ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τρίτη, 16 Ιουλίου 2013

Παναγιώτης Κουρουμπλής: Η Ελλάδα νόμους έχει, βούληση για υλοποίησή τους δεν υπάρχει

Πολύ ήπια η παρέμβαση του Παναγιώτη Κουρουμπλή στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για την παραπομπή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Την παραθέτω ολόκληρη, διότι φέρνει στο φως στοιχεία που επιβεβαιώνουν την παράλυση των φοροελεγκτικών μηχανισμών.

 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Βουλή 15/7/2013: 
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αν διαβάσει κανείς την παράγραφο 5 του άρθρου 4 του Συντάγματος, θα δει ότι η επιταγή του Συντάγματος είναι ρητή.


Είναι ρητή και κατηγορηματική ότι οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν στα βάρη χωρίς διακρίσεις, με βάση τις δυνατότητές τους, με βάση την ισχύ των εισοδημάτων τους σε τελική ανάλυση.


Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, μπορούμε να πούμε στον ελληνικό λαό ότι η διάταξη αυτή ισχύει; Μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι έγινε μία τέτοια προσπάθεια ώστε η ενδημούσα κοινωνική αδικία που περιρρέει και που ως σαράκι τρώει την ψυχή του λαού, ενός λαού που ζει στην συντριπτική του πλειοψηφία ένα κοινωνικό ολοκαύτωμα, να περιοριστεί; 

Αύριο θα κληθούμε εδώ - το Ελληνικό Κοινοβούλιο - κατ’ επιταγή της τρόικα, να ψηφίσουμε διατάξεις που θα φέρουν στην πλήρη απόγνωση χιλιάδες οικογένειες είτε εκπαιδευτικών είτε δημοτικών αστυνομικών είτε φυλάκων των σχολείων και μια σειρά άλλων διατάξεων που πραγματικά δημιουργούν σοβαρότατα προβλήματα σε ένα μεγάλο ποσοστό της ελληνικής κοινωνίας.

Μπορεί κανείς, λοιπόν, να ισχυριστεί ότι ελήφθησαν όλα αυτά τα μέτρα τα τελευταία τρία, τέσσερα χρόνια, ώστε πραγματικά να έχει περιοριστεί αυτή η ενδημούσα κοινωνική αδικία, όταν βιώνει ο ελληνικός λαός αυστηρότητα, πυγμή και πίεση στην περικοπή των κοινωνικών του δικαιωμάτων; Περικόπτονται επιδόματα πολυτέκνων, τριτέκνων, Νεοποντίων, Βορειοηπειρωτών, χαμηλοσυνταξιούχων.

Ο ελληνικός λαός ζει ένα πραγματικό κοινωνικό μαρτύριο. Και από την άλλη μεριά, ερχόμαστε στο Βήμα και λέμε κάποια πράγματα. Για παράδειγμα, άκουσα τον καλό μου συνάδελφο κ. Πάρη Κουκουλόπουλο - τον οποίο εκτιμώ - να λέει «ναι, ασκούσαν πίεση οι Βουλευτές». Και ποιος τους άκουγε, αγαπητέ μου Πάρη;

ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Άρα, καλά τα έλεγα!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ: Ποιος μας άκουγε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, όταν τα θέταμε αυτά στον κ. Παπακωνσταντίνου; Ποιος μας άκουγε; Ποιος μας λογάριαζε; Ποιος σταμάτησε την πίεση που ασκήσαμε για την υπόθεση της Τ-10 με τον κ. Προβόπουλο; Γιατί σταμάτησε εκείνη η ιστορία; Ποιος παρενέβη; Ποιο αόρατο χέρι παρενέβη και ζήτησε να μη συνεχίσουμε να πιέζουμε γι’ αυτήν την υπόθεση;

Πώς θα κοιτάξουμε, λοιπόν, στα μάτια τον ελληνικό λαό, όταν η λίστα Λαγκάρντ δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ επί τρία χρόνια, ενώ είναι δεδομένο ότι μπορεί να αποδώσει σημαντικά;

Μίλησα σήμερα με τον κ. Στασινόπουλο και μου είπε «Κύριε Κουρουμπλή, δεν μπορώ να σας δώσω χρόνο για το πότε μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα, διότι δεν έχουμε επαρκή στελέχωση και βάση δεδομένων». 

Πήγαμε με τον κ. Λαφαζάνη στο Διευθυντή του Διαπεριφερειακού Ελεγκτικού Κέντρου κ. Κωσταλιά και οι υπάλληλοι εκεί, παρουσία του Διευθυντή, μας είπαν ότι δεν έχουν μελάνι να εκτυπώσουν έτοιμες εκθέσεις, για να τις στείλουν για βεβαίωση στις ΔΟΥ.

Μιλούσαμε σήμερα με το Διευθυντή του Ελεγκτικού Κέντρου του Υπουργείου Οικονομικών και μας είπε ότι η Υπηρεσία Ενδοομιλικών Συναλλαγών -για την οποία υποτίθεται ότι ψηφίσαμε νέο νόμο- είναι αστελέχωτη. Πώς θα πούμε στον ελληνικό λαό, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ότι αυτή τη στιγμή η ελληνική πολιτεία δεν διαθέτει μητρώο για τις off-shore εταιρείες;

Πώς θα κοιτάξουμε κατά πρόσωπο τον ελληνικό λαό, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, όταν ακούσατε να λέγεται ότι είχαμε με έναν υπάλληλο τέσσερα χρόνια την αρμόδια υπηρεσία για τις συνδεόμενες εταιρείες, για τους ομίλους που διαπράττουν τη μεγαλύτερη φοροαποφυγή; Πώς θα κοιτάξουμε τον ελληνικό λαό στα μάτια και θα του πούμε ότι δεν έχουμε λίστα γι’ αυτές τις εταιρείες και ότι δεν γνωρίζει η ελληνική πολιτεία πόσες και ποιες είναι επακριβώς;

Και επειδή ειπώθηκαν αρκετά σχετικά με το τι κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα έλεγα, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ότι οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς. Στις 8 Αυγούστου του 2012 ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο ομιλών καταθέσαμε μία ερώτηση στον Υπουργό Οικονομικών, έπειτα από δημοσίευμα της Deutsche Welle ότι στη Γερμανία για τρίτη φορά η γερμανική Κυβέρνηση αγόρασε δύο cd στα οποία εμπεριέχονται και ονόματα Ελλήνων πολιτών που έχουν καταθέσεις στην Ελβετία.

Ξέρετε τι απάντησε ο περίφημος κ. Στουρνάρας όταν περικόπτετε μισθούς και συντάξεις και στέλνετε στην απόγνωση χιλιάδες ανθρώπους σ’ αυτόν τον τόπο; Απάντησε ότι δεν έχουμε τη νομιμοποίηση να το κάνουμε. Και πώς το έκανε η Γερμανία, κύριε Στουρνάρα; Τρεις φορές το έκανε η Γερμανία! Δεν είναι ευνομούμενη πολιτεία η Γερμανία; Μήπως είναι Ουγκάντα η Γερμανία;

Ποιος θα τολμούσε να ενοχλήσει, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, τον κ. Παπακωνσταντίνου και τον κ. Βενιζέλο – εγώ σας λέω ότι η λίστα ήταν προϊόν υποκλοπής - εάν έδιναν εντολή να ελεγχθούν όλα τα ονόματα αυτής της λίστας; Σας λέω, λοιπόν, να δεχθούμε ότι ήταν προϊόν υποκλοπής. Τι αποδείχθηκε;

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, στις 25 Σεπτεμβρίου του 2012 δύο Βουλευτές, εγώ και η κ. Κωνσταντοπούλου, πήγαμε στους Οικονομικούς Εισαγγελείς. Αν διαβάσατε, όσοι διαβάσατε τους Οικονομικούς Εισαγγελείς - επειδή αναφερθήκατε στο τι κάνει η Αξιωματική Αντιπολίτευση, κύριε πρώην Πρόεδρε της Βουλής, καλό είναι να τα διαβάζουμε όλα - θα δείτε ότι γράφουν τα εξής: «Έπειτα από παρέμβαση των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντοπούλου και Κουρουμπλή…».

Εάν, λοιπόν, δεν πηγαίναμε στους Οικονομικούς Εισαγγελείς, ακόμα η λίστα Φαλτσιάνι θα ήταν στα αζήτητα. Αυτή είναι η αλήθεια! Διότι ο κ. Στουρνάρας, για τον οποίο δεν μιλάει κανείς, είχε πρωτοκολλημένο στο γραφείο του το αίτημα της κ. Φραντζεσκάκη για να δοθούν τα στοιχεία της λίστα Λαγκάρντ, προκειμένου να κάνει διασταυρώσεις.

Τι έκανε μέχρι την ημέρα που παρενέβησαν οι Οικονομικοί Εισαγγελείς; Για να είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας, δεν χρειάζεται να κατηγορεί κανένας τον άλλο. Το ζήτημα είναι ότι υπάρχουν λίστες και λίστες και ληστές και την πληρώνει το πολιτικό προσωπικό, γιατί κάποιοι, τουλάχιστον αυτοί που διετέλεσαν Υπουργοί Οικονομικών τα τελευταία δέκα χρόνια, δεν υπηρέτησαν με συνείδηση την πατρίδα και την κοινωνία.

Και ερωτώ εγώ το εξής. Μιλάμε, λοιπόν, μετά τη δήλωση του κ. Γιούνγκερ για όσα συμβαίνουν με τη λίστα του Λουξεμβούργου. Τόσα χρόνια τι έγινε; Δεν υπήρχε αυτή η λίστα; Τη ζήτησε κανείς;

Και επειδή μέχρι τη στιγμή που ανέβηκα στο Βήμα δεν είχε έρθει κανένας Υπουργός Οικονομικών, ερωτώ το εξής: 
Έχει υποβληθεί αίτημα; 
Μπορεί να κατατεθεί στη Βουλή αυτή τη στιγμή αυτό το αίτημα της ελληνικής Κυβέρνησης προς την Κυβέρνηση του Λουξεμβούργου; 
Έχει υποβληθεί αίτημα στην αγγλική Κυβέρνηση για τα ακίνητα;
Έχει υποβληθεί αίτημα στην ολλανδική Κυβέρνηση για τα σκάφη;

Χθες μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα έγραφε ότι έρχονται εδώ τα κοράκια για να αγοράσουν τους τίτλους των κόκκινων δανείων στο 20% και στο 30% και εμείς εδώ συζητούμε για όλα αυτά, χωρίς να έχουμε το κουράγιο να πούμε στην ελληνική πολιτεία ότι ψηφίσαμε νόμους.

 Όμως, μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι η Ελλάδα δεν έχει νόμους; Αποτέλεσμα δεν έχει! Νόμους έχει. Βούληση δεν υπάρχει για να υλοποιηθούν αυτοί οι νόμοι. Και αυτήν την ανοχή την πληρώνει η συντριπτική πλειοψηφία του πολιτικού κόσμου. 

Και αναφέρομαι και στους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και στους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και στους Βουλευτές της Αντιπολίτευσης, που στο κάτω-κάτω τους ρωτάει κάποιος κατά την άσκηση της εξουσίας; Έζησα τη λειτουργία ενός κυβερνητικού κόμματος και ξέρω πολύ καλά ποιος ήταν ο ρόλος του Βουλευτή και πώς υπολογιζόταν ο Βουλευτής.

Τελειώνω, κύριε Πρόεδρε. Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ως πολιτικό σύστημα είμαστε υπόλογοι απέναντι στον ελληνικό λαό. Είναι υπόλογοι εκείνοι που άσκησαν κεντρική εξουσία για παραλείψεις που πραγματικά έχουν φέρει τη χώρα σ’ αυτήν την κατάσταση. 

Όμως, θα ήταν διαφορετικό το αίσθημα του ελληνικού λαού εάν αισθανόταν ότι έστω τα τελευταία τρία, τέσσερα χρόνια μ’ αυτή τη φοβερή κρίση που ζει η κοινωνία θα μπορούσαμε πηγαίνοντας, κύριε Ρήγα, σε ένα καφενείο των Κυκλάδων, να πούμε στον ελληνικό λαό ότι «ναι, προσπαθήσαμε και σήμερα έχουμε ένα αποτέλεσμα». 

Όμως, δεν έχουμε κανένα αποτέλεσμα. Ενώ μιλάμε και αναφερόμαστε όλοι σ’ αυτή τη φοβερή φοροκλοπή και φοροδιαφυγή, δεν έχουμε κανένα αποτέλεσμα. Και ξέρετε γιατί; Διότι όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι μη επαρκώς στελεχωμένες και χωρίς βάση δεδομένων.

Ο κ. Κλαδάς, στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, είπε στην Επιτροπή ότι το 2007 ήταν έτοιμη μελέτη σχετικά με το πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή και η φοροκλοπή. Όμως, δεν έγινε τίποτα μέχρι σήμερα. 

Ο κ. Αθανασίου, επίσης, μίλησε για τους Αμερικανούς εμπειρογνώμονες που ήρθαν από το 1998. Όμως, και στον τομέα αυτό δεν έγινε τίποτα.

Άραγε, αυτό σημαίνει ότι υπήρχε βούληση; Μπορούμε να πούμε στον ελληνικό λαό πως υπήρχε βούληση, αλλά δεν μπορέσαμε; Μπορεί να το ισχυριστεί κανείς αυτό; Για όνομα του Θεού!

Έστω, λοιπόν, αυτή τη στιγμή που η κοινωνία ζει αυτό το μαρτύριο, να είμαστε ειλικρινείς και να αναγνωρίσουμε και τα λάθη και τις παραλείψεις και τις αδυναμίες. 

Και στο κάτω-κάτω της γραφής, γιατί θα πρέπει να χρεωθούν απλοί Βουλευτές, ακόμα και της Συγκυβέρνησης, την ευθύνη εκείνων που διέπραξαν παραλείψεις;
Σας ευχαριστώ.