ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2013

Χρήστος Παππάς: Ο Σαμαράς και ο Στουρνάρας είναι πολιτικοί απατεώνες

Αυτά είπε στη Βουλή ο Βουλευτής Επικρατείας της "εγκληματικής οργάνωσης" της Χρυσής Αυγής, μια μέρα πριν από την παράνομη σύλληψη του γ.γ. Ν. Μιχαλολιάκου και βουλευτών της. 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ, Βουλή, 27-9-2013:

«Κύριε Πρόεδρε, την τεράστια απάτη του δήθεν πρωτογενούς πλεονάσματος που ανέδειξε με ανακοίνωση της η Χρυσή Αυγή, επιβεβαίωσαν τα στοιχεία που δημοσίευσε η Τράπεζα της Ελλάδος.

Ο κ. Σαμαράς και ο κ. Στουρνάρας αποδεικνύονται στην πράξη πολιτικοί απατεώνες. Μεταχειρίζονται μια λογιστική οφθαλμαπάτη για να προωθήσουν την καταστροφική πολιτική τους. Εξαπατούν τον ελληνικό λαό με χαλκευμένα στοιχεία για να παραμείνουν γαντζωμένοι στην εξουσία και να συνεχίσουν το άθλιο για την πατρίδα μας έργο τους.

Η ανθελληνική – και μου επιτρέπετε αυτή η φράση –  μνημονιακή πολιτική με τις οριζόντιες περικοπές δεν δημιουργεί πλεόνασμα, αλλά δημιουργεί περαιτέρω ύφεση και ανεργία. 
Οδηγεί την πατρίδα μας στην οριστική διάλυση. 
Οδηγεί την εθνική οικονομία στην οριστική διάλυση.

Ποια είναι η λύση; Για εμάς μοναδική λύση αποτελεί η καταγγελία του μνημονίου, η άρνηση πληρωμής του παράνομου χρέους και φυσικά η επιστροφή στην πρωτογενή παραγωγή. 
Σε σωρεία ανακοινώσεων περί πρωτογενούς πλεονάσματος μαζί με τα απαραίτητα μηνύματα ελπίδας και επικοινωνιακής πολιτικής επιδόθηκε τον τελευταίο καιρό το καλοκαίρι η μνημονιακή συγκυβέρνηση. Είναι η γνωστή συνταγή της παραμυθολογίας.

Ο κ. Σαμαράς, ο κύριος Πρωθυπουργός, επιστράτευσε για πολλοστή φορά το οικονομικό του επιτελείο για να παρουσιάσουν το πρωτογενές πλεόνασμα - αυτό το περίφημο πρωτογενές πλεόνασμα - το οποίο είναι ένα τεράστιο παραμύθι και αποτελεί το τελευταίο χαρτί της Κυβέρνησης σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να παραμείνει γαντζωμένη στην εξουσία για να πάει σε μια τελική ευθεία που λέγεται αναδιαπραγμάτευση. Κάτω, λοιπόν, από αυτό το πρίσμα μπορούμε να ερμηνεύσουμε τα όσα συνέβησαν στον τόπο μας τα τελευταία χρόνια.

Κάποιοι στην Κυβέρνηση έχουν πιστέψει όσα τους έχουν υποσχεθεί στο εξωτερικό. Τους έχουν υποσχεθεί "κούρεμα" σε περίπτωση πλεονάσματος. Εδώ, όμως, ξεκινάνε τα προβλήματα όχι μόνο γιατί η εμπειρία έχει αποδείξει ότι σε αυτή την Κυβέρνηση δεν υπάρχει plan B, δεν υπάρχει δεύτερο σχέδιο σε περίπτωση αποτυχίας, αλλά και επειδή πίσω από το τυρί κρύβεται η φάκα.

Θεωρείτε, κύριοι της Συγκυβέρνησης, ότι μας χαρίζουν τα χρήματα, ότι θα μας χαρίσουν τα χρήματα, αν δεν υπογράψετε νέο μνημόνιο, εάν δεν φέρετε νέα μέτρα; 
Παρακολουθούμε και ακούμε τι γίνεται τις τελευταίες ημέρες με την τρόικα που βρίσκεται στην Αθήνα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το τελευταίο δελτίο εκτέλεσης του προϋπολογισμού της κεντρικής Κυβέρνησης "υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 2,55 δισεκατομμυρίων ευρώ έναντι πρόβλεψης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος για έλλειμμα 3,2 δισεκατομμύρια".

 Έχουμε, δηλαδή, - αυτά είναι τα επικοινωνιακά σας - μια εντυπωσιακή υπερκάλυψη του στόχου κατά 5,7 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτό το δήθεν πρωτογενές πλεόνασμα που παρουσιάζουν οι υπάλληλοι των τοκογλύφων αποτελεί μία οφθαλμαπάτη και στοχεύει στην εξαπάτηση των Ελλήνων. Πρόκειται είτε για χρωστούμενα προς τους Έλληνες πολίτες, που ακόμη το κράτος δεν έχει επιστρέψει, είτε για έσοδα που εγγράφονται λάθρα και παραπλανητικά.

Επιπλέον, τον Αύγουστο το πρωτογενές έλλειμμα διαμορφώθηκε στα 2,36 δισεκατομμύρια ευρώ έναντι πλεονάσματος 1,7 δισεκατομμυρίων ευρώ που είχε καταγράψει η Κεντρική Τράπεζα τον ίδιο μήνα πέρυσι.

Εξετάζοντας, λοιπόν, τι κρύβεται πίσω απ’ αυτήν τη δημοσιονομική εικόνα διαπιστώνουμε αρχικά ότι οι καθυστερήσεις στις επιστροφές φόρων και στις πληρωμές ισοδυναμούν με ένα ποσό περίπου 4 δισεκατομμυρίων που αν συνυπολογιστούν μετατρέπουν το πλεόνασμα σε έλλειμμα 1,5 δισεκατομμυρίου. Επιπλέον, οι μειωμένες επιστροφές φόρων που είναι κατά 663 εκατομμύρια χαμηλότερες από τους στόχους του μεσοπρόθεσμου εμφανίζουν σημαντικά βελτιωμένη την εικόνα.

Όμως, η λογιστική σας δημιουργικότητα δεν σταματάει εδώ, διότι είναι εντυπωσιακή η αύξηση των εσόδων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, δηλαδή οι εισπράξεις από τα ευρωπαϊκά κονδύλια, που υπερβαίνουν κατά 1,5 δισεκατομμύριο τις προβλέψεις του μεσοπρόθεσμου.

Από την πλευρά των δαπανών, πέρα από το θέμα της δημιουργικής λογιστικής, συναντάται και ο υπερβάλλων ζήλος στις περικοπές. Η Κυβέρνηση κατάφερε να περιορίσει τις δαπάνες που προέβλεπε το μεσοπρόθεσμο τσακίζοντας χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους. 
Στους υπολογισμούς της Τράπεζας της Ελλάδας περιλήφθηκαν δαπάνες ύψους 4,62 δισεκατομμυρίων ευρώ για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών της γενικής Κυβέρνησης, δαπάνες από το Υπουργείο Οικονομικών, τις οποίες όμως το Υπουργείο Οικονομικών παρέλειψε.

Όλα αυτά αποτελούν αδιαμφισβήτητα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας που κανείς δεν μπορεί να διαψεύσει. Το απίστευτο της υπόθεσης είναι ότι το Υπουργείο Οικονομικών συμφωνεί απόλυτα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας και υποστηρίζει ότι ακολουθεί μία διαφορετική τεχνική στον υπολογισμό.

Κλείνοντας, κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα να αναφέρω ότι η Ελλάδα με οικονομικούς όρους ήταν, είναι και θα είναι με την πλάτη στον τοίχο. Είναι με την πλάτη στον τοίχο όσο το χρέος είναι 320 δισεκατομμύρια ευρώ και συνεχώς θα αυξάνεται.

Η Ελλάδα, κυρίες και κύριοι, βρίσκεται σε ένα προκατασκευασμένο αδιέξοδο και οι πολιτικοί είναι υπόλογοι όσο εξακολουθούν να ικανοποιούν τα συμφέροντα και τις απαιτήσεις των ξένων τοκογλύφων, οι οποίοι έχουν σκοπό τη δέσμευση των καταθέσεων, τις νέες μειώσεις των μισθών και των συντάξεων, το ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας της Ελλάδας και την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της.

Τελειώνοντας – και εκτός θέματος, κύριε Πρόεδρε  θέλω να κάνω μια επισήμανση και σε όλους εσάς του λεγόμενου συνταγματικού – κατ’ εμάς αποκαλύπτεστε τον τελευταίο καιρό, αντισυνταγματικού - τόξου, σε εσάς που κατηγορείτε και λέτε περί ναζιστικής θεωρίας της συλλογικής ευθύνης, αλλά οι ίδιοι την εφαρμόζετε σε αγαστή συνεργασία με τα ΜΜΕ, να πω το εξής: Κάτω τα χέρια από τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. Θα βυθίσετε τη χώρα στο χάος. 
(...) 
Τα Σώματα Ασφαλείας και οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας ανήκουν σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό. Κάτω τα χέρια από το Στρατό μας.»