ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2013

Το παραλήρημα του Αντώνη Σαμαρά στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας


Ας με συγχωρήσουν οι εναπομείναντες οπαδοί της ΝΔ, αλλά το παραλήρημα του Αντώνη Σαμαρά μου θύμισε τη φράση του Αποστόλου Παύλου, "χαλκός ηχών και κύμβαλον αλαλάζον" και τη λαϊκή παροιμία, "Πέρσι κάηκε, φέτος μύρισε".

Παραθέτω αποσπάσματα από την ομιλία του πρωθυπουργού στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας με σύντομα σχόλια:

Αντώνης Σαμαράς, 11/10/2013:  «(...)  Πριν 39 χρόνια, τέτοιες μέρες, δημοσιεύτηκε, στις 4 Οκτωβρίου του 1974 η ιδρυτική αυτή διακήρυξη. Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, μέσα στη διπλή δίνη μιας εθνικής και μιας διεθνούς κρίσης, θεμελίωνε το Κοινοβουλευτικό μας πολίτευμα. Για πρώτη φορά γινόταν αυτό τόσο στέρεα και ανθεκτικά, όπως αποδείχθηκε όλα τα επόμενα χρόνια… 

Ανέφερε, λοιπόν, τότε η ιδρυτική μας διακήρυξη κατά λέξη: 
"Νέα Δημοκρατία είναι η πολιτική παράταξη που ταυτίζει το Έθνος με τον Λαό. 
Την Πατρίδα με τους Ανθρώπους της. 
Την Πολιτεία με τους Πολίτες της. 
Την Εθνική Ανεξαρτησία με την Λαϊκή Κυριαρχία. 
Την Πρόοδο με το Κοινό Αγαθό. 
Την Πολιτική Ελευθερία με την Έννομη Τάξη και την Κοινωνική Δικαιοσύνη".

Με λίγα λόγια, μεστά και περιεκτικά, αυτή ήταν η ιδεολογική μας ταυτότητα. Τότε και παραμένει και σήμερα. »

Χα, χα, χα!!!  Ιδεολογική ταυτότητα που είναι άφαντη σήμερα!

Πόσο ψεύτικη και πικρόχολα ειρωνική ακούγεται αυτή η ιδρυτική διακήρυξη στις μέρες μας, όταν όποιος υπερασπίζεται το Έθνος θεωρείται ρατσιστής, ενώ ο εθνικιστής ταυτίζεται με το φασίστα και το ναζιστή στη συνείδηση των εραστών της πολυπολιτισμικότητας και της παγκοσμιοποίησης!

Και πού βρίσκεται εκείνη η ελληνική Πατρίδα που ταυτίζεται με τους Ανθρώπους της;  Τέτοια Πατρίδα δεν είναι πια ορατή, κι ας μην κρυβόμαστε... Υπάρχει απλά ένας γεωγραφικός χώρος, ίσως ο πιο όμορφος του πλανήτη, που έχει καταληφθεί από διεθνείς και ντόπιους γύπες και ξεπουλιέται στα όρνεα του διεθνούς κεφαλαίου αντί πινακίου φακής...

Όσο για την Πολιτεία που τάχα ταυτίζεται με τους Πολίτες της, και αυτό είναι ανέκδοτο. Η Πολιτεία, δυστυχώς ταυτίζεται με μια ανθελληνική πολιτικο-οικονομικο-μιντιακή ελίτ, τα συμφέροντα της οποίας υπερασπίζεται εις βάρος των πολιτών.

Και για ποια Εθνική Ανεξαρτησία να μιλήσουμε όταν η εθνική κυριαρχία έχει εκχωρηθεί επισήμως και με τη βούλα στους τοκογλύφους δανειστές μας εδώ και τριάμισι χρόνια;

Αλήθεια, από πού πέρασε η Λαϊκή Κυριαρχία και δεν την είδαμε; Μήπως πέρασε από τις κάλπες, όπου εμείς οι αφελείς ψηφίζουμε βάσει πολιτικών υποσχέσεων που αναιρούνται την επομένη της καταμέτρησης των ψήφων;

Όσο για το Κοινό Αγαθό, και αυτό πήγε κατά διαβόλου με την κατάρρευση της κοινωνικής πρόνοιας...  Η δε Πρόοδος έχει να κάνει με την "πρόοδο" της κοινωνικής εξαθλίωσης, της ανεργίας, των αυτοκτονιών, της εγκληματικότητας, της διαφθοράς και όλων των κακών κάτω από τον ήλιο.

Εξάλλου η Πολιτική Ελευθερία έχει ταυτιστεί με την ασυδοσία των πολιτικών και της διαπλεκόμενης πλουτοκρατίας, η Έννομη Τάξη είναι αγαθό εν ανεπαρκεία και η Κοινωνική Δικαιοσύνη παραβιάζεται από κατάφωρες κοινωνικές αδικίες.

Πάμε παρακάτω στο παραλήρημα του Αντώνη:

Αντώνης Σαμαράς: «(...) Να θυμάστε: Η Δημοκρατία δεν διώκει το φρόνημα. Διώκει τις πράξεις. Η Δημοκρατία εγγυάται την Ελευθερία όλων, αλλά δεν ανέχεται κανενός την παρανομία! Η Δημοκρατία δεν εξυπηρετείται από νόμους ανεφάρμοστους. Αλλά από την πολιτική βούληση να εφαρμόζονται οι νόμοι που υπάρχουν όταν παραβιάζεται η νομιμότητα.

Και τέλος η Δημοκρατία απαιτεί ήπιο πολιτικό κλίμα, όχι ένταση που πυροδοτεί νέα κύματα βίας. Κι εδώ δεν αναφέρομαι σε καμία "θεωρία δύο άκρων".

Κι εγώ, προσωπικά, κάνω πολιτική, δεν ασχολούμαι με "θεωρίες". Αναφέρομαι, όμως, σε μια αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα: 
Παραβιάσεις της νομιμότητας δεν έγιναν μόνο από τη Χρυσή Αυγή. Έγιναν κι από άλλους. Εγκληματική βία δεν ασκήθηκε μόνο στο Πέραμα. Ασκήθηκε, για παράδειγμα και στον εμπρησμό της Marfin. 
Και εδώ η ευθύνη όλων είναι να καταγγέλλουν κάθε μορφή βίας. 
Κανένας δεν πρέπει να την καλύπτει. Κανένας δεν πρέπει να τη νομιμοποιεί. 

Και έχουν και ευθύνη για κάτι άλλο. Ευθύνη έχουν όλοι να αποδοκιμάζουν κάθε εγκληματική πράξη. Όχι να τρέχουν ομαδικά ως μάρτυρες υπεράσπισης σε δίκες δολοφόνων. 

Και σε μία πραγματική Δημοκρατία, ευθύνη έχουν ακόμα όλοι να συγκρατούν και τη φραστική βία που καμιά φορά κλιμακώνεται σε συγκρούσεις. Όχι να πυροδοτούν τις εντάσεις μετά από το οποιοδήποτε γεγονός. Μη ξεχνάμε ότι η Αθήνα κάηκε μια φορά μετά από μια τραγική δολοφονία. Και τότε δεν υπήρχε αυτή η κρίση αυτή η ανεργία… 

Ξέρετε τι θα συνέβαινε αν αφήναμε να καεί ξανά η Αθήνα; Μπορεί να το φανταστεί ο καθένας μόνος του. Για αυτό οφείλουμε όλοι να πάρουμε τις ευθύνες μας. Όπως αναφέρει και η ιδρυτική μας διακήρυξη, η Δημοκρατία υπονομεύεται χωρίς ήπιο κλίμα. 

Και κάτι ακόμα: Κοιτάξτε, αυτό που είναι αληθινά απαράδεκτο και επικίνδυνο, είναι η θεωρία ότι τάχα υπάρχει η "καλή και κακή βία"

Ότι οι παραβιάσεις της νομιμότητας και οι εγκληματικές πράξεις στις Σκουριές, για παράδειγμα, είναι τάχα "καλές", επαινετές και ηθικές, γιατί πρόκειται, τάχα, για "λαϊκούς αγώνες"! 

Αυτά δεν λέγονται πουθενά, σε καμιά σύγχρονη δημοκρατική χώρα, σε οποιοδήποτε μέρος της γης. 

Και ρωτάει ο καθένας: δεν πρέπει άραγε να τιμωρηθούν και οι υπαίτιοι της Marfin
Δεν πρέπει οι υπαίτιοι να λογοδοτήσουν για τα έκτροπα στις Σκουριές
Δεν θα αποφανθείτε ούτε εσείς, ούτε εγώ. Υπάρχει η Δικαιοσύνη. 

Αλλά σίγουρα δεν υπάρχει κανένας που να τα θεωρεί όλα αυτά "δικαιολογημένα". 
Αν θέλει κάποιος να είναι κόμμα δημοκρατικής ευθύνης, δεν μπορεί να επικαλείται την "καλή και την κακή βία". 

Τι θα πει "κόμμα δημοκρατικής ευθύνης"; Θα πει πως όσες διαφωνίες και να έχουν αυτά τα "κόμματα δημοκρατικής ευθύνης" μεταξύ τους για τη διακυβέρνηση της Χώρας, όλοι θα πρέπει να συμφωνούν στην τήρηση της νομιμότητας και στην προστασία των θεσμών. 

Εύχομαι όλα τα κόμματα να δείχνουν πάντα αυτή τη δημοκρατική ευθύνη. Και καλώ όλα τα κόμματα από κοινού να στηρίξουμε τη νομιμότητα και τους θεσμούς. Να στηρίξουμε τη Δημοκρατία. Χωρίς υποσημειώσεις. Χωρίς διγλωσσία. Χωρίς "ναι μεν αλλά"…
(...) (...)
Φαίνεται πως κάποιοι δεν θέλουν να επιτύχει η Ελλάδα! Φαίνεται πως κάποιοι αμφισβητούν την επιτυχία της Ελλάδας, τώρα που την αναγνωρίζουν ακόμα και οι πιο σκληροί επικριτές της μέχρι και πριν από ένα χρόνο…

Κάποιοι ακούν τη λέξη "επιτυχία", να το πω όπως το αισθάνομαι, και αφρίζουν! Και κάνουν ό,τι μπορούν να την αποδομήσουν… 
Προσέξτε: Όπως η θεωρία της "καλής και της κακής βίας" τελικά πυροδοτεί τη βία και τον εξτρεμισμό, έτσι και το να αμφισβητείς κάθε επιτυχία της χώρας σου, είναι σαν να καλλιεργείς την απελπισία και να σπρώχνεις τον κόσμο στον εξτρεμισμό. 

Δεν αμφισβητούν μόνο την επιτυχία της Χώρας. Τη φοβούνται κιόλας! Διότι πολιτική δεν έχουν, προτάσεις δεν έχουν, υπευθυνότητα δεν έχουν, το μόνο που τους έχει απομείνει είναι να εύχονται να αποτύχει η χώρα και να πάνε χαμένες οι θυσίες του Ελληνικού λαού. Εμείς το χατίρι αυτό δε θα τους το κάνουμε. 

(...) Κάποιοι, για μιαν ακόμα φορά προανήγγειλαν "εξέγερση" τον Σεπτέμβρη-Οκτώβρη. Μας έλεγαν δημόσια ότι η κυβέρνηση θα πέσει από το λαό που θα βγει στους δρόμους να τη ρίξει! Κι επειδή ο λαός δεν έδειχνε τη σημασία που έπρεπε κατά αυτούς, δεν τους έδινε δηλαδή σημασία, προσπάθησαν να ανακηρύξουν την εξέγερσή τους στα σχολεία! Και μάλιστα την πρώτη μέρα του αγιασμού στα σχολεία.

Βέβαια, "εξέγερση" δεν έγινε, ούτε αυτή τη φορά! Όπως δεν έγινε ούτε τον περασμένο Ιούνιο, ούτε την άνοιξη, όπου πάλι την είχαν προαναγγείλει και πάλι… 

Κυκλοφόρησε και η φήμη ότι δήθεν ετοιμάζουμε "εκλογικό αιφνιδιασμό". Το έλεγαν και παλαιότερα και διαψεύστηκαν! Μόνο που τότε το έλεγαν επειδή πίστευαν, ίσως, ότι η κυβέρνησή μας θα κατέρρεε… 

Τώρα λένε το αντίθετο: ότι η κυβέρνησή μας έχει τον "πειρασμό" να πάει σε εκλογές γιατί έχει το πλεονέκτημα σε σχέση με το λαό.

Εμείς όμως, θα τους διαψεύσουμε και πάλι! Ορίζοντας της πολιτικής αυτής της Κυβέρνησης είναι η τετραετία και σκοπεύουμε να την εξαντλήσουμε. Διότι όντως τα πράγματα πάνε καλύτερα, και στο μέλλον θα πάνε πολύ καλύτερα. Αυτά όλα τα πληρώσαμε στο παρελθόν πολύ ακριβά και δεν θα αφήσουμε κανέναν να ανακόψει αυτή την πορεία σταθερότητας της χώρας. Ο λαός θα μας κρίνει όχι τώρα που τα πράγματα αρχίζουν κάπως να φτιάχνουν, αλλά όταν θα έχουμε βγει και από την κρίση και από τα Μνημόνια οριστικά. 

Ήδη η θέση της Ελλάδας διεθνώς αναβαθμίζεται.
 (...) 
Αλλά για να γίνεις πραγματικά "προπύργιο σταθερότητας και ασφάλειας" πρέπει και η ίδια η Ελλάδα να είναι σταθερή ως χώρα και ασφαλής ως κοινωνία! 

Δεν μπορεί εδώ μέσα να παραλύουμε κάθε μέρα την πόλη ή να μπλοκάρουμε νόμιμες επενδύσεις κι ύστερα να τρέχουμε στο διεθνή περίγυρο να αναζητούμε ρόλους. 
Δεν μπορεί εδώ μέσα να συζητάμε αυτονόητα θέματα, γιατί είναι αυτονόητο το ζήτημα της δημοκρατικής νομιμότητας, της ανταγωνιστικότητας. Αυτονόητο! 

Γίνεται διαγωνισμός ποιος συμπεριφέρεται πιο ανταγωνιστικά ανάμεσα σε όλες τις χώρες του κόσμου. Πρώην κομμουνιστικές, νυν κομμουνιστικές, καθόλου κομμουνιστικές, όπως και να το δείτε. Γίνεται διαγωνισμός ανταγωνιστικότητας. Αυτονόητο! Και εμείς το έχουμε αναγάγει σε μέγα θέμα. Και αυτό συζητάμε. Συζητάμε για την εξωστρέφεια.

Συζητάμε για το αν πρέπει ή όχι να υπάρχει ανάπτυξη, όταν όλα αυτά έχουν λυθεί από άλλες δημοκρατίες, σε όλο τον κόσμο. Δεν μπορείς μετά να περιμένεις να διαδραματίσεις σημαντικό ρόλο στην περιοχή σου αν έχεις τέτοιες απόψεις. 
(...) (...)
Αλλάζουμε τα πάντα αλλά κάνουμε βήμα-βήμα τις κινήσεις αυτές, σταθεροποιώντας παράλληλα τη χώρα μετά από μια κρίση πρωτοφανή. Και δίνουμε ταυτόχρονα τη μάχη για τη στερέωση της Δημοκρατίας και για την εξουδετέρωση των εχθρών της. Και σας θέλω αυτή τη δύσκολη στιγμή όλους ενωμένους!
Ο λαός περιμένει από μας να τον βγάλουμε από την κρίση.
Κι αυτό δεν μπορεί να γίνει αν δεν έχουμε τα μέτωπά μας ανοιχτά προς αυτούς που κάνουν ό,τι μπορούν για να ξανακυλήσουμε στην κρίση. 

Η παράταξή μας είναι ο στυλοβάτης της Δημοκρατίας. Αυτή θεμελίωσε τη Δημοκρατία το 1974. Και αυτή η παράταξη την περιφρουρεί σήμερα. Αυτή έδειξε αποφασιστικότητα να τα βάλει με τους εχθρούς της και τότε και τώρα. Αυτή η παράταξη θα κάνει το καθήκον της ως το τέλος. Πάνε οι εποχές που μας καλούσαν να απολογηθούμε για όλα. Εμείς χτίζουμε τη νέα Ελλάδα, διαφυλάσσουμε τη Δημοκρατία, τους θέλουμε όλους δίπλα μας. Και δεν έχουμε λόγο να απολογηθούμε σε κανέναν! 

Σας θέλω, λοιπόν, όλους ενωμένους, όλους υπερήφανους για την παράταξή μας, για την κληρονομιά της και - κυρίως - για το έργο το οποίο επιτελεί σήμερα. Και ο λαός μας, μας θέλει ενωμένους, να περιφρουρούμε τη Δημοκρατία και τη Νομιμότητα και τη Δικαιοσύνη. Και γι’ αυτά θα μας κρίνει. 

Ο λαός μας δεν θα μας κρίνει με τα μέτρα και τα κριτήρια των αντιπάλων μας. Θα μας κρίνει με τα μέτρα και τα κριτήρια τα δικά μας. Και ο λαός γνωρίζει ότι η Δικαιοσύνη δεν είναι μονοπώλιο της Αριστεράς. Όπως και η Ασφάλεια δεν είναι μονοπώλιο της Δεξιάς. Και τα δύο τι είναι; Είναι υποχρεώσεις της Δημοκρατίας προς κάθε Έλληνα πολίτη. Και ο λαός δεν περιμένει από μας να γίνουμε κάτι διαφορετικό από εκείνο που λέει η ιδρυτική μας διακήρυξη. Μας ελέγχει και μας επικρίνει, που ίσως αφήσαμε να ξεφύγει η Χώρα απ’ αυτά. Και μας ζητά να επανέλθουμε σε αυτά. Χωρίς μισόλογα. Χωρίς ενοχές. Χωρίς συμπλέγματα. 
(...) 
Όταν κάποιοι προσπαθούν να ανακόψουν την έξοδό μας από την κρίση και το Μνημόνιο, περιμένει να απαντούμε. Να αντιδρούμε. 

Όταν κάποιοι υπερασπίζονται ή ωραιοποιούν κάποιες μορφές παρανομίας, περιμένει να απαντούμε... 

Το ξαναλέω: Ο λαός δεν θα μας κρίνει με τα κριτήρια των αντιπάλων μας. Θα μας κρίνει με τα δικά μας κριτήρια. Με τα κριτήρια που εμείς οι ίδιοι έχουμε βάλει στην ιδρυτική μας διακήρυξη. Αρκεί να φανούμε αντάξιοι. Και θα φανούμε αντάξιοι. Αυτή είναι σήμερα η υπόσχεσή μας προς τον Ελληνικό Λαό. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.» 

Αντώνη Σαμαρά, δεν πας καλά! Καβάλησες το καλάμι για τα καλά! Προφανώς πιστεύεις ότι έχεις το αλάθητο του Πάπα. Πιστεύεις ακόμη ότι οι πολιτικοί σου αντίπαλοι είναι προδότες που μόνο στόχο έχουν την κατάληψη της εξουσίας. Δεν σου περνάει από το μυαλό ότι μπορεί να έχουν διαφορετική άποψη για τον τρόπο εξόδου της χώρας από την κρίση.

Αλήθεια, για πες μας βρε Αντώνη να μάθουμε κι εμείς που δεν κατέχουμε πολλά:

-- Ποιοι άφησαν την Αθήνα να καεί το Δεκέμβρη του 2008; Δεν ήταν η Νέα Δημοκρατία τότε στην εξουσία; Γιατί άραγε μετά τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου το "επέτρεψε" και μετά τη δολοφονία του Φύσσα το "απέτρεψε"; Ή μήπως η ΝΔ του ανυπάκουου Κώστα Καραμανλή ήταν ανίκανη και η τωρινή του υποτακτικού Σαμαρά είναι ικανή; Ποιοι ενορχήστρωσαν το εφιαλτικό κάψιμο της Αθήνας τότε, Αντώνη, και σε τι στόχευαν; Από ποια σκοτεινά κέντρα δόθηκαν οι εντολές;  Και πώς εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας οι οργισμένοι "γνωστοί-άγνωστοι" κουκουλοφόροι που έκαψαν το 2008 την Αθήνα και όχι μόνο;

-- Ποιοι είναι εκείνοι που μιλάνε για "καλή και κακή βία", για να υπερασπιστούν προφανώς τη δική τους καλή βία και να καταδικάσουν την κακή βία των άλλων;

-- Ποιοι είναι εκείνοι που κάνουν ό,τι μπορούν για να ξανακυλήσουμε στην κρίση;

-- Ποιοι είναι εκείνοι που αναρωτιούνται αν πρέπει ή δεν πρέπει να έχουμε ανάπτυξη;

-- Ποιοι είναι εκείνοι που παραλύουν την πόλη και μπλοκάρουν νόμιμες επενδύσεις;

-- Ποιοι είναι εκείνοι που προαναγγέλλουν και ανακηρύσσουν εξέγερση στα σχολεία;

-- Ποιοι είναι εκείνοι που δεν θέλουν να επιτύχει η Ελλάδα, και ακούγοντας τη λέξη επιτυχία αφρίζουν;

-- Ποιοι εκλαμβάνουν εγκληματικές πράξεις, όπως εκείνες στις Σκουριές, ως λαϊκούς αγώνες;

Ποιοι, τέλος πάντων, είναι αυτοί οι καταχθόνιοι μισέλληνες που απεργάζονται την ολοκληρωτική καταστροφή της Ελλάδας; Δεν πρέπει να τους κατονομάσεις ώστε να ξυπνήσει ο λαός και να τους γυρίσει την πλάτη; 
Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ; Είναι το ΚΚΕ; Είναι οι Ανεξάρτητοι ΈλληνεςΕίναι όλοι αυτοί μαζί;

Και ποιος, άραγε, εμπόδισε την "Ανεξάρτητη" Δικαιοσύνη να κάνει το έργο της και να έχει βρει μετά από τριάμισι χρόνια τους υπαίτιους της τραγωδίας της Marfin;  Μήπως ο Γιώργος Παπανδρέου που ήταν τότε Πρωθυπουργός; Μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ είχε το μέσον και εμπόδισε το έργο της; Και γιατί δεν ανακάλυψε η Δικαιοσύνη τους ενόχους από τότε που έγινες εσύ, Αντώνη Σαμαρά,  πρωθυπουργός και της έλυσες τα χέρια για να επιτελέσει ανεπηρέαστη το λειτούργημά της;

Αντώνη Σαμαρά, κατέβα από το καλάμι γρήγορα για να μην πέσεις και τσακιστείς από την αλαζονεία σου. Στις δημοκρατίες υπάρχουν και άλλες απόψεις εκτός από τις δικές σου, και αυτοί που τις εκφράζουν δεν είναι προδότες.