ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2013

Hafez Assad: Αν η Αμερική μας επιτεθεί, επιτίθεται σε κάθε Σύριο!


Ο Hafez al-Assad, 11χρονος γιος του Σύριου Προέδρου, Bashar al-Assad, ανέβασε το κάτωθι κείμενο στο Facebook, σύμφωνα με άρθρο που διάβασα εδώ
Στο κείμενο το παιδί προκαλεί τις ΗΠΑ να επιτεθούν στη Συρία! 
Οι IBTimes UK επιβεβαιώνουν ότι ο λογαριασμός στο Facebook έχει διαγραφεί μετά την ανάρτηση 

Παραθέτω το κείμενο σε μετάφραση, έχοντας βάλει τελείες εκεί που δεν υπήρχαν και χωρίζοντάς το σε παραγράφους, ώστε να γίνει καλύτερα κατανοητό.

Hafez Assad: «12 ώρες περιμέναμε… 48 ώρες είπαν ότι περιμέναμε… 
Μπορεί να έχουν τον καλύτερο στρατό παγκοσμίως, ίσως τα καλύτερα αεροπλάνα, πλοία, τανκς, από τα δικά μας, αλλά στρατιώτες; Κανένας δεν έχει στρατιώτες σαν εκείνους που έχουμε στη Συρία. 

Εάν με ρωτούσες σε ποια σειρά θα κατέτασσα τους Αμερικανούς "στρατιώτες", δεν θα τους κατέτασσα ούτε στους χειρότερους διότι οι χειρότεροι είναι στρατιώτες. Αλλά η Αμερική δεν έχει στρατιώτες. Εκείνο που έχει είναι κάποιους δειλούς με νέα τεχνολογία που δηλώνουν ότι είναι ελευθερωτές. 

Είπαν ότι στήριξαν την "επανάσταση" αλλά στην ουσία τη δημιούργησαν. 

Ακριβώς τώρα είμαστε όλοι Σύριοι. Δεν έχει σημασία αν είσαι υπέρ ή κατά, διότι αυτό είναι δημοκρατία, η ικανότητα να εκφράζεις τον εαυτό σου με το δικό σου τρόπο. Έτσι, όταν άνθρωποι λένε ότι είναι ενάντια στο καθεστώς είναι εντάξει. Αλλά υπάρχει μια διαφορά μεταξύ αυτών των ανθρώπων και των ανθρώπων που δηλώνουν ότι η σημαία μας είναι πράσινη. Είναι σαν προσβολή στη χώρα. 

Αλλά το χειρότερο είναι άνθρωποι να κατηγορούν το στρατό ότι τους σκοτώνει. Κατηγορούν αυτούς τους ανθρώπους, που είναι πρόθυμοι να ρισκάρουν τη ζωή τους και να πεθάνουν για να μας φυλάξουν ασφαλείς, ότι μας σκοτώνουν. 

Λοιπόν, όταν αυτοί οι άνθρωποι λένε ότι "ο στρατός πρόκειται να τελειώσει διότι η Αμερική θα επιτεθεί", μπορώ να πω ότι όταν η Αμερική επιτεθεί πρόκειται να επιτεθεί σε κάθε Σύριο, υπέρ, κατά, τρομοκράτες, στρατό. 

Περιμένω ότι κάποιοι άνθρωποι ίσως σχολιάσουν πως η Αμερική είναι πιο δυνατή από εμάς. Η απάντησή μου είναι ότι πρώτον δεν γνωρίζεις τι έχουμε. Δεύτερον ίσως είναι ισχυρότεροι, ίσως καταστρέψουν το στρατό, αλλά δεν πρόκειται ποτέ να καταστρέψουν αυτά τα υπόλοιπα, τους μικρούς θύλακες αντίστασης. 

Έχει να κάνει με το ποιοι είμαστε. Γεννηθήκαμε να πολεμάμε και ν’ αντιστεκόμαστε. 
Θα τους πολεμήσουμε παντού μέχρι να τους διώξουμε έξω, εάν βέβαια μπουν.

Ανεξαρτήτως του πόσο σκληρά προσπαθήσουν να μας βγάλουν από την ιερή γη μας δεν θα το πετύχουν ποτέ. Έχει να κάνει με το από πού καταγόμαστε, με το από πού προέρχονται οι ρίζες μας και οι πρόγονοί μας. 

Απλά θέλω τόοσο πολύ να μας επιτεθούν, διότι θέλω να κάνουν το τεράστιο λάθος ν’ αρχίσουν κάτι του οποίου το τέλος δεν γνωρίζουν, ακριβώς όπως η Hesbollah νίκησε το Ισραήλ και το ΝΑΤΟ. 

Και με τι; Τι είχε η Hesbollah να τη στηρίζει; Μερικούς αγωνιστές του δρόμου και μερικές μικρές πέτρες και μια στοίβα όπλων. Αλλά είχαν πίστη στον εαυτό τους και στην πατρίδα τους.
Και αυτό ακριβώς πρόκειται να συμβεί στην Αμερική εάν επιλέξει εισβολή, διότι δεν γνωρίζουν τη γη μας όπως εμείς κανείς δεν τη γνωρίζει. 
Η νίκη είναι δική μας στο τέλος, ανεξαρτήτως του πόσο χρόνο θα πάρει. 
Συρία πάντοτε και για πάντα.»