ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2013

Τα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ εναντίον της Συρίας γνωστά από τον Ιούνιο 2013

Ουδέν κρυπτόν υπό τον Ήλιο!
Τ' είχες ΗΠΑ, τ' είχα πάντα: πολεμοφαγούρα!
Photo-courtesy-of-VoR

Ο πρώην Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών Roland Dumas: «Με πλησίασαν σ' ένα πάρτι στη Βρετανία, δύο χρόνια πριν από την"Αραβική Άνοιξη", και μου ζήτησαν εάν ήθελα να λάβω μέρος στην ανατροπή της Συριακής κυβέρνησης με τη βοήθεια των ανταρτών».  
(Photo, courtesy of SANA) 

Συρία-ΗΠΑ
Christof Lehmann (nsnbc) – 28/8/2013

«Τα σχέδια για αμφότερα, χρήση μεγάλης κλίμακας χημικών όπλων και σημαντική στρατιωτική εκστρατεία εναντίον τη Συρίας ήταν γνωστά από τον Ιούνιο.

Τρεις εκθέσεις, που δημοσιεύθηκαν στο nsnbc international στις 29 Ιουνίου, 7 Ιουλίου και 11 Ιουλίου έδωσαν ήδη λεπτομέρειες της προγραμματισμένης επίθεσης, συμπεριλαμβανομένης μεγάλης κλίμακας χρήσης χημικών όπλων, σε μια προσπάθεια να δικαιολογηθούν οι ανανεωμένες κλήσεις για ανθρωπιστικούς διαδρόμους, μια ζώνη απαγορευμένων πτήσεων και μια στρατιωτική επέμβαση.

Τα Δυτικά ιδιωτικά και κρατικά ΜΜΕ απέτυχαν να δώσουν ρεπορτάζ σχετικά με τα ενδεικτικά στοιχεία.

Η κοινοποίηση των σχεδίων ήδη τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, δυσφημεί την επερχόμενη επιθετικότητα ενάντια στη Συρία, από ακόμα ένα "συνασπισμό των προθύμων", ως πρόσθετη επιθετικότητα του ΝΑΤΟ, βασισμένη στα ψέματα, την προπαγάνδα, και την εξαπάτηση. 

Στις 29 Ιουνίου 2013, το nsnbc international δημοσίευσε ένα ρεπορτάζ με τον τίτλο "Σημαντική περιφερειακή στρατιωτική εκστρατεία ενάντια στη Συρία τον Αύγουστο - Σεπτέμβριο".

Το ρεπορτάζ ανέφερε μεταξύ άλλων:

Ένας Παλαιστίνιος ανταποκριτής του nsnbc στην Ιορδανία ανέφερε ότι οι πρόσθετες 300 ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ (US Special Forces) που έχουν παραμείνει στην Ιορδανία μετά από μια περιφερειακή στρατιωτική άσκηση έναν μήνα πριν, οι οποίες είναι τοποθετημένες μέσα και κοντά στην Ιορδανική πόλη Al-Mafraq, απασχολούνται στο να εκπαιδεύουν ξένους αντάρτες, συμπεριλαμβανομένων ανταρτών με δεσμούς με όλες τις οργανώσεις της Al-Qaeda, σε ειδικές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ειδικές επιχειρήσεις προετοιμάζονται με την πρόθεση να στοχευθούν υψηλού προφίλ πολιτικοί και στρατιωτικοί στόχοι στη Συρία, για τη στήριξη μιας σημαντικής στρατιωτικής επέμβασης ενάντια στη Συρία τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο.

Ο Παλαιστίνιος ανταποκριτής του nsnbc αναφέρει ότι προσωπικό που συνόδεψε τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών, John Kerry, στην επίσκεψή του στη Μέση Ανατολή, έχει συμμετάσχει στις συζητήσεις με Ισραηλινούς, Ιορδανούς και Τούρκους διπλωμάτες, στρατιωτικούς, και ειδικούς Μυστικών Υπηρεσιών, για να συζητήσουν το συντονισμό της επίθεσης στη Συρία από Ιορδανικό, Ισραηλινό και Τουρκικό μέτωπο.

Στις 7 Ιουλίου 2013, το nsnbc international δημοσίευσε μια δεύτερη έκθεση υπό τον τίτλο "Η Συριακή 'Αντιπολίτευση' προετοιμάζει πολιτική και στρατιωτική εκστρατεία τον Αύγουστο/Σεπτέμβριο." 
  
Η έκθεση αναφέρει, μεταξύ των άλλων: Πηγή του nsnbc, με στενούς δεσμούς με την υπηρεσία πληροφοριών μιας Παλαιστινιακής φατρίας με βάση τη Συρία, (ισχυρίζεται) ότι υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις για προετοιμασία μιας ανανεωμένης στρατιωτικής εκστρατείας ενάντια στη Συρία τον Αύγουστο ή Σεπτέμβριο του 2013, και ότι είναι ιδιαίτερα πιθανό Δυτικές, Αραβικές και Ισραηλινές δυνάμεις να διαδραματίσουν έναν ενεργό ρόλο.

Η τρέχουσα, σχετική ηρεμία στη Συρία είναι, σύμφωνα με τις πληροφορίες, παραπλανητική και συνδεδεμένη με προσπάθειες να αυξηθούν οι διαφορετικές επαναστατικές δυνάμεις και η συνεργασία και επικοινωνία των παραστρατιωτικών δυνάμεων, καθώς και η προσπάθεια να χτιστεί μια δομή πιο συγκεντρωτικής διοίκησης και επαφής.

Στις 11 Ιουλίου, το nsnbc international δημοσίευσε μια έκθεση υπό τον τίτλο "Οι επιθεωρητές των Η.Ε. αποδέχονται τη Συριακή πρόσκληση μετά από τη Ρωσική πίεση και την κατάσχεση ογκώδους αποθήκης χημικών από την Αντιπολίτευση".

Η έκθεση ρητά δηλώνει ότι οι αναλυτές θεωρούν ότι τα χημικά όπλα επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης εκστρατείας τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο, ώστε να εξασφαλίσουν μια προφανή πρόφαση για επέμβαση.

Η έκθεση αναφέρει, μεταξύ άλλων:

Η Συριακή κυβέρνηση επανέλαβε τη στηριζόμενη από τη Ρωσία απαίτησή της για μια πλήρη έρευνα για κάθε μεμονωμένη περίπτωση χρήσης χημικών όπλων στη Συρία από μια ανεξάρτητη επιτροπή εμπειρογνωμόνων, συμπεριλαμβανομένων και Ρώσων εμπειρογνωμόνων. 
Η Συριακή κυβέρνηση έχει απαιτήσει επίσης μια πλήρη έρευνα σχετικά με την κατάσχεση των 281 βαρελιών με τις χημικές ουσίες στη Banias, Tartus.

Οι αναλυτές θεωρούν ότι το απόθεμα χημικών ουσιών εξασφαλίστηκε με την πρόθεση να οργανωθούν επιθέσεις με χημικά όπλα κατά τη διάρκεια μιας στρατιωτικής εκστρατείας, την οποία η Αντιπολίτευση προγραμματίζει να στηθεί τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο, και ότι οι επιθέσεις με καταστροφικά χημικά όπλα θα πρέπει να έχουν χρησιμοποιηθεί ως πρόφαση για τις ανανεωμένες κλήσεις για μια ζώνη απαγορευμένων πτήσεων και μια άμεση ξένη στρατιωτική "μεσολάβηση" ή επίθεση ενάντια στη Συρία.

Ήδη μια ημέρα πριν, στις 10 Ιουλίου, το nsnbc international δημοσίευσε μια άλλη έκθεση, που προειδοποίησε ρητά ότι μεγάλης κλίμακας χρήση χημικών όπλων προγραμματίστηκε από την υποστηριζόμενη από ξένους Αντιπολίτευση και τα μέλη της διεθνούς συμμαχίας των εθνών που υποστηρίζουν τους μαχητές.

Η έκθεση της 10ης Ιουλίου αναφέρει, μεταξύ των άλλων: Την ανακάλυψη (από το Συριακό Στρατό) του χημικού αποθέματος, το οποίο σύμφωνα με επίσημες Συριακές πηγές ήταν επαρκές για να εξαφανίσει μια ολόκληρη πόλη, αν όχι ολόκληρη τη χώρα, ακολούθησε μια πρόσφατη έκθεση μυστικών υπηρεσιών η οποία λέει ότι η τρέχουσα στρατιωτική σχετική ηρεμία οφειλόταν στην προετοιμασία, από τους αντάρτες, των αποθηκών όπλων σε όλη τη Συρία, για την οργάνωση μιας ανανεωμένης στρατιωτικής εκστρατείας τον Αύγουστο – Σεπτέμβριο του 2013.

Η Παλαιστινιακή πηγή πληροφοριών δήλωσε επίσης στο nsnbc, ότι η εκλογή του νέου ηγέτη της Αντιπολίτευσης, του υποστηριζόμενου από τη Σαουδική Αραβία Jaber, ήταν μέρος των προετοιμασιών για μια ταυτόχρονη πολιτική εκστρατεία με ανανεωμένες απαιτήσεις για μια ζώνη εναέριου αποκλεισμού, επιθεωρήσεις χημικών όπλων σε όλη τη Συρία, καθιέρωση των ανθρωπιστικών διαδρόμων και άλλης πολιτικής πίεσης για να υποστηριχθεί η ανανεωμένη στρατιωτική εφόρμηση.

Οι πληροφορίες από την Παλαιστινιακή πηγή μυστικών υπηρεσιών επιβεβαιώθηκαν στη συνέχεια, όταν έγινε γνωστό ότι υψηλού επιπέδου εκπρόσωποι μυστικών υπηρεσιών από τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, την Τουρκία, τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και τη Μεγάλη Βρετανία είχαν πραγματοποιήσει μια μυστική συνεδρίαση στη Βρετανική Πρεσβεία στην Άγκυρα, Τουρκία, για να προετοιμαστεί μια ανανεωμένη εκστρατεία εναντίον της Συρίας.

Ο αρχισυντάκτης του nsnbc international, Christof Lehmann, κάλεσε διάφορα επικρατούντα Δυτικά και Αραβικά ΜΜΕ, δείχνοντας προς τις εκθέσεις, τονίζοντας ότι οι δημοσιογράφοι τους θα μπορούσαν να έρθουν σε επαφή με το nsnbc international για πρόσθετες πληροφορίες.

Κανένα από τα μέσα τα οποία προσεγγίστηκαν δεν αποκρίθηκε. Όλοι τους παρέλειψαν το γεγονός ότι μια σημαντική πολιτική και στρατιωτική εκστρατεία ήταν προγραμματισμένη για τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο, και ότι μεγάλης κλίμακας χρήση χημικών όπλων θα έπρεπε να χρησιμεύσει ως μια δικαιολογία για την απαίτηση μιας στρατιωτικής επέμβασης ενάντια στη Συρία.»

Τα υπόλοιπα αποκαλυπτικά εδώ.