ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2013

Ν' αγιάσει το στόμα σου, Bernd Riexinger!

Όχι βέβαια για όσα είπες για τη μη επιστροφή του γερμανικού κατοχικού αναγκαστικού "δανείου" (υπεξαίρεση!) - εδώ, όλα κι όλα, έχεις άδικο! - αλλά για το πάγωμα όλων των καταθέσεων στο εξωτερικό των Ελλήνων εκατομμυριούχων και δισεκατομμυριούχων και τη φορολόγησή τους έως και 50%. 
Να μου ζήσεις! Κι εγώ μαζί σου!

Σαν επικεφαλής του γερμανικού κόμματος της Αριστεράς που είσαι, ελπίζω τα λόγια σου να έχουν αυξημένη βαρύτητα για το σύντροφο Αλέξη Τσίπρα. Του έβαλες καλή ιδέα!

Βέβαια πρέπει να συναινέσουν και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και Τράπεζες για το πάγωμα των καταθέσεων, κάτι που το βλέπω λιγάκι χλωμό, σύντροφε Μπερντ, διότι κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει... 
Άστα να πάνε με το άτιμο το κεφάλαιο... Ξέρεις καλύτερα εσύ, αφού ήσουνα και τραπεζίτης! Πού να τη βρεις την αλληλεγγύη από τους καπιταλιστές;
Εδώ που τα λέμε, τα ίδια και χειρότερα δεν έκανε και η κομμουνιστική νομενκλατούρα; Οι εκλεκτοί του κόμματος έτρωγαν με χρυσά κουτάλια ενώ ο λαός φυτοζωούσε...

Τι έγινε λοιπόν; Το και το:

«Αρνητική έκπληξη για τον ΣΥΡΙΖΑ από τον "σύμμαχο" - επικεφαλής του γερμανικού κόμματος "Η Αριστερά" (Die Linke) Μπερντ Ρίξινγκερ.

Απέρριψε το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για επιστροφή του αναγκαστικού κατοχικού δανείου σε αποκλειστική του δήλωση στην ηλεκτρονική έκδοση της οικονομικής εφημερίδας "Der Handelsblatt". 
Τι προτείνει;

"Κοιτάζουμε από κοινού προς τα εμπρός και όχι προς τα πίσω", δηλώνει ο κ. Ρίξινγκερ και προσθέτει ότι είναι αναγκαία μία άλλη πολιτική διάσωσης στην Ευρώπη, επισημαίνοντας ωστόσο ότι "δεν είναι θέμα μεταξύ Γερμανών και Ελλήνων, αλλά μεταξύ φτωχών και πλουσίων."

"Το μεγάλο σκάνδαλο είναι ότι στην Ελλάδα τα παιδιά πεινάνε, ενώ οι δισεκατομμυριούχοι συνεχίζουν να γυρνάνε με τα πολυτελή γιοτ τους."

Ο επικεφαλής της Αριστεράς τονίζει ακόμη ότι "το μεγάλο σκάνδαλο είναι ότι στην Ελλάδα τα παιδιά πεινάνε, ενώ οι εκατομμυριούχοι και δισεκατομμυριούχοι δεν είναι αναγκασμένοι να πληρώσουν ούτε σεντ, συνεχίζουν να γυρνάνε με τα πολυτελή γιοτ τους τον κόσμο, ενώ οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι ματώνουν."

Σε αυτό το πλαίσιο, εξηγεί, "είναι αδιανόητο να διατεθούν νέα χρήματα για τη διάσωση των τραπεζών, ενώ Έλληνες που φοροδιαφεύγουν συνεχίζουν να φυγαδεύουν εκατομμύρια στις χώρες της Ευρώπης" και αναφέρει ότι "πριν ματώσουν οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι, πρέπει οι Έλληνες εκατομμυριούχοι να δώσουν έως και το 50% της περιουσίας τους ως θυσία αλληλεγγύης και αυτό πρέπει να ισχύσει και για τα χρήματα που έχουν φυγαδευτεί σε χώρες της Ευρώπης, τα οποία θα πρέπει αμέσως να παγώσουν".» (πηγή)