ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013

Με "βυζαντινή μεγαλοπρέπεια" η γιορτή της "Τίμιας Ζώνης" στο Βατοπαίδι!

Εμπαίζουν Θεό και ανθρώπους στο αμαρτωλό Βατοπαίδι...
Τι σχέση έχουν τα άψυχα είδωλα με το Θεό που είναι πνεύμα και τον οποίο "εν πνεύματι και αληθεία δει προσκυνείν; 

Ρητορικό βέβαια το ερώτημα, για όσους δεν έχουν χάσει τη συνήθεια να σκέπτονται έστω στοιχειωδώς. Για τους άλλους, "στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα"...

Οι φωτογραφίες από τον πρόσφατο εορτασμό της κατάθεσης της "Αγίας Ζώνης" στην ανίερη Μονή Βατοπαιδίου - άντρο της ειδωλολατρίας και των σκοτεινών επιχειρήσεων - προκαλούν αποτροπιασμό και κατάθλιψη για το πνευματικό σκοτάδι που έχει σκεπάσει το "λίκνο" της ορθόδοξης ειδωλολατρίας. 

Παρών στα μέσα και στα έξω των τελετών και ο αρχιμανδρίτης Εφραίμ που θα έπρεπε να βρίσκεται ακόμη στη φυλακή για το γνωστό μέγα σκάνδαλο στο οποίο είχα αφιερώσει κάμποσα άρθρα. (κλικ εδώ)

Πλανηθέντες χριστιανοί, έχοντας χάσει κάθε επαφή με το Πνεύμα του Θεού, εις μάτην εναποθέτουν την πίστη τους σε δήθεν ιερά αντικείμενα, όπως εν προκειμένω η τάχατες ζώνη της Παναγίας. Για το σχετικό ιερό παραμύθι διαβάστε εδώ.

Όπως έγραψε ο Αιμίλιος Πολυγένης στο romfea.gr,  «Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου η εορτή της κατάθεσης της Αγίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Στον φετινό εορτασμό των λαμπρών ακολουθιών προεξήρχε ο Ιεράρχης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κατάγκας κ. Μελέτιος (Γρηγοριάτης)

Να αναφερθεί ότι ο κ. Μελέτιος έτυχε θερμής υποδοχής από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Αρχιμ. Γέροντα Εφραίμ και τα Μέλη της Αδελφότητας.

Στη συνέχεια στο Καθολικό του Ευαγγελισμού τελέστηκε μικρός εσπερινός, και μετά ολονύχτια αγρυπνία παρουσία εκατοντάδων πιστών που έφθασαν από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Την επομένη τελέστηκε πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κατάγκας κ. Μελετίου.

Επίσης συμμετείχαν ο Ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ, ο Ηγούμενος της Μονής Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω Αρχιμ. Μάξιμος Κυρίτσης και πλειάδα κληρικών από πολλές Ιερές Μονες και Σκήτες του Αγίου Όρους.

Επίσης να σημειωθεί ότι στους εορτασμούς, παρέστησαν και πατέρες από την Ιερά Μονή Κορώνης.»