ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τρίτη, 6 Αυγούστου 2013

Θεόδωρος Πάγκαλος: Ο "δολοφόνος" ξαναγυρνά στον τόπο του εγκλήματος..

 Ή, άλλως πως, "ο κύων επιστρέφει στο ξέρασμα αυτού"...


Δε λέει να σιωπήσει και να μας επιτρέψει να τον ξεχάσουμε, ο "Μαζί τα φάγαμε"!

Επιμένει να μας προκαλεί από τη στήλη που του έχουν δώσει στο ΒΗΜΑ, λες και δεν υπάρχει κανένας άλλος Έλληνας να συμπληρώσει το κενό και να μας πει καμιά σωστή κουβέντα.

Στο χθεσινό άρθρο του στο ΒΗΜΑ με τίτλο "Τιμή και Δόξα στη Μεταπολίτευση (2)", είπε πολλές ανοησίες, προκαλώντας και ερεθίζοντας τους αναγνώστες του, μεταξύ των οποίων και τη γράφουσα. 
Ωστόσο, το πιο ανησυχητικό σύμπτωμα, που χρήζει ιατρικής παρακολούθησης, είναι το ότι ο Θόδωρος φάσκει και αντιφάσκει, τη μια εκθειάζοντας την περίοδο της Μεταπολίτευσης και την άλλη ψέγοντάς την, για να ξαναρίξει βεβαίως τις ευθύνες σε όλους μας.

Ας δούμε χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τα οποία βγαίνει αβίαστα η διάγνωση ότι ο Θεόδωρος Πάγκαλος είναι ένας αμετανόητος και θρασύς πολιτικάντης, χωρίς επίγνωση των ευθυνών του για το κατάντημα της χώρας.

Θ. Πάγκαλος: «Υπάρχει καμία σχέση ανάμεσα στη σημερινή Ελλάδα και στην Ελλάδα της Μεταπολίτευσης;»

Τι εννοεί ο "ποιητής";  
Όταν λέμε "Μεταπολίτευση" δεν εννοούμε τα 39 χρόνια από την πτώση της χούντας των συνταγματαρχών το 1974; 
Πού σταματάει κατά τη γνώμη του η "Ελλάδα της Μεταπολίτευσης";
Όταν μιλάει για τη "σημερινή Ελλάδα", από πότε την αρχίζει;  
Μήπως από το 2009 που ανέλαβε την κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, με πρωθυπουργό το Γιωργάκη Παπανδρέου και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης τον ίδιο, και εκχώρησαν την εθνική κυριαρχία στην Τρόικα, υπογράφοντας το Μνημόνιο του θανάτου;

Και αν εννοεί αυτό, ποιος φταίει που δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ της "Ελλάδας της Μεταπολίτευσης" και της "σημερινής Ελλάδας";

Το ερώτημα βέβαια είναι ρητορικό διότι η απάντηση είναι γνωστή: "Μαζί τα φάγαμε"

Θ. Πάγκαλος: «Ο ελληνικός λαός και οι πολιτικοί ηγέτες που ο Έλληνας πολίτης εξέλεγε και με την υπεύθυνη ψήφο του τους ανέθετε να κυβερνήσουν τη χώρα δημιούργησαν κολοσσιαίες υποδομές. 
(...)
Χρεωθήκαμε για να τα κάνουμε όλα αυτά; Βεβαίως ναι. 
Χρεωθήκαμε υπέρμετρα, αλόγιστα και μερικές φορές αδικαιολόγητα; Ασφαλώς ναι

Αλλά στο πλαίσιο ενός ανοιχτού δημοκρατικού καθεστώτος όπου ισχύει η λαϊκή κυριαρχία και πηγή κάθε εξουσίας είναι ο ίδιος ο πολίτης, πώς είναι δυνατόν κάποιοι να είναι ένοχοι και άλλοι αθώοι;

Πότε και για ποιον λόγο εσείς όλοι που κραυγάζετε σήμερα κατά του πολιτεύματος και κατά του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της χώρας είπατε έστω και μία φορά "Όχι";
"Όχι" σε νέους διορισμούς,
"Όχι" στον υδροκεφαλισμό του κράτους,
"Όχι" στην αύξηση της γραφειοκρατίας,
"Όχι" σε υπέρογκες και αδικαιολόγητες αυξήσεις και παροχές;

Εγώ λέω ότι ούτε μία φορά δεν έφεραν αντίρρηση στον κομματισμό, στην κυριαρχία της πελατειακής αντίληψης της πολιτικής, στη φαυλοκρατία.

Αλλά και σήμερα επιμένουν και διακηρύττουν ότι, αν κυριαρχήσουν, θα ξαναγυρίσουν πίσω στον κρατισμό και στον ολοκληρωτισμό.»

Και ο Θόδωρος τελειώνει το βαρύγδουπο άρθρο του με την προτροπή: «Ας μείνουμε πιστοί στα ιδανικά της Μεταπολίτευσης και ας τους φράξουμε τον δρόμο.»

Για ποια "ιδανικά της Μεταπολίτευσης" μιλάει ο "ποιητής"; Γι' αυτά που μόλις κατήγγειλε; 
Για το "ΝΑΙ" στον υπέρμετρο, αλόγιστο και μερικές φορές αδικαιολόγητο δανεισμό; 
Για το "ΝΑΙ" στους νέους διορισμούς; 
Για το "ΝΑΙ" στον υδροκεφαλισμό του κράτους;
Για το "ΝΑΙ" στη γραφειοκρατία; 
Για το "ΝΑΙ" στις υπέρογκες και αδικαιολόγητες αυξήσεις και παροχές;
Για το "ΝΑΙ" στον κομματισμό; 
Για το "ΝΑΙ" στην κυριαρχία της πελατειακής αντίληψης της πολιτικής; 
Για το "ΝΑΙ" στη φαυλοκρατία;

Γι' αυτό είπα ότι ο άνθρωπος χρειάζεται ιατρική υποστήριξη...

Πάντως ο Θόδωρος είναι ευχαριστημένος διότι «Συµπληρώνουµε σαράντα χρόνια, σχεδόν µισό αιώνα, χωρίς εµφύλιο πόλεµο, χωρίς επιστράτευση για την αντιµετώπιση άµεσης απειλής κατά της εδαφικής ακεραιότητας...»

Μέγα εθνικό επίτευγμα τα 40 χρόνια χωρίς εμφύλιο, κατά το Θόδωρο Πάγκαλο! Κι εγώ γιατί μετράω 64 χρόνια χωρίς εμφύλιο;  Μήπως δεν γνωρίζω αριθμητική;

Α, ναι, είπε και το άλλο ο "ποιητής": «Κατά καιρούς διαπιστώνουμε ότι η Ελλάδα κατατάσσεται μεταξύ των πιο διεφθαρμένων χωρών του κόσμου. Κανείς δεν εξηγεί ότι κριτήριο για αυτή την κατάταξη είναι η γνώμη των ιδίων των πολιτών της χώρας, όπως εκφράζεται μέσα από δημοσκοπήσεις.(...)
Η Ελλάδα της Μεταπολίτευσης έχει σίγουρα πρόβλημα διαφθοράς. 
Η συγκλονιστική όμως κατάταξή της παγκοσμίως οφείλεται αποκλειστικά στη σκληρή δουλειά των εχθρών της δημοκρατίας μας που είναι πανίσχυροι. Κυρίως διότι επέτυχαν να αλώσουν τον χώρο της κυρίαρχης ιδεολογίας.»

Και ποιοι είναι οι πανίσχυροι εχθροί της δημοκρατίας που κατασυκοφαντούν την Ελλάδα ότι είναι διεφθαρμένη χώρα;  Κατά τον κύριο Πάγκαλο, είναι το ισχυρό lobby κομμουνιστικών και ναζιστικών απόψεων! Οι ορκισμένοι εχθροί της δημοκρατίας που κατέχουν τόσο σημαίνουσα θέση στη διανόηση και ελέγχουν μερικές φορές ασφυκτικά τα μέσα ενημέρωσης!

Ανήκει και ο πρώην πρωθυπουργός, ο εφιάλτης Γιώργος Παπανδρέου, σ' αυτό το lobby που καταγγέλλεις, Θόδωρε; Ή μήπως ξέχασες κιόλας τις συκοφαντίες του;

Να σου τις θυμίσω, μια και τόφερε η κουβέντα;Λοιπόν, Θόδωρε Πάγκαλε, έχω μια συμβουλή να σου δώσω: Αφού είσαι ανεπίδεκτος αυτοκριτικής και ανάνηψης, κάνε μια χάρη στον εαυτό σου: ΣΙΩΠΑ και εξαφανίσου! 
Άσε τη στήλη στο ΒΗΜΑ για κάναν άνεργο δημοσιογράφο να βγάλει κι' αυτός ένα κομμάτι ψωμί. Εσύ είσαι χορτάτος, κι εμείς χορτάσαμε από την υποκρισία και τον εμπαιγμό σου. Νισάφι πια!

*******

Θα παραθέσω τώρα μερικά σχόλια αναγνωστών στο άρθρο του Θ. Πάγκαλου στο ΒΗΜΑ που τα βρήκα πολύ εύστοχα, και υποκλίνομαι στους σχολιαστές:

--- «Τα "ιδανικά" της μεταπολίτευσης, πολυτελείς οικίες στα βόρεια προάστια (ή το Λαγονήσι), 72 τουλάχιστον ακίνητα και - μα την αλήθεια - είσθε τόσο θρασύς κε Πάγκαλε? 
Ήδη διεξάγεται η δίκη του Τσοχατζόπουλου.
Ήδη ο Ελληνικός λαός έχει φρίξει από τα εκατοντάδες εκατομμύρια που ληστεύτηκαν από την Εθνική μας Άμυνα.
Πού ήσουν εσύ Θόδωρε;
Ήσουν τόσο ηλίθιος που δεν καταλάβαινες ό,τι κατάλαβαν οι ανακριτές και οι δικαστικοί;
Τα "ιδανικά" της μεταπολίτευσης: 
Πρώτα βέβαια ΚΚΕ (εκεί δεν ήσουν και εσύ Θόδωρε;).
Μετά βέβαια ΠΑΣΟΚ (ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο. Εκεί δεν ήσουν και εσύ Θόδωρε;)
Κατόπιν 72 ακίνητα ο καθένας (με τον ίδιο τρόπο του Τσοχατζόπουλου, βέβαια) και σπίτι στα βόρεια προάστια ή στο Λαγονήσι (εκεί δεν μένεις και εσύ Θόδωρε;).
Όλοι πάμπτωχοι τότε. 
Όλοι πάμπλουτοι τώρα.
Τι δουλειά έχεις κάνει Θόδωρε στη ζωή σου εκτός πολιτικής;
Όντως η μεταπολίτευση σε ωφέλησε. 
Τουλάχιστον μη μιλάς, εκνευρίζεις τον Ελληνικό λαό.»

******

--- «Ας δούμε και "την τσέπη μας"...
 Η δική μου τσέπη λέει τα εξής: Οι γονείς μας εργάστηκαν σκληρά και τίμια για να μας μεγαλώσουν και να μας σπουδάσουν. Ζούσαμε πάντα μετρημένα. 
Σε ό,τι με αφορά, με πολύ καλές σπουδές, αμείβομαι τώρα πια με 1000 € και για να τα βγάλουμε πέρα οικογενειακώς καταφεύγουμε πάλι στους γονείς. 
Μου πήρε καιρό από το 2009 και μετά να καταλάβω τι έφταιξε.
Τώρα όμως ξέρω: Φταίτε εσείς, όλοι εκείνοι που μας φτάσατε μέχρι εδώ, εξακολουθείτε να έχετε τις τσέπες γεμάτες, και τώρα μπροστά στην περίπτωση να χάσετε την εξουσία και τα προνόμια σας, μας κουνάτε και το δάκτυλο. 
Ας σας φράξουμε τον δρόμο, για να είμαστε βέβαιοι ότι τα παιδιά μας δε θα κυβερνηθούν ξανά από τόσο θρασείς και αμετανόητους ανθρώπους.  Διογένης.»

******

--- «Περί διαφθοράς και αναξιοκρατίας. 

Ο δημαγωγός κάνει αυτό που θέλει ο πελάτης του.
Αν ο πελάτης θέλει διαφθορά, ο δημαγωγός δεν αντιδρά.
Αν επιπλέον ο δημαγωγός είναι διεφθαρμένος ο ίδιος, όπως δεκάδες υπουργοί της μεταπολίτευσης, παραδειγματίζει και ωθεί την κοινωνία σε χειρότερο επίπεδο. 
Μάλιστα, επειδή ο διεφθαρμένος πολιτικός αντιμάχεται την αξιοκρατία, η χειροτέρευση της κοινωνίας επιταχύνεται. 
Δεν φταίει η Δημοκρατία για την παρακμή των τελευταίων 30 ετών. 
Φταίει ο Πάγκαλος ο δημαγωγός! 
Ευμένης.»

******

--- «Πάλι μαζί τα φάγαμε;  
Τι θα γίνει ρε Θόδωρε; Από εδώ το φέρνεις, από εκεί το πας, "μαζί τα φάγαμε" μας λες.
Τι μπορεί να φάγαμε μαζί όταν είμαι ιδιωτικός υπάλληλος και παρακαλούσα για την αύξηση ακόμα και τα χρόνια των παχιών αγελάδων; 
Γιατί με κατηγορείς ότι μαζί τα φάγαμε όταν οι νίκες στις εκλογές (και άρα το πολιτικό σύστημα) στηρίχθηκε σε αθρόες προσλήψεις ΔΥ; 
Λίγη ντροπή ρε Θόδωρε.»

******

--- «Πάγκαλε, δεν ντρέπεσαι ρε, έστω και λίγο;
Αυτή είναι η αυτοκριτική σου; 
Όλα καλά και μαζί τα φάγαμε; 
Και να κάνω μια ερώτηση: σε ποια χώρα της Ευρώπης τόσοι πολλοί κλέφτες και απατεώνες θα κυβερνούσαν 40 χρόνια, θα πλιατσικολογούσαν, θα έκλεβαν και θα κατέστρεφαν την χώρα τους, χωρίς καμία τιμωρία; 
Για όλα φταίει ο άνεμος μάλλον...» 

******

--- «Αυτοκτονήστε εγκαίρως! 
Οι κυρίαρχες αποφάσεις για την πελώρια κατασπατάληση των δημόσιων πόρων ελήφθησαν από τους αρχιδιαχειριστές της πολιτικής εξουσίας και η ευθύνη των επιλογών ανήκει σ' εσάς και μόνο.
Η λεηλασία των δημόσιων ταμείων για την εξαγορά κομματόσκυλων, οι κλοπές και οι υπεξαιρέσεις, οι μίζες των πολιτικών σας συντρόφων (αποκαλύφθηκε απλά η κορυφή του μιαρού παγόβουνου!) αφαιρέθηκαν από τις τσέπες των τίμιων φορολογούμενων, αφού προέκυψαν από συμβάσεις επιβλαβέστατες με ξετσίπωτες υπερτιμολογήσεις και υπερ-κοστολογήσεις προμηθειών και έργων. 
Για τη χυδαία "ιδιωτικοποίηση" των δημόσιων αξιωμάτων, τη φαυλότητα της διοίκησης, τις καραμπινάτες κομπίνες, είστε υπόλογοι μόνον εσείς! 
Αυτοκτονήστε εγκαίρως! 
Σωτήρης Μπουζής.»

******

--- « Ηλιθιότητα, Αλαζονεία και Εγωπάθεια...
Ο κος Πάγκαλος κάνει τον απολογισμό του και τα βρίσκει όλα ωραία και καλά...
Ας μη μιλήσουμε για τα πεπραγμένα του κου Πάγκαλου στο Υπουργείο Εξωτερικών...
Το φιάσκο των Ιμίων που το χρεώνεται απόλυτα.
Και το φιάσκο του Οτσαλάν που χρεώνεται πάλι απόλυτα.
Πλήρης ανικανότητα σε όλα τα επίπεδα...
Να μη μιλήσουμε για το γεγονός ότι συμμετείχε σε όλες τις κυβερνήσεις ως υπουργός και φέρει τεράστια ευθύνη για την άθλια κατάσταση του τόπου...
Ας μη μιλήσουμε για το ότι ήταν αντιπρόεδρος της άθλιας κυβέρνησης Παπανδρέου...
Ούτε ένα ίχνος αυτοκριτικής. Τίποτα!
Νομίζω ότι τώρα που είναι στο πολιτικό μηδέν, και βλέπει τα πράγματα που έγιναν και συμμετείχε 30 χρόνια να καταρρέουν, τιμωρείται.
ggal.»