ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2013

"OXI" του Βρετανικού Κοινοβουλίου σε πόλεμο ενάντια στη Συρία


Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economy

Χαραμάδα ελπίδας για αποφυγή του πολέμου ενάντια στη Συρία, και των κινδύνων που αυτός συνεπάγεται για την παγκόσμια ειρήνη, ήταν η χθεσινή ψηφοφορία της Βρετανικής Βουλής των Κοινοτήτων. 
Ας ενώσουμε τις ευχές και τις προσευχές μας για μια ειρηνική λύση στην πιο "καυτή" περιοχή του πλανήτη μας!

«Το Βρετανικό Κοινοβούλιο απέρριψε την Πέμπτη μια πρόταση για στρατιωτική δράση στη Συρία,  ενώ η κυβέρνηση Obama είπε ότι θα ελάμβανε την δική της απόφαση της για πιθανό χτύπημα. 

Ο Βρετανός πρωθυπουργός David Cameron έδειξε ότι δεν θα προχωρήσει χωρίς κοινοβουλευτική έγκριση, λέγοντας ότι η κυβέρνηση "θα ενεργήσει αναλόγως." 
"Πιστεύω έντονα στην ανάγκη για μια σκληρή απάντηση στη χρήση χημικών όπλων, αλλά πιστεύω επίσης στο σεβασμό της θέλησης αυτής της Βουλής των Κοινοτήτων", είπε σαν επακόλουθο της ήττας του. 

Η ψηφοφορία Πέμπτης ήταν μη δεσμευτική, αλλά η ήττα του Cameron ακόμη και σε μια συμβολική ψηφοφορία πιθανόν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει δεύτερη ψηφοφορία την προσεχή εβδομάδα.

Αντιμετωπίζοντας όχι μόνο την υπαναχώρηση από τη Μεγάλη Βρετανία αλλά και έναν αυξανόμενο δισταγμό στο Κογκρέσο, η κυβέρνηση Obama επέμεινε την Πέμπτη ότι οποιαδήποτε επίθεση κατά της Συρίας θα ήταν περιορισμένη - και κατηγορηματικά απέρριψε συγκρίσεις με τον πόλεμο του Ιράκ. 

"Η λήψη αποφάσεων του Προέδρου Obama θα καθοριστεί από αυτό που εξυπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών", είπε η εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας Caitlin Hayden, μετά από τη Βρετανική ψηφοφορία. 

"(Ο Πρόεδρος) Θεωρεί ότι διακυβεύονται πολλά συμφέροντα για τις Ηνωμένες Πολιτείες και ότι χώρες που παραβιάζουν τους διεθνείς κανόνες σχετικά με τα χημικά όπλα πρέπει να κρατούνται υπόλογες." 
(…) 
Η Marie Harf , μια εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, απέρριψε συγκρίσεις με το Ιράκ, όπου τα υποτιθέμενα όπλα μαζικής καταστροφής δεν βρέθηκαν ποτέ. 
Είπε ότι το Ιράκ και η Συρία δεν ήταν "σε καμία περίπτωση ανάλογες (περιπτώσεις)."

Ο Obama έχει πει ότι δεν έχει αποφασίσει σχετικά με ένα στρατιωτικό χτύπημα ενάντια στη Συρία, το οποίο πιθανώς θα γινόταν με χτυπήματα πυραύλων cruise από τη Μεσόγειο Θάλασσα. 
Αλλά η Harf κατάστησε σαφές ότι η κυβέρνηση θα αποφάσιζε τη δική της πορεία. "Λαμβάνουμε τις δικές μας αποφάσεις μας και στο χρόνο μας", είπε. (...)» 
NBC ειδήσεις


Ο Πάπας Φραγκίσκος και άλλοι θρησκευτικοί ηγέτες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για μια παγκόσμια πολεμική σύρραξη, έτσι και οι ΗΠΑ με άλλες Δυτικές δυνάμεις εξαπολύσουν επίθεση κατά της Συρίας. (πηγή)