ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013

Λαμογιστάν: Οι πρίγκιπες και τα γουρουνάκια

Αδέλφια Έλληνες-γουρουνάκια, ξυπνήστε! Είμαστε πλούσιοι μας είπαν οι πρίγκιπες, και πρέπει να χάψουμε το παραμύθι τους για να μην πεινάμε! 

Εσύ, που γουργουρίζουν τ' άντερά σου από την ασιτία, είσαι πλούσιος και δεν το ξέρεις! Ιδέα σου είναι ότι πεινάς, ότι σου έκοψαν το ρεύμα επειδή δεν είχες να πληρώσεις, κι ότι όπου να 'ναι θα σου πάρουν το σπίτι και θα σε βγάλουν στο δρόμο. Στον ύπνο σου είδες όλους αυτούς τους εφιάλτες!

Φαίνεται δεν διάβασες το χθεσινό "ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ" που λέει ότι ο μέσος πλούτος της χώρας μας ανά ενήλικο βρίσκεται λίγο παραπάνω από τα 76.000 ευρώ! Ναι βρε μαγκούφη και γκρινιάρη, αν είσαι ενήλικος έχεις πλούτο αντίστοιχο με 76.000 ευρώ! Άνοιξε τα μάτια σου βρε μύωπα!

Μάθαμε κι άλλα από το εν λόγω βαρυσήμαντο παραμύθι για γουρουνάκια που αναδημοσιεύτηκε εδώ. Υπάρχουν, λέει, 8.000 εκατομμυριούχοι στην Ελλάδα (μόνο;;;) που αυξάνουν την περιουσία τους ακόμα και μέσα στην κρίση!
Μα φυσικά! Είναι η οικονομική ελίτ της χώρας, ο -εσμός των λαμογιών, που για χάρη τους μειώθηκε η φορολογία του ανώτατου κλιμακίου από το 45% στο 42%, για ν' ανασάνουν κι αυτοί οι κακόμοιροι.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Wealth X που παρουσιάζει το «Βήμα της Κυριακής», οι 505 Έλληνες πολυεκατομμυριούχοι διαθέτουν συνολική περιουσία 60 δισεκατομμυρίων ευρώ, την οποία είδαν μάλιστα ν' αυξάνεται κατά 20% σε σχέση με πέρυσι. 

Ποιοι είναι άραγε αυτοί οι 505 πρίγκιπες-λαμόγια και με ποιο τρόπο, εν μέσω ύφεσης, αύξησαν την περιουσία τους κατά 20%; Δεν μας το λένε κι' εμάς μπας και αυξήσουμε την ανελέητα πετσοκομμένη σύνταξή μας έστω κατά 1%; 

Αφελή ερώτηση έκανα! Την αύξησαν αρπάζοντας την περιουσία των πτωχευμένων Ελλήνων για ένα κομμάτι ψωμί...

Σύμφωνα με την έρευνα, μάλιστα, οι πολίτες με περιουσία άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ - κρατηθείτε! - θα αυξηθούν. 

Κάτσε, λοιπόν, φρόνιμα γουρουνάκι και προσκύνα τους πρίγκιπες-λαμόγια που σου επιτρέπουν ακόμη να υπάρχεις! Συνέχισε να χώνεις τη μούρη σου στη λάσπη των ψεμμάτων που σου σερβίρει η πολιτικο-οικονομική ελίτ των κολασμένων της χώρας σου, και τσιμουδιά μπας και χαρακτηριστείς φασίστας των δύο "άκρων", τα οποία οι πρίγκιπες έχουν βάλει να αλληλοεξοντώνονται! Χα, χα χα, καγχάζουν η πρίγκιπες στη θέα της αλληλοσφαγής των "άκρων"...

Παράλληλα υπάρχουν και οι πολυσυζητημένες καταθέσεις των Ελλήνων λαμογιών στο εξωτερικό (διαβόητη λίστα Λαγκάρντ και λοιπές απόκρυφες λίστες), για τις οποίες το Spiegel είχε αναφέρει πως φτάνουν τα 600 δισ. ευρώ. 

Άντε το  Spiegel να τα παραλέει και να είναι μόνο 300 δισ. οι καταθέσεις των Ελλήνων-μισελλήνων που σταλίζουν τα κλεμμένα τους σε τράπεζες-κλεπταποδόχους του εξωτερικού. Τα κατέχουν οι διεστραμμένοι μαύροι πρίγκιπες που πιστεύουν ότι θα τα πάρουν μαζί τους όταν ο αδυσώπητος χάρος τους κτυπήσει την πόρτα για να οδηγήσει την ψυχή τους στον αγύριστο.

Κατά τ' άλλα εσείς, αγαπημένα μου γουρουνάκια, χαζέψτε με τη Χρυσαυγιάδα που σας ταΐζουν καθημερινά τα καθεστωτικά ΜΜΕ. Προσέξτε μόνο μη βγάλετε τη "χρυσή", εκφυλιστική ασθένεια του συκωτιού, γνωστή και ως οξεία κακοήθης χρυσαυγίτιδα, και χάσετε και τα κλούβια αυγά και τα τρύπια καλάθια...