ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2013

Μάκης Τριανταφυλλόπουλος: Η σπουδή στη σύλληψη μελών της Χρυσής Αυγής μυρίζει λάθη


Μόνο λάθη, "μυρίζει" κύριε Μάκη; Δεν βρωμάει πολιτική σκοπιμότητα; 
Δεν ήταν παράνομες οι συλλήψεις βουλευτών κατά το άρθρο 62 του Συντάγματος; 
Δε νομίζω ότι δεν τα γνωρίζεις αυτά. Απλά θέλεις να έχεις και το σκύλο χορτάτο και την πίτα γερή, όπως είναι η πάγια τακτική σου... 

Ας δούμε την ενδιαφέρουσα άποψη του κ. Τριανταφυλλόπουλου: 

«Αναρωτιέστε εάν είναι βιαστικά όλα όσα συνέβησαν. Εάν έγιναν ανεξήγητα γρήγορα. 
Ε, λοιπόν, ναι, φοβάμαι πως έτσι είναι! 

 Άλλο πράγμα η σύλληψη ενός πολίτη, άλλο εκείνη του βουλευτή και εντελώς διαφορετικό η σύλληψη αρχηγού κόμματος. 

Στη συνείδηση μερίδας του απλού κόσμου δεν έχει παγιωθεί η πεποίθηση ότι συγκεκριμένοι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι και διέπραξαν εγκλήματα για τα οποία πρέπει να συλληφθούν. 

Τα ερωτήματα είναι υπαρκτά. 
Πώς ένας μηχανισμός που αδυνατεί να επιλύσει αποτελεσματικά άλλα προβλήματα κατόρθωσε εν μία νυκτί να στοιχειοθετήσει τις εγκληματικές πράξεις μιας οργάνωσης που έχει πολιτική υπόσταση και εκπροσωπείται επίσημα στο κοινοβούλιο. 

 Όλη αυτή η σπουδή μυρίζει λάθη τα οποία πιθανόν να λειτουργήσουν αντίστροφα και να ενισχύσουν ένα περιβάλλον πολιτικά επικίνδυνο. 

Το επόμενο τραγικό λάθος σε μια τέτοια περίπτωση είναι η προκήρυξη πρόωρων εκλογών εν μέσω θερμού κλίματος και φυσικά χωρίς να έχει ωριμάσει στη συνείδηση των πολιτών η ιδέα ότι οι συλλήψεις έγιναν για συγκεκριμένους λόγους και όχι για πολιτική σπέκουλα.

Εφόσον τα στοιχεία που διαθέτει η Δικαιοσύνη δεν είναι επαρκή για τη σύλληψη ενός πολιτικού αρχηγού και οι κρατούντες έχουν υποπέσει σε νομικά λάθη, τότε αλίμονο. 

Ηρωοποιούν τον ακροδεξιό χώρο δημιουργώντας ταυτόχρονα προϋποθέσεις πολιτικού χάους. 
Οι συλλήψεις πολιτικών, όποιοι και αν είναι, πυροδοτούν ένταση, ανεξέλεγκτη πολλές φορές. 

Εάν μάλιστα αποδειχθεί ότι έγιναν άνευ ουσίας - σοβαρού λόγου που πιθανόν αυτήν τη στιγμή αγνοούμε - αλλά χάριν εντυπωσιασμού, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα. 

Ελπίζω οι αποδείξεις και τα επιχειρήματα να είναι ισχυρά, διαφορετικά το τσουνάμι που θα ακολουθήσει μπορεί να είναι πολλαπλάσιο σε ισχύ από τον στιγμιαίο εντυπωσιασμό. 

Η δημοκρατία δεν συμπεριφέρεται ως λόχος ορεινών καταδρομών που επιτίθεται δια του αιφνιδιασμού. Έχει κανόνες, που πρέπει να γίνονται σεβαστοί από όλους.» (πηγή)

Καλά τα είπε ο Μάκης, αλλά λίγα είπε. 
Προφανώς φοβάται κι αυτός ο "γίγας της δημοσιογραφίας" να εκφραστεί ελεύθερα και αντικειμενικά για τη Χρυσή Αυγή λόγω της πολλής ελευθερίας του λόγου που τρέχει από τα πατζάκια τση "δημοκρατίας" μας...
Φυσικά η ανησυχία του είναι να μην ηρωοποιηθεί ο ακροδεξιός χώρος!

Εσύ, άραγε, ποιον ενάρετο και φιλειρηνικό κοινοβουλευτικό ή εξωκοινοβουλευτικό χώρο έχεις ηρωοποιήσει, και θα ήθελες να ηρωοποιήσει ο λαός, Μάκη Τριανταφυλλόπουλε; 

Αλλά τι ρωτάω; Χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει...  Οι συμπάθειες του κ. Τριανταφυλλόπουλου είναι πασίγνωστες...