ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου 2013

Αντιφάσεις και αυτογκόλ στον πολεμικό τζόγο του Barack Obama

Έκπληκτοι ακούσαμε στις 31/8/2013 από τον Πρόεδρο Ομπάμα ότι η σχεδιαζόμενη από τις ΗΠΑ επίθεση κατά της Συρίας δεν είναι  time sensitive
Δηλαδή η αποτελεσματικότητά της δεν εξαρτάται από το χρόνο που θα γίνει! Μπορεί να γίνει ακόμη και σε ένα μήνα, όπως του είπε το στρατιωτικό επιτελείο των ΗΠΑ, χωρίς να υπονομεύεται το αποτέλεσμα!

Δηλαδή η επίθεση των ΗΠΑ δεν θα γίνει για να γλιτώσουν οι δυστυχείς Σύριοι από περαιτέρω επιθέσεις του καθεστώτος Άσαντ; Όταν καθημερινά, όπως μας λένε, συνεχίζονται οι βαρβαρότητες του Σύριου Προέδρου "κατά του λαού του", ενώ οι αντάρτες της αντιπολίτευσης κάθονται φρόνιμα, πώς δεν παίζει ρόλο ο χρόνος της επίθεσης; 
Πόσοι αθώοι θα έχουν σκοτωθεί ακόμη από τον ανάλγητο Συριακό στρατό σε ένα μήνα από τώρα;

Μα καλά, η επίθεση δεν γίνεται για να γλιτώσει ο λαός της Συρίας από τα χημικά του Άσαντ μια ώρα αρχύτερα, αφού ο Ομπάμα εξέφρασε φόβους ότι η χρήση τους θα μπορούσε να κλιμακωθεί αν οι ΗΠΑ δεν απαντήσουν; 
Κάτι δεν μου πάει καλά σ' αυτό το σκεπτικό.

Βέβαια, ο Πρόεδρος Ομπάμα, που γράφει στα παλιά του τα παπούτσια το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, λέγοντας ότι έχει παραλύσει, επειδή κάποιοι από τα μόνιμα μέλη (Ρώσοι, Κινέζοι και Βρετανοί) δεν του κάνουν (προς το παρόν...) τα χατίρια, αποκάλυψε στο μήνυμά του ότι η επίθεση εναντίον της Συρίας είναι προς το συμφέρον της Εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ! 
Τώρα το πόσο κινδυνεύει η ασφάλεια του γίγαντα των ΗΠΑ από τη Συρία, μισό πλανήτη μακριά, μπορεί να το απαντήσει ο καθένας που διαθέτει κοινό νου.

Απεναντίας, ένας βομβαρδισμός της Συρίας θα δημιουργήσει νέα γενιά ορκισμένων τρομοκρατών μεταξύ των Σύριων, που θα είναι αποφασισμένοι να εκδικηθούν τις ΗΠΑ (δηλαδή αθώους Αμερικανούς πολίτες) ακόμη και μέσα σε Αμερικάνικο έδαφος.
Άρα, μια πολεμική ενέργεια του Ομπάμα υπονομεύει την εθνική Ασφάλεια των ΗΠΑ αντί να την προφυλάσσει από κινδύνους, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος.

Ο στόχος βέβαια της σχεδιαζόμενης επίθεσης είναι προφανής: να αποδυναμωθεί το καθεστώς Άσαντ ώστε στη συνέχεια να υπερισχύσουν οι αντάρτες και να εγκατασταθεί μια κυβέρνηση μαριονέτα των ΗΠΑ, όπως έγινε στο Ιράκ και στη Λιβύη. Παλιά τους τέχνη κόσκινο! Οι μάσκες των ιμπεριαλιστών έχουν πέσει προ πολλού... Είμαστε στο ίδιο μακάβριο έργο θεατές...

Πάντως οι Σύριοι αντάρτες είναι άκρως απογοητευμένοι από την καθυστέρηση επέμβασης των ΗΠΑ, διότι θεωρούν ότι η επίθεση είναι και παραείναι "time sensitive"! 

Όπως διάβασα εδώ, εκπρόσωπος των ανταρτών είπε: "Οι Σύριοι είχαν αρχίσει να εναποθέτουν την πίστη τους στην αμερικάνικη βοήθεια, αλλά δεν έχει έλθει. Αυτό ενθαρρύνει τους Σύριους να πιστεύουν ότι ριζοσπαστικοί όπως η al-Qaeda είναι οι μόνοι που είναι πρόθυμοι να κάνουν θυσίες για να τους βοηθήσουν." 
Χωρίς ανταλλάγματα άραγε;

Στη συνέχεια παραθέτω ολόκληρο το κείμενο του χθεσινού διαγγέλματος του υπό σύγχυση τελούντος Προέδρου Ομπάμα, το οποίο μετέφρασα από εδώ.

Μπαράκ Ομπάμα: «Καλό απόγευμα στον καθένα.
Πριν δέκα ημέρες, ο κόσμος παρατηρούσε με φρίκη καθώς άνδρες, γυναίκες και τα παιδιά κατασφάχτηκαν στη Συρία, στη χειρότερη επίθεση με χημικά όπλα του 21ου αιώνα.

Χθες οι Ηνωμένες Πολιτείες παρουσίασαν μια ισχυρή εκδοχή ότι η Συριακή κυβέρνηση ήταν υπεύθυνη για αυτή την επίθεση στο λαό της.

Οι Μυστικές Υπηρεσίες μας παρουσιάζουν το καθεστώς του Assad και τις δυνάμεις του να προετοιμάζονται για να χρησιμοποιήσουν χημικά όπλα, εξαπολύοντας πυραύλους στα πυκνοκατοικημένα προάστια της Δαμασκού, και να αναγνωρίζουν ότι πραγματοποιήθηκε μια επίθεση με χημικά όπλα.

Και όλο αυτό επιβεβαιώνει εκείνο που ο κόσμος μπορεί απλά να δει - νοσοκομεία που ξεχειλίζουν με τα θύματα φοβερές εικόνες των νεκρών.

Συνολικά, περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι δολοφονήθηκαν. Μερικές εκατοντάδες απ’ αυτούς ήταν παιδιά - νέα κορίτσια και αγόρια που δηλητηριάστηκαν με αέρια μέχρι θανάτου από την κυβέρνησή τους.

Αυτή η βίαιη επίθεση είναι μια επίθεση στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. 

Παρουσιάζει επίσης έναν σοβαρό κίνδυνο στην εθνική ασφάλειά μας.
Διακινδυνεύει να διακωμωδήσει την παγκόσμια απαγόρευση χρήσης χημικών όπλων.

Θέτει σε κίνδυνο τους φίλους μας και τους συνεργάτες μας κατά μήκος των συνόρων της Συρίας, συμπεριλαμβανομένου του Ισραήλ, της Ιορδανίας, της Τουρκίας, του Λιβάνου και του Ιράκ. 


Θα μπορούσε να οδηγήσει στην κλιμάκωση χρήσης χημικών όπλων, ή στην εξάπλωσή τους στις τρομοκρατικές ομάδες που θα έκαναν ζημιά στο λαό μας. 


Σε έναν κόσμο με πολλούς κινδύνους, αυτή η απειλή πρέπει να αντιμετωπιστεί.


Τώρα, μετά από την προσεκτική μελέτη, έχω αποφασίσει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να αναλάβουν στρατιωτική δράση εναντίον στόχων του Συριακού καθεστώτος. 

Αυτό δεν θα ήταν μια επέμβαση χωρίς τέλος. 
Δεν θα βάζαμε μπότες στο έδαφος. 
Αντ' αυτού, η δράση μας θα είναι σχεδιασμένη να είναι περιορισμένη σε διάρκεια και πεδίο.

Αλλά είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να καταστήσουμε το καθεστώς του Assad υπόλογο για τη χρήση χημικών όπλων, να αποτρέψουμε αυτό το είδος συμπεριφοράς, και να υποβιβάσουμε την δυνατότητά τους να την επιτελέσουν.

Οι στρατιωτικοί μας έχουν τοποθετήσει περιουσιακά στοιχεία στην περιοχή. 

Ο Πρόεδρος του Στρατιωτικού Επιτελείου μας με έχει ενημερώσει ότι είμαστε έτοιμοι να χτυπήσουμε οποτεδήποτε επιλέξουμε. 

Επιπλέον, ο Πρόεδρος μου έχει δείξει ότι η ικανότητά μας να εκτελέσουμε αυτήν την αποστολή δεν εξαρτάται από τον παράγοντα χρόνο (is not time-sensitive) θα είναι αποτελεσματική αύριο, ή την προσεχή εβδομάδα, ή σε ένα μήνα από τώρα. 
Και είμαι έτοιμος να δώσω αυτή τη διαταγή. 

Αλλά έχοντας πάρει την απόφασή μου ως Αρχιστράτηγος, βασισμένος σε αυτό που είμαι πεπεισμένος ότι είναι προς το συμφέρον της εθνικής μας ασφάλειας, είμαι επίσης προσεκτικός στο ότι είμαι ο Πρόεδρος της παλαιότερης συνταγματικής δημοκρατίας του κόσμου. 


Από καιρό έχω πιστέψει ότι η δύναμή μας δεν έγκειται μόνο στη στρατιωτική μας ισχύ, αλλά στο παράδειγμά μας ως κυβέρνηση του λαού, από το λαό, και για το λαό. 

Και γι’ αυτό έχω λάβει μια δεύτερη απόφαση: Θα ζητήσω την εξουσιοδότηση για τη χρήση βίας από τους αντιπροσώπους του Αμερικανικού λαού στο Κογκρέσο.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων αρκετών ημερών, έχουμε ακούσει από τα μέλη του Κογκρέσου που θέλουν οι φωνές τους να ακουστούν. Συμφωνώ απολύτως. Έτσι, σήμερα το πρωί, μίλησα και με τους τέσσερις ηγέτες του Κογκρέσου, και έχουν συμφωνήσει να προγραμματίσουν μια συζήτηση και κατόπιν μια ψηφοφορία αμέσως μόλις επιστρέψει το Κογκρέσο σε συνεδρίαση.

Στις ερχόμενες ημέρες, η κυβέρνησή μου είναι έτοιμη να παράσχει σε κάθε μέλος τις πληροφορίες που απαιτούνται για να καταλάβει τι συνέβη στη Συρία και γιατί αυτό έχει τόσο σοβαρές επιπτώσεις στην εθνική ασφάλεια της Αμερικής. 

Και όλοι μας πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι καθώς προχωράμε, και αυτό μπορεί μόνο να επιτευχθεί με μια ψηφοφορία.

Είμαι βέβαιος στα επιχειρήματα που η κυβέρνησή μας διαθέτει χωρίς να περιμένει τους επιθεωρητές των Η.Ε. Νιώθω άνετα να προχωράω χωρίς την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών που, μέχρι τώρα, έχει εντελώς παραλύσει και είναι απρόθυμο να κρατήσει το Assad υπόλογο.

Σαν συνέπεια, πολλοί άνθρωποι έχουν συμβουλέψει ενάντια στο να θέσω αυτή την απόφαση στο Κογκρέσο και, αναμφίβολα, είχαν επηρεαστεί από αυτό που είδαμε να συμβαίνει στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτή την εβδομάδα, όταν το Κοινοβούλιο του πιο στενού συμμάχου μας απέτυχε να εγκρίνει ένα ψήφισμα με παρόμοιο στόχο, παρόλο που ο πρωθυπουργός υποστήριξε την ανάληψη δράσης.

Ωστόσο, ενώ πιστεύω ότι έχω την εξουσία να πραγματοποιήσω αυτή τη στρατιωτική δράση χωρίς την εξουσιοδότηση του Κογκρέσου, γνωρίζω ότι η χώρα θα είναι ισχυρότερη εάν ακολουθήσουμε αυτή την πορεία, και οι ενέργειές μας θα είναι ακόμα πιο αποτελεσματικές. 

Πρέπει να έχουμε αυτή τη συζήτηση, διότι τα ζητήματα είναι πάρα πολύ μεγάλα για επιχείρηση ως συνήθως.

Και σήμερα το πρωί, ο John Boehner, ο Harry Reid, η Nancy Pelosi και ο Mitch McConnell συμφώνησαν ότι αυτό είναι το σωστό πράγμα να κάνουμε για τη δημοκρατία μας.

Μια χώρα αντιμετωπίζει λίγες αποφάσεις τόσο σοβαρές όπως η χρησιμοποίηση στρατιωτικής δύναμης, ακόμα και όταν αυτή η δύναμη είναι περιορισμένη. 

Σέβομαι τις απόψεις εκείνων που απαιτούν προσοχή, ιδιαίτερα καθώς η χώρα μας βγαίνει από μια περίοδο πολέμου,  τον οποίο εν μέρει εκλέχτηκα να τερματίσω.

Αλλά εάν πραγματικά θέλουμε να στραφούμε μακριά από τη λήψη κατάλληλης δράσης στην εμφάνιση μιας τέτοιας απερίγραπτης προσβολής, τότε απλά αποδεχόμαστε το κόστος του να μην κάνουμε τίποτα.

Ιδού η ερώτησή μου για κάθε μέλος του Κογκρέσου και κάθε μέλος της παγκόσμιας κοινότητας: Ποιο μήνυμα θα στείλουμε εάν ένας δικτάτορας μπορεί να στέλνει με αέρια εκατοντάδες παιδιά στο θάνατο, σε κοινή θέα, και να μην καταβάλει κανένα τίμημα;

Ποιος είναι ο σκοπός του διεθνούς συστήματος που έχουμε χτίσει, εάν μια απαγόρευση στη χρήση των χημικών όπλων, που έχει συμφωνηθεί από τις κυβερνήσεις του 98% του παγκόσμιου πληθυσμού και έχει εγκριθεί συντριπτικά από το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών, δεν επιβάλλεται;

Μην κάνετε κανένα λάθος - αυτό έχει επιπτώσεις πέραν από τη χημική εχθροπραξία. Εάν δεν επιβάλουμε την υπευθυνότητα μπροστά σ’ αυτή την ειδεχθή πράξη, τι μήνυμα στέλνει αυτό για την αποφασιστικότητά μας να ορθώσουμε ανάστημα σε άλλους που περιφρονούν τους θεμελιώδεις διεθνείς κανόνες; Στις κυβερνήσεις που θα επέλεγαν να κατασκευάσουν πυρηνικά όπλα; Στον τρομοκράτη ο οποίος θα διέδιδε τα βιολογικά όπλα; Στους στρατούς που πραγματοποιούν γενοκτονία;

Δεν μπορούμε να αναθρέψουμε τα παιδιά μας σε έναν κόσμο όπου δεν θα ακολουθούσαμε τα πράγματα λέμε, τις συμφωνίες που υπογράφουμε, τις τιμές που μας καθορίζουν.

Έτσι, ακριβώς όπως θα στείλω αυτή την περίπτωση στο Κογκρέσο, θα στείλω επίσης τούτο το μήνυμα στον κόσμο. Ενώ η έρευνα των Η.Ε χρειάζεται κάποιο χρόνο για να υποβάλει έκθεση σχετικά με τα ευρήματά της, θα επιμείνουμε ότι μια αγριότητα που επιτελέστηκε με χημικά όπλα δεν ερευνάται απλά, πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Δεν αναμένω ότι κάθε έθνος θα συμφωνήσει με την απόφαση που έχουμε πάρει. Ιδιαιτέρως έχουμε ακούσει πολλές εκφράσεις υποστήριξης από τους φίλους μας. Αλλά θα ζητήσω από εκείνους που νοιάζονται για τη νομιμότητα της διεθνούς κοινότητας να σταθούν δημόσια πίσω από τη δράση μας.

Και τελικά, επιτρέψτε μου να πω αυτό στον Αμερικανικό λαό: Γνωρίζω καλά ότι είμαστε κουρασμένοι από πόλεμο. Έχουμε τελειώσει έναν πόλεμο στο Ιράκ. Τελειώνουμε έναν άλλο στο Αφγανιστάν. Και ο Αμερικανικός λαός έχει τη ορθή κρίση για να γνωρίζει ότι δεν μπορούμε να επιλύσουμε την υποκείμενη σύγκρουση στη Συρία με το στρατό μας.

Σε εκείνο το μέρος του κόσμου, υπάρχουν αρχαίες διασπαστικές διαφορές, και οι ελπίδες της Αραβικής Άνοιξης έχουν εξαπολύσει δυνάμεις αλλαγής που θα χρειαστούν πολλά έτη για να βρουν λύση. 

Και γι’ αυτό δεν σκεπτόμαστε να βάλουμε τα στρατεύματά μας στη μέση του πολέμου κάποιου άλλου.

Αντ' αυτού, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το Συριακό λαό μέσω της πίεσής μας στο καθεστώς του Assad, της δέσμευσής μας στην αντιπολίτευση, της φροντίδας μας για τους εκτοπισμένους, και της αναζήτησής μας μιας πολιτικής λύσης που επιτυγχάνει μια κυβέρνηση που σέβεται την αξιοπρέπεια του λαού της.

Αλλά είμαστε οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, και δεν μπορούμε και δεν πρέπει να κάνουμε τα στραβά μάτια σε αυτό που συνέβη στη Δαμασκό.

Από τις τέφρες του παγκόσμιου πολέμου, χτίσαμε μια διεθνή τάξη και επιβάλαμε τους κανόνες που της έδωσαν νόημα. Και το κάναμε αυτό επειδή πιστεύουμε ότι τα δικαιώματα των ατόμων να ζουν με ειρήνη και αξιοπρέπεια εξαρτώνται από τις υποχρεώσεις των εθνών.

Δεν είμαστε τέλειοι, αλλά αυτό το έθνος περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο είναι πρόθυμο να εκπληρώσει εκείνες τις υποχρεώσεις.

Έτσι σε όλα τα μέλη του Κογκρέσου και των δύο κομμάτων, σας ζητώ να λάβετε μέρος σ’ αυτή την ψηφοφορία για την εθνική μας ασφάλεια

Αναμένω με ενδιαφέρον τη συζήτηση. Και με αυτό τον τρόπο, σας ζητώ, μέλη του Κογκρέσου, να αναλογιστείτε ότι μερικά πράγματα είναι σημαντικότερα από τις κομματικές διαφορές ή την πολιτική της στιγμής.

Τελικά, αυτό δεν είναι για ποιος καταλαμβάνει αυτό το αξίωμα σε δεδομένη στιγμήείναι για το ποιοι είμαστε ως χώρα.

Πιστεύω ότι οι αντιπρόσωποι του λαού πρέπει να επενδύσουν τον εαυτό τους σ’ αυτό που κάνει η Αμερική στο εξωτερικό, και τώρα είναι ο χρόνος να δείξουμε στον κόσμο ότι η Αμερική τηρεί τις υποχρεώσεις μας. Κάνουμε αυτό που λέμε. Και ηγούμαστε με την πεποίθηση ότι το δίκαιο κάνει τη ισχύ - και όχι το αντίστροφο.

Όλοι γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχουν εύκολες επιλογές. Αλλά δεν εκλέχτηκα για να αποφύγω σκληρές αποφάσεις. Και ούτε εκλέχτηκαν γι’ αυτό τα μέλη της Βουλής και της Συγκλήτου.

Σας έχω πει τι πιστεύω, ότι η ασφάλειά μας και οι αξίες μας απαιτούν να μη μπορούμε να γυρίσουμε την πλάτη στη σφαγή των αμέτρητων πολιτών με χημικά όπλα.

Και η δημοκρατία μας είναι ισχυρότερη όταν ο Πρόεδρος και οι αντιπρόσωποι του λαού στέκονται από κοινού.

Είμαι έτοιμος να ενεργήσω κατά πρόσωπο σ’ αυτή την αισχρή πράξη.


Σήμερα ζητώ από το Κογκρέσο να στείλει ένα μήνυμα στον κόσμο ότι είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε μαζί ως ένα έθνος.

Ευχαριστώ πάρα πολύ.»


Πάρτε τώρα και λίγη πολεμική προπαγάνδα για να μην ξεχνιόμαστε...


Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economy