ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2013

Γεια σου! Εδώ Πάπας Φραγκίσκος, μίλα μου στον ενικό!

Ένας Ιταλός έφηβος εξεπλάγη όταν σήκωσε το τηλέφωνο και άκουσε μια φωνή στην άλλη άκρη της γραμμής να λέει: «Γεια σου, Πάπας Φραγκίσκος εδώ.»


Ο Stefano Cabizza, 19 ετών, σπουδαστής τεχνολογίας πληροφοριών από την κοντινή Πάδοβα στη βόρειο Ιταλία, έγραψε μια επιστολή στο νέο Πάπα πριν από μερικές εβδομάδες, στην οποία περιέγραψε τη ζωή του και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα έβρισκε μια εργασία στο τέλος των σπουδών του.

Δεν σκέφτηκε τίποτα περισσότερο μετά απ’ αυτό.

Έτσι έμεινε άναυδος όταν είχε τον ηγέτη 1,2 δισεκατομμυρίων Καθολικών σ’ όλο το κόσμο να του τηλεφωνεί για μια κουβεντούλα.

Στην πραγματικότητα ο Πάπας δεν μπόρεσε να τον βρει με την πρώτη του προσπάθεια - ο κ. Cabizza δεν ήταν στο σπίτι - και έπρεπε να δοκιμάσει για δεύτερη φορά.

«Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Γελάσαμε και αστειευτήκαμε για περίπου οκτώ λεπτά. Με κάλεσε γύρω στις πέντε η ώρα, αφού διαπίστωσε ότι δεν ήμουν στο σπίτι την πρώτη φορά.

Μου ζήτησε να προσευχηθώ γι’ αυτόν και έπειτα μου έδωσε μια ευλογία. Ήταν η ομορφότερη ημέρα της ζωής μου.»

Ο Πάπας Φραγκίσκος είπε στο σπουδαστή να του μιλάει στον ενικό αντί για τον πιο επίσημο πληθυντικό.

«Μου είπε, "νομίζεις ότι οι απόστολοι χρησιμοποιούσαν τον πληθυντικό με το Χριστό; Θα τον είχαν αποκαλέσει 'η εξοχότητά σας'; Ήταν φίλοι, ακριβώς όπως εσύ κι εγώ είμαστε τώρα, και με τους φίλους είμαι εξοικειωμένος να χρησιμοποιώ τον ενικό".»

Ο κ. Cabizza είπε ότι ήταν «μια φανταστική εμπειρία» να μιλήσει ένας προς ένα με τον Αργεντινό Πάπα και ότι εντυπωσιάστηκε από «την ταπεινότητά του και την οικειότητά του προς τους κοινούς Καθολικούς.» (πηγή)

Τ' ακούτε Πατριάρχη Βαρθολομαίε που θέλετε να σας αποκαλούν "Παναγιώτατο", όταν ο ίδιος ο Χριστός δεν δέχτηκε να τον αποκαλούν ούτε καν "αγαθό"

«Εἶπε δὲ αὐτῷ ὁ Ἰησοῦς· τί με λέγεις ἀγαθόν; οὐδεὶς ἀγαθὸς εἰ μὴ εἷς ὁ Θεός.» (Κατά Λουκά, 18: 19)

Τ' ακούτε Δεσποτάδες που αποκαλείτε εαυτούς και αλλήλους "αγίους" και θέλετε να σας προσφωνεί το ποίμνιο "Μακαριώτατους" και "Σεβασμιώτατους";