ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 2 Αυγούστου 2013

Προς Γεώργιο Μαυραγάνη και λοιπούς μαυρόψυχους πλιατσικολόγους

Δεν προλάβαμε να υποβάλουμε τις φορολογικές δηλώσεις του 2013 και να πάρουμε μια ανάσα, περιμένοντας εναγωνίως τη λυπητερή, και οι μαυρόψυχοι κυβερνοηλίθιοι ξαναχτύπησαν Αυγουστιάτικα.

Μας καλούν, λέει, να ξανα-ματα-υποβάλουμε μέχρι 15 Σεπτεμβρίου το ήδη υποβληθέν Ε9, ακόμη κι αν δεν έχει επέλθει καμία μεταβολή στην απαξιωμένη ακίνητη περιουσία μας!
Είναι ή δεν είναι να βγαίνεις από τα ρούχα σου και να τραβάς τα μαλλιά σου;

Όπως διάβασα στην Καθημερινή, «Το νέο έντυπο Ε9 θα πρέπει να υποβάλουν όλοι οι φορολογούμενοι που είχαν στην κατοχή τους ακίνητα την 1η Ιανουαρίου 2013 ανεξάρτητα αν το 2012 είχαν ή όχι μεταβολές στην περιουσιακή τους κατάσταση. 

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα διασταυρώσει τα στοιχεία που θα δηλωθούν στο νέο Ε9 με τα στοιχεία που υπάρχουν στη βάση δεδομένων της ΔΕΗ και στο Κτηματολόγιο, με στόχο να εντοπίσει φορολογούμενους που αποκρύπτουν από την εφορία την πραγματική εικόνα της περιουσιακής τους κατάστασης για να γλιτώνουν φόρο ή δεν έχουν δηλώσει μέχρι σήμερα το ακίνητό τους στην εφορία. 

Δηλαδή η ΔΕΗ μπορεί να έχει στα αρχεία της κάποιο ακίνητο, δεδομένου ότι έχει ηλεκτροδοτηθεί, αλλά μπορεί να μην υπάρχει στα αρχεία του υπουργείου Οικονομικών.

Στα στοιχεία που καλούνται να δηλώσουν φέτος οι ιδιοκτήτες ακινήτων στο Ε9 είναι ο αριθμός παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος, εφόσον πρόκειται για ηλεκτροδοτούμενο ακίνητο, και ο Κωδικός Αριθμός Εθνικού Κτηματολογίου (εάν υπάρχει). 

Ειδικότερα και όπως ορίζεται στην απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη: 

 • Η δήλωση στοιχείων ακινήτων υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέσω Διαδικτύου ατομικά από κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο, το οποίο απαιτείται να είναι ενεργός χρήστης των υπηρεσιών του Taxisnet.

 • Η δήλωση στοιχείων ακινήτων υποβάλλεται χειρόγραφα στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. αποκλειστικά στην περίπτωση που ο υπόχρεος σε δήλωση στοιχείων ακινήτων έτους 2013 έχει αποβιώσει.

 • Τα νέα στοιχεία που θα πρέπει να συμπληρώσουν οι φορολογούμενοι στη δήλωση στοιχείων ακινήτων έτους 2013 είναι τα εξής: 

 1. Ο 12ψήφιος Κωδικός Αριθμός Εθνικού Κτηματολογίου (ΚΑΕΚ), προσωρινός ή οριστικός, εφόσον υπάρχει. 

 2. Ο αριθμός παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, εφόσον το ακίνητο την 1η Ιανουαρίου 2013 ήταν ηλεκτροδοτούμενο ή κατά την ημερομηνία υποβολής της δήλωσης ηλεκτροδοτείται.

 3. Η επιφάνεια των κατοικιών, μονοκατοικιών που βρίσκονται στο αγροτεμάχιο. 

 4. Η επιφάνεια των αποθηκών, γεωργικών κτισμάτων, επαγγελματικών στεγών ή άλλων ειδικών κτιρίων, που βρίσκονται εντός αγροτεμαχίου. 

 5. Η συνολική επιφάνεια των κτισμάτων που βρίσκονται στο αγροτεμάχιο. 

 6. Το μήκος της πρόσοψης ή το άθροισμα των προσόψεων της επαγγελματικής στέγης. 

 7. Το μήκος της πρόσοψης του οικοπέδου. 

8. Το πλήθος των προσόψεων που έχει κάθε ακίνητο. Σημειώνεται ότι οι υπόχρεοι ιδιοκτήτες ακινήτων δεν θα δηλώσουν από την αρχή όλα τα ακίνητα που έχουν στην κατοχή τους και υπάρχουν ήδη μέσα στο έντυπο Ε9, αλλά μόνο τις αλλαγές που έχουν γίνει στην περιουσιακή κατάσταση και τα νέα στοιχεία που απαιτούνται.»

Με άλλα λόγια, οι ψυχοβγάλτες του κατ' ευφημισμόν Υπουργείου Οικονομικών καλούν το συνταξιούχο, τον αγρότη, τη νοικοκυρά, και κάθε άλλο δύστυχο πολίτη του Λαμογιστάν που δεν έχει ιδέα από Διαδίκτυο, να ξαναπληρώσει λογιστή για να του συμπληρώσει στην ήδη υποβληθείσα δήλωση Ε9 τον κωδικό αριθμό Εθνικού Κτηματολογίου, αν υπάρχει! Διότι τον αριθμό ρολογιού ήδη τον συμπλήρωσε με την υποβολή της Φορολογικής Δήλωσης του 2013 που είναι διασυνδεδεμένη με το Ε9. 
Βρε δεν πάτε να κουρεύεστε!

Και ερωτώ τον κύριο Μαυραγάνη και τους συνεργάτες του: Γιατί μας βασανίζετε, βρε σαδιστές; Γιατί δεν μας ζητήσατε εγκαίρως να συμπληρώσουμε τον κωδικό Εθνικού Κτηματολογίου μαζί με την υποβολή της φορολογικής δήλωσης του 2013; Και καλά, δεν μπορείτε να βρείτε μόνοι σας τον αριθμό αυτό από τα στοιχεία, διεύθυνση, κλπ. του κτιρίου; Ούτε αυτό μπορείτε να κάνετε βρε άχρηστοι;

Και αν δεν υπάρχει κωδικός Εθνικού Κτηματολογίου (χαιρετίσματα στο Λαλιώτη), πώς θα διασταυρώσετε αν ο πολίτης σας κρύβει περιουσία; Ή αν το ακίνητο δεν ηλεκτροδοτείται, δεν μπορείτε να ανακαλύψετε την ύπαρξή του; Ακίνητο χωρίς φως είναι ανύπαρκτο;

Τέλος, επειδή κατάγομαι από χωριό και έχω δει πολλά "ειδικά κτίρια" εντός αγροτεμαχίων, ζητώ να μου διευκρινίσετε την παράγραφο 4.  Αν δηλαδή σ' αυτά συμπεριλαμβάνονται και πρέπει να δηλωθούν τα κοτέτσια, τα φουρναριά, οι παράγκες, τα αχούρια, οι αχυροκαλύβες και λοιπά παραπήγματα όπως αυτά που βλέπετε στις επόμενες φωτογραφίες:

 

Λοιπόν, τι λες, Μαυραγάνη και λοιποί μαυρόψυχοι κυβερνοδήμιοι; Συμπεριλαμβάνονται και παραπήγματα όπως αυτά που παρέθεσα στις φωτογραφίες στα "ειδικά κτίρια" που πρέπει να δηλωθούν για να φορολογηθούν; 
Και μη νομίζετε ότι είναι εγκαταλελειμμένα. Όοχι! Αυτά που είδατε χρησιμοποιούνται από τους αγρότες τους οποίους πάτε να πνίξετε στους φόρους. Δεν τους περισσεύουν να φτιάξουν τίποτε καλύτερο.