ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Κυριακή, 14 Ιουλίου 2013

Ο "γκρεμιστής" Αλέξης Τσίπρας και το "φάντασμα" του ΣΥΡΙΖΑ in a nutshell


Θαυμάστε το "δημοκρατικό ήθος" του νεαρού Αλέξη Τσίπρα: «Την ώρα που η γη χάνεται κάτω από τα πόδια μας, την ώρα που ο κόσμος της εργασίας λεηλατείται, όλη αυτή η συμμορία της καταστροφής ζει στο δικό της κόσμο.» (ethnos)

Ακολουθούν ρηξικέλευθες ρήσεις του πολιτικού μάγου-αλχημιστή Αλέξη Τσίπρα (μετεμψύχωσης Ανδρέα Παπανδρέου;) που επαγγέλλεται να ανατρέψει τη νομοτέλεια! Μας παραμυθιάζει άραγε συνειδητά ή είναι "πλανών και πλανώμενος"; Μάλλον το πρώτο...

Έλληνες και αλλοδαποί πολίτες, προσδεθείτε για να μη γκρεμιστείτε από τους φιλόδοξους "γκρεμιστές"!

Αποσπάσματα από την ομιλία του Α. Τσίπρα στο Διαρκές Συνέδριο του Συνασπισμού, 10/7/2013:

**«Εμείς είμαστε οι γκρεμιστές, γιατί εμείς είμαστε και οι κτίστες».

**Αποδομήσαμε όλες τις «μεγάλες ιδέες τους», το χρηματιστήριο, τα «μεγάλα έργα», την Ολυμπιάδα, την «ισχυρή Ελλάδα», τους όρους ένταξης στην ΟΝΕ. 
Και καταφέραμε τελικά να συγκροτήσουμε μια νέα ταυτότητα. Την ταυτότητα της σύγχρονης ριζοσπαστικής και κινηματικής αριστεράς που σφραγίστηκε στους αγώνες και στις αναζητήσεις τις εποχής μας και στα μεγάλα γεγονότα των καιρών μας. 
(...) Στο Ευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο Φόρουμ, στο κίνημα για μια εναλλακτική παγκοσμιοποίηση. (Σ.σ.: Πώς θα γίνει αυτή η εναλλακτική παγκοσμιοποίηση, Αλέξη, και τι συνεπάγεται;)

**Ταυτίστηκε ένας ολόκληρος κόσμος με τον Συνασπισμό, βρήκε τις ρίζες του. Και εμείς, βρήκαμε την κοινωνική δυναμική που αναζητούσαμε χρόνια για να βάλουμε μπρος τη μεγάλη ανατροπή του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος της διαπλοκής, της εξάρτησης, της μίζας, της σαπίλας και της φαυλοκρατίας.

**Το πρωί κλείνουμε το κεφάλαιο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ και το απόγευμα ανοίγουμε νέα σελίδα.(...)
-Για τη σωτηρία της κοινωνίας από τη μνημονιακή λαίλαπα. 
-Για την υπεράσπιση του κόσμου της εργασίας.
-Για την αποκατάσταση της δημοκρατίας και της λαϊκής κυριαρχίας.

*******

Αποσπάσματα από την Εισηγητική ομιλία του Α. Τσίπρα στο 1ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, 10/7/2013

**Εδώ και ένα χρόνο, μετά τις εκλογές του περασμένου Μάη που ανέτρεψαν το πολιτικό σκηνικό, ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την Ελλάδα: Το φάντασμα του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς που καταφέρνει να ενώνει το λαό μας σε ένα ευρύ μέτωπο νίκης και ανατροπής. 
Όλες οι γερασμένες δυνάμεις της χώρας, όλες οι γερασμένες δυνάμεις του παλιού κόσμου που φεύγει, ενώθηκαν σε μια ιερή συμμαχία για να κυνηγήσουν αυτό το φάντασμα. (Σ.σ.: Συ είπας, Αλέξη, ότι πρόκειται για φάντασμα!)

**Δεν διεκδικούμε τίποτα για εμάς.(...) 
Όλα για όλους και τίποτα για εμάς.  
(Σ.σ.: Ούτε τις παχυλές βΟλευτικές "αποζημιώσεις", Αλέξη;) 

**Απέναντι στις μεθοδεύσεις και στους μηχανισμούς της σάπιας εξουσίας τους, στα παραμύθια των βολεμένων του παλιού κόσμου, εμείς αντιπαραβάλουμε:
- τη δύναμη των ιδεών μας,
- τον πολιτισμό των ανθρώπων μας, (Σ.σ.: Και τον "πολιτισμό" των κουκουλοφόρων γκρεμιστών;)
- τη δημοκρατική μας συστράτευση,
- το σχέδιό μας για την αναγέννηση της χώρας. 
- Και κυρίως τη ανίκητη δύναμη του λαού μας. Την ασταμάτητη ορμή που θα τους σαρώσει.

** Είμαστε όλοι μας παιδιά και εγγόνια εκείνων που από τα πρώτα βήματα του εργατικού κινήματος, άναψαν το φως της κομμούνας και της ταξικής χειραφέτησης.
(Σ.σ.: Ποιας κομμούνας; Του εφιάλτη που έχτισε πάνω σε τόνους αίματος τον πρώην "Υπαρκτό Σοσιαλισμό" και έβαλε στο γύψο για δεκαετίες εκατομμύρια ανθρώπων;)

*Το Συνέδριό μας διεξάγεται ακριβώς πάνω στην ώρα που ο τόπος έχει ανάγκη να πιαστεί από μας. Την ώρα που ωριμάζει πια η ανάγκη μιας μεγάλης πολιτικής ανατροπής, μιας μεγάλης πολιτικής αλλαγής. 
Την ώρα που ωριμάζει πια η ανάγκη για μια Κυβέρνηση της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ, που θα θέσει τέλος στα Μνημόνια και στην απειλή της Δημοκρατίας. 

**Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σήμερα μπροστά στην πρόκληση μιας καίριας, μιας απόλυτης επιλογής. Σε ένα ιστορικό σταυροδρόμι:

- Ή θα επιλέξει το δρόμο της ακύρωσης των Μνημονίων ή θα επιλέξει το δρόμο της συνέχισής τους. 
- Ή θα επιλέξει το δρόμο της δημοκρατικής αναγέννησης ή το δρόμο της δημοκρατικής συρρίκνωσης. 
- Ή τo δρόμο της κοινωνικής δικαιοσύνης και της κοινωνικής απελευθέρωσης ή το δρόμο της διαπλοκής και της τραπεζοκρατίας. 
- Ή θα επιλέξει το δρόμο της περηφάνιας ή το δρόμο της εθελοδουλίας. (Σ.σ.: Δεν υπάρχει δρόμος περηφάνιας χωρίς εθνική αυτάρκεια ονειροπόλε Αλέξη!) 

ακύρωση των μνημονίων και η επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης, είναι η βάση, πάνω στην οποία χτίζουμε τον οδικό χάρτη της εξόδου από τη κρίση.
(Σ.σ: Δανειακή σύμβαση χωρίς μνημόνια δε γίνεται, Αλέξη. Ποιους κοροϊδεύεις; Εμάς ή τον εαυτό σου και το κόμμα σου;)

**• Δεσμευόμαστε για την καταπολέμηση της ανεργίας και την προστασία των ανέργων. 
• Με παρέμβαση στο πτωχευτικό δίκαιο.
• Με άρση της απελευθέρωσης απολύσεων από τον ιδιωτικό τομέα. 
Χωρίς απολύσεις από το δημόσιο τομέα.

**• Δεσμευόμαστε για άμεσα μέτρα ανακούφισης από τη φτώχεια
• Με μια νέα σεισάχθεια για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. 
• Με φορολογική ελάφρυνση για τους μη έχοντες. 
• Με τα προγράμματα «Σπίτι για όλους» και «Τροφή για όλους» (Σ.σ.: Άκουσα ότι θα μοιράζουν και φακελάκια...)
• Με εγγυημένη πρόσβαση στα βασικά αγαθά, της ενέργειας, του νερού, της τηλεπικοινωνίας, του φαρμάκου, της μετακίνησης. 

**• Δεσμευόμαστε για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Ελλάδας. (...) 
• Διότι ανάπτυξη δε γίνεται χωρίς δημόσιες τράπεζες, που θα βοηθούν τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα, τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

**Θα μπορούσαμε όμως να πούμε, παραφράζοντας την περίφημη φράση του Μαρξ: 
Το ζήτημα δεν είναι να καταγγέλλουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές, αλλά να τις αλλάξουμε. 
Να εφαρμόσουμε μαζί με την ελληνική κοινωνία ένα νέο δημοκρατικό παράδειγμα πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής δημοκρατίας.

**Το κόμμα δεν είναι σημαία ευκαιρίας για προσωπικές στρατηγικές ή για στρατηγικές μικρο-ομάδων. 

-Το κόμμα είναι το «σπίτι» του κάθε εργαζόμενου, του κάθε άνεργου, του κάθε φτωχού ανθρώπου. (Σ.σ.: Ξέχασες να "στεγάσεις" και τους καταλεηλατημένους συνταξιούχους, Αλέξη. Τζιζ, ε;)

- Το κόμμα είναι αυτό που δεν θα αφήσει κανέναν άνθρωπο μόνο του στην κρίση. (Σ.σ: Όλα τα φιλανθρωπικά ιδρύματα χρειάζονται δωρητές, Αλέξη. Ποιοι θα είναι;)

- Το κόμμα που συγκροτούμε είναι η συλλογική έκφραση των «από κάτω», των ανθρώπων που ζουν από τον κόπο της εργασίας τους. (Σ.σ.: Με τους "από πάνω" τι θα κάνεις, Αλέξη;)

- Ένα εύπλαστο εργαλείο που στηρίζεται στη συγχώνευση της ριζοσπαστικής κοινωνικής θεωρίας με τις κοινωνικές δυνάμεις της εργασίας. 
(Σ.σ: Άριστη έκθεση ιδεών!)

**Απορρίπτουμε την ιδέα ενός κόμματος του κράτους. 
Ναι, είμαστε πια ώριμοι για ένα άλμα στον ουρανό, για ένα κόμμα της κοινωνίας, των μελών, της βάσης, για ένα κόμμα των «από κάτω», αυτών που πραγματικά έχουν ανάγκη το κόμμα για να υπερασπίζεται τα συμφέροντά τους. (Σ.σ.:  "Άλμα στον ουρανό" ή βουτιά στο κενό;)

**Η άποψη ότι μπορεί να υπάρξει «εφαρμογή του Μνημονίου» με κοινωνική ευαισθησία και «κόκκινες γραμμές», ο «αριστερός κυβερνητισμός» δηλαδή που εξέφρασε κυρίως η ΔΗΜΑΡ το προηγούμενο διάστημα και δευτερευόντως το ΠΑΣΟΚ, αποδείχτηκε όλον τον τελευταίο χρόνο πόσο ανεδαφικός και έωλος είναι. 

Από τις δυνάμεις αυτές διέφυγε πλήρως η ουσία του Μνημονίου και των Μνημονιακών πολιτικών: τα Μνημόνια δεν είναι μια τεχνική διαδικασία. Τα Μνημόνια είναι ο απόλυτος οδικός χάρτης της νεοφιλελεύθερης θεραπείας–σοκ, που όχι μόνο αμφισβητεί αλλά προχωρά εμπράκτως στην ολική κατεδάφιση όλων των δικαιωμάτων. Δεν μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς ανοικτές πλέον εκφράσεις πολιτικής και συνταγματικής εκτροπής. (Σ.σ.: Σωστός, αλλά όταν εξαρτάσαι από τα δανεικά, αυτά παθαίνεις...)

**Θεωρούμε αδιανόητο, τη στιγμή που οι εργαζόμενοι δέχονται αυτή την τρομακτική και απολύτως συντονισμένη επίθεση του κεφαλαίου, οι δυνάμεις της αριστεράς να μην είναι όλες ενωμένες.

** Η επιμονή της ηγεσίας του ΚΚΕ να υποβαθμίζει την αναγκαιότητα ανατροπής της μνημονιακής βαρβαρότητας, η αμφισβήτηση της αναγκαιότητας ενός πλατιού αντιμνημονιακού μετώπου και η εξίσωση του ΣΥΡΙΖΑ με τα κόμματα του μνημονίου, αποτελούν αντιεπιστημονική και ανιστόρητη προσέγγιση.

**Αυτοί - η Ελλάδα των μνημονίων, της παρακμής, της καθυστέρησης, της υποταγής στα νεύματα της Μέρκελ και στα πνεύματα της εθνικοφροσύνης.  

Αυτοί - που εμφανίζουν σήμερα την υποταγή ως μόνο δρόμο, τη φτώχεια ως μόνη επιλογή, την κατάργηση δικαιωμάτων και ελευθεριών ως εθνική επιταγή. 

Κι εμείς, η Ελλάδα του αύριο που ακυρώνει τα μνημόνια, που βάζει τέλος σε πολιτικές υποδούλωσης, ταπείνωσης και καταστροφής.

**Τα διλήμματα είναι μεγάλα και καθοριστικά :
Μνημόνια ή δημοκρατία. 
Μνημόνια ή κοινωνική δικαιοσύνη. 
Μνημόνια ή εθνική ανεξαρτησία. 
Και τελικώς όλα αυτά τα διαζευκτικά συμπυκνώνονται πολιτικά σε ένα που πολλαπλασιάζει τις ευθύνες μας: 
Μνημόνια ή ΣΥΡΙΖΑ! 

** Έχουμε σχέδιο. Έχουμε πρόγραμμα. 
Θέλουμε και ξέρουμε πώς πρέπει να είναι η Ελλάδα που μας αξίζει. 
Το ερώτημα είναι: Μπορούμε να τα καταφέρουμε; Μπορούμε να νικήσουμε; 
Η απάντηση είναι μια μόνο λέξη: Μπορούμε
(...)
Μπορούμε γιατί βάζουμε την Ηθική οδηγό της πολιτικής μας. 
Γιατί βάζουμε τις ανάγκες του λαού πάνω από τις απαιτήσεις των δανειστών.
Γιατί βάζουμε τη δημοκρατία πάνω από τις τρόικες. 
Την αντίσταση πάνω από το φόβο. 
Και τολμάμε να διακηρύξουμε ότι ένα μόνο χρέος εμείς αναγνωρίζουμε: Το χρέος της επιβίωσης, της αξιοπρέπειας και των δικαιωμάτων του ελληνικού λαού. Τελεία και παύλα. 

**Όποιος φαντάζεται ότι θα υποχωρήσουμε από αυτή την κόκκινη γραμμή δεν ξέρει πού πατάει και πού πηγαίνει. 
Όποιος φαντάζεται ότι θα υποχωρήσουμε από την κατάργηση, την ακύρωση, την ανατροπή των μνημονίων δεν έχει ιδέα για την πολιτική και τη θέλησή μας. 
Δεν έχει καταλάβει με ποιους έχει να κάνει. ( Σ.σ: Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, Αλέξη!)

**Με σκληρή διαπραγμάτευση για το χρέος. (Σ.σ: Με ποιους θα "διαπραγματευθείς", Αλέξη, όταν καταργήσεις, ακυρώσεις και ανατρέψεις τα μνημόνια;)
Με στόχο διαγραφή μεγάλου μέρους του, τη ρήτρα ανάπτυξης και το πάγωμα αποπληρωμής των τόκων. 
Με δυνατή Συμμαχία του Νότου.
Με στόχο μια Διεθνή διάσκεψη για το χρέος, στα πλαίσια της διάσκεψης του Λονδίνου το 1953, για τη Γερμανία. 

**Αύριο προχωράμε στο μεγάλο άλμα της ανατροπής και της δημιουργίας. 
Γκρεμίζουμε το φαύλο πολιτικό κατεστημένο της διαπλοκής, 
γκρεμίζουμε τα μνημόνια της βαρβαρότητας 
και ξαναχτίζουμε την Ελλάδα που μας αξίζει. 

Ξαναγυρνάμε πίσω στη χώρα τους χιλιάδες νέους και νέες επιστήμονες και ερευνητές που εγκαταλείπουν τη χώρα για ένα κομμάτι ψωμί. ( Σ.σ: Οι επιστήμονες εγκατέλειψαν τη χώρα για πολλά καρβέλια και δεν πρόκειται να ξαναγυρίσουν για ένα κομμάτι ψωμί, Αλέξη με το μαγικό ραβδί...)

Αποκαθιστούμε την αξιοπρέπεια και την υπερηφάνεια του λαού μας. (Σ.σ: Λαός που ζούσε επί δεκαετίες με δανεικά, και συνεχίζει την επαιτεία ζητώντας μάλιστα και διαγραφή χρέους, δεν έχει ούτε αξιοπρέπεια ούτε υπερηφάνεια, Αλέξη...)

*******

Αποσπάσματα από την ομιλία του Α. Τσίπρα στο  1ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, 13/7/2013

**Το μήνυμα δεν είναι μόνο το πολιτικό : ΣΥΡΙΖΑ ή μνημόνια. 
Το μήνυμα είναι ΣΥΡΙΖΑ ή ανθρωπιστική τραγωδία. 
Διότι δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο οι εντεταλμένοι των δανειστών και οι εκτελεστές των μνημονίων. 
Δεν έχουν ούτε ίχνος ευαισθησίας.
Και περνούν με την άνεση γκάγκστερ της εποχής του Αλ Καπόνε, από τo success story και τις δήθεν κοινωνικές ευεργεσίες στην εξόντωση ολόκληρων κοινωνικών ομάδων. Γιατί αυτό απαιτεί η τρόικα.

**Η νέα κυβέρνηση, που δημιουργήθηκε μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ είναι ακόμα χειρότερη από την προηγούμενη. 
Και έχει να κάνει ακόμα χειρότερα πράγματα. 
Να πει ακόμα χειρότερα ψέματα. 
Να ρίξει την κοινωνία σε ακόμα χειρότερη δίνη,
Και την Ελλάδα σε ακόμα χειρότερη μοίρα. 
Βλέποντας τα έργα τους ακόμα και μόνο τις τελευταίες μέρες μπορεί εύκολα να βγάλει κανείς το συμπέρασμα: Αυτή η κυβέρνηση ήρθε και στηρίχτηκε από τους δανειστές και την κυρία Μέρκελ για να ολοκληρώσει την καταστροφή. 
Στην πραγματικότητα δεν έχει κανένα σχέδιο - απλώς αυτοσχεδιάζει για να ικανοποιήσει την τρόικα.

** Εμείς λέμε ότι είναι καιρός η δημοκρατική ευαισθησία, η εθνική εγρήγορση, η αγάπη για την πατρίδα και την ελευθερία, η επιθυμία της απαλλαγής από μνημόνια και τοποτηρητές, το όραμα μιας Ελλάδας δημοκρατικής και ελεύθερης που δεν πετάει κανένα από τα παιδιά της, να ενώσουν τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας. 
Σε έναν ανένδοτο κατά του αυταρχισμού, της καταστολής, των παραβιάσεων του συντάγματος και του μαύρου.
Σε μια μάχη για τη σωτηρία και την ανοικοδόμηση μιας Ελλάδας απαλλαγμένης από τη διαπλοκή, από την αδιαφάνεια, από την κομπίνα, από το ρουσφέτι, από την καθημερινή βαρβαρότητα του νεοφιλελευθερισμού.

**Τι πρέπει να κάνουμε λοιπόν ως ΣΥΡΙΖΑ; 
Πρέπει να κάνουμε ένα δεύτερο βήμα στην αλληλεγγύη

Α. για την τροφή 
- Να βοηθήσουμε όλες τις δομές με μεγάλες καμπάνιες και χρήματα γιατί φαίνεται ότι αυξάνονται τρομακτικά οι ανάγκες του κόσμου.
- Να υπερασπιστούμε πολιτικά το Κίνημα Χωρίς Μεσάζοντες. 

Β. για την υγεία 
Απαιτείται ο συνδυασμός των δομών υγείας με τους συνδικαλιστικούς φορείς του χώρου και η διείσδυση των δομών μέσα στα νοσοκομεία. 

Γ. για την στέγη 
Για να δημιουργήσουμε ένα κίνημα κατά των κατασχέσεων/ εξώσεων.

**Ερχόμαστε στο προσκήνιο για να προκαλέσουμε τεράστιες αλλαγές και ανατροπές. Όχι μόνο στην Ελλάδα. Αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

ΝΑ είμαστε λοιπόν σίγουροι ότι κανείς δεν πρόκειται να μας χαριστεί. Ούτε οι εχθροί, ούτε οι φίλοι μας. Αυτοί οι τελευταίοι είναι που θα μας κρίνουν με το πιο αυστηρό κριτήριο. 

Την ώρα λοιπόν που τα μάτια της κοινωνίας είναι στραμμένα επάνω μας, οφείλουμε να αποδείξουμε ότι είμαστε σε θέση να κάνουμε αυτά που λέμε. Ότι είμαστε σε θέση να κυβερνήσουμε.

*****
Αυτά τα ολίγα ή πολλά για τον αιθεροβάμωνα Αλέξη Τσίπρα και το "φάντασμα" του ΣΥΡΙΖΑ. 
Πρέπει να σημειώσω ότι στην όμορφη έκθεση ιδεών που ανέπτυξε στις τρεις ομιλίες του, ο Αλέξης δεν μας αποκάλυψε ούτε πού θα βρει τα χρήματα για να υλοποιήσει τις σωτήριες υποσχέσεις του ούτε πώς θα πατάξει τη μάστιγα της Ελλάδας, τη φοροδιαφυγή. Ούτε, βεβαίως, αναφέρθηκε στην αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας.

 Όσο για το υδροκέφαλο γραφειοκρατικό Δημόσιο, το είπε καθαρά ο άνθρωπος: Δεν θα απολυθεί κανένας!