ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2013

Δικαστής Napolitano: Επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία θα ήταν "Έγκλημα Πολέμου"


Στη χθεσινή του εμφάνιση στο κανάλι Fox News, ο πρώην δικαστής του Ανώτερου Δικαστηρίου της New Jersey, Andrew Napolitano, είπε ότι, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, ακόμη και μια περιορισμένη επίθεση κατά της Συρίας είναι παράνομη και παραβιάζει το σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών. 

Andrew Napolitano: «Μπορείς να χρησιμοποιήσεις στρατιωτική δύναμη για να επιτεθείς σε κάποιον ο οποίος σου επιτέθηκε, ή μπορείς να χρησιμοποιήσεις στρατιωτική δύναμη για να επιτεθείς σε κάποιον που πρόκειται να σου επιτεθεί. 
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις στρατιωτική δύναμη για να βοηθήσεις ένα σύμμαχο στον οποίο επιτέθηκαν, όταν ο σύμμαχος ζητήσει τη βοήθειά σου. 
Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιήσουν στρατιωτική δύναμη για να εφαρμόσουν διεθνείς κανόνες, εάν τα Ηνωμένα Έθνη την εξουσιοδοτήσουν. 
Στη Συρία καμία από αυτές τις προϋποθέσεις δεν υφίσταται.» 

Ο πρώην δικαστής Napolitano είπε επίσης ότι η War Powers Act του 1973 είναι αντισυνταγματική διότι αφαιρεί την εξουσία του Κογκρέσου να κάνει πόλεμο και την παραχωρεί στον Πρόεδρο των ΗΠΑ σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. 
Είπε ότι αναμένει η Βουλή να καταψηφίσει το αίτημα του Προέδρου Barack Obama για εξουσιοδότηση με περίπου 20 ψήφους. Το δημόσιο αίσθημα είναι επίσης εναντίον του πολέμου, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν πάνω από 60% αντιτιθέμενους. 

Andrew Napolitano: «Ποιος θέλει να συμβεί κάτι τέτοιο εκτός από τον John Kerry και τον Πρόεδρο; Μερικές φορές ο Πρόεδρος μπορεί να παρανομήσει – οποιοσδήποτε Πρόεδρος – όταν έχει στρατιωτικό εξοπλισμό στη διάθεσή του.» (πηγή)  

Σχόλιο της JudieKopfman: «Έχω τον μέγιστο σεβασμό για το δικαστή Napolitano για τη γνώση του όσον αφορά τους νόμους και το Σύνταγμά μας. 
Οι πολίτες αυτής της χώρας, όπως και οι Βετεράνοι και τα στρατεύματά μας, είναι αποκαμωμένοι από πολέμους και δεν συναινούν σε έναν ακόμη αδικαιολόγητο και αστήρικτο πόλεμο στη Συρία. 
Η Βουλή και η Γερουσία πρέπει να συγκεντρώσουν αρκετές ψήφους για να καταψηφίσουν αυτόν τον πόλεμο.» 

Σχόλιο του Retired MSGT USAF: «Κατ’ αρχήν, υπάρχει κάποια πραγματική αιτία, όπως, π.χ., έφοδος επί Αμερικανικού εδάφους από τη Συριακή Κυβέρνηση; ΟΧΙ. 
Μήπως η συριακή Κυβέρνηση προτείνει ένα χτύπημα εναντίον Αμερικανικών συμφερόντων στη χώρα τους; ΟΧΙ.
Μήπως το καθεστώς του Assad έχει στην πραγματικότητα επιτεθεί εναντίον οποιωνδήποτε Αμερικανικών συμφερόντων στον εμφύλιο πόλεμό του εναντίον των ανταρτών της Τζιχάντ; ΟΧΙ.

Δευτερευόντως, εμείς σαν έθνος θα είμαστε υπόλογοι κάτω από το Διεθνή Νόμο, εάν αναμιχθούμε με οποιαδήποτε δύναμη.
Αυτή είναι μία Πράξη Πολέμου εναντίον μιας χώρας που δεν έχει εισηγηθεί καμία χρήση βίας εναντίον των ΗΠΑ. 
Οποιαδήποτε παραβίαση εδαφών της Συριακής Κυβέρνησης είναι μία πράξη ενός ολικού πολέμου (an Act of Total all out War). Όχι διαφορετική από την επίθεση των ΗΠΑ εναντίον της Χαβάης κατά το Δεύτερο παγκόσμιο Πόλεμο, στο Pearl Harbor. (…)»

Σχόλιο της pegi: «...Δεν μπορούμε απλά να βομβαρδίζουμε κυρίαρχα έθνη κατά τη θέλησή μας για να τα διδάξουμε ένα μάθημα. 
Είναι ένας εμφύλιος πόλεμος (στη Συρία) με πολλές φατρίες που πολεμούν για διαφορετικούς λόγους. Δεν έχουμε άλογο σ’ αυτή την ιπποδρομία. Τελεία.»

*****
Εντύπωση, πάντως, προκάλεσε η ομολογία του ίδιου του Ομπάμα στη Σύνοδο Κορυφής των G20, στην Αγία Πετρούπολη: "I put it before Congress because I could not honestly claim that the threat posed by Assad's use of chemical weapons on innocent civilians and women and children posed an imminent, direct threat to the United States." 

Ο εστί μεθερμηνευόμενο: «Το έθεσα προ του Κογκρέσου διότι δεν μπορώ ειλικρινά να ισχυριστώ ότι η απειλή που προβάλλει η χρήση χημικών όπλων εναντίον αθώων πολιτών και γυναικών και παιδιών από τον Assad συνιστά μια άμεση, ευθεία απειλή εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών.»

Λέτε να κάνει πίσω ο Πρόεδρος των ΗΠΑ; Πέταξε το μπαλάκι στο Κογκρέσο... 
Ας ευχηθούμε ότι κάποιοι θα θέσουν φρένο στις πολεμοχαρείς φαντασιώσεις του!