ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2013

José Barroso: Το χρηματοδοτικό κενό να αντιμετωπιστεί με ιδιωτικοποιήσεις


Στις δηλώσεις του κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αντώνη Σαμαρά, σήμερα στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο εμφανίστηκε αισιόδοξος, λέγοντας ότι φαίνεται η έξοδος από το τούνελ, με σταδιακή επιστροφή της ανάπτυξης στην Ελλάδα, και εξέφρασε την εκτίμηση ότι υπάρχουν ήδη θετικά αποτελέσματα στην εφαρμογή του προγράμματος.

Όπως σημείωσε, τα προηγούμενα χρόνια η χώρα μας είχε μεγάλη υστέρηση στην απορρόφηση των κονδυλίων των διαρθρωτικών ταμείων, όμως σήμερα βρίσκεται τέταρτη στη σειρά του πίνακα των καλύτερων επιδόσεων, σε σχέση με την απορρόφηση αυτών των κονδυλίων. 

José Manuel Barroso: «Η πολιτική μόνο της δημοσιονομικής προσαρμογής έχει τα όριά της. Πολιτικά και κοινωνικά όρια. 
Γι' αυτό είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η πολιτική που εφαρμόζουμε στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες που είναι σε πρόγραμμα δεν είναι μόνο εστιασμένη στη δημοσιονομική προσαρμογή. 
Αφορά ακόμα σε δομικές μεταρρυθμίσεις και επίσης σε επενδύσεις, ειδικά σε επενδύσεις για να στηρίξουμε τους φτωχότερους συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου ζητήματος που είναι η ανεργία και ειδικά η ανεργία των νέων.

Το κρίσιμο ζήτημα τώρα είναι οι δομικές μεταρρυθμίσεις. Η Ελλάδα έχει υπάρξει πολύ γενναιόδωρη σε σχέση με την δημοσιονομική της προσαρμογή, συγκρινόμενη με άλλες χώρες έχει κάνει τεράστια προσπάθεια. Κάποιοι είπαν ότι δεν θα είναι δυνατό, αλλά έγινε.

Αλλά σε σχέση με τις δομικές μεταρρυθμίσεις, ας είμαστε επίσης ειλικρινείς, ξεκίνησαν ορισμένες φορές αργά, υπήρχαν προηγουμένως κάποια πολιτικά προβλήματα που δημιούργησαν αμφιβολίες και χρειάστηκε κάποιος χρόνος για να εφαρμοστεί το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων. 
(...) 
Οι ιδιωτικοποιήσεις είναι επίσης ένας από τους τρόπους για να αντιμετωπίσεις το οποιοδήποτε πιθανό χρηματοδοτικό κενό, εάν υπάρξει. Γιατί αν έχεις περισσότερες αποδείξεις ή έσοδα, περισσότερα έσοδα από αυτές τις πηγές, μπορείς να τo αντιμετωπίσεις χωρίς να επιβάλεις στους πολίτες σου πρόσθετες θυσίες.

Αυτά όμως είναι ζητήματα που θα συζητηθούν σε τεχνικό επίπεδο. Και γνωρίζω ότι έχουμε ένα πολύ επαρκώς καταρτισμένο προσωπικό εκεί, μαζί με την ΕΚΤ και το ΔΝΤ αλλά και τις ελληνικές αρχές, που βάζουν τους καταλληλότερους ανθρώπους τους σε αυτές τις θέσεις ώστε να μπορέσουμε μετά από μια κατανοητή αξιολόγηση να δούμε ποιος είναι ο καλύτερος δρόμος.» (πηγή)

Μακάρι οι ελπίδες που μας πουλάει ο Ζοζέ Μπαρόζο να μην είναι φρούδες...
Μακάρι να μην υπάρξουν πρόσθετες θυσίες για όλους εμάς που αγκομαχούμε να τα βγάλουμε πέρα στην καθημερινότητά μας!