ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2013

Αρνητικότητα, ο ύπουλος δολοφόνος ατόμων και εθνών...


Η αρνητικότητα, στη σκέψη, το λόγο και το συναίσθημα είναι η γάγγραινα που κατατρώγει την ψυχή και το σώμα του έθνους μας, αλλά και της ανθρωπότητας ολόκληρης. 

Ας όψονται τα εκφυλισμένα ΜΜΕ που επιδίδονται στο να διαφημίζουν με σαδιστική ικανοποίηση κάθε αρνητική και μακάβρια είδηση και, επενδύοντας στον τρόμο, να δίνουν υπόσταση σε κάθε κακόβουλη αρνητική προφητεία, συμβάλλοντας έτσι στην αυτοεκπλήρωσή της. 
Διότι, δυστυχώς, εκτός από το "καλομελέτα κι έρχεται", αληθεύει και το "κακομελέτα κι έρχεται", όπως και το "εκείνο που φοβότανε τόπαθε".

Αν υπάρχει ένα μάθημα που θα έπρεπε να διδάσκεται στα σχολεία από την πρώτη Δημοτικού μέχρι την τελευταία τάξη του Λυκείου είναι η δύναμη της θετικής σκέψης και οι καταστροφικές συνέπειες της αρνητικής σκέψης σε άτομα και λαούς.

Ας όψεται και η "δημοκρατία"που στηρίζει την επιβίωσή της πάνω στην αρνητικότητα και το μηδενισμό του έργου, των ικανοτήτων, των κινήτρων και των προθέσεων του αντιπάλου.

Ας όψεται και η θρησκεία που επενδύει πάνω στο φόβο και την ανασφάλεια των ανθρώπων.

Περνάμε τη ζωή μας βουτηγμένοι σ' ένα πυκνό σύννεφο αρνητικότητας με ό,τι τραγικό αυτό συνεπάγεται για την ψυχική και σωματική μας υγεία και για την πρόοδο της κοινωνίας και του έθνους.

Αν όμως δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για να διαλύσουμε αυτό το πελώριο μαύρο σύννεφο, υπάρχουν τρόποι ν' αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά κάθε αρνητικό άτομο στο περιβάλλον μας που μας κλέβει τη χαρά της ζωής.

Στη συνέχεια παραθέτω σε μετάφραση σχετικό άρθρο που βρήκα εδώ και μου άρεσε:

«7 περισσότερο καινοτόμοι τρόποι για ν’ αντιμετωπίσεις αρνητικούς ανθρώπους στη ζωή σου.

PRESERVER

Το δυσκολότερο πράγμα να πετύχεις είναι να παραμείνεις θετικός όταν το κάθε άτομο γύρω σου στέλνει αρνητικές δονήσεις ή λέει αρνητικά πράγματα. Αυτό, όχι μόνο ενεργεί ως τεράστια πρόκληση, αλλά επίσης σε καταβάλλει και ενεργεί ως εμπόδιο προς όλα τα θετικά πράγματα που επιθυμείς να κάνεις. Αλλά μη φοβάσαι, υπάρχουν μερικές πολύ εύκολες μέθοδοι για να αντιμετωπίσεις αυτό το πρόβλημα.

Καινοτόμοι τρόποι

1. Άπεχε από τη λογομαχία.

Όσο πιο πολύ λογομαχείς τόσο πιο πολύ το αρνητικό πρόσωπο πυροδοτείται. Αυτή η πυροδότηση απλά θα αυξήσει την πίστη του στις αρνητικές απόψεις, κάνοντας την κατάσταση πολύ πιο δύσκολη για σένα.

Τις περισσότερες φορές η καλύτερη λύση για να μην παραφρονήσεις είναι απλά να αγνοήσεις τα αρνητικά σχόλια, διότι το πρόσωπο που τα εκφράζει αργά ή γρήγορα θα κουραστεί.

2. Πρόσφερε στοργή στο πρόσωπο που εκδηλώνει αρνητικά στοιχεία.

Πολύ συχνά, ένα πρόσωπο θα εκδηλώσει αυτές τις αρνητικές δονήσεις επειδή απλά θέλει κάποια προσοχή και μπορεί να φοβάται ότι δεν αγαπιέται. 
Υψώσου πάνω από τον εκνευρισμό που νιώθεις και δείξε απλά στο άλλο πρόσωπο ότι είσαι δίπλα του και ότι πάντα θα είσαι. Προσπάθησε να του δώσεις να καταλάβει ότι γνωρίζεις πώς νιώθει και ότι αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό.

3. Εστίασε την προσοχή σου στις θετικές πτυχές κάθε κατάστασης.

Έχεις ακούσει ποτέ τη φράση: "Κάθε σύννεφο έχει μια ασημένια εσωτερική επένδυση"; (Ουδέν κακόν αμιγές καλού)

Λοιπόν, υπάρχει αιτία που λέγεται αυτό: κάθε κατάσταση, ανεξάρτητα από το πόσο κακή φαίνεται, θα έχει πάντα μια θετική πτυχή. 
Βρείτε αυτές τις θετικές πτυχές στην κατάσταση για την οποία το πρόσωπο αισθάνεται αρνητικά και τόνισέ τες σε αυτό. 

4. Προσπάθησε να κάνεις το πρόσωπο να εξηγήσει τα αρνητικά συναισθήματά του.

Εάν ακούς ένα αρνητικό σχόλιο από ένα πρόσωπο, όπως για παράδειγμα, "οι γιατροί δεν ξέρουν τίποτα", αυτό σημαίνει ότι το πρόσωπο εκδηλώνει διαστρεβλωμένη σκέψη. 
Ρώτησέ το γιατί σκέπτεται αυτό που σκέπτεται και προσπάθησε να του δείξεις ότι απλά χρησιμοποιεί γενικεύσεις και ότι στην πραγματικότητα δεν είναι αυτή η αλήθεια.

5. Χρησιμοποίησε αντίστροφη ψυχολογία.

Προσπάθησε να συμφωνήσεις με το κάθε τι που το πρόσωπο έχει να πει. 
Για να κάνεις αυτό θα πρέπει ν’ αποσυνδέσεις εντελώς τα συναισθήματά σου από την κατάσταση. 
Επειδή συμφωνείς με το πρόσωπο, θα ηρεμήσει και θα αισθανθεί πολύ καλύτερα επειδή θα σκεφτεί ότι κάποιος το καταλαβαίνει, απομακρύνοντας σαν συνέπεια την αρνητικότητα και βάζοντας χαμόγελο στο πρόσωπό του.

6. Απόφευγε τους αρνητικούς ανθρώπους όσο το δυνατόν περισσότερο.

Μερικοί άνθρωποι, όπως οι γονείς και τα παιδιά σου, βρίσκονται μόνιμα στη ζωή σου. Άλλους όμως μπορείς να τους ξεφορτωθείς.

Εάν διαπιστώνεις ότι υπάρχει μια ορισμένη ομάδα ανθρώπων, ή ίσως ένα μόνο άτομο ιδιαίτερα, που τραβά την ψυχολογική σου κατάσταση και τη διάθεσή σου προς τα κάτω σε κάθε ευκαιρία που δίνεται, κόψε το εντελώς από τη ζωή σου και μην του δώσεις κανένα τρόπο να επιστρέψει. 
Σύντομα θα βρεις τον εαυτό σου πολύ πιο χαρούμενο!

7. Παρακολούθησε τις αρνητικές σκέψεις που έχεις εσύ προσωπικά.

Άλλοι άνθρωποι επηρεάζουν πράγματι τη σκέψη μας, αλλά το κύριο πρόσωπο που μπορεί να σε κάνει να νιώθεις αρνητικά είσαι εσύ και μόνον εσύ.
Έλεγξε τις σκέψεις σου και θα περνάς πολύ περισσότερο χρόνο χαμογελώντας.»