γιατί κάτι τέτοιο ακούγεται σαν ειρωνεία για έναν άνθρωπο που όλος ο ελληνικός λαός λέει ότι οι πνευματικές του δυνατότητες είναι πολύ περιορισμένες.

Θα πάω στον πυρήνα του κατηγορητηρίου, σύμφωνα με το πόρισμα της Χρυσής Αυγής, που έχει να κάνει με τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης από πολιτικά πρόσωπα και κρατικούς λειτουργούς, εγκληματικής οργάνωσης όπως αυτή ορίζεται από το άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα. 

Επί λέξει αναφέρει: «Με κάθειρξη τιμωρείται όποιος συγκροτεί ή εντάσσεται ως μέλος σε δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα από τρία ή περισσότερα πρόσωπα, που επιδιώκει τη διάπραξη περισσότερων κακουργημάτων, όπως νόθευση, υπεξαίρεση, εκβίαση και απάτη».

Εδώ τα πράγματα είναι πολύ συγκεκριμένα. Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλος, Μπίκας και Διώτης ήταν σε διαρκή συνεννόηση. Νόθευσαν τη Λίστα Λαγκάρντ και την απέκρυψαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες. 

Βοήθησαν τους μεγαλοκαταθέτες, με τους οποίους πάντα διαπλέκεται η πολιτική ζωή της χώρας, τους μεγάλους καρχαρίες, το οικονομικό μεγάλο κεφάλαιο, την πλουτοκρατία. Τους βοήθησαν να αποφύγουν το φορολογικό και δικαστικό έλεγχο.

Υπεξαίρεσαν τα χρήματα του ελληνικού λαού. Καταλήστευσαν, με πρώτο και καλύτερο σε αυτή την περίπτωση τον κ. Βενιζέλο, τις αποταμιεύσεις Ελλήνων μικροομολογιούχων που είχαν επενδύσει -πατριωτικά σκεπτόμενοι- σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου.

Αυτή η εγκληματική οργάνωση λεηλάτησε τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων και άλλων νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου. Εξαπάτησε τους Έλληνες πολίτες για να τους βάλει στο μνημόνιο και να εξαθλιώσει το βιοτικό τους επίπεδο.

Θεωρούμε ότι η απαγγελία κατηγορίας για το μείζονος σημασίας αδίκημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης δεν μπορεί βεβαίως να γίνει από τη σημερινή πολιτική ηγεσία ούτε βέβαια από τη δήθεν αντιμνημονιακή αντιπολίτευση που είναι και αυτή πλήρως ενταγμένη στο σύστημα.

Έπρεπε πρώτα απ’ όλα – ως πρώτο άμεσο βήμα που έπρεπε να είχε γίνει ήδη, αλλά για πολλούς λόγους τους οποίους ανέλυσα δεν γίνεται και αυτό είναι ντροπή για το πολιτικό κατεστημένο - να έχει έρθει η κατάργηση του νόμου περί ευθύνης Υπουργών και της σχετικής συνταγματικής διάταξης ή καλύτερα αντισυνταγματικής διάταξης.

Πάνω απ’ όλα θεωρούμε ότι χρειάζεται μια εθνική διακυβέρνηση με καθαρά χέρια που θα φέρει την ηθική και πολιτική κάθαρση στην πατρίδα μας. 

Είναι τέτοια η αθλιότητα του πολιτικού κατεστημένου που άνθρωποι, όπως ο Παπανδρέου και ο Βενιζέλος παραμένουν εκτός φυλακής και όχι μόνο αυτό, ο μεν Βενιζέλος παριστάνει σήμερα τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και επιζητά μάλιστα - από ό,τι έμαθα - να συναντηθεί και με τον Ομπάμα, ενώ ο Παπανδρέου παριστάνει τον καθηγητή στο Χάρβαρντ και έρχεται για διακοπές στα ελληνικά νησιά για να κάνει ποδηλασία και κανό.

Αυτό είναι μια αθλιότητα. Οι άνθρωποι αυτοί θα έπρεπε να έχουν ήδη παραπεμφθεί σε ειδικό δικαστήριο και από εκεί απευθείας στον Κορυδαλλό. Αν θέλετε να γίνουμε και πιο συγκεκριμένοι, όχι σε VIP πτέρυγα, όπως ο Άκης, αλλά στην πρώτη πτέρυγα με σαράντα Αφγανούς και Πακιστανούς για να βιώσουν εκεί την πολυπολιτισμικότητα που επιδιώκουν. Έτσι απλά τα λέει ο ελληνικός λαός τα πράγματα. Αυτή είναι η αλήθεια.

Βέβαια, το πρώτο που θα έπρεπε να γίνει είναι να δημευθούν οι περιουσίες όλων αυτών των ανθρώπων για να καλυφθεί η μαύρη τρύπα στα δημόσια ταμεία, η μαύρη τρύπα που οι ίδιοι προκάλεσαν, νοθεύοντας και κρύβοντας τη Λίστα Λαγκάρντ. 

Όλα αυτά βεβαίως θα μπορούσε κανείς να πει πώς είναι όνειρα θερινής νυκτός και πως θα γίνουν πράξη μόνο εάν η Χρυσή Αυγή έρθει στα πράγματα και αναλάβει τη διοίκηση αυτού του τόπου.

Έχω λίγο χρόνο και θα αναφέρω ένα-δύο περιστατικά ακόμα που βίωσα μέσα στην Επιτροπή, για να αποδείξω την αρχική μου άποψη, ότι δεν υπάρχει καμία βούληση για πολιτική κάθαρση.

Ένα περιστατικό είναι η περίπτωση Μπίκα, ο οποίος ήρθε στην Επιτροπή. Υπήρχαν ήδη τα emails του Διώτη που αποδείκνυαν - ο ίδιος παραδεχόταν - ότι μιλάει, συνομιλεί και δέχεται κατευθύνσεις από τον κ. Παπανδρέου. Ήρθε, λοιπόν, στην Επιτροπή και επέμεινε ότι, «Εγώ δεν είχα πει τίποτα με τον κ. Παπανδρέου». Ήταν καταφανέστατη ψευδορκία. Απαίτησα απευθείας εντός της Επιτροπής να φύγουν τα Πρακτικά, να πάνε στον Εισαγγελέα Υπηρεσίας, να κρατηθεί ο Μπίκας και να διατάξει ο Εισαγγελέας τη σύλληψη του, να του βάλουμε χειροπέδες και να πάει στο αυτόφωρο, όπως γίνεται με κάθε Έλληνα πολίτη που θα διαπράξει οποιοδήποτε αδίκημα.

Ξέρετε ποια ήταν η απάντηση του Προεδρεύοντος εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, του κ. Βαρβιτσιώτη; «Ένα λεπτό, πρέπει να μιλάμε λιγάκι σοβαρά. Σας παρακαλώ πάρα πολύ. Ο κ. Μπίκας δεν είναι ένας περαστικός. Είναι ο Πρέσβης της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Μεγάλη Βρετανία. Ορισμένα πράγματα δεν πρέπει να τα ισοπεδώνουμε με αυτό τον τρόπο». Τάδε έφη Βαρβιτσιώτης. 

Γι’ αυτό και σήμερα έχει ισοπεδωθεί μία ολόκληρη κοινωνία με την ατιμωρησία πολιτικών προσώπων και όλων των διαπλεκόμενων του κύκλου τους, που είναι ξεκάθαρα συμμέτοχος στα εγκλήματά τους. 
Για να μην αναφερθώ -κλείνοντας- στην περίπτωση της βίαιης προσαγωγής του Γεωργίου Ανδρέα Παπανδρέου. Αφού δεν ήρθε στην Επιτροπή, εμείς τον καλούμε να αφήσει τις διακοπές και να έρθει επιτέλους εδώ στη Βουλή και να μιλήσει, να πάψει να κρύβεται. 

Αλλά κρύβεται γιατί είναι ένοχος, όπως ένοχο είναι και ολόκληρο το πολιτικό κατεστημένο. 

 Ευχαριστώ.

****
Διαβάστε για την απόφαση παραπομπής Παπακωνσταντίνου εδώ.