ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Σάββατο, 31 Αυγούστου 2013

Και φιλοπόλεμος μας προέκυψε ο Ευάγγελος Βενιζέλος!

Βρε το Βαγγέλη, τον επιπόλαιο Βαγγέλη, μας απογοήτευσε ξανά! 

Έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να μας πείσει για το πολιτικό του βάρος, τη σοβαρότητά του, την κάποια-όποια σύνεση και διορατικότητα διαθέτει...  
Αλίμονο, όμως, για μια ακόμη φορά μας έπεισε για την έλλειψη των βασικών αυτών αρετών που πρέπει να έχει ένας πολιτικός, και πολύ περισσότερο ένας Υπουργός Εξωτερικών και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης.

Στη δήλωσή του για τις πολεμικές προετοιμασίες του πολεμοχαρούς Προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, εναντίον της Συρίας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος 
-δεν ύψωσε στεντόρεια κραυγή που να καλεί αποκλειστικά σε πολιτική λύση, 
-δεν διατύπωσε την παραμικρή αμφιβολία στην πολεμική προπαγάνδα των ΗΠΑ, 
-δεν είπε μία λέξη που να καλεί σε έρευνα των πηγών που λένε ότι Σύριοι αντάρτες ήταν εκείνοι που χρησιμοποίησαν τα χημικά (δείτε εδώ κι εδώ)
-δεν έκανε επίκληση στην κοινή λογική για την προάσπιση της ειρήνης στη πιο εύφλεκτη και πολύπαθη περιοχή του πλανήτη μας, τη στοιχειωμένη Μέση Ανατολή,
-δεν επιχειρηματολόγησε, ο φαφλατάς αυτός, ότι ένα κακό δεν διορθώνεται με άλλο μεγαλύτερο κακό!
-δεν επισήμανε τις ολέθριες συνέπειες ενός τέτοιου πολέμου για τη μετέπειτα σταθερότητα της περιοχής.

Θα μπορούσε να προτείνει επίμονη διαμεσολάβηση της δήθεν φιλοαραβικής Ελλάδας μεταξύ Συριακής κυβέρνησης και Σύριων ανταρτών, αλλά ούτε που το σκέφτηκε. 
Προθυμότατος οσφυοκάμπτης ων, κι ενώ κοτζάμ Βρετανικό Κοινοβούλιο απέρριψε την πρόταση του πολεμοκάπηλου Ομπάμα για επίθεση κατά της Συρίας, ο Βαγγέλης ο δικός μας, γνωστός και ως "Εξολοθρευτής" από τα οδυνηρά χαράτσια που μας επέβαλε για να μας "σώσει", έσπευσε να συνταχθεί με τα γεράκια των ΗΠΑ. 

Στη χειρότερη περίπτωση, θα μπορούσε έστω να προτείνει εμπορικό εμπάργκο κατά της Συρίας, κι αυτό εάν και μόνο ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες αποδείκνυαν πέραν κάθε αμφιβολίας ότι τα χημικά τα χρησιμοποίησε η Συριακή Κυβέρνηση και όχι οι αντάρτες...

Θα μπορούσε να επικαλεστεί την πολεμική ρητορική και προετοιμασία των ΗΠΑ εναντίον της Συρίας τα τελευταία δύο χρόνια, πολύ πριν από την πρόσφατη, αμφιλεγόμενη ως προς τους δράστες, χρήση χημικών που ο Ομπάμα επικαλείται τώρα ως πρόφαση για την επίθεση κατά της Συρίας..

Τέλος, θα μπορούσε, αυτός ο γίγας του βερμπαλισμού, να χρησιμοποιήσει ένα-δυο αποφθέγματα σοφών εναντίον του πολέμου και υπέρ της ειρήνης, αποφθέγματα που εξορκίζουν τον πόλεμο ως τη μέγιστη ηλιθιότητα και βαρβαρότητα, ως το απόλυτο κακό από το οποίο κανένα καλό δεν προκύπτει, αντί προθύμως και αβασάνιστα να ταχθεί υπέρ του πολέμου. 

Μιλάμε για θλιβερό ανθρωπάκι, που για μια ακόμη φορά ξεσκέπασε μόνος του την εσωτερική γύμνια του, την πενία της φαιάς του ουσίας, τη δουλοπρέπεια και την εξουσιομανία του.
Κρίμα στον όγκο σου βρε Βαγγέλη! 
Συλλυπητήρια και στον Αντώνη Σαμαρά για την άκρως αποτυχημένη και επικίνδυνη επιλογή του!

Μελετήστε τώρα την περί ου ο λόγος επαίσχυντη δήλωση του ολίγιστου Ευάγγελου Βενιζέλου:

Δήλωση Αντιπροέδρου Κυβέρνησης και ΥΠΕΞ Ευ. Βενιζέλου στη δημοσιογράφο Deborah Kyvrikosaios από το πρακτορείο Reuters

Ευ. Βενιζέλος: «Η κατάσταση στη Συρία είναι εξαιρετικά ανησυχητική. Έχουμε καταδικάσει με πολύ καθαρό και απερίφραστο τρόπο τη χρήση χημικών όπλων, που είναι απάνθρωπη, που είναι ένα ειδεχθές έγκλημα, που παραβιάζει, προφανώς, αυστηρούς κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και άρα πρέπει να υπάρξει μια διεθνής απάντηση στο όνομα της νομιμότητας και στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 
(Σ.σ.: Ο πόλεμος καθαυτός, για οποιαδήποτε αιτία και με οποιαδήποτε μέσα, είναι η πιο βάρβαρη καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων διότι σκοτώνει αθώους και καταστρέφει πολιτισμούς, αφήνοντας πίσω πτώματα, ακρωτηριασμένους και ψυχικά και υλικά ερείπια.)

Αυτή είναι μια θέση που την υποστηρίζουν όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, φυσικά και η Ελλάδα. Πρέπει, παράλληλα, ανεξάρτητα από αυτό που αφορά την καθαρή απάντηση στο θέμα των χημικών όπλων, να διαφυλαχθεί η πολιτική διαδικασία. 
(Σ.σ: Μετά τον πόλεμο η "πολιτική διαδικασία" είναι δώρον άδωρον!)

Πρέπει να πετύχουμε τη "Γενεύη ΙΙ", να πετύχουμε μια οριστική και βιώσιμη λύση στην περιοχή.
Και εμείς αγωνιζόμαστε και συμβάλλουμε προς την κατεύθυνση αυτή. 
(Σ.σ.: Στη "Γενεύη ΙΙ" η Δύση, οι σύμμαχοί της στη Μέση Ανατολή και η Συριακή αντιπολίτευση, επιμένουν στην αποχώρηση του προέδρου της Συρίας, Bashar al-Assad, ως βασικό προαπαιτούμενο για το ξεκίνημα της πολιτικής διευθέτησης. Όμως, η οριστική και βιώσιμη λύση στην εύφλεκτη περιοχή δεν επιτυγχάνεται με παράνομες ανατροπές κυβερνήσεων έξωθεν ούτε με πολέμους!)

Κάνουμε προσπάθειες, συνεχώς, σε όλα τα επίπεδα και για αυτό είμαι σε διαρκή επικοινωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τη λαίδη Ashton, με τους ομολόγους μου πάρα πολλών χωρών και συνδυάζω και την επίσκεψή μου που οργανώνεται στο Κάιρο με το ζήτημα, φυσικά, όχι μόνο της Αιγύπτου, αλλά και με το ζήτημα της Συρίας και με τα προβλήματα της ευρύτερης περιοχής.

Εμείς ως Ελλάδα έχουμε επιπλέον ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας στην Αίγυπτο, για τη Μονή της Αγίας Αικατερίνης του Σινά, σε μια περιοχή, η οποία είναι αυτή τη στιγμή στο μάτι του κυκλώνα, για τις ελληνικές κοινότητες στην Αίγυπτο, αλλά και για την προστασία των χριστιανικών πληθυσμών στη Συρία, όλων των Σύριων, βεβαίως, πολιτών, θα μου επιτρέψετε, όμως, να κάνω μια ειδική αναφορά στους Xριστιανούς.»
(Σ.σ.: Δηλαδή σε περιοχές που δεν έχουμε "χριστιανικές" κοινότητες γαία πυρί μειχθήτω;)

D. Kyvrikosaios: «Μπορείτε να επαναλάβετε με ποιόν έχετε κάνει επαφές;»

Ευ. Βενιζέλος: «Έχω ως τώρα επικοινωνήσει με την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Catherine Ashton, με τον Γάλλο ομόλογό μου, με τον Βέλγο ομόλογό μου, με τον Κύπριο ομόλογό μου, με τους ομολόγους μου πολλών κρατών του Κόλπου, γιατί πρέπει να παρακολουθούμε και τη στάση του Αραβικού Συνδέσμου και όλων των αραβικών χωρών της περιοχής που έχουν, φυσικά, ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το τι συμβαίνει στη Συρία.»


Ακούστε τι λέει ο Nigel Farage για το θέμα:


Δείτε τώρα και την υπέρ του πολέμου εναντίον της Συρίας προπαγάνδα των Αμερικανικών ΜΜΕ. Από πού παίρνουν γραμμή; Τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια;