ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τρίτη, 13 Αυγούστου 2013

Δεκαπενταύγουστος, κι όλες οι κοιμισμένες "Παναγιές" στην πίστα!

Η Κοίμηση της Θεοτόκου, την οποία σύμπας ο "ευσεβής" ορθόδοξος λαός γιορτάζει μεθαύριο, έχει μέγιστη αλληγορική σημασία: υπονοεί την ατέλειωτη πνευματική κοίμηση του ελληνικού έθνους! Μέγιστο μνημόσυνο!

Μετά την "Παναγιά του Χάρου", στην οποία αφιέρωσα ανάρτηση εδώ, έσκασε μύτη και η "Παναγία η Γηροκομίτισσα"! Ούτε που την είχα ακούσει κι αυτή... Βλέπετε, εκατοντάδες είναι τα προσωνύμιά της!Βέεβαια! Μόλις χθες την πήραν αγκαλίτσα και την έβγαλαν βόλτα «Δύο Μητροπολίτες, ο Σεβασμιώτατος Ατλάντας κ. Αλέξιος, Πατρινός στην καταγωγή και πρώην Ηγούμενος της Μονής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο Ηγούμενος της Μονής π. Συμεών και η Αδελφότης, πολλοί Κληρικοί και χιλιάδες κόσμου ύμνησαν την Κυρά την Γηροκομίτισσα, την Προστάτιδα των Πατρών που μαζί με τον Απόστολο Ανδρέα πρεσβεύουν αδιαλείπτως υπέρ της πόλεως των Πατρών και σύμπαντος του ευσεβούς ημών Έθνους.»
(Από τις πολλές "πρεσβείες" το πάθαμε εμείς… Φανταστείτε τι χειρότερο θα είχαμε πάθει αν δεν "πρέσβευαν"!)

Αυτά, που λέτε σύντροφοι, διάβασα στο ευσεβές ιστολόγιο της romfea.gr και για μία ακόμη φορά βγήκα απ’ τα ρούχα μου. Ευτυχώς που είναι Αύγουστος και δεν πούντιασα! 

Στο κήρυγμά του ο Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος μεταξύ των άλλων αναφέρθηκε, λέει, στο εκπληκτικό θέαμα των χιλιάδων πιστών που κατέκλυσαν το Μοναστήρι της «Παναγίας της Γηροκομιτίσσης», ώστε να είναι αδύνατο να χωρέσουν στην αυλή και πέριξ αυτού, με αποτέλεσμα να είναι γεμάτοι κόσμο και οι δρόμοι από την Πάτρα προς την Μονή! 


Ε, πού να χωρέσουν; Αστειεύεσαι; Βλέπετε, η τρέλα δεν πάει στα βουνά… 

Άλλωστε, Γηροκομίτισσα είναι αυτή και γηρασμένο είναι το έθνος μας, όχι μόνο ως προς την ηλικία αλλά και ως προς τη φαιά ουσία.

Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος: «Αυτή η ποταμηδόν και αθρόα συμμετοχή του. Αυτή είναι μία απάντηση σε όσους επιχειρούν ερήμην του Λαού να περάσουν νομοσχέδια τα οποία είναι αντίθετα με τα Ορθόδοξα πιστεύματά μας, με τα Ελληνορθόδοξα ήθη μας και την παράδοσή μας.»

Κάτω τα χέρια από τις ελληνορθόδοξες ειδωλολατρικές φιέστες! 

«Εν συνεχεία ελιτανεύθη η Ιερά Εικόνα της Παναγίας, μετά πολλής δυσκολίας, αφού ήταν μέγας ο συνωστισμός και ο λαός έπεφτε μπροστά στην Παναγία μας, ασπαζόμενος τον Σταυρό και ζητώντας την ευλογία των Αρχιερέων.»

Μέγας ο συνωστισμός των Μαριολατρών! Ούτε στη Σμύρνη της Ρεπούση να βρίσκονταν! 

Μη λιποψυχείτε, λοιπόν, όσοι άνεργοι και πένητες δεν έχετε να θρέψετε τα παιδιά σας διότι, όπως είπε ο Σεβασμιώτατος, «Αυτό τον τόπο τον έσωσε και θα τον σώσει η Εκκλησία. Μείνατε σταθερά προσηλωμένοι στην Ορθόδοξη και αμώμητη πίστη μας, στην παράδοση του Γένους μας για να μη χαθούμε μέσα στην χοάνη της πνευματικής αλλοτρίωσης.» (πηγή)

Αυτά παθαίνουμε όταν το θάψιμο εκλαμβάνεται ως "σώσιμο"... Καλά κρασιά!

Έλληνες ειδωλολάτρες, κρατήστε αμώμητη την ειδωλολατρία σας, αν θέλετε να μην ξυπνήσετε ποτέ από το πνευματικό λήθαργο και να μην ανανήψει το έθνος μας ποτέ από την κακομοιριά και την επαιτεία!

*******

«Λέγει προς αυτήν ο Ιησούς: "Τι είναι μεταξύ εμού και σου, γύναι;"» (Κατά Ιωάννη 2:4)

Διαβάστε περισσότερα για τη σχέση του Ιησού με τη μητέρα του επί της γης εδώ

*****
Προστέθηκε στις 15/8/2013