ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2013

Παράνομη και αντισυνταγματική η σύλληψη βουλευτών της Χρυσής Αυγής!

Έστιν δίκης Οφθαλμός ος τα πανθ' ορά!

Και αυτός ο Κυρίαρχος Οφθαλμός, που μόνος γνωρίζει όλη την Αλήθεια, είναι υπεράνω ξένων κέντρων αποσταθεροποίησης της χώρας μας, κομματικών σκοπιμοτήτων, Κυβέρνησης, Δικαιοσύνης και Χρυσής Αυγής. 

Σύμφωνα με το άρθρο 62 του Συντάγματος, η σύλληψη των βουλευτών της ΧΑ, εφόσον δεν προηγήθηκε άρση της ασυλίας από τη Βουλή κι εφόσον δεν υπήρξε αυτόφωρο κακούργημα, είναι παράνομη. Μήπως η "εγκληματική οργάνωση" της Χρυσής Αυγής συστάθηκε το τελευταίο εικοσιτετράωρο;


Άρθρο 62: 1.
  «Όσο διαρκεί η βουλευτική περίοδος ο βουλευτής δεν διώκεται ούτε συλλαμβάνεται ούτε φυλακίζεται ούτε με άλλο τρόπο περιορίζεται χωρίς άδεια του Σώματος. 
Επίσης δεν διώκεται για πολιτικά εγκλήματα βουλευτής της Βουλής που διαλύθηκε, από τη διάλυσή της και έως την ανακήρυξη των βουλευτών της νέας Βουλής. 
Η άδεια θεωρείται ότι δεν δόθηκε, αν η Βουλή δεν αποφανθεί μέσα σε τρεις μήνες αφότου η αίτηση του εισαγγελέα για δίωξη διαβιβάστηκε στον Πρόεδρο της Βουλής. 
Η τρίμηνη προθεσμία αναστέλλεται κατά τη διάρκεια των διακοπών της Βουλής. 
Δεν απαιτείται άδεια για τα αυτόφωρα κακουργήματα.» 


Επικαλούμαι, λοιπόν, τη Δικαιοσύνη του Υψίστου να αποδώσει στον καθένα από τους εμπλεκόμενους αυτά που του ανήκουν, ώστε να μην πληρώσει για μια ακόμη φορά ο ελληνικός λαός τα σκοτεινά παιχνίδια εκείνων που διαφεντεύουν τις τύχες των λαών εφαρμόζοντας το αξίωμα του Διαβόλου "Διαίρει και Βασίλευε".

Η τραγική ιστορία έχει ως εξής:

Bankingnews.gr , 28/09/13 - 19:03 

«Στην Ευελπίδων Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Λαγός, Μίχος
- Παραμένει καταζητούμενος ο Παππάς 
- Aρνείται να απολογηθεί ο Μιχαλολιάκος 
- Για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης κάνει λόγο ο Αντιεισαγγελέας. 

Στο γραφείο του εισαγγελέα Πρωτοδικών, Δημήτρη Πιέρρου, οδηγούνται ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιάννης Λαγός για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Ο βουλευτής Νίκος Μίχος παραδόθηκε μόνος του. Παραμένει καταζητούμενος ο Χρήστος Παππάς.

 Ο κ Μιχαλολιάκος αρνήθηκε να απολογηθεί στον Εισαγγελέα υποστηρίζοντας ότι δεν είναι υποχρεωμένος να το κάνει αφού δεν του παρουσιάστηκε το κατηγορητήριο. 

"Ζήτω η Ελλάδα" φώναξε ο Ηλίας Κασιδιάρης, εξερχόμενος της ΓΑΔΑ για την Ευελπίδων... 

Στο εννεασέλιδο πόρισμά του ο αντεισαγγελέας Χαράλαμπος Βουρλιώτης περιγράφει τη δομή και τη συγκρότηση της οργάνωσης, ενώ δίνει εντολή να γίνει έρευνα σε βάρος των κατηγορουμένων και για ξέπλυμα "μαύρου" χρήματος.

Από το 1987 χρονολογείται η δράση της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με τον εισαγγελέα. Υπογραμμίζεται ότι οκτώ από τους συλληφθέντες ήταν στο σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Να σημειωθεί πως υπήρξε τηλεφώνημα στο Ν. Μιχαλολιάκο από τον βουλευτή Λαγό μετά τη δολοφονία στο Κερατσίνι. 

Συνολικά έχουν εκδοθεί 32 εντάλματα σύλληψης βουλευτών και μελών της ΧΑ, μεταξύ των οποίων και δύο αστυνομικοί. 

Έως το μεσημέρι του Σαββάτου είχαν γίνει συνολικά 19 συλλήψεις. Να σημειωθεί πως αποκλείστηκε ο α' όροφος του κτιρίου της Βουλής με εντολή φρουράρχου, εκεί όπου βρίσκονται τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, ώστε να διεξαχθεί έρευνα. 

Την Δευτέρα, αναμένεται να κατατεθεί στην Βουλή, νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Δικαιοσύνης, η οποία θα προβλέπει την διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης. Ανάμεσα στους 16 συλληφθέντες είναι ένας ειδικός φρουρός της ομάδας ΔΙΑΣ. 

Η αντιτρομοκρατική συνέλαβε και την ανθυπαστυνόμο που υπηρετεί στην Ασφάλεια Πειραιά και η οποία εμπλέκεται στο πλέγμα των "πληροφοριοδοτών" της Χρυσής Αυγής. Η εμπλοκή της στην Χρυσή Αυγή προέκυψε από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, ενώ ένας ακόμη αστυνομικός αναζητείται. 

Και οι δύο εμπλέκονται σε πέντε υποθέσεις περιέργων θανάτων, καθώς και για υπόθεση θανάτου αλλοδαπού, ο οποιος πήγε σε αστυνομικό τμήμα για να καταγγείλει τον ξυλοδαρμό του, βασανίστηκε και πέθανε δύο ημέρες αργότερα. Τελευταίες πληροφορίες θέλουν τους συλληφθέντες αστυνομικούς να μίλησαν με τον Γιώργο Πατέλη τη νύχτα της δολοφονίας του Π. Φύσσα. 

Νωρίτερα το www.bankingnews.gr ανέφερε: Ο γενικός γραμματέας της ΧΑ ήταν ο πρώτος που συνελήφθη γύρω στις 7:30 το πρωί του Σαββάτου. Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, συνοδεία εισαγγελέα, έφτασαν στο σπίτι του κ. Μιχαλολιάκου, χτύπησαν το κουδούνι και στην συνέχεια ο εισαγγελέας τον ενημέρωσε ότι υπάρχει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του. Στην συνέχεια οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής τον συνέλαβαν, χωρίς ο ίδιος να προβάλει καμία αντίσταση. 

Επίσης συνελήφθη και ο Γιώργος Πατέλης ο οποίος είναι αρχηγός της οργάνωσης στη Νίκαια και ο άνθρωπος με τον οποίο μίλησε ο Ρουπακιάς πριν από την δολοφονία του Π. Φύσσα. Όλοι συνελήφθησαν στα σπίτια τους με εξαίρεση τον Ηλία Παναγιώταρο ο οποίος παραδόθηκε, μετά από δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους έξω από τη ΓΑΔΑ, γιατί όπως είπε στους αστυνομικούς είχε πρόσφατα μετακομίσει και γι΄αυτό δεν τον βρήκαν στη διεύθυνση που πήγαν για να τον συλλάβουν. 

Μόνος του έξω από τη ΓΑΔΑ προσήλθε και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής, ζητώντας να μάθει αν υπάρχει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του. Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό αν έχει συλληφθεί. 

 Για "πολιτική δολοφονία ενός νόμιμου πολιτικού κινήματος" έκανε λόγο ο βουλευτής Σερρών μέλος του ΠΣ της ΧΑ, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, που εμφανίστηκε σήμερα έξω από το κτίριο της ΓΑΔΑ, για υποστήριξη των συλληφθέντων ομοϊδεατών του. 

"Οι εντολοδόχοι ξένων τοκογλύφων είχαν προαναγγείλει την πολιτική δολοφονία ενός νόμιμου πολιτικού κινήματος. Σήμερα εκτελούν το συμβόλαιο θανάτου. 
Η ΧΑ πληρώνει το γεγονός ότι είναι ένα κίνημα ελεύθερο, μη ελεγχόμενο από το σύστημα, και αυτό φανερώνεται από τη σύλληψη του Γενικού Γραμματέα του κινήματος, τη στιγμή που όλοι οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων που διοικούν διεφθαρμένα κόμματα κυκλοφορούν σήμερα ελεύθεροι. 
Την ευθύνη φέρει το σάπιο πολιτικό κατεστημένο, το οποίο για να περισώσει τα ψηφαλάκια των κομμάτων, τα οποία καταρρέουν, καταργεί το ίδιο το Σύνταγμα. Η Χρυσή Αυγή είναι εδώ, δεν υποχωρεί, οι ιδέες δεν φυλακίζονται, θα δώσουμε μάχη μέχρι το τέλος", δήλωσε ο Αρ. Ματθαιόπουλος. 

Να σημειωθεί ότι προηγήθηκε παραγγελία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, αφού τεκμηριώθηκε ότι η Χρυσή Αυγή συνιστά εγκληματική οργάνωση. Την ευθύνη των ερευνών που οδηγούν σε αλλεπάλληλες συλλήψεις στελεχών της Χρυσής Αυγής έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία. 

Είναι η πρώτη φορά στη μεταπολίτευση που συλλαμβάνονται βουλευτές και αρχηγός κόμματος.

Τι βρέθηκε στο σπίτι του Ν. Μιχαλολιάκου 

Ένα πιστόλι, ένα περίστροφο και μία κυνηγετική καραμπίνα είναι τα παράνομα όπλα, που βρέθηκαν στο σπίτι τού γγ της Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκου, στην Πεύκη. Επίσης, στο σπίτι του Ν. Μιχαλολιάκου βρέθηκαν πλήθος φυσιγγίων κυνηγετικών και πυροβόλων όπλων, 43.100 ευρώ και υπολογιστές και USB, που θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για διερεύνηση. 

 Χ. Παππάς: Εγώ κυκλοφορώ ελεύθερος 

"Εγώ κυκλοφορώ ελεύθερος. Δεν είδα κανένα", δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, παρεμβαίνοντας στον Real Fm, στην έκτακτη εκπομπή με τον Γιάννη Παπαδόπουλο και τον Άκη Παυλόπουλο. 

"Η συγκυβέρνηση τρέμει τις εκλογές" τόνισε ο Χρήστος Παππάς. "Η κατοχική κυβέρνηση προβαίνει σε πρωτοφανείς παράνομες διώξεις εναντίον βουλευτών και με αυτά που κάνει θα έρθει η στιγμή που θα λογοδοτήσει ενώπιον του λαού. Η κυβέρνηση αυτή συνιστά μια εγκληματική οργάνωση που σε συνεργασία με την τρόικα καταστρέφει την πατρίδα", είπε, και κάλεσε τους "Έλληνες εθνικιστές σε αγωνιστική εγρήγορση". "Ο Αντώνης Σαμαράς προσπαθεί να βυθίσει τη χώρα στο χάος και τον εμφύλιο πόλεμο. Αυτό δε θα γίνει", κατέληξε. 

 Oυρανία Μιχαλολιάκου: Είμαι υπερήφανη για τον πατέρα μου 

"Είμαι περήφανη για τον πατέρα μου, όπως θα όφειλε κάθε παιδί του οποίου ο πατέρας γίνεται θύμα πολιτικής δίωξης. Δεν μας τρομάζει τίποτα", δήλωσε, εξερχόμενη του κτιρίου της Γ..Α.Δ.Α, η κόρη του Ν. Μιχαλολιάκου, Ουρανία Μιχαλολιάκου, ενώ από την Ευελπίδων αργότερα τόνισε: "Ήρθαμε για τον πατέρα μου. Διώκεται για τις ιδέες του, η σύλληψή του είναι παράνομη. Είμαστε στο πλευρό του". Τη συνόδευαν τα παιδιά του δικηγόρου κ. Μιχαλόλια, αδελφού του Ν. Μιχαλολιάκου. 

"Αγάπη μου, τους ξεφτίλισες", δήλωσε η Ελένη Ζαρούλια στα δικαστήρια της Ευελπίδων. 

Δεν χάνουν την βουλευτική τους ιδιότητα οι βουλευτές της ΧΑ 

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με όσα ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής και το Σύνταγμα, διατηρούν τη βουλευτική ιδιότητα ακόμη και μετά τη σύλληψή τους οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Τη βουλευτική ιδιότητα χάνει βουλευτής μόνο αν υπάρξει απόφαση της δικαιοσύνης για στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων. 

Για το σενάριο της παραίτησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής, ο Κανονισμός της Βουλής ορίζει ότι κάθε βουλευτής μπορεί οποτεδήποτε να παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα με γραπτή δήλωση στον Πρόεδρο της Βουλής. Η πλήρωση των βουλευτικών εδρών που χηρεύουν γίνεται σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία. Τη θέση των παραιτηθέντων βουλευτών καταλαμβάνουν οι αναπληρωματικοί τους εκτός και αν δηλώσουν γραπτώς ότι δεν επιθυμούν τη βουλευτική ιδιότητα. 

Τι λέει το εννεασέλιδο πόρισμα του Aντιεισαγγελέα 

Στο εννεασέλιδο πόρισμά του ο αντεισαγγελέας Χαράλαμπος Βουρλιώτης περιγράφει τη δομή και τη συγκρότηση της οργάνωσης, ενώ δίνει εντολή να γίνει έρευνα σε βάρος των κατηγορουμένων και για ξέπλυμα "μαύρου" χρήματος. 

Με βάση το πόρισμα δεν χρειάζεται να υπάρχει κάποιο αδίκημα για να προβούν οι Αρχές στη σύλληψη των μελών, καθώς αρκεί και μόνο η συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση. 

Σύμφωνα με το πόρισμα, διευθύνων της οργάνωσης φέρεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος. Επίσης, στο πόρισμα περιγράφεται ότι έχουν διαπραχθεί και άλλες αξιόποινες πράξεις -εκτός της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης - όπως είναι αυτές του "ξεπλύμματος βρώμικου χρήματος" και της δωροδοκίας. 

Επιπλέον, στο πόρισμα "φωτογραφίζονται" και άλλα πρόσωπα, η συμμετοχή των οποίων θα διερευνηθεί κατά την ανακριτική διαδικασία. Στις καταγεγραμμένες συνομιλίες μεταξύ βουλευτών του κόμματος αναφέρονται περιστατικά, που "δένουν" τη βασική κατηγορία περί συστάσεως εγκληματικής οργάνωσης, στην οποία εστιάζει το πόρισμα. 

Τα συγκεκριμένα στοιχεία αφορούν δέκα ανθρωποκτονίες και απόπειρες ανθρωποκτονιών, μεταξύ αυτών η δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, το περιστατικό του Πακιστανού μετανάστη στα Πετράλωνα και το επεισόδιο με τον Αιγύπτιο εργάτη στην ιχθυόσκαλα, υποθέσεις που περιλαμβάνονται στους 32 φακέλους, τους οποίους είχε αποστείλει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδιας, στην κ. Κουτζαμάνη. 

Στο εννεασέλιδο πόρισμα του κ. Βουρλιώτη, στο οποίο περιγράφεται μεταξύ άλλων η δομή της οργάνωσης της ΧΑ, ο επικεφαλής του κόμματος, Ν. Μιχαλολιάκος, περιγράφεται ως "Fuehrer - Prinz" (πρίγκιπας Φύρερ) αποδίδοντάς του τη θεωρία του ηγέτη. Επίσης, στο πόρισμα περιγράφεται ότι έχουν διαπραχθεί και άλλες αξιόποινες πράξεις - εκτός της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης - όπως είναι αυτές του "ξεπλύματος βρώμικου χρήματος" και της δωροδοκίας. 

Σαμαράς: Δικαιοσύνη, σταθερότητα και όχι εκλογές - Σε μια δημοκρατία διώκονται οι πράξεις και όχι το φρόνημα 
Δικαιοσύνη, σταθερότητα και όχι εκλογές ήταν τα λόγια που επανέλαβε σταθερά ο προωθυπουργός Α. Σαμαράς μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης στο Μαξίμου, στο οποίο παραβρέθηκε ο Υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης Δένδιας και ο Υπουργός Δικαιοσύνης Αθανασίου. 

Νωρίτερα το bankingnews.gr μετέδιδε: "Σε μια Δημοκρατία διώκονται οι πράξεις και όχι το φρόνημα. Την εγκληματική δραστηριότητα των ταγμάτων εφόδου θα την τσακίσουμε" δηλώνει ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς σε συνέντευξη του, ενώ όπως επισημαίνει είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια πράξη βίας αντιμετωπίστηκε με τόση ταχύτητα. "Η Δημοκρατία μας έχει τα όπλα να τσακίσει τέτοια φαινόμενα μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας και του Συντάγματος", αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στην συνέντευξη του του ο κ. Σαμαράς τονίζει ότι τιμά την Αστυνομία και πως ήδη το κύρος της έχει ανορθωθεί στο λαό και εξηγεί πως "δεν πρέπει να δίνουν την παραμικρή αφορμή για παρεξηγήσεις". Μιλώντας στην εφημερίδα Αξία, τονίζει πως στρέφεται ενάντια σε κάθε μορφή βίας και κάθε ακρότητας και εξηγεί ότι δεν υπάρχει "καλή και κακή βία". Τέλος όπως αναφέρει "τα εγκλήματα τα κυνηγάμε όλα, είτε γίνονται από ομάδες τραμπούκων στην Αμφιάλη, είτε από ομάδες κουκολοφόρων στη Μarfin. Όλα τα αδικοχαμένα θύματα ήταν παιδιά μας! Και όλοι οι δολοφόνοι αξίζουν την ίδια τιμωρία". 

 Στουρνάρας (ΥΠΟΙΚ): Δεν υπάρχει κίνδυνος πολιτικής αποσταθεροποίησης 

Για σημαντική πρόοδο στις συζητήσεις με την τρόικα έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου. Υπάρχει σημαντική πρόοδος. Η διαπραγμάτευση πάει καλά, δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό, δήλωσε ο κ. Στουρνάρας απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις με τις συλλήψεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι δεν βλέπει κίνδυνο πολιτικής αποσταθεροποίησης, δεν υπάρχει κλίμα ανησυχίας και πως δεν τέθηκε θέμα εκλογών. 

Χαρακόπουλος: Η κυβέρνηση διαθέτει την αποφασιστικότητα να επιβάλλει τη νομιμότητα 

"Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα λειτούργησε ως καταλύτης αποκαλύψεων για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής που μέχρι πρότινος κινούνταν στο σκοτάδι. Πλέον οι μάσκες έπεσαν", δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμος Χαρακόπουλος, κληθείς να σχολιάσει τις συλλήψεις στελεχών της Χρυσής Αυγής. "Η κυβέρνηση υπό τις εντολές του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά απέδειξε ότι διαθέτει την αποφασιστικότητα να επιβάλλει τη νομιμότητα και να διασφαλίσει τη σταθερότητα στη χώρα. Η συντεταγμένη πολιτεία επιτελεί στο ακέραιο την αποστολή της. Τώρα πια το λόγο έχει η Δικαιοσύνη", σημείωσε ο ίδιος.

ΣΥΡΙΖΑ: Το αποφασιστικό χτύπημα στη φασιστική απειλή είναι η δημοκρατία, η δικαιοσύνη και η λαϊκή κυριαρχία 

"Περιμένουμε την επίσημη ενημέρωση για τις εξελίξεις. Εδώ και χρόνια εμείς ζητούμε την αυστηρή αντιμετώπιση των εγκληματικών πράξεων της ναζιστικής συμμορίας. Το υπάρχον ποινικό οπλοστάσιο της χώρας μας επαρκεί για να αντιμετωπιστούν αυστηρά τέτοια φαινόμενα. Το κρίσιμο είναι να δεθεί καλά το κατηγορητήριο με πράξεις και όχι ενδείξεις", σχολίασε στον ΣΚΑΪ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης. 

Την ανάγκη η δικαιοσύνη να αφεθεί απερίσπαστη στο έργο της τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις σημερινές εξελίξεις και τις συλλήψεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι εδώ και καιρό είχε υπογραμμίσει την ανάγκη να βρεθούν ενώπιον του νόμου όσοι εμπλέκονται σε εγκληματικές δράσεις . Σημειώνει επίσης ότι χωρίς άλλες καθυστερήσεις, με ψυχραιμία και με σεβασμό στο υπάρχον νομικό πλαίσιο η δικαιοσύνη πρέπει να αφεθεί απερίσπαστη στο έργο της ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες τόσο για την δολοφονία του Π. Φύσσα όσο και για μια σειρά άλλες εγκληματικές δράσεις. 

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα τις εξελίξεις γύρω από τη Χρυσή Αυγή εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση: "Εδώ και δύο χρόνια μερίδα του πολιτικού, μιντιακού και επιχειρηματικού κατεστημένου έδωσαν τροφή και χώρο να αναπτυχθεί και να θεριέψει το τέρας του φασισμού. Από την πρώτη στιγμή είχαμε επισημάνει ότι η ΧΑ δεν είναι απλά ένα φασιστικό πολιτικό κόμμα αλλά εγκληματική συμμορία. 

Έχουν τεράστιες ευθύνες, όλοι όσοι τώρα κάνουν πως ξαφνιάζονται και υποκριτικά, κάτω από την πίεση της κοινής γνώμης αλλά και της διεθνούς κοινής γνώμης, αναγκάζονται να πράξουν τα αυτονόητα, Είναι οι ίδιοι που μέχρι χθες έδειχναν ανοχή και συνενοχή. Είναι οι ίδιοι που έκαναν τα στραβά μάτια για τη διαπλοκή των εγκληματιών με θύλακες μέσα στον κρατικό μηχανισμό. Είναι οι ίδιοι που ανερυθρίαστα έκαναν σκέψεις ακόμα και για μετεκλογική συνεργασία μαζί τους. Είναι οι ίδιοι που σε κάθε ευκαιρία χρησιμοποιούσαν τη ΧΑ για να επιτεθούν στον ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενοι την άθλια και ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων. 

Σήμερα αποδεικνύεται ότι η δημοκρατία και το ισχύον νομικό μας πλαίσιο μας παρέχουν κάθε δυνατότητα, ώστε οι εγκληματίες να τεθούν με αποφασιστικότητα ενώπιον του Νόμου. Επιτέλους ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνησή του πράττουν το αυτονόητο. Έστω και αργά. Έστω και μετά από πέντε δολοφονίες και εκατοντάδες εγκληματικές επιθέσεις. 

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, όμως, αντικειμενικά γυρίζουμε σελίδα. Τόσο η πολιτική επιλογή της ανοχής στους νεοναζί όσο και η αθλιότητα των δύο άκρων καταρρέει με πάταγο. Οι προφανείς ευθύνες της κυβέρνησης δεν παραγράφονται. Εντούτοις αυτό που προέχει τώρα είναι το μαχαίρι να φθάσει στο κόκκαλο και να αποξηλωθούν οι παρακρατικοί και ναζιστικοί θύλακες στον κρατικό μηχανισμό. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονταν και θα βρίσκεται πάντα στη πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στον φασισμό, στη πρώτη γραμμή του αγώνα για την υπεράσπιση της δημοκρατίας. Ο αγώνας αυτός είναι πρωτίστως πολιτικός και ιδεολογικός. Καλούμε τον ελληνικό λαό να απομονώσει πολιτικά, ηθικά και ιδεολογικά το φασισμό. Αυτή είναι η μόνη εγγύηση για τη δημοκρατία και την ομαλότητα. 

Τη δημοκρατία και την ομαλότητα που δεν μπόρεσε ή δεν θέλησε να εγγυηθεί η κυβέρνηση του μνημονίου, μόνον ο λαός μας μπορεί να την εγγυηθεί. Το αποφασιστικό χτύπημα στη φασιστική απειλή είναι η δημοκρατία, η δικαιοσύνη και η λαϊκή κυριαρχία. Είναι η δημοκρατική ανατροπή της μνημονιακής βαρβαρότητας. Είναι η δημοκρατική διέξοδος και η λαϊκή ετυμηγορία" 

 Tι αναφέρουν τα κόμματα 
"Η δημοκρατία έχει θεσμούς προστασίας της, η δικαιοσύνη τα μέσα εφαρμογής τους, έχει τα μέσα να αμυνθεί, κάνει τη δουλειά της", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου σχολιάζοντας τις ραγδαίες εξελίξεις. 

Την ίδια στιγμή, η βουλευτής της ΝΔ, Φωτεινή Πιπιλή καταγγέλλει ότι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μίχος, μετά το επεισόδιό της με τον Ηλία Κασιδιάρη στη Βουλή, την έδειξε με το δάχτυλο και έκανε κίνηση ότι θα της κόψει το λαιμό. "Πέρυσι, μεσημέρι Κυριακής, ενώ ήμασταν με τους γείτονες στον κήπο μας, είναι εξοχική κατοικία, ανέβηκαν 5 με 6 νταγλαράδες και άρχισαν να υβρίζουν τους βουλευτές, το πολιτικό σύστημα και να κραυγάζουν συνθήματα με στρατιωτική πειθαρχία υπέρ της Χρυσής Αυγής. Τότε, ενημέρωσα κατευθείαν την αντιτρομοκρατική, δεν έδωσα δημοσιότητα, γιατί αυτά τα θέματα δεν είναι τηλεοπτικά σόου και μόλις, στις 8 Ιουλίου ξημερώματα, ενώ εγώ έλειπα από το εξοχικό μου, έκαναν επιδρομή τραμπούκοι της Χρυσής Αυγής της περιοχής Αναβύσσου που έχει μεγάλη δύναμη η Χρυσή Αυγή, γιατί εκεί είναι βουλευτής ο Κασιδιάρης", ανέφερε.  

"Η Δικαιοσύνη αποτελεί ανεξάρτητη εξουσία και πρέπει να κάνει το καθήκον της εφαρμόζοντας το νόμο, την εμπιστευόμαστε", ανέφερε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, με αφορμή τις εξελίξεις στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Παράλληλα, ο κ. Καμμένος ζήτησε επίσημη ενημέρωση σε πολιτικό επίπεδο. 

Tη συμπαράταξη όλων των δημοκρατικών δυνάμεων πρότεινε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής. Ο κ. Κουβέλης μιλώντας στο Mega δήλωσε: "Ο εκφασισμός που αναπτύσσεται στην ελληνική κοινωνία επιβάλλει τη συμπαράταξη όλων των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων". 

Την αναγκαιότητα σύμπηξης κοινού μετώπου όλων των δυνάμεων της δημοκρατίας για το ξερίζωμα της Χρυσής Αυγής και την αντιμετώπιση των απάνθρωπων ιδεών της εκφράζει με ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά. "Η νομιμότητα και η λειτουργία των θεσμών της Δημοκρατίας είναι η απάντηση στους φασίστες-εχθρούς της Δημοκρατίας" αναφέρει χαρακτηριστικά η ΔΗΜΑΡ. 

"Η ελληνική δικαιοσύνη κάνει το καθήκον της για την αντιμετώπιση της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής. Η έρευνα πρέπει να συνεχιστεί προς κάθε κατεύθυνση" προσθέτει η Αγίου Κωνσταντίνου. 

Σε μαζική καταδίκη και απομόνωση της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής καλεί λαό και νεολαία το ΚΚΕ, με αφορμή τις εξελίξεις "μετά το δολοφονικό χτύπημα της ΧΑ". 

Το αστικό κράτος έχει το νομικό πλαίσιο για να αντιμετωπιστούν οι εγκληματικές ενέργειες της ΧΑ αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το ΚΚΕ. 

Σημειώνει μάλιστα πως "Το ότι αυτό δεν είχε γίνει μέχρι σήμερα είναι ευθύνη των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων και αποδεικνύει ότι υπήρξε ανοχή και απόπειρα αξιοποίησης της ΧΑ από το καπιταλιστικό κατεστημένο". Παράλληλα δηλώνει ότι "θα μελετήσει και θα τοποθετηθεί συγκεκριμένα για τις αλλαγές που εξαγγέλλονται στη νομοθεσία. Θα σταθεί αντιμέτωπο, όμως, σε όποιες νομοθετικές παρεμβάσεις επιδιώκουν την εξίσωση της ναζιστικής εγκληματικής δράσης με την πάλη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, την εξίσωση του φασισμού με τον κομμουνισμό, με βάση και αντίστοιχες κατευθύνσεις της ΕΕ". 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μελών της ΧΑ έξω από τη ΓΑΔΑ 

Μέσω sms που έστειλε στους υποστηρικτές της η Χρυσή Αυγή καλεί σε συγκέντρωση συμπαράστασης στους συλληφθέντες βουλευτές και τα στελέχη της που βρίσκονται στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Σε αυτό αναφέρεται: "Προσοχή! Έκτακτο! Καλείστε άπαντες να στηρίξετε τον ηθικό και δίκαιο αγώνα μας ενάντια στο διεφθαρμένο σύστημα! Άπαντες στα γραφεία μας στη λεωφόρο Μεσογείων". 

Νωρίτερα στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής αναρτήθηκε η ανακοίνωση: "Ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος συνελήφθη και τουλάχιστον τρεις ή τέσσερις βουλευτές ενώ περίπου τριάντα στελέχη οδηγούνται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής μετά από εντάλματα που εκδόθηκαν για "εγκληματική οργάνωση". Καλούνται όλοι οι Συναγωνιστές σε συμπαράσταση διαμαρτυρίας απέναντι σε μια παράνομη και πρωτοφανή απόφαση".

Σφίγγει ο κλοιός - Την Δευτέρα η διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης 

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από την Χρυσή Αυγή, καθώς την Δευτέρα, αναμένεται να κατατεθεί στην Βουλή, νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Δικαιοσύνης, η οποία θα προβλέπει την διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης ενός κόμματος, του οποίου οι βουλευτές ή οι υψηλά ιστάμενοι αντιμετωπίζουν διώξεις για κακουργήματα. 

Η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, όπως καθίσταται έκδηλο, φωτογραφίζει την Χρυσή Αυγή. Ειδικότερα, το υπουργείο Δικαιοσύνης, αναμένεται να καταθέσει νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα προβλέπει την αναστολή της χρηματοδότησης των κομμάτων, των οποίων οι βουλευτές ή οι υψηλά ιστάμενοι αντιμετωπίζουν ποινικές διώξεις για κακουργηματικές πράξεις. 

Η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης "φωτογραφίζει" επί της ουσίας, την περίπτωση της Χρυσής Αυγής, καθώς εντός των επόμενων ωρών, αναμένεται να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης για τουλάχιστον 3 βουλευτές του κόμματος. Νωρίτερα, το υπουργείο Άμυνας απέρριψε τα σενάρια περί εκπαίδευσης μελών της Χρυσής Αυγής από στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. 

"Δεν υπάρχει οποιαδήποτε εμπλοκή ή συμμετοχή εν ενεργεία στελεχών των ειδικών δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων σε εκπαίδευση μελών της Χρυσής Αυγής", αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Ειδικότερα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος παρέλαβε απόψε από τον Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο το πόρισμα της έρευνας που διετάχθη την περασμένη Κυριακή και διενεργήθη από τα Γενικά Επιτελεία. 

Από το πόρισμα προκύπτει ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε εμπλοκή ή συμμετοχή εν ενεργεία στελεχών των ειδικών δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων σε εκπαίδευση μελών της Χρυσής Αυγής. Για τα αποτελέσματα της έρευνας ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. 

Στην αντεπίθεση η Χρυσή Αυγή 

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής κατέθεσαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τη διαχείριση επιχορηγήσεων και άλλων κονδυλίων από το ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2007-2010. "Καταθέσαμε φάκελο που στέλνει στη φυλακή στελέχη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ενός κόμματος διεφθαρμένου που καταλήστεψε τη χώρα. Είναι ένας φάκελος που ήταν καταχωνιασμένος στα συρτάρια της Δικαιοσύνης με άνωθεν εντολές. Ο Σαμαράς καλύπτει το ΠΑΣΟΚ για να παραμείνει στην εξουσία" δήλωσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, ο οποίος ερωτηθείς αν παραιτηθεί, είπε: "Θα κάνω το καθήκον μου". 

Σε δηλώσεις του ο Ηλίας Κασιδιάρης ανέφερε στους δημοσιογράφους με ειρωνικό ύφος πως "ήρθαμε για να παραδοθούμε". 

Νωρίτερα και σε παρέμβαση του στη "Βεργίνα ΤV" ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκος τόνισε ότι "μπορούμε να πηγαίνουμε τη χώρα κάθε μήνα σε εκλογές", υποστηρίζοντας ότι έτσι θα προστατεύσει το κόμμα του. 

O αρχηγός της Χρυσής Αυγής απέφυγε να απαντήσει αν θα παραιτηθούν οι βουλευτές του κόμματος του, ενώ διαβεβαίωσε ότι "τάγματα εφόδου" δεν υπήρχαν ποτέ στη Χρυσή Αυγή. Ακολούθως ανέφερε ότι οι δημοσκοπήσεις που γίνονται ύστερα από την επίθεση στο Κερατσίνι δεν είναι αξιόπιστες και το ποσοστό του κόμματος του είναι πάνω από 20%. 
Ο κ. Μιχαλολιάκος δε δίστασε μάλιστα να ζητήσει την παρέμβαση της δικαιοσύνης γιατί πολεμούν το κόμμα, τα ισχυρά και αυταρχικά ΜΜΕ καθώς και οι αντίπαλοι του στη Βουλή για λίγες ψήφους συμπληρώνοντας "Η αδικία δεν θα περάσει. Θα πολεμήσουμε με κάθε μέσο". 

Χτες το απόγευμα ο κ. Μιχαλολιάκος, απαντώντας στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων διεμήνυσε ότι "στο πλαίσιο των νόμιμων συνταγματικών δικαιωμάτων μας θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα". 

"Όλα είναι ανοιχτά. Αν η χώρα μπει σε τροχιά αποσταθεροποίησης δεν θα φταίει η ΧΑ. Η Χρυσή Αυγή αμύνεται" πρόσθεσε παράλληλα, αφήνοντας "ανοιχτό" το ενδεχόμενο παραίτησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής. 

Ολόκληρη η μήνυση της Χρυσής Αυγής 

"ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΔΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΞΙΟΠΟΙΝΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ του πολιτικού κόμματος ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ που εδρεύει στην Αθήνα, Λεωφ. Μεσογείων 135, όπως νομίμως εκπροσωπείται από τον Βουλευτή Επικρατείας Χρήστο Παππά, 
ΚΑΤΑ 
Παντός υπευθύνου που θα προκύψει από την εισαγγελική έρευνα 

Αξιότιμη κυρία Εισαγγελέα, 
Εγκαλώ κάθε υπεύθυνο για τους ακόλουθους νόμιμους, βάσιμους και αληθείς λόγους: Έχει γίνει πανελληνίως γνωστό και απασχόλησε όλα τα δημοσιογραφικά μέσα η ύπαρξη πορίσματος ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΓΝΩΣΤΟΤΕΡΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΟΡΚΩΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ (και πιο συγκεκριμένα των Grand Thorton, Ernst and Young, KPMG, Deloitte Touche και PWC Greece) δια την οικονομική διαχείριση κρατικών επιχορηγήσεων και άλλων κονδυλίων από την κοινοβουλευτική παράταξη του ΠΑΣΟΚ δια την περίοδο 2007 -2010, εκ του επαγωγικού συμπεράσματος του οποίου προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις τέλεσης κακουργηματικών αξιοποίνων πράξεων από όργανα του ανωτέρω κόμματος. 

Τα στοιχεία αυτά αφορούν αξιόποινες πράξεις των συλλογικών οργάνων διοίκησης-υψηλόβαθμων στελεχών και βουλευτών του κόμματος "Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα", οι οποίες φαίνεται να προσιδιάζουν σε σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και άσκηση οργανωμένης εγκληματικής δραστηριότητας. 

Η δραστηριότητα αυτή εκτρέπεται των ορίων μεμονωμένων περιστατικών, προκαλεί το δημόσιο αίσθημα, υπονομεύει την αυθεντία του κράτους δικαίου, προσβάλλει τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη και την εσωτερική ασφάλεια της χώρας. Η δραστηριότητα αυτή εκθέτει όχι μόνον τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς, αλλά και την ίδια τη χώρα, τη δημοκρατική της παράδοση, το νομικό της πολιτισμό, τις δεσμεύσεις της υπό το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 

Η αντιμετώπισή της, κατά συνέπεια, επιβάλλει την εγρήγορση της Πολιτείας και την ενεργοποίηση όλων των αναγκαίων μέσων που προβλέπει το Σύνταγμα, ο Ποινικός Κώδικας και ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας. 

Εντούτοις και παρά τη σχετική δημοσιότητα όλων των ανωτέρω επιβαρυντικών στοιχείων, ουδείς δικαστικός λειτουργός ενήργησε τα εκ του νόμου επιβαλλόμενα προς εξέταση της εν λόγω υποθέσεως, το δε σχετικό πόρισμα έως και σήμερα "αγνοείται", παρέχεται δε έτσι ικανός χρόνος σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να εξαλείψουν κάθε ενοχοποιητικό στοιχείο ικανό να αναδείξει την όποια εγκληματική δραστηριότητα. 

Επειδή τα ανωτέρω έχουν ανακοινωθεί και αποτελούν γεγονότα γνωστά στις δικαστικές και εισαγγελικές αρχές, οι οποίες ήδη όφειλαν, ανταποκρινόμενες στο ρόλο τους, δια των αρμοδίων οργάνων να καλέσουν κάθε σχετικό με την υπόθεση πρόσωπο – καθήκον το οποίο μέχρι και σήμερα παραλείπουν δια λόγους αγνώστους εις ημάς. 

Επειδή δια την δικαιοσύνην προφανώς δεν αποτελεί προτεραιότητα η εξέταση τόσο σοβαρών υποθέσεων, που μάλιστα αφορούν σε ζητήματα υψίστου δημοσίου συμφέροντος, προκύπτει δε ότι κατά παράβαση της λογικής εμφανίζεται να αγνοεί τα όσα ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ έχει ήδη πληροφορηθεί. ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΟ ΚΑΘΗΚΟΝ μας να ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΟΥΜΕ δια της επισήμου οδού με το παρόν τα ως άνω πραγματικά περιστατικά και ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΞΙΩΝΟΥΜΕ την ΑΜΕΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΩΣ ΑΝΩ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΜΕΝΩΝ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΝΤΑΣ σας ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ (βλ. συνημμένο στην παρούσα υπ’ αριθ. 1) ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΘΑ ΘΕΩΡΗΣΟΥΜΕ ΑΞΙΟΠΟΙΝΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ΑΡΧΗ ΚΑΘΕ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΕΜΠΕΔΩΝΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ, ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ως ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΥΠΑΚΟΗ. 

ΣΗΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ – ΑΝΑΦΟΡΑΣ, Ή ΠΑΡΕΚΚΛΙΣΗ ΤΩΝ ΕΚ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΜΕΣΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ, ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΔΙ’ ΗΜΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟΥΣ ΕΝΟΧΟΥΣ. 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΖΗΤΟΥΜΕ 
Να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά ΠΑΝΤΌΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ για τις ως άνω τελεσθείσες κακουργηματικές πράξεις Αθήνα, 27-09-2013"

Αιφνίδια παραίτηση του επικεφαλής της Γ' Διεύθυνσης της αντικατασκοπείας της ΕΥΠ - Αποδεικνύεται συγγενής βουλευτή της Χρυσής Αυγής 

Την παραίτησή του υπέβαλε αιφνιδίως ο επικεφαλής της Γ' Διεύθυνσης της αντικατασκοπείας της ΕΥΠ, υπεύθυνος για την διερεύνηση της δράσης της Χρυσής Αυγής με την υποβοήθηση και του συστήματος παρακολούθησης τηλεφώνων, με τις αναταράξεις στα σώματα Ασφαλείας να συνεχίζονται. Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τον αξιωματικό της ΕΥΠ να είναι συγγενής στελέχους - και βουλευτή μάλιστα - της Χρυσής Αυγής. 

Η παραίτηση του στελέχους της ΕΥΠ έρχεται μόλις τέσσερις ημέρες μετά τις παραιτήσεις δύο ανώτατων αξιωματικών από τα υψηλότερα κλιμάκια της Αστυνομίας, λόγω της υπόθεσης που σχετίζεται με την τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής στην Χαλκίδα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Αθανάσιος Ανδρεουλάκος έκανε δεκτές τις παραιτήσεις του γενικού επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, αντιστράτηγου Ιωάννη Δικόπουλου και του γενικού αστυνομικού διευθυντή Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, υποστράτηγου Απόστολου Κασκάνη, οι οποίες του υποβλήθηκαν σήμερα.

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι παραιτήσεις υποβλήθηκαν για προσωπικούς λόγους, αλλά η ανακοίνωση αναφέρεται ταυτόχρονα και στα γεγονότα στη Χαλκίδα, κάτι που δεν αφήνει αμφιβολίες ότι δεν είναι άσχετα μεταξύ τους.

Επιπλέον, με Απόφαση του κ. Αρχηγού διεξάγεται Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το γεγονός ότι την Παρασκευή 20/9/2013, έξω από τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης Εύβοιας - Βοιωτίας του κόμματος "Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή" στη Χαλκίδα και σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων από την έδρα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας υπήρχαν άτομα που έφεραν αντικείμενα, τα οποία εμπίπτουν στην κατηγορία περί όπλων (ρόπαλα, ασπίδες και κράνη ), χωρίς να παρέμβουν οι τοπικές αστυνομικές Αρχές, ως όφειλαν και χωρίς να υπάρξει ενημέρωση του Αρχηγείου. 

Στο πλαίσιο της ίδιας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης θα εξετασθεί και το ζήτημα τυχόν ευθυνών για τις παραλείψεις που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας για τη συλλογή πειστηρίων και την ταυτοποίηση συγκεκριμένων ατόμων με τα αντικείμενα που βρέθηκαν στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης (κοντάρια, ασπίδες, κράνη κλπ).»
Πρώτη ενημέρωση 9.15 π.μ www.bankingnews.gr