ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Ηλίας Παναγιώταρος γδύνει τη "success story" του Αντώνη Σαμαρά


ΗΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ, Βουλή, 29/8/2013: 
«Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Πριν ξεκινήσω, θα ήθελα να ρωτήσω τον κύριο Υπουργό πώς πηγαίνει το "success story", γιατί μόλις βγήκαν τα στοιχεία για το χρέος των 321.000.000,300 ευρώ και κάτι ψιλά, το οποίο είναι μεγαλύτερο από το 2009, κάτι το οποίο σίγουρα δεν πολυενδιαφέρει - απ’ ό, τι φαίνεται - τον κύριο Υπουργό, αφού οι δεσμεύσεις τους προς τους ντόπιους και ξένους τραπεζίτες και όχι μόνο είναι συγκεκριμένες.

Καλούμαστε για μία ακόμη φορά να υπερψηφίσουμε – και σιγά μην το κάνει η Χρυσή Αυγή  ένα νομοσχέδιο στην κυριολεξία "οπερέτα", συνέχεια των προηγούμενων, ένα νομοσχέδιο το οποίο έχει επιμεληθεί και έχει συνταχθεί και από τον κ. Σταυρίδη, αφού είναι συνέχεια της πώλησης του ΟΠΑΠ, ο οποίος κ. Σταυρίδης δεν πρόλαβε να γίνει η "συμφωνία-αποκρατικοποίηση" του ΟΠΑΠ – και τότε γιατί την λέτε «αποκρατικοποίηση», αφού επιμένετε ότι δεν τον ξεπουλάτε, αλλά γίνεται παραχώρηση; και την επομένη ταξίδευε με το Learjet του κ. Μελισσανίδη, του επιχειρηματία που κέρδισε το διαγωνισμό, πήρε τον ΟΠΑΠ, με τις πουράκλες του και με τις large καταστάσεις του.

Θα θέλαμε να ξέρουμε τώρα με τι μεταφορικό μέσο θα πάει ο κ. Σταυρίδης ή ο επόμενος, ο αντικαταστάτης του – ενδεχομένως με κάποιο μεγάλο γιοτ, cruise boat  ως ένδειξη ευχαρίστησης, ευγνωμοσύνης για το ξεπούλημα των κρατικών λαχείων. Διότι περί αυτού πρόκειται! 

Βλέπουμε ότι υπάρχουν σοβαρότατα προβλήματα που δεν συναντώνται μόνο σε αυτό το νομοσχέδιο, αλλά σε όλα τα νομοσχέδια τα τελευταία τουλάχιστον τρία χρόνια και γενικότερα στην ελληνική κοινωνία.

Βλέπουμε ζητήματα ηθικής τάξεως, όπως αυτό το οποίο έγινε με τον κ. Σταυρίδη, όπου αν δεν είχαν αποκαλυφθεί οι φωτογραφίες μέσα στο Learjet, θα κοιμόσασταν όλοι τον ύπνο του δικαίου, μαζί και εμείς, αν και όλοι ξέρουμε πάνω-κάτω τι γίνεται σε τέτοιου είδους συμφωνίες.

Είναι ζήτημα οικονομικό. Μας λέτε και επιμένετε ότι η συμφωνία για την πώληση του ΟΠΑΠ  – και τώρα για τα Κρατικά Λαχεία  είναι επικερδέστατη για το ελληνικό δημόσιο. 

Έχουμε μία απορία: Κατ’ αρχήν, 
ή πουλάς κάτι επειδή έχεις πολύ μεγάλη ανάγκη, οπότε είσαι με το πιστόλι στον κρόταφο και δεν βλέπεις αν σε συμφέρει ή όχι,
ή το κρατάς γιατί είναι η κότα με τα χρυσά αυγά που συνεχώς γεννάει.

Επίσης, βγήκε και η λίστα με τις δεκαπέντε πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις στην Ελλάδα. 
Ο ΟΠΑΠ ήταν πρώτος με 600.000.000 και πλέον κέρδη.

Η συμφωνία πώλησης του ΟΠΑΠ – μαζί με τη δωδεκαετή συμφωνία  για τουλάχιστον 50.000.000 ευρώ το χρόνο έσοδα στο ελληνικό δημόσιο – εκτός από τον πρώτο χρόνο που θα έχει 30.000.000αγγίζει τα νούμερα των κερδών που είχε ο ΟΠΑΠ; 

Γιατί και τον ΟΠΑΠ θα έχετε παραχωρήσει και τα έσοδά σας  – απ’ ό, τι λέμε εμείς, απ’ ό, τι λέει η αντιπολίτευση  θα είναι πολύ πιο μειωμένα για το ελληνικό δημόσιο σε σχέση με το τι ήταν μέχρι τώρα.

Αναζητήθηκαν στοιχεία σχετικά με τα κέρδη των λαχείων, αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσε να βγάλει κανένας απολύτως καμία άκρη. Διότι δώσατε τα στοιχεία, όχι μόνο στη Χρυσή Αυγή, αλλά και σε άλλα κόμματα.

Επίσης, σε αυτό το νομοσχέδιο – και σε άλλα νομοσχέδια, αντίστοιχα, που ψηφίζετε εδώ και τρία χρόνια συνεχώς, ανελλιπώς, το ένα μετά το άλλο  υπάρχουν και ζητήματα εθνικής ανεξαρτησίας

Όταν ήταν στην αρχή όλη αυτή η ιστορία των μνημονίων και όταν είχε βγει ότι θα υπάρχουν οι γκαουλάιτερ, οι επίτροποι των ξένων, σε κάθε Υπουργείο, σε κάθε Οργανισμό, οπουδήποτε, λέγατε, "μα, δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, η εθνική ανεξαρτησία δεν μας το επιτρέπει", και διάφορα άλλα πολύ ωραία λόγια.

Τι γίνεται τώρα; Ο κάθε Υπουργός είναι υφιστάμενος του κάθε τύπου που έχει διοριστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε κάθε Υπουργείο, οπουδήποτε. Ακόμα και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. 

Τρανό παράδειγμα ήταν η απάντηση του κ. Σαμαρά στη συνάντηση που είχε με τους αρτοβιομήχανους σχετικά με το ΦΠΑ στην εστίαση, η οποία ήταν, "Δεν μπορώ να κάνω κάτι, δεν μου το επιτρέπει η τρόικα".

Να προχωρήσουμε λίγο παραπέρα, για τα ζητήματα εθνικής ανεξαρτησίας. Βλέπουμε πως αντιμετωπίζετε άλλα σοβαρότατα ζητήματα, όπως τα συμφέροντα του Ελληνισμού όχι μόνο εντός της ελληνικής επικράτειας, όπου οι Τούρκοι αλωνίζουν στη Δυτική Θράκη. Έχουν και εκπροσώπους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, όπως οι ίδιοι το διατυμπανίζουν. Εξάλλου, το όνομα του ενός το λέει. "Καρά Γιουσούφ". Γιουσιουφάκι είναι. Δυστυχώς, υπάρχουν και πολλοί άλλοι που πρέπει να είναι γιουσουφάκια κι ας μην έχουν αυτό επώνυμο.

Είδαμε τι έγινε στη Βόρειο Ήπειρο. Και η απάντηση του κ. Βενιζέλου ήταν ένα απλό διάβημα και τίποτε άλλο, την ώρα που ισοπεδωνόταν μια Ελληνορθόδοξη εκκλησία. 

Και βλέπουμε και την προτροπή του κ. Βενιζέλου που από τους πρώτους βγήκε να πει ότι πρέπει να τελειώνουμε μια ώρα αρχύτερα με τη Συρία, έχοντας ξεχάσει ότι η Ελλάδα έχει τεράστια συμφέροντα στη Συρία. Υπάρχει μια πολύ μεγάλη Ελληνορθόδοξη κοινότητα και μια ακόμη μεγαλύτερη χριστιανική κοινότητα στην περιοχή, η οποία στην κυριολεξία συνθλίβεται, διαλύεται, εξοντώνεται με το χειρότερο τρόπο από τους φανατικούς ισλαμιστές, αυτούς που υποστηρίζει η Αμερική, που δήθεν τους πολεμάει.

Το ίδιο είχε γίνει και στη Λιβύη παλαιότερα. 
Το ίδιο γίνεται και στην Αίγυπτο αυτή τη στιγμή. 
Βλέπουμε πράγματα παράλογα. Βλέπουμε τα συμφέροντα της χώρας μας να είναι άλλα κι εσείς να πράττετε τα εντελώς αντίθετα, γιατί έτσι το είπε ο κ. Ομπάμα στον κ. Σαμαρά όταν πήγε στην Αμερική προ ολίγων ημερών.

Ακούσαμε τον φέρελπι πολιτικό, τον Εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος μας είπε για την προσπάθεια που κάνει το ΤΑΙΠΕΔ. Τη βλέπουμε αυτή την προσπάθεια. Όλοι όσοι έχουν βάλει την υπογραφή τους σε όλες αυτές τις συμβάσεις, κάποια στιγμή θα δώσουν λόγο και εξηγήσεις. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Ο Εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας μίλησε για τα ιδεολογικά αδιέξοδα της Αντιπολίτευσης, λες και η Συμπολίτευση, η σύμπραξη της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, των σοσιαλιστών, των καπιταλιστών, των φιλελευθέρων δεν είναι ένα αδιέξοδο, ένας αχταρμάς.

Μας είπε, επίσης, ότι εμείς οι Βουλευτές δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τεχνοκρατικά ζητήματα, αλλά ακούμε και παρακολουθούμε τη μακροχρόνια δουλειά των τεχνοκρατών – τεχνοκρατών σαν εσάς, κύριε Υπουργέ και άλλων Υπουργών  όπου τόσα χρόνια κατάφεραν τα απίστευτα.

Διαλύσατε τα ταμεία όταν τζόγαρε το ελληνικό δημόσιο στα τοξικά ομόλογα, όταν τα παίζατε στο Χρηματιστήριο  – ήσασταν κι εσείς τότε στα πράγματα, με τον κ. Σημίτη  και εξανεμίζονταν τα έσοδα, τα κέρδη και οι περιουσίες των Ελλήνων πολιτών. 
Άρα, αυτούς τους τεχνοκράτες δεν τους θέλουμε. Είναι οι ίδιοι τεχνοκράτες, οι οποίοι και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη τα έχουν κάνει θάλασσα.

Είπε, επίσης, ο Εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας, "Ελέγχουμε το αποτέλεσμα της δουλειάς, τις επιπτώσεις στο κοινωνικό σύνολο και τη διασφάλιση των συμφερόντων του κοινωνικού συνόλου". Βλέπουμε τι γίνεται για το σύνολο. Ο κόσμος αυτοκτονεί και πέφτουν σαν τις μύγες συνεχώς, μέρα με τη μέρα όλο και περισσότεροι, με κάθε τρόπο. Βλέπουμε τη διασφάλιση των συμφερόντων. Θα σας διαβάσω επιγραμματικά πολύ λίγα πρωτοσέλιδα των τελευταίων ημερών: "Ο θάνατος του εμποράκου", "Το λιανικό εμπόριο έχει πεθάνει εντελώς".

Σας έχουμε προκαλέσει πολλές φορές να μιλήσετε εσείς ο ίδιος με εμπόρους και βιοτέχνες στο εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας – αφού είναι και κοντά  για να δείτε τι θα σας πούνε.

Δεν τους επιστρέφετε το ΦΠΑ. Πάνω από ένα δισεκατομμύριο περιμένουν επιστροφές ΦΠΑ, ενώ την ίδια στιγμή, όταν οι ίδιοι χρωστάνε στο κράτος, τους βάζετε τη θηλιά στο λαιμό. 

Ο ίδιος ο ΟΟΣΑ, αυτός ο Οργανισμός τον οποίο μας είχατε πολυδιαφημίσει και σε προηγούμενο νομοσχέδιο για το άνοιγμα των καταστημάτων για τις 52 Κυριακές, αφού θέλετε να τον χρησιμοποιούμε, μιλάει για ένα νέο κούρεμα που είναι αναγκαστικό. 

Μιλάμε για το γεγονός και επανερχόμαστε και έχει να κάνει και με το προηγούμενο σχετικά με την εθνική ανεξαρτησία, ότι απαίτηση της τρόικας είναι ότι θα πρέπει όλο το ΤΑΙΠΕΔ να υπαχθεί σε έναν οργανισμό που θα έχει έδρα στο εξωτερικό και θα διοικείται και τύποις και ουσία από ξένους τεχνοκράτες και όχι από Έλληνες.

Έχουμε το γεγονός της εταιρείας Blackrock που την έχετε φέρει εδώ, ελέγχει τα πάντα, δίνει συμβουλές και την ίδια στιγμή έχει φτιάξει μια θυγατρική, την Blackstone, ένα distressed fund το οποίο χρησιμοποιώντας όλα αυτά τα στοιχεία – γιατί έχει την ευχέρεια η Blackrock και μπαίνει παντού, σε όλο το οικονομικό και τραπεζικό σύστημα  έρχεται στην Ελλάδα με ένα τεράστιο ταμείο 5 δισεκατομμυρίων ευρώ για να αγοράσει, να σαρώσει, όλα αυτά που τους έχετε βάλει εν λευκώ γνωρίζοντας όλα τα αδύναμα σημεία, γνωρίζοντας τα πάντα.

Είδαμε το success story. 
Τον Ιούνη είχαμε πτώση των εξαγωγών 8,7%, μείωση 5% του κύκλου εργασιών στη βιομηχανία τον τελευταίο μήνα, τον Ιούνιο του 2013. 
Τα νοικοκυριά από το 2010 έχουν χάσει πάνω από 9 δισεκατομμύρια ευρώ. 

Οι εκτιμήσεις της τρόικας, που τόσο πολύ την ακούτε και την εμπιστεύεστε τυφλά, μιλάνε για τρύπα πάνω από 3,8 δισεκατομμύρια στο πρόγραμμα το οποίο κάνετε και το οποίο τρέχει. 

Βλέπουμε τους Έλληνες πολίτες και την τεράστια προθυμία για τη ρύθμιση χρεών.
Βλέπουμε ότι η μόνη που κέρδισε τελικά είναι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που έχει βγάλει 9 δισεκατομμύρια ευρώ από τα ελληνικά ομόλογα την τριετία 2009-2012. 
Βλέπουμε τα χιλιάδες κλεισίματα και δεν βλέπετε τίποτα από όλα αυτά.

Συνέχισε ο Εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας και είπε για τις αποκρατικοποιήσεις ότι δεν προχωρούν όπως θα επιθυμούσαν. Θα θέλατε να τα έχετε δώσει όλα. Μίλησε για επενδυτές. Ποιους επενδυτές; Οι ίδιοι οι επενδυτές είναι και ιδιοκτήτες των distressed funds που έρχονται να αρπάξουν τα πάντα. 

Και λέτε ότι τηρήθηκαν όλες οι διαδικασίες, όπως στην περίπτωση του Μελισσανίδη, που θα έπρεπε μόνο και μόνο για το λόγο ότι βρέθηκε ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ εντός του αεροπλάνου του επιχειρηματία που πήρε το διαγωνισμό, να ακυρωθεί ο διαγωνισμός και να αρχίσει από την αρχή. Έτσι λέει η ηθική.

Μιλήσατε και για τις δεσμεύσεις έναντι των εταίρων. 
Μίλησε και ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για τις δεσμεύσεις έναντι των εταίρων. 
Μίλησε για την Ευρώπη και ότι πρέπει να δούμε το παράδειγμά της. 
Ποιας Ευρώπης; Της Ευρώπης που καταρρέει οικονομικά παντού; 
Όλες οι χώρες καταρρέουν και θα καταρρεύσει και η Γερμανία, έστω και τελευταία. 
Για την Ευρώπη που έχει πάνω από 25%, πλησιάζει το 30% και ενδεχομένως να το έχει ξεπεράσει, του πληθυσμού της αλλόφυλους φανατικούς μουσουλμάνους που την έχουν αλώσει; 
Και η ίδια Ευρώπη με κονδύλια που βγάζει συνεχώς κάθε μέρα τους επιδοτεί με τον α' ή β' τρόπο; 
Η Ευρώπη που έχει το ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙ; 
Που έχει μία χώρα-μέλος, την Ελλάδα, που δεν μπορεί να κάνει τίποτα, που σε πληθυσμό δέκα εκατομμυρίων με φθίνουσα πορεία, έχουμε πάνω από δύο εκατομμύρια φανατικούς ισλαμιστές; 
Διότι περί αυτών πρόκειται, οι οποίοι έχουν διαλύσει τα πάντα, τον κοινωνικό ιστό, τον οικονομικό, όλα. 
Για αυτή την Ευρώπη μας έλεγε ο αγορητής του ΠΑΣΟΚ;
(...)
Για την Ευρώπη αυτή που έχει επιβάλει και έχει καταντήσει την Ελλάδα όπως την έχει καταντήσει την τελευταία τριετία; 
Διότι αυτούς ακούτε. 
Και την ίδια στιγμή που κυνηγάτε και κάνετε κατασχέσεις σε λογαριασμούς 500 και 1.000 και 2.000 ευρώ για χρέη προς την εφορία ή το ΙΚΑ ή αλλού, την ίδια ώρα να υπάρχουν επιχειρηματίες που να χρωστάνε εκατοντάδες εκατομμύρια στο ΙΚΑ, όπως στην περίπτωση του κ. Δασκαλαντωνάκη, με μία ρύθμιση σκάνδαλο;

Πάρτε το ξενοδοχείο, πουλήστε το αμέσως να βγάλετε τα λεφτά σας. 
Κάνατε μία ρύθμιση η οποία είναι πεντακοσίων δόσεων; 
Πού ακούστηκε αυτό; 
Έτσι θα έπρεπε να μαζέψετε τα λεφτά σας, όχι στραγγίζοντας τον απλό Έλληνα πολίτη και ξεπουλώντας τα λαχεία, τα οποία απέφεραν και συνεχίζουν και φέρνουν στο ελληνικό κράτος τεράστια κέρδη και θα είχατε και την κότα. 
Δίνετε και την κότα και θα παίρνετε πολύ μικρότερο κέρδος από τα κρατικά λαχεία, από τον τζόγο, από οτιδήποτε θέλετε εσείς. Αν τα πράγματα ήταν πολύ καλά, δεν θα είχε και τεράστια κέρδη ο τζόγος, γιατί ξέρετε πώς πηγαίνει.
Όταν μια κοινωνία φθίνει οικονομικά και κοινωνικά, τότε ανεβαίνει ο τζόγος.

Εύχομαι να ενστερνιστείτε κι εσείς κάποια στιγμή τα όσα έχει πει ο κ. Σαμαράς για την τρόικα -το γνωρίζετε πολύ καλά- σε συνέντευξή του, ότι δεν έχουν καμμία επαφή με την πραγματικότητα.

Επίσης, ένα τελευταίο που θα ήθελα να πω, κύριε Πρόεδρε, κλείνοντας είναι ότι αυτό το αίσχος που γίνεται όπου σταματάνε έναν Έλληνα πολίτη για μια τροχαία παράβαση και αν έχει κάποια χρέη προς το δημόσιο, τον συλλαμβάνουν, θα πρέπει να σταματήσει. 

Η Χρυσή Αυγή σίγουρα θα το σταματήσει αυτό, αλλά μέχρι τότε θα πρέπει να κάνετε κάτι κι εσείς. Υπάρχει το άρθρο 11 στο Διεθνές Σύμφωνο για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα, το οποίο λέει ότι κανείς δεν φυλακίζεται αποκλειστικά λόγω της αδυναμίας του να εκπληρώσει μία συμβατική υποχρέωση. Το έχει ψηφίσει η Ελλάδα, το έχει υπερψηφίσει και το έχει στηρίξει. 

Ο κ. Σαμαράς ήταν το 1989, ο οποίος κατήργησε την προσωποκράτηση για χρέη προς το δημόσιο, ως Υπουργός Οικονομικών. Υπάρχει και το άρθρο 1 του 2010 στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, το οποίο μιλάει για την προσωποκράτηση.

Φροντίστε, πριν είναι αργά για εσάς και για τον ελληνικό λαό, να αλλάξετε νοοτροπία. 
Ευχαριστώ.»