ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τρίτη, 23 Ιουλίου 2013

Απάντηση στον επιτάφιο θρήνο του "Simple Man" με τίτλο "Σε πορεία θανάτου"

Στο άκρως απαισιόδοξο και μοιρολατρικό άρθρο, με το μακάβριο τίτλο "Σε πορεία θανάτου", του κατά τ' άλλα συμπαθέστατου blogger Simple Man, θα ήθελα να αντιπαραθέσω κάποιες σκέψεις μου και να θέσω μερικά ερωτήματα:

Simple Man: «Τώρα ούτε να τρέξεις, ούτε να κρυφτείς δε μπορείς. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της ήσυχης αποδοχής σου για όλα τα μέτρα που σου επέβαλλαν. Σου πήραν όλα τα όπλα ενώ τα είχες στα χέρια σου. Τα παρέδωσες εσύ εις το όνομα της ειρήνης και της νοικοκυροσύνης. Να μην τρέξει σταγόνα αίμα αλλά ας χυθούν εκατομμύρια δάκρυα. Τα δάκρυα δεν πονάνε...έτσι νόμιζες.»

Πυγολαμπίδα: Κατ' αρχήν, να σε ρωτήσω, Simple Man, μιας και μας καθίζεις στο σκαμνί: εσένα ποιος σ' εμπόδισε από του να προτιμήσεις αίμα αντί για δάκρυα; Ποιος σε εμπόδισε, πχ., να ζωστείς με εκρηκτικά και να εισβάλεις στη Βουλή, κράζοντας: "αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων";

Ας υποθέσουμε, όμως, ότι ο λαός προτιμούσε αίμα αντί για δάκρυα, και ξεσηκωνόταν, κάνοντας τα πάντα γης μαδιάμ και ξαναποτίζοντας τη γη της Ελλάδας με ζεστό αδελφικό αίμα, ώστε να μην περάσουν τα μέτρα. Αυτό δεν υπονοείς πως θα ήθελες να έχει γίνει, Simple Man;


Με μια τέτοια αιματηρή αντίδραση των πολιτών, τι θα έφερνε η επόμενη μέρα; Θα συγκινούνταν ή θα τρομοκρατούνταν οι τοκογλύφοι δανειστές ώστε να μας μηδενίσουν τα €300 τόσα δις που τους χρωστάμε, αρχίζοντας φτου κι από την αρχή να μας ξαναδανείζουν με μηδενικά επιτόκια, με χαριστική περίοδο αποπληρωμής, ας πούμε, τριάντα χρόνια, μέχρι να ορθοποδήσουμε;

Έστω, όμως, ότι αυτό το σενάριο ανερμάτιστης φαντασίας - ευσεβείς πόθοι - γινόταν πραγματικότητα. Για πες μας τότε, Simple Man, ποιοι θα μας κυβερνούσαν την επόμενη μέρα; Έχεις κάποιους αδιάφθορους εκ παρθενογένεσης καραδημοκράτες να προτείνεις;

Και ας πούμε ότι υπάρχουν κάπου κρυμμένοι αυτοί οι 300 αδιάφθοροι και ο λαός ξαφνικά έγινε σοφός, τους ανακαλύπτει και τους στέλνει στη Βουλή για να φτιάξουν κυβέρνηση και να κυβερνήσουν δημοκρατικά και δίκαια, όπως εσύ θα ήθελες.

Έχεις σκεφτεί, Simple Man, με ποιο μαγικό ραβδί αυτοί οι 300 αδιάφθοροι θα καθάριζαν την κόπρο του Αυγεία στο Δημόσιο, πώς θα το έκαναν αποτελεσματικό, πώς θα εξάλειφαν τα ελλείμματά του από κακοδιαχείριση, τη διαφθορά, τις σπατάλες και όλα τα νοσηρά και εθνοκαταστροφικά χούγια που έχουν αποκτήσει οι δημόσιοι κηφήνες λόγω της μονιμότητας και του πελατειακού κοινοβουλευτισμού μας;

Μήπως άραγε έχεις σκεφτεί με ποιο μαγικό ραβδάκι οι φοροφυγάδες θα γίνονταν από τη μια στιγμή στην άλλη έντιμοι φορολογούμενοι πολίτες και πώς οι μεγαλοκαρχαρίες θα επαναπάτριζαν τα μαύρα κεφάλαιά τους από το εξωτερικό για να τα επενδύσουν στη χώρα τους ώστε να δημιουργηθεί πλούτος και θέσεις καλά αμειβόμενης εργασίας;

Σκέφτηκες πώς η Δικαιοσύνη, με ένα μαγικό ραβδάκι, θα άρχιζε ξαφνικά να επιτελεί αδέκαστα το έργο της και θα έπαυε να διαπλέκεται με την εκάστοτε εκτελεστική και νομοθετική εξουσία καλύπτοντας τους καταχραστές δημοσίου χρήματος;

Από τον τρόπο που μιλάς φαίνεται ότι τίποτα από όλα αυτά δεν έχεις σκεφτεί, ούτε για το πώς φτάσαμε έως εδώ ούτε για το πώς θα χτιστεί η καινούργια Ελλάδα, που ονειρεύεσαι και όλοι διακαώς επιθυμούμε, ούτε για την επόμενη μέρα. Κι αυτό, διότι  μάλλον δεν έχεις κάνει μια ειλικρινή και εις βάθος εθνική αυτοκριτική, ούτε έχεις διδαχτεί τίποτα από όλες τις παλιότερες και τις πρόσφατες αιματηρές επαναστάσεις που οδήγησαν "ανήσυχους" λαούς σε περισσότερη φτώχεια και εξαθλίωση.

Simple Man: «Τώρα ξεκινάει το πανηγύρι, ήσυχε συμπολίτη μου. Οι κακές Κασσάνδρες δεν ήταν για τα γούστα σου γιατί σου χαλούσαν την καθημερινότητά σου, τις κανονισμένες διακοπές σου, τις απλωτές και τις ξαπλωτές σου, το σίγουρο μέλλον σου.

 Άκου λοιπόν, τι θα έχει ήδη γίνει την ώρα που εσύ θα ξυπνήσεις από τον λήθαργό σου. Το σπίτι σου είτε το χρωστάς είτε όχι, ανήκει πλέον αλλού. Αν το χρωστάς δε σε κάποια τράπεζα τότε θα πληρώνεις δύο δόσεις ανά μήνα: Μία στην τράπεζα, μία στο κράτος. Και βέβαια θα σε αφήνουν να ζεις σε αυτό μέχρι την στιγμή που θα το χρειαστούν και θα σου κάνουν έξωση με το έτσι γουστάρω ή με μία απόφαση δικαστηρίου που θα ορίζει την έξωση συνταγματική.» 


Πυγολαμπίδα: Δεν έχουμε ανάγκη από μάντεις κακών σαν κι εσένα, Simple Man. Από έντιμους και οξυδερκείς πατριώτες έχουμε ανάγκη που με αυτοθυσία θα πάρουν την άρρωστη Ελλάδα στα χέρια τους και θα την σηκώσουν στα πόδια της.
Εσύ προφανώς δεν ανήκεις σ' αυτή την κατηγορία ειρηνικών αγωνιστών. Εσύ ξέρεις να γράφεις μόνο επικήδειους.
Σε τι ωφελούν όμως οι επικήδειοι; Λύσεις θέλουμε! Και αν τις σωτήριες λύσεις μπορεί να τις εφαρμόσει ακόμη και ο διάολος - ας πούμε η Χρυσή Αυγή - θα είμαι μαζί τους.  Ρεαλιστικές και βιώσιμες λύσεις κι όχι μοιρολόγια δώσε μας, Simple Man, ακόμη κι αν η λύση που ονειρεύεσαι είναι ο Σταλινικός κομμουνισμός, επιστροφή στη δραχμή, δικτατορία ή κάτι άλλο. Λύσεις, για έναν κακομαθημένο και επιπόλαιο λαό όπως οι Έλληνες, που νόμιζαν πως είχαν τετραγωνίσει τον κύκλο και πως θα ανέτρεπαν τη νομοτέλεια του ό,τι σπείρεις θα θερίσεις, αλλά αποδείχτηκαν τζάμπα μάγκες.

Simple Man: «Αν αρρωστήσεις, μία ασπιρίνη θα σου είναι αρκετή, κι αυτή αγνώστου κατασκευής και συστατικών. Εκτός αν ανήκεις στην πάνω τάξη όπου με τον παρά σου θα έχεις όλα τα κομφόρ. Ασθενείς δύο ταχυτήτων αφού πάλευες χρόνια για την Ευρώπη της μίας ταχύτητας. Η λίστα του εκάστοτε ευρωτσολιά υπουργού θα ορίζει για το τι εξετάσεις θα χρειάζεσαι και όχι το είδος ή η πορεία της ασθένειάς σου. 

Το κορμί σου έτσι κι αλλιώς ανήκει κι αυτό στην περιουσία του παρακράτους αφού εκ γενετής είσαι πλέον αναγκαστικός δότης οργάνων και δε μπα να στείλεις εσύ χιλιάδες αιτήσεις άρνησης προς τον αρμόδιο Οργανισμό (είναι τελικά αρμόδιος αυτός ο Οργανισμός;). Ανάλογα με τις ανάγκες των ιατρικών εταιρειών θα είσαι κλινικά νεκρός ή όχι. Βέβαια με τον ιατρικό τουρισμό που σου ετοιμάζουν μπορείς άνετα να δίνεις ένα νεφρό ή ένα ωάριο σε μία πλούσια γριά τουρίστρια για μία χούφτα ευρώ.»

Πυγολαμπίδα: Φαίνεται πώς όταν έγραφες αυτό το άρθρο είχες καταληφθεί από το δαίμονα του θανάτου. Έτσι εξηγείται όλη αυτή η μαυρίλα που αποπνέουν τα γραφόμενά σου. Τι επιδιώκεις δηλαδή; Να ωθήσεις κάποιους από εκείνους που θα σε πάρουν στα σοβαρά στην αυτοκτονία; Μπορεί να ζήσει ο άνθρωπος χωρίς ελπίδα; Προσωπικά, dum spiro spero! 
Είμαστε ακόμα ζωντανοί στη σκηνή, έστω ματωμένοι, έστω γονατισμένοι, έστω προδομένοι.

Αλλά είμαστε ζωντανοί! Και πρέπει ν' αγωνιστούμε όλοι μονιασμένοι για μια ειρηνική επανάσταση συνειδήσεων, ώστε να επανέλθει ο κοινός νους, το ήθος, η δικαιοσύνη, ο σεβασμός στους νόμους και η αγάπη στην κοινωνία, στη δημόσια ζωή και στο έθνος μας.

Δεν έχουμε το δικαίωμα να θεωρούμε την τραγική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε μη αναστρέψιμη! Δεν έχουμε το δικαίωμα να μοιρολογούμε και να μοιρολατρούμε.

Όσο για την υποχρεωτική δωρεά οργάνων ο καθένας μπορεί να κάνει αρνητική δήλωση και να μην την αποδεχτεί. Δείτε εδώ 

Δεν θα μπω στον κόπο να σχολιάσω το υπόλοιπο του επικήδειου του Simple man, διότι δεν θέλω να μπουκώσω τους αναγνώστες με περισσότερη αρνητικότητα.
Του προτείνω, όμως, ν' αλλάξει το ψευδώνυμό του - μια και φοβάται να μας πει τ' όνομά του - από Simple man σε Dead Man. Θα του ταιριάζει περισσότερο.

 Ωστόσο, όσοι μαζοχιστές θέλετε να διαβάσετε τα υπόλοιπα μακάβρια, κλικ εδώ.