ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013

Behold: Οι στυλοβάτες της δημοκρατίας!

ΘΩΜΑΣ ΨΥΡΡΑΣ (ΔΗΜΑΡ), Βουλή, 22-10-2013:  «Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε. 
(...) 
Άκουσα πριν από λίγο το Βουλευτή της Χρυσής Αυγής από αυτό εδώ το Βήμα να μιλά απαξιωτικά για δωσίλογους, για Κατοχή, για ανελευθερία, για καταπάτηση του Συντάγματος.

Κάτι δεν ξέρει. Δεν ξέρει ότι η Δημοκρατία βασίζεται στην από κοινού συζήτηση, στην αναζήτηση, δηλαδή, και τον καθορισμό του καλού ή του καλύτερου, του ωφέλιμου και του κοινού συμφέροντος μέσα από το λόγο, γιατί εκείνος ξέρει μόνο μέσα από τη βία, δηλαδή μέσα από το εργαλείο κάθε ολοκληρωτισμού. 

Αναφέρθηκε στους συμπολίτες μας που ψήφισαν Χρυσή Αυγή. Πρέπει οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής να λειτουργήσουν ως πολίτες, να κατανοήσουν δηλαδή ότι η Δημοκρατία υπακούει σε μία και μόνη αλήθεια, την ενάσκησή της. 
Ο Χρυσαυγίτης είναι πέραν και εκτός αυτής της αλήθειας πάνω στην οποία θεμελιώνεται το δημοκρατικό πολίτευμα. 
Τίποτε άλλο ως προς αυτό.»

 ******

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ (ΝΔ) - Βουλή,  22/10/2013: «Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, κύριε Πρόεδρε, κύριε Υπουργέ,
(...)
Η τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών έρχεται ως υγιής αντίδραση της πολιτείας να βάλει όρια στη δράση πολιτικών μορφωμάτων, που λειτουργούν εκτός νομιμότητας και μάλιστα με βαριές κατηγορίες που φτάνουν μέχρι τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. 

Όταν πριν από ένα χρόνο περίπου έθετα απ’ αυτό το Βήμα το ζήτημα της Χρυσής Αυγής, όταν μιλούσα δημόσια για σπείρα κακοποιών και εγκληματική οργάνωση, δεχόμουν την οργισμένη μήνη αυτού του μορφώματος με απειλές κατά εμού και της οικογένειάς μου. Δυστυχώς, η πολιτεία άργησε. 

Ερχόμαστε σήμερα, όχι να τιμωρήσουμε τη Χρυσή Αυγή ως κοινοβουλευτικό μόρφωμα, ούτε να τη φιμώσουμε, ερχόμαστε να στερήσουμε από τον εγκληματικό βραχίονα αυτού του αποκόμματος τους πόρους που η ίδια η πολιτεία παρέχει, τους πόρους που ευγενικά παρέχει η δημοκρατία. 

Στο σημείο αυτό πρέπει να συντομεύσω και να πω ότι αποτύχαμε παταγωδώς, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, να δείξουμε εγκαίρως στον κόσμο ότι αυτό το μόρφωμα οδηγεί σε κοινωνικό διχασμό, σε πολιτειακή ανωμαλία και σε δημοκρατική εκτροπή. 

Πάρα πολλές φορές από πλευράς μας εγκλήθηκε το συγκεκριμένο μόρφωμα με αναφορές ως προδότες, δοσίλογοι. Δυστυχώς, όμως, και από πλευράς Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, από το συνάδελφο κ. Μαντά, ανάλογα ακούστηκαν σήμερα - και αυτό δεν βοηθά στη δημοκρατία - ότι εδώ είμαστε κατάπτυστοι και γελοίοι. 

Ευτυχώς, έστω και την τελευταία στιγμή ανακάλεσε και έστω προσχηματικά μπόρεσε να μην ταυτιστεί με αυτό για το οποίο πολλές φορές εγκαλούμε τη Χρυσή Αυγή. 

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είναι χρέος μας να διαφυλάξουμε τη δημοκρατία. Αποτελεί χρέος μας και προς τη δημοκρατία μας και προς τα παιδιά μας. 
Ευχαριστώ.»

****** 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ, (ΣΥΡΙΖΑ),  Βουλή, 22/10/2013: «Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, 
(...)
Έρχομαι στο θέμα της τροπολογίας για τη χρηματοδότηση. Υπερψηφίζουμε μια τροπολογία, την οποία συνδιαμορφώσαμε. Οι δημόσια διατυπωμένες δυο τροπολογίες που είχαν κατατεθεί, δείχνουν αβίαστα ότι πράγματι υπήρξε μια συνδιαμόρφωση ενός πλαισίου, παρά τις επιμέρους διαφορές ή διαφωνίες που μπορεί να υπήρξαν από ορισμένες πλευρές. 

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δεν θα έπρεπε η Βουλή να λειτουργήσει, όταν υπήρξαν οι συλλήψεις των στελεχών της Χρυσής Αυγής; 

Δεν θα έπρεπε εδώ την επόμενη μέρα να έρθει ο κύριος Υπουργός της Δικαιοσύνης στην Ολομέλεια και να μας αναφέρει το τι έγινε, το τι προτίθεται η κυβερνητική πολιτική να πράξει ως προς αυτό, το τι βοήθεια ενδεχομένως θα ήθελε ή θα ζητούσε η δικαιοσύνη και το τι λέει η Κυβέρνηση σε σχέση με το πλήθος των εκκρεμοτήτων και των νέων πρωτόγνωρων ζητημάτων που τίθενται από αυτήν πραγματικά την πολιτική τομή που υπήρξε, δηλαδή να υπάρχει δίωξη ως εγκληματικής οργάνωσης ενός νόμιμου κατά τα άλλα κόμματος μέσα στη Βουλή. 

Αυτό δεν έγινε. Επί ένα μήνα έρχεται φέτα-φέτα. 
Άντε κάτι άρσεις ασυλίας, άντε σήμερα η χρηματοδότηση, μεθαύριο θα έρθει ας πούμε ενδεχομένως το ζήτημα της αναπλήρωσης των εδρών, αν υπάρξουν κ.λπ. 

Πάνω σε πλήθος ζητημάτων των προνομίων των Βουλευτών κ.λπ. Γιατί; Δεν έχει άποψη η Κυβέρνηση; Θέλει εν κρυπτώ και παραβύστω να λύσει ζητήματα, τα οποία είναι εξαιρετικά κρίσιμα και πρωτόγνωρα για όλο το πολιτικό σύστημα; 

Η συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων όχι απλά καθυστερεί, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται μπαίνει και αυτή στις καλένδες τις ελληνικές ή τις άλλες.»