ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013

Το χρηματοδοτικό κενό ευθέως ανάλογο με το ΚΕΝΟ στο κεφάλι των κυβερνώντων


Μαύρη ειν' η νύχτα στη Γραικιά,
Εις τα κορόϊδα πέφτει αφιόνι,
Μες στ' άγρια, στα σκοτεινά, 
Μες στα σοκάκια τα στενά,
Ο Έλλην το βουλώνει, το βουλώνει...

Τη χώρα η Τρόικα διοικεί,
Κι η άδικη ειμαρμένη.
Τα πλούτη έχουν οι κακοί, 
και στα σοκάκια κατοικεί
η μαλακία του λαού κρυμμένη.
Διασκευή από τον "Κλέφτη" του Αλεξάνδρου Ρίζου Ραγκαβή

Στο ίδιο μακάβριο έργο θεατές... Τ' είχες Γιάννη μ',  τ' είχα πάντα... Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου...

Εδώ και τέσσερα χρόνια το μόνο που ακούμε καθημερινά από τις κυβερνήσεις του τάχατες "συνταγματικού τόξου" και τους αρχιτρομοκράτες των ΜΜΕ είναι για τρύπες και χρηματοδοτικά κενά. Και το μόνο που βιώνουμε σταθερά είναι ένα απέραντο κενό στην τσέπη μας, στο στομάχι μας και στην πίστη μας για ένα καλύτερο αύριο, έστω μεθαύριο, έστω μετά από 10 χρόνια, για όσους επιβιώσουν του φυσικού (δια της στέρησης) και ψυχολογικού μαστιγώματος...

Δεν υπάρχει ουδεμία αμφιβολία ότι το μεγάλο κενό, η μεγάλη τρύπα, βρίσκεται στη φαιά ουσία των "δημοκρατικών" κυβερνήσεών μας και των Ευρωπαίων αφεντικών τους οι οποίοι συνεχίζουν αμετανόητοι τη βάρβαρη πολιτική λιτότητας που μόνο χρηματοδοτικά κενά, αυτοκτονίες, φτώχεια και ανεργία παράγει εις το διηνεκές.

Προφανώς πασχίζουν να επιβεβαιώνουν καθημερινά τον ορισμό του ηλίθιου που έδωσε ο Αϊνστάιν: «Ηλίθιος είναι εκείνος που επαναλαμβάνει τις ίδιες ενέργειες, προσδοκώντας διαφορετικό αποτέλεσμα.»

Ωστόσο, η μεγαλύτερη τρύπα βρίσκεται στην ηθική τους συνείδηση, αν είχαν ποτέ τέτοια... Άσπλαχνοι και προδότες όντες, κανιβαλίζουν πάνω σε ανθρώπινα ψυχικά ερείπια και ασελγούν πάνω στην πατρίδα για χάρη της οποίας οι ένδοξοι πρόγονοί μας έχυσαν ποτάμια αίματος...

Έτσι λοιπόν, οι βάρβαροι νονοί των μνημονίων συνεχίζουν τον ανελέητο χαβά τους, διότι στόχος τους είναι η πλήρης εξαθλίωση και υποδούλωση των Ελλήνων και το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας αντί πινακίου φακής.

Ας κάνουμε όμως μια σύντομη αναδρομή στο παρελθόν για να θυμηθούμε τα προηγούμενα κενά μας, μπας και αφυπνιστεί κάνας "αρμόδιος" αυτιστικός...

10/09/2010:  «3,2 δις η μαύρη τρύπα στον προϋπολογισμό – αναπόφευκτα τα νέα μέτρα.»

14/06/2011: «Στα 3,1 δισ. ευρώ ανέρχεται η μαύρη τρύπα του τακτικού προϋπολογισμού στο πρώτο πεντάμηνο του έτους.»

22/03/2012: «Με βάση τα στοιχεία από την έκθεση του ΔΝΤ...η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με χρηματοδοτικό κενό 32 δισ. - 67 δισ. τα χρόνια μετά τη λήξη του προγράμματος το 2014. 

Αν εφαρμόσει πλήρως το πρόγραμμα διάσωσης που υπέγραψε με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, θα αντιμετωπίσει ένα χρηματοδοτικό κενό 32 δισ. ευρώ από το 2014 ως το 2020. 
Ωστόσο, με βάση το χειρότερο σενάριο του ΔΝΤ, οι ανάγκες το διάστημα 2015 - 2020 μπορεί να φτάσουν τα 67 δισ. ευρώ.»

16/10/2013: «Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (EKT) αντιτίθεται στην πρόταση της Ελλάδας να μετακυλιστούν ομόλογα ύψους 4,5 δισ. ευρώ, που έχουν εκδοθεί για την στήριξη των τραπεζών, ως μέσου κάλυψης μέρους του χρηματοδοτικού κενού το 2014. 

Το Δημόσιο είχε εκδώσει τα ομόλογα αυτά το 2009 για την στήριξη των τραπεζών με αντάλλαγμα προνομιούχες μετοχές των ιδρυμάτων και λήγουν τον Μάρτιο του 2014.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε την Δευτέρα ότι η κυβέρνηση εξετάζει να μετακυλίσει τα ομόλογα αυτά ως έναν τρόπο κάλυψης του χρηματοδοτικού κενού των 11 δισ. ευρώ για το διάστημα 2014-2015.»

16/10/2013: «"Οι συζητήσεις για το νέο δάνειο και το μνημόνιο που θα το συνοδεύει, μόλις άρχισαν" δήλωνε προ ημερών ο πρόεδρος του Euroworking Group (Τόμας Βίζερ), ο οποίος πάντως δεν έχει αποκλείσει τη λήψη πρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων στην Ελλάδα για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού της περιόδου 2015 -2016.
(...)
Οσον αφορά το χρηματοδοτικό κενό, τρόικα και οικονομικό επιτελείο έχουν καταλήξει στο ύψος του (10,9 δισ. ευρώ στη διετία 2014 - 2015), αλλά ακόμη υπάρχει χάσμα ως προς τα "εργαλεία" κάλυψής του.»