ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Σάββατο, 20 Ιουλίου 2013

Απαξιωτικά σχόλια Ελλήνων Βουλευτών εναντίον του Wolfgang Schauble

Κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών Wolfgang Schauble στη χώρα μας, "υπερπατριώτες" και υπερλαϊκίζοντες Έλληνες Βουλευτές (τζάμπα μάγκες) έδραξαν της ευκαιρίας να επιδείξουν τα αφιλόξενα αισθήματα και την αγριότητά τους απέναντι ενός επισκέπτη που, ανεξάρτητα της σκληρής πολιτικής λιτότητας που υιοθέτησε απέναντι της Ελλάδας, χρήζει σεβασμού όχι μόνο ως φιλοξενούμενος αλλά και ως 70χρονος παραπληγικός με σιδερένια θέληση και αγωνιστικότητα. 
Θα μου πεις, ψιλά γράμματα αυτά για κάποιους ημιάγριους του Κοινοβουλίου, στερούμενους παντελώς εθνικής αυτογνωσίας και στοιχειώδους πολιτικής και ανθρωπιστικής κουλτούρας... 

Στη συνέχεια θα παραθέσω χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τις ομιλίες Βουλευτών στις τέσσερις τελευταίες συνεδριάσεις της Βουλής που δείχνουν το μένος κάποιων Βουλευτών εναντίον του Σόιμπλε, λες και μόνος αυτός είναι υπεύθυνος για την προμνημονιακή και μεταμνημονιακή κατάντια της χώρας μας, λες και μόνος αυτός συνέταξε τα μνημόνια και όχι το ΔΝΤ.

ΑΛΕΞΙΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ (ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ) - Βουλή, 19/7/2013:
«Σαν το μαθητούδι μπροστά στον επιθεωρητή Σόιμπλε χθες, με το μπλοκάκι του, ο Πρωθυπουργός έλεγε, όπως μας πληροφορούν τα μέσα ενημέρωσης και οι εφημερίδες: "Μην ανησυχείτε, κύριε επιθεωρητά, όλα πάνε καλά, δεν αντιδρά ο κόσμος". 
(…) 
Ενδεχομένως, να παρέλειψε να πει στον επιθεωρητή Σόιμπλε ο Πρωθυπουργός μία πολύ μικρή λεπτομέρεια. Η Κυβέρνησή σας έπεσε. Η τρικομματική σας Κυβέρνηση δεν υπάρχει πια και αυτό οφείλεται στην αντίδραση του ελληνικού λαού και των εργαζομένων στην ΕΡΤ. 

Να σας πω και κάτι άλλο. Αν δεν είχατε τον κ. Βενιζέλο όμηρο με την υπόθεση στη λίστα Λαγκάρντ και την πλειοψηφία των στελεχών του ΠΑΣΟΚ εθισμένους σε κυβερνητικές καρέκλες, τώρα θα είχαμε εκλογές. 
(…) 
Εσείς οι ίδιοι, λοιπόν, διαρρέετε ότι μετά τις γερμανικές εκλογές θα γίνει "κούρεμα" των δανείων και ο κ. Σόιμπλε έρχεται εδώ να σας πει "μη λέτε δημόσια κακές λέξεις", διότι το να παίρνουμε, λέει, βοήθεια και συγχρόνως να ζητούμε "κούρεμα" είναι ηθικά απαράδεκτο.» 
(Σ.σ.: Το σπουδαιογελοίο της υπόθεσης είναι ότι ενώ κάποτε εξορκίζαμε το κούρεμα ως το απόλυτο κακό, τώρα εκλιπαρούμε για ένα ακόμη! Πιάσε τ' αυγό και κούρεψτο, δηλαδή...)

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ (ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ) - Βουλή, 19-7-2013:
«Έκπληκτοι όλοι οι Αθηναίοι πολίτες ρωτούσαν: "Τι συμβαίνει σε αυτή την πόλη; Επιτέλους τι έγινε;" Ταλαιπωρούσατε επί δώδεκα ώρες την Αθήνα, για να κάνετε επίδειξη τάξης και ησυχίας απέναντι στο δυνάστη αυτής της χώρας, τον κ. Σόιμπλε, στον οποίο, βεβαίως, δεν είπατε ούτε μία κουβέντα για το ότι δεν του χρωστάμε, αλλά μας χρωστάει. 
Διότι, αν βάλουμε το ισοζύγιο αυτών που χρωστάμε και αυτών που μας χρωστάει, είναι σε βάρος του. Αυτό, όμως, δεν λέγεται από την αποικία και την τηλεόραση της αποικίας που πάμε να φτιάξουμε. Δεν λέγεται! Πρέπει να είμαστε ευγενικοί.» 

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ) - Βουλή, 18/7/2013:
«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ένας άνθρωπος ο οποίος ό,τι του πας το υπογράφει. Πρέπει, όμως, να τον τιμήσω σήμερα, προσωπικά, διότι δεν ζήτησε -και αυτό είναι προς τιμήν του και προς τιμήν μου εμένα ως Έλληνα πολίτου- να τον συναντήσει ο διεφθαρμένος Σόιμπλε που επισκέπτεται σήμερα τα ιερά χώματα της πατρίδος μου με τα βρώμικα πόδια του 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ) - Βουλή, 18/7/2013:
«Κύριε Πρόεδρε, με αφορμή την επίσκεψη του Γερμανού τοκογλύφου Σόιμπλε στην πόλη των Αθηνών, η Χρυσή Αυγή δηλώνει απερίφραστα ότι τον θεωρεί ανεπιθύμητο και αυτόν και δυνάστη του ελληνικού λαού.
Η Χρυσή Αυγή έστειλε το μήνυμα της εθνικής αντίστασης εκφράζοντας τη θέληση όλων των Ελλήνων. Η πρώτη εικόνα που είδε ο Σόιμπλε μπαίνοντας στην πόλη των Αθηνών ήταν ένα μεγάλο, ένα τεράστιο "Σόιμπλε Ράους".» 

ΑΡΤΕΜΙΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ (ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ), Βουλή, 18/7/2013:
«Κατ’ αρχάς, θα ήθελα να κάνω μία σύντομη τοποθέτηση επί της επικαιρότητας. Η Ελλάδα υποδέχεται σήμερα το Γερμανό Υπουργό Οικονομικών κ. Σόιμπλε, ο οποίος με την εισαγόμενη οικονομική πολιτική έχει καθηλώσει μια ολόκληρη χώρα σε αναπηρική καρέκλα. Είναι αυτός ο οποίος προ δύο ετών είχε πει ότι η Ελλάδα πρέπει προσωρινά να παραδώσει την κυριαρχία της. Και ασυγκίνητος από τις χιλιάδες αυτοκτονίες συμπατριωτών μας, είπε ότι η μόνη λύση στην Ελλάδα είναι τα μέτρα λιτότητας.»  
(Σ.σ.: Η Ελλάδα παρέδωσε την εθνική της κυριαρχία από τότε που έγινε μέλος του κλαμπ της ΕΕ και καθηλώθηκε στην αναπηρική καρέκλα επειδή ζούσε με δανεικά.)

ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ (ΝΟΤΗΣ) ΜΑΡΙΑΣ (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ) - Βουλή 17/7/2013:
«Κύριε Πρόεδρε, κύριε Υπουργέ, κύριοι Βουλευτές, συζητούμε σήμερα αυτό το πολυνομοσχέδιο, το οποίο έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στη χώρα και είδαμε πραγματικά τις αντιδράσεις στις μεγάλες κινητοποιήσεις που έγιναν. Θα επιχειρήσετε να το ψηφίσετε την παραμονή της έλευσης του κ. Σόιμπλε, για να δείξετε ότι γίνονται οι ανθρωποθυσίες που απαιτεί, για να δείξετε ότι εδώ το κοινωνικό νεκροταφείο υπάρχει. Ο κ. Σόιμπλε θα έρθει ως ο νέος ανθύπατος να δει πώς πάει η διαδικασία εφαρμογής του Μνημονίου. 

 Για εμάς ο κ. Σόιμπλε είναι persona non grata, διότι είναι αυτός που μαζί με τους υπόλοιπους σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τρόικας έχει επιβάλει αυτήν την πολιτική που έχει στη διάλυση της χώρας. Λέμε, λοιπόν, από αυτό το Βήμα ότι οφείλει η Γερμανία να εξοφλήσει τις πολεμικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο αξίας 162 δισεκατομμυρίων ευρώ συν τους τόκους. Αυτά είναι τα μηνύματα που πρέπει να στείλουμε. Εμείς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες από αυτό το Βήμα στέλνουμε αυτό το μήνυμα στον κ. Σόιμπλε.
(…)
Πείτε, λοιπόν, στον κ. Στουρνάρα, στον κ. Σόιμπλε να ξεκινήσει να ετοιμάζεται η Γερμανία για την άμεση εξόφληση των οφειλών της Γερμανίας προς τη χώρα μας. Φτάσαμε σε αυτή την κατάσταση και φέρνετε τώρα το πολυνομοσχέδιο, διότι πρέπει να πάρουμε δόσεις δανείων τη στιγμή που είμαστε δανείστρια χώρα της Γερμανίας. Εκεί φτάσαμε! 
(…) 
Έρχεται ο Σόιμπλε για να προσφέρει 100 εκατομμύρια ευρώ και να φτιαχτεί το δήθεν Επενδυτικό Ταμείο, για να "βάλουν χέρι" οι Γερμανοί στο ΕΣΠΑ. Αντί εμείς να φτιάξουμε αυτήν την τράπεζα και να αξιοποιήσουμε την τεχνογνωσία για να προχωρήσουμε – πράγμα που έπρεπε να το έχετε κάνει εδώ και χρόνια, σας το έχουμε προτείνει και από αυτό το Βήμα – τώρα θα εμφανιστεί ως δώρο του κυρίου ανθύπατου, ο οποίος θα εμφανιστεί αύριο εδώ προκλητικά.»

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ) - Βουλή, 17/7/2013:
«Ένα δεύτερο. Βάζω στοίχημα γι’ αυτό στον κ. Σαμαρά ότι δεν είναι σε θέση να το ζητήσει από τον κ. Σόιμπλε. Τον διεφθαρμένο Σόιμπλε, κατά το έγκυρο περιοδικό crash, αυτόν που τα έπαιρνε από τον Καναδογερμανό έμπορο όπλων και έχει χαρακτηριστεί και έφυγε γι’ αυτόν το λόγο ο Κολ από το κόμμα τους και έκτοτε έμεινε όπως έμεινε. 
Έρχεται, λοιπόν, την Πέμπτη ο διεφθαρμένος – και παίρνω την ευθύνη γι’ αυτό  κ. Σόιμπλε. Θέλω να απαιτήσει ο κ.Σαμαράς, όπως κατάφερε – εάν κατάφερε - για τη μείωση του ΦΠΑ, να ζητήσει τη λίστα, όχι τη λίστα Λαγκάρντ, αλλά τη λίστα των λαδωμένων πολιτικών που έγραψαν οι εφημερίδες και είναι στο σκεπτικό του γερμανικού δικαστηρίου ότι και το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία έπαιρναν 2% και έχει τα ονοματεπώνυμα των εισπρακτόρων σας.»

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΑΡΕΜΕΝΟΣ (ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ) Βουλή, 17/7/2013:
«Αύριο θα φέρετε εδώ τον κ. Σόιμπλε. Τι θα του πείτε; Ιδού η επικράτειά σας; Θα του θέσετε το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων; Και μη μου πείτε ότι ο κ. Σόιμπλε δεν είναι καθ’ ύλην αρμόδιος. Πριν από λίγο καιρό, όταν τέθηκε το θέμα των αποζημιώσεων, ο κ. Σόιμπλε απάντησε. Και απάντησε κατηγορηματικά "nein". Η απάντηση τώρα ποια είναι, "ya vol"; 
Κάνω μία πρόταση που δεν είναι προπαγανδιστική, να πάρετε αύριο τον κ. Σόιμπλε και να κάνετε μαζί του μία επίσκεψη στην Καισαριανή. Για ποιο λόγο; Για έναν και μοναδικό, για να καταλάβει ο κ. Σόιμπλε σε ποια χώρα ήρθε, διότι διαφορετικά φοβάμαι ότι δεν θα το καταλάβει.» ( Σ.σ: Σιγά τα ωά, κύριε Βαρεμένε; Ήρθε σε μία υπερχρεωμένη χώρα χωρίς εθνική αξιοπρέπεια και κυριαρχία, με αλληλοσπαρασσόμενο το αμετανόητο πολιτικό συνονθύλευμα που τη χρεοκόπησε ηθικά και οικονομικά.)

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ) - Βουλή, 17/7/2013:
«Αύριο θα υποδεχθείτε τον κ. Σόιμπλε - βάψατε και το Υπουργείο - μια persona non grata για την πατρίδα μας, έναν άνθρωπο που προσέβαλε τον ελληνικό λαό, που έπαιξε το ρόλο του οικονομικού δολοφόνου, που εξευτέλισε Πρωθυπουργούς, Υπουργούς, αλλά περισσότερο απ’ όλους τον ελληνικό λαό. (…)
Να πείτε στο αφεντικό σας, τον κ. Σόιμπλε, που έρχεται αύριο, ότι υπάρχει το αναγκαστικό δάνειο και οι γερμανικές αποζημιώσεις, ότι υπάρχουν οι συμβάσεις για τις οποίες δωροδόκησαν και βάσει του γερμανικού δικαίου είναι ως μηδέποτε καταρτισθείσες, με τη Siemens, με τα υποβρύχια, καθώς και χιλιάδες άλλες συμβάσεις. Πλήρωσαν πολιτικούς και τους κρατάνε με φωτογραφίες με τη γίδα στην πλάτη.»

ΜΙΧΑΗΛ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ (ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ)  - Βουλή, 17/7/2013:
«Αύριο υποδέχεστε το συμπλεγματικό μισέλληνα Σόιμπλε, έναν εκ των εντολοδόχων σας, κύριοι της Κυβερνήσεως. Δεν ξέρω τι θα συζητήσετε μαζί του και τι άλλα προφορικώς θα του παραχωρήσετε… 
Σας λέγω, όμως, και περαίνω το λόγο μου με το απόφθεγμα του Ισοκράτους – ο κ. Γεωργιάδης τα ξέρει καλά αυτά - "ου γάρ εμπορίαν αλλά λειτουργίαν ενόμιζον είναι την των κοινών επιμέλειαν". Και εσείς θεωρείτε και πιστεύετε και ασκείτε εμπορίαν...»

ΑΛΕΞΙΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ (ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ) - Βουλή, 17/7/2013:
«Αύριο έρχεται στην Ελλάδα ο κ. Σόιμπλε. Εκλογές έχει ο άνθρωπος σε λίγες ημέρες στη Γερμανία. Κάνει προεκλογική εκστρατεία. Ο κ. Σαμαράς συμπεριφέρεται ως κομματάρχης του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας και ετοιμάζει προεκλογικές συγκεντρώσεις του κ. Σόιμπλε στην επαρχία. Έρχεται προφανώς για να σας χτυπήσει την πλάτη και να πει, "Καλά τα κάνατε". Έρχεται για να στηρίξει την καταστροφική πολιτική σας. Και όπως κάθε πολιτικός που βρίσκεται σε προεκλογική εκστρατεία και σέβεται τον εαυτό του, φέρνει και κάποια δωράκια.»

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ (ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ) , Βουλή, 16/7/2013:
«Το πολυνομοσχέδιο δεν είναι μέρος σχεδίου εξορθολογισμού του Δημοσίου. Είναι ένα sprint πανικού, ώστε να βγουν οι αριθμοί και να ικανοποιηθούν οι τοκογλύφοι. Είναι, κύριοι, το δωράκι που προσφέρετε στο Σόιμπλε που έρχεται μεθαύριο. Του κάνετε ένα δωράκι. Δεν λέτε, όμως, το αφεντικό σας, αυτός ο Σόιμπλε ποιος είναι, για να το μάθει ο ελληνικός λαός. Πείτε στον κόσμο ότι αυτό το αρπαχτικό, αυτός ο αντιπαθέστατος Γερμανός ανθέλληνας κ. Σόιμπλε παραιτήθηκε άρον-άρον το 2000 από την ηγεσία των χριστιανοδημοκρατών, γιατί αποκαλύφθηκε ότι δωροδοκήθηκε από Καναδό έμπορο όπλων και είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στις μίζες του κόμματός του. 
Οι ίδιοι σας κυβερνούν, τα ίδια κάνουν, τα ίδια κάνετε.» 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ (ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ) - Βουλή, 16/7/2013: «Ετοιμάζετε τη μεγάλη υποδοχή του Σόιμπλε! Μεγάλη υποδοχή για τον Σόιμπλε εδώ στην Ελλάδα. Έρχεται στις 18 του μηνός. Να τον υποδεχτούμε με ανοιχτές αγκάλες! 
Να υποδεχτούμε τον καταστροφέα όλης της Ευρώπης, όχι μόνο της Ελλάδας. Τον αρχιτέκτονα, αυτόν τον σκληρό, νεοφιλελεύθερο μονεταριστικό πολιτικό. 
Αυτός ο άνθρωπος θα έπρεπε να είναι ανεπιθύμητος σε αυτή τη χώρα, διότι εκφράζει την πιο αντιδραστική πλευρά της Ευρώπης, τη μη Ευρώπη, την καταστροφή της κοινωνικής Ευρώπης. Εκφράζει την "ασιατοποίηση" της Ευρώπης με πρώτο πείραμα, δυστυχώς, τη χώρα μας.»