ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου 2013

Προς Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαο, περί "ροζ" σκανδάλου, πρόσχωμεν!


Αξιότιμε κύριε Νικόλαε, 
Δυσάρεστη έκπληξη που σκανδαλίζει τους πραγματικούς Χριστιανούς και γαργαλιστικά σχόλια για τους χαβαλέδες των Μίντια προκαλεί η είδηση ότι ιερέας του κεντρικού ναού σε hit θέρετρο της Ανατολικής Αττικής - τρέχα γύρευε -  πιάστηκε στα πράσα με τη σύζυγο του δημάρχου της πόλης αυτής, στο υπόγειο της κατοικίας του. (πηγή)

Την "ιερή" μοιχεία την ανακάλυψε, λέει, η ίδια η απατημένη παπαδιά με κρυφή βιντεοκάμερα που είχε τοποθετήσει στο υπόγειο. 
Μπράβο παπαδιά!


Δυστυχώς τα ονόματα τόσο της πόλης όσο και των πρωταγωνιστών του σκανδάλου παραμένουν επτασφράγιστο μυστικό, αλλά, όπως λέει η παροιμία, χωρίς φωτιά καπνός δεν βγαίνει. 

Πολύ χειρότερο όμως από τη μοιχεία ενός θεομπαίχτη ιερέα, ο οποίος κάθε Κυριακή ισχυρίζεται, όπως άλλωστε όλοι εσείς, ότι μετατρέπει τον άρτον και τον οίνον σε σώμα και αίμα Χριστού – άπαγε της βλασφημίας! – είναι η φημολογούμενη στάση σας ως Μητροπολίτου.

Όπως διάβασα εδώ, αντί να απομακρύνετε τον επίορκο, προς Θεό και ανθρώπους, ιερέα από τα καθήκοντά του με το ερώτημα του αποσχηματισμού, αποφασίσατε να τον μεταθέσετε εκτάκτως για να σταματήσει το σούσουρο και να κουκουλωθεί το σκάνδαλο! 

Αν αυτό αληθεύει, τότε είστε υπεύθυνος συγκάλυψης της αμαρτίας του ιερέα και εξαπάτησης των ανυποψίαστων πιστών, που πιθανώς εξομολογούνται στον εν λόγω μοιχό παπά.
Ανάβετε επίσης το πράσινο φως και για άλλες μοιχείες του ίδιου ή και άλλων παπάδων, αφού εάν αποκαλυφθεί η "ροζ" ιστορία τους θα πέσουν αμετανόητοι στα μαλακά. 

Είναι κρίμα που ένας Μητροπολίτης, με βιογραφικό που προκαλεί δέος όπως το δικό σας, αποδεικνύεται τόσο ανεπαρκής στην εκτέλεση των καθηκόντων του απέναντι στους υφισταμένους ιερείς της Μητροπόλεώς του. 

Με τέτοια και άλλα καμώματα, η Εκκλησία έχει χάσει εντελώς το κύρος της και εκείνοι - δυστυχώς πολλοί - που σας προσκυνάνε ακόμη είναι όσοι φοβούνται να σκεφτούν και να σας κρίνουν μπας και τους τιμωρήσει ο Θεός. Είστε υπερήφανος, κύριε Νικόλαε, να σας φιλούν το χέρι άνθρωποι-φυτά; 

Κάποιοι αμπελοφιλόσοφοι θα πουν ότι οι ιερείς είναι άνθρωποι κι αυτοί και ότι η μοιχεία δεν είναι αμαρτία. Και κάποιοι άλλοι αθεράπευτα "ορθόδοξοι" θα πουν ότι τα ράσα κάνουν τον παπά, δηλαδή το ιερατικό σχήμα είναι αυτό που κάνει τον παπά μεσίτη προς το Θεό και όχι η ανύπαρκτη αγιότητά του. Θα τους απαντήσω, αυτά είναι μπουρδολογίες, ιστορίες για πνευματικά αποχαυνωμένους. 

Αμαρτία είναι οτιδήποτε τελείται εν κρυπτώ επειδή βλάπτει κάποιον συνάνθρωπο ή και τον ίδιο τον εαυτό. Ο συγκαλύπτων τις πράξεις του γνωρίζει και πιστεύει ότι αυτό που κάνει είναι αμαρτία. Αν δεν το πίστευε, θα το έκανε στα φανερά. Απλά πράγματα είναι αυτά και δεν χρειάζεται να είναι κανείς θεολόγος ή φιλόσοφος για να αποφανθεί σωστά ως προς το τι είναι αμαρτία και τι δεν είναι. 

Όσο για τις συνέπειες της μοιχείας, αυτή μπορεί να προκαλέσει κοινωνικό διασυρμό, διάλυση της οικογένειας, νευρικό κλονισμό ή και σοβαρότερη ασθένεια του/της απατημένου/ης συζύγου, ψυχικό τραυματισμό των παιδιών με απρόβλεπτες αρνητικές συνέπειες για τη μετέπειτα ζωή τους, και άλλα χειρότερα που μπορεί να φτάσουν μέχρι το θάνατο. Γνωρίζω γυναίκες που προσβλήθηκαν από καρκίνο όταν έμαθαν ότι ο σύζυγός τους τις απατούσε και εντός μηνών πέθαναν.

Λοιπόν, κύριε Νικόλαε, θα συνεχίσετε να συγκαλύπτετε το περί ου ο λόγος σκάνδαλο που έσκασε κάτω από τη μύτη σας ή θα τιμήσετε το σχήμα και την αποστολή σας τολμώντας να κάνετε πραγματική κάθαρση στη Μητρόπολή σας;
Αναμένομεν!