ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Σάββατο, 24 Αυγούστου 2013

Asma Beltagy: "Κύριε επίτρεψέ μου να είμαι μ' αυτούς που επαναστατούν κατά της αδικίας"


Αυτό το άρθρο είναι συνέχεια του προηγούμενου που ανάρτησα εδώ. Περιέχει μεταφρασμένα αποσπάσματα από άρθρο της iranian.com που αναδεικνύουν την τρυφερή προσωπικότητα, την πίστη και τα όνειρα της 17χρονης μάρτυρας του Ισλάμ, Asmaa Beltagy.

Ένα από τα τελευταία λόγια που είπε η Asmaa ήταν: «Επιμείνατε, η νίκη θα έρθει γρήγορα. Μην αφήνετε την επανάσταση στο στρατό». 
Αυτή ήταν η εντολή της Asmaa Beltagy λίγα λεπτά προτού δολοφονηθεί, λένε πηγές που ήταν κοντά της.

Ήταν κόρη του ηγέτη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας Mohamed Al Beltagy. 
(...) 
Εξαιτίας του νεαρού της ηλικίας της, η Asmaa, που ήταν 17 ετών, συνόδευε τη μητέρα της. Αλλά η νοοτροπία της και τα όνειρά της αντικατόπτριζαν ωριμότητα. Συνέχιζε να βοηθά τους τραυματισμένους μέχρι που η δόλια σφαίρα τη σκότωσε. 

Μερικά λεπτά πριν από τις 10:30 ώρα Καΐρου, την Τετάρτη το πρωί 14 Αυγούστου, η Asmaa έπεσε δίπλα από την εξέδρα του Rabea Al Adawiya, όταν ένας ελεύθερος σκοπευτής τη χτύπησε στο στήθος και στην πλάτη. Αυτό οδήγησε στο θάνατό της μέσα σε λίγα λεπτά. 
 (...) 
Η Ethar Yousef, η καλύτερη φίλη της Asmaa, είπε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu: «Η Asmaa πάντα με ενθάρρυνε να συμμετέχω στις διαδηλώσεις, ακόμη κι αν δεν ήταν αναμεμιγμένοι οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, διότι πίστευε ότι ο πραγματικός κίνδυνος ήταν η επιστροφή του στρατιωτικού καθεστώτος. Η Asmaa έλαβε μέρος στη διαδήλωση του Mohamed Mahmoud στο Κάιρο το Δεκέμβρη του 2011, και περιποιήθηκε τους πληγωμένους και τραυματισμένους.»

Η Αδελφότητα αρνήθηκε να λάβει μέρος στις διαδηλώσεις εναντίον της κυβερνητικής χούντας εκείνη την εποχή και περιέγραψε όσους έλαβαν μέρος ως "κακοποιούς".

Η Ethar εξήγησε: «Η Asmaa με έπεισε να λάβω μέρος σ’ εκείνα τα γεγονότα και μου είπε ότι ήταν σημαντικό να σταθούμε εναντίον της επιστροφής του στρατού, ακόμη κι αν η Μουσουλμανική Αδελφότητα δεν το έκανε.» 
(...)
Έλαβε μέρος στην καθιστική διαμαρτυρία όταν ο Στρατηγός Abdel Fattah Al Sisi ανακοίνωσε το πραξικόπημα εναντίον του Morsi, στις 3 Ιουλίου. Δεν άφησε την πλατεία ούτε μια μέρα. Είχε το Kοράνι μαζί της συνέχεια και από καιρού εις καιρό συνήθιζε να ρίχνει τον εαυτό της στην αγκαλιά του πατέρα της, σαν ένα μικρό γατάκι, για ηθική υποστήριξη, περιγράφει η Ethar.
(...) 
Επαναστάτρια και γεμάτη ελπίδα η Ethar περιγράφει τις τελευταίες ώρες πριν από τη δολοφονία της Asmaa  και λέει: «Μου τηλεφώνησε στην ώρα της πρωινής προσευχής για να με ξυπνήσει να κάνω προσευχή. Της είπα να επιστρέψει στο σπίτι και μου είπε δεν μπορούσε να χάσει τη στιγμή που ο στρατός θα διέλυε τους διαδηλωτές, έτσι άφησε το ζήτημα στο Θεό.»

Η Asmaa ήταν ενεργή. Το τελευταίο πράγμα που έγραψε στο Facebook ήταν: «Μας σκότωσαν τη νύχτα ενώ κάναμε τις προσευχές μας, παρόλο που είναι ταπεινωμένοι και λιγότεροι σε αριθμούς. Γι’ αυτό καλέστε τους υπηρέτες του Θεού να έλθουν σε αριθμούς όπως τα κύματα της θάλασσας, για να μας στηρίξουν.»

Το ημερολόγιό της συμπεριλαμβάνει λέξεις που αντανακλούν την αγγελική προσωπικότητά της. Έγραψε: «Κύριε, επίτρεψέ μου να γίνω μία από εκείνους που φέρνουν χαμόγελα στους ανθρώπους, που υφαίνουν κλωστές ελπίδας, να είμαι καλή στους αδύνατους και υποστηρικτική στα ορφανά, που ανάβουν κεριά στους έρημους δρόμους, που σκέπτονται νέους ορίζοντες και καλλιεργούν σιγουριά, που επαναστατούν στην εμφάνιση της αδικίας, των οποίων οι καρδιές είναι πάντα γεμάτες ελπίδα στην καλοσύνη σου.» 
(...)
Η Sarah Sweilem, φίλη της Asmaa, είπε ότι «η Asmaa έπεσε δίπλα στη μητέρα της, καλυμμένη με αίμα. Οι γιατροί προσπάθησαν να καθησυχάσουν τη μητέρα της που δεν πίστευε τι είχε συμβεί στην κόρη της. Η Asmaa ήταν το μόνο κορίτσι ανάμεσα σε τρεις αδελφούς.(...)»

Μακάρι η θυσία της Asma να σηματοδοτήσει ειρήνη και όχι περισσότερη αιματοχυσία στην Αίγυπτο και σε όλες τις μουσουλμανικές χώρες όπου αντιμάχονται ο στρατιωτικός αυταρχισμός και ο θρησκευτικός φανατισμός.

"Μάρτυρας" ή όχι, ο Θεός δεν ήθελε το θάνατο της Asma, όπως και δεν θέλει το θάνατο κανενός, οσοδήποτε ιερά κι αν είναι τα ιδανικά για τα οποία μάχεται. Οι δε γονείς δεν έχουν δικαίωμα να σύρουν και να εμπλέκουν τα ανήλικα παιδιά τους σε αιματηρές διαδηλώσεις.

Ο Θεός είναι υπέρ της ΖΩΗΣ, και κάποτε οι άνθρωποι πρέπει να βρουν ειρηνικούς τρόπους να λύνουν τις διαφορές τους!