ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2013

"Πρωτογενές πλεόνασμα" με πρωτοφανές πλεόνασμα φασιστικής βαρβαρότητας

Πώς νομίζετε ότι θα καταφέρει ο κυβερνητικός συνασπισμός των αυτιστικών βαρβάρων να πετύχει το περιβόητο πρωτογενές πλεόνασμα που διατυμπανίζει ώστε να πάρει τα εύσημα από την Τρόικα των δανειστών-δυναστών του ελληνικού λαού;

-Με περιστολή των δαπανών του σπάταλου κράτους;

-Με δραστική μείωση των μισθών των golden boys and girls των ΔΕΚΟ;
-Με μείωση του αριθμού, των αποζημιώσεων και των προνομίων των 300 χαραμοφάηδων της Βουλής;
-Με κατάργηση των κρατικών επιχορηγήσεων των κομμάτων;
-Με φορολόγηση των μεγαλοαπατεώνων της λίστας Λαγκάρντ και των άλλων κρυμμένων λιστών των εθνικών μας ληστών;
-Με επενδύσεις, ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας;
-Με επιτυχημένη καταπολέμηση της φοροδιαφυγής στους έχοντες και κατέχοντες; (Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, εστιατόρια, καλλιτέχνες, νυχτερινά κέντρα, κλπ.)
-Με αύξηση των φορολογικών συντελεστών στους έχοντες εισόδημα άνω των 100.000 ευρώ ετησίως;
-Με καινοτόμες ιδέες και έξυπνη υλοποίησή τους;
-Με άμεση εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας μας;

Όοοχι βέβαια! Με τίποτα από όλα αυτά! Θα ακολουθήσει τη σίγουρη πεπατημένη οδό της λαϊκής αφαίμαξης και κοινωνικής εξαθλίωσης που βαδίζει τριάμισι χρόνια τώρα, παρά τις περί του αντιθέτου ψεύτικες υποσχέσεις του.

Τις μακάβριες λεπτομέρειες του μεγαλεπήβολου σχεδίου του στουρναριού της βάρβαρης και αυτιστικής συγκυβέρνησης τις δίνει ο Γιώργος Δελαστίκ μέσα από τις σελίδες της καθεστωτικής ηλεκτρονικής εφημερίδας ethnos.gr, σε άρθρο του με τίτλο: "Θέλετε πρωτογενές πλεόνασμα; Κόψτε συντάξεις - ασφάλιση!" 

Προσδεθείτε και προσέξτε τον:

«Ανατριχιαστικοί που είναι μερικές φορές οι αριθμοί! Αποκαλυπτικοί, ταυτόχρονα. 

Εν ριπή οφθαλμού καταρρέουν μύθοι που στήθηκαν με τεράστιες προπαγανδιστικές εκστρατείες, όταν υποβληθούν στην ανελέητη δοκιμασία των αριθμών. Τις σκέψεις αυτές μας τις επανέφερε το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2014 που κατέθεσε η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου. 

Καλό, χρυσό και άγιο εν γένει το πρωτογενές πλεόνασμα ενός κρατικού προϋπολογισμού. 
Επιθυμητό, αν όμως συνοδεύεται από βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του πληθυσμού. Αυτή η παράμετρος είναι θεμελιώδης, γιατί υπάρχουν και πρωτογενή πλεονάσματα που επιτυγχάνονται με αποκρουστικό κοινωνικό κόστος και είναι κοινωνικά απορριπτέα επειδή σηματοδοτούν καταβύθιση του επιπέδου ζωής του λαού μας.

Τι λέει το προσχέδιο προϋπολογισμού του 2014; 
Πρωτογενές πλεόνασμα 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ. 
Τι άλλο λέει; 
Μείωση των εξόδων για μισθούς, συντάξεις, κοινωνική περίθαλψη και ασφάλιση... 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ! 

Το διαβόητο πρωτογενές πλεόνασμα δηλαδή θα επιτευχθεί λεηλατώντας τις συντάξεις των γερόντων και αρπάζοντάς τους μεγάλο κομμάτι των επικουρικών και των εφάπαξ! Υπέροχο επίτευγμα! 

Για να είμαστε απολύτως συγκεκριμένοι, το προσχέδιο του προϋπολογισμού προβλέπει μείωση των κρατικών δαπανών για την κοινωνική ασφάλιση και την περίθαλψη των Ελλήνων από τα 15,935 δισεκατομμύρια ευρώ το 2013 στα 13,271 δισ. ευρώ το 2014 - διαφορά 2,664 δισεκατομμύρια. 

Αν στο ποσό αυτό προστεθούν και τα 0,133 δισ. ευρώ (από 18,543 δισ. το 2013 σε 18,41 δισ. το 2014) για μισθούς και συντάξεις, το άθροισμά τους είναι 2,797 δισεκατομμύρια ευρώ - ακριβώς 2,8 δισ. δηλαδή, αν το στρογγυλοποιήσουμε. 

Οπερ έδει δείξαι, που λέγαμε στα νιάτα μας στο σχολείο αντιγράφοντας τα λόγια του Ευκλείδη. 

Χώρια, βέβαια, το ακόμη αγριότερο φορολογικό "γδάρσιμο" που θα υποστούν όλοι ανεξαιρέτως οι Ελληνες το 2014, καθώς η κυβέρνηση έχει προγραμματίσει νέους άμεσους φόρους ύψους 2,16 δισεκατομμυρίων ευρώ. Άμεσους φόρους, χαράτσια δηλαδή και όχι έμμεσα φορολογικά έσοδα μέσω ΦΠΑ κ.λπ. 

Τώρα βέβαια το πόσα θα εισπράξει από αυτά τα 2,16 δισ. ευρώ των επιπρόσθετων άμεσων φόρων είναι μια άλλη ιστορία. 

Τα φορολογικά έσοδα του Αυγούστου πάντως πρέπει να προκάλεσαν έντονη ανησυχία στην κυβέρνηση. Καθώς τον Αύγουστο έπρεπε οι φορολογούμενοι να πληρώσουν στην Εφορία την πρώτη δόση της φορολογίας εισοδήματος, πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ από τις δόσεις αυτές έμεινε απλήρωτο, εκτοξεύοντας έτσι τα συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο στο πρωτοφανές - ύψος ρεκόρ των 61,2 δισεκατομμυρίων ευρώ. 

Δεν είναι όμως αυτό το εντυπωσιακότερο στοιχείο. Πολύ πιο σημαντικό κατά τη γνώμη μας είναι το γεγονός ότι μέσα στον Αύγουστο τα φυσικά πρόσωπα που είναι οφειλέτες του δημοσίου αυξήθηκαν κατά τον απίστευτο αριθμό των... 813.421 ατόμων και έφτασαν τα 2.819.741! Αυξήθηκαν δηλαδή οι οφειλέτες στο κράτος μέσα σε έναν και μόνο μήνα κατά 40% και πάνω! 

Εκπληκτικό πραγματικά το νούμερο αυτό που προδίδει κυρίως την εξάντληση της φοροδοτικής ικανότητας των Ελλήνων, γιατί οφείλουμε να ομολογήσουμε πως δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε ότι 800.000 άνθρωποι ξαφνικά αποφάσισαν να αδιαφορήσουν και να αμελήσουν να εκπληρώσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις. 

Όταν μόνο 15 από τις 140 εφορίες έπιασαν τον στόχο φορολογικών εσόδων που τους είχε θέσει το υπουργείο, είναι προφανές ότι φταίει πρωτίστως ο στόχος που έχει τεθεί και ο οποίος είναι εξόφθαλμα ανέφικτος στις κρατούσες κοινωνικές συνθήκες. 

Όταν μάλιστα ακούει κανείς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα να μην αποκλείει το ενδεχόμενο λήψης και νέων μέτρων λεηλασίας των εισοδημάτων των Ελλήνων κατά το 2014 - πέραν δηλαδή όσων έχουν συμπεριληφθεί στην κατάρτιση του προϋπολογισμού και δημιουργούν τη ζοφερή εικόνα που περιγράψαμε σε αδρές γραμμές παραπάνω - αντιλαμβάνεται ότι η επόμενη χρονιά θα είναι ακόμη χειρότερη και δυσκολότερη από τη φετινή. 

Όσο και αν η κυβέρνηση προσπαθεί για προφανείς προπαγανδιστικούς λόγους στενού κομματικού συμφέροντος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να χρωματίσει το 2014 με ροζ χρώματα αισιοδοξίας, η πραγματικότητα είναι ανελέητη και τη ζουν στο πετσί τους εκατομμύρια Έλληνες.»

Κι εμείς οι ραγιάδες, στο ίδιο μακάβριο έργο αποχαυνωμένοι θεατές και συνάμα τραγικοί ερμηνευτές...
Ζήτω η "δημοκρατία" των αυτιστικών, των φασιστών και των λαμογιών!
Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, ρε!
Πεθαίνουν δεύτερη φορά τα πτώματα, OEO;