ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2013

Επιδημία βιασμών στις ένοπλες δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών


«Στο ντοκιμαντέρ του με τίτλο "Ο Αθέατος Πόλεμος" ("The Invisible War"), ο σκηνοθέτης Kirby Dick αποκαλύπτει μια επιδημία βιασμών μέσα στις αμερικάνικες ένοπλες δυνάμεις, με κάπου 22.800 βίαια σεξουαλικά εγκλήματα αναφερόμενα μόνο μέσα στο 2011.

Η τρομακτική μαρτυρία των θυμάτων έρχεται σε αντίθεση με τη συστηματική κάλυψη αυτών των εγκλημάτων από τις στρατιωτικές ηγεσίες και μια μακροχρόνια άρνηση να αναληφθεί αποφασιστική δράση.

Τα ανωτέρω αποσπάσματα δείχνουν τα θύματα να έχουν υποφέρει δυο φορές: τόσο στα χέρια του βιαστή όσο και στα χέρια του στρατιωτικού δικαστικού συστήματος. 
Οι αρχές επιμένουν ότι το αντιμετωπίζουν σοβαρά.» (πηγή)


«"Είχαμε τόσες πολλές ιστορίες να πούμε!", λέει ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ "The Invisible War." 
Δεν θέλαμε οι άνθρωποι να βγαίνουν και να νομίζουν ότι αυτό ήταν μια εμπειρία δύο, τριών ή τεσσάρων ανδρών ή γυναικών που είχαν βιαστεί. 
Θέλαμε οι άνθρωποι να καταλάβουν ότι αυτό ήταν κάτι που συνέβαινε στο εξωτερικό, πίσω στη χώρα μας, σε κάθε κλάδο των ενόπλων δυνάμεων.» (πηγή)