ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Κυριακή, 27 Οκτωβρίου 2013

Πόσο πατριώτης είναι ο Κάρολος Παπούλιας;


Αντιφώνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια προς τον Διοικητή του Γ´ Σώματος Στρατού κατά το επίσημο γεύμα στη Θεσσαλονίκη - Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

«Παναγιώτατε*, Στρατηγέ, Κυρίες και Κύριοι,

 Σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση, δεν είναι καθόλου τυπική η ανταπόκρισή μου, χαίρομαι πραγματικά που βρίσκομαι μαζί σας σήμερα – πιο πολύ για να σας ακούσω, παρά για να μιλήσω. 


Γιορτάζουμε δύο ιστορικά γεγονότα για τα οποία ο ελληνισμός δικαιούται να είναι περήφανος: Την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης το 1912, που σήμανε και την ενσωμάτωση της Μακεδονίας μας στον εθνικό κορμό, και το έπος του ’40, την 28η του Οκτωβρίου, όταν ο ελληνικός λαός ήρθε νικηφόρα αντιμέτωπος με την πρόκληση του φασισμού.


Δεν χρειάζεται να πω, το ξέρετε όλοι, το ξέρουμε όλοι, πόση σημασία έχει η γνώση του παρελθόντος για το μέλλον μιας κοινωνίας και τι φέρνει η απώλεια της ιστορικής μνήμης. Είναι ζήτημα εθνικής αυτογνωσίας και προϋπόθεση συλλογικής ωριμότητας να ξέρουμε από πού ερχόμαστε, τι συνέβη πριν από μας, γεγονότα που καθόρισαν την πορεία της πατρίδας μας.


Αν δεν γνωρίζουμε τι έγινε πριν, δεν μπορούμε να δούμε καθαρά μπροστά. Και για τη νέα γενιά, η έλλειψη ιστορικής παιδείας είναι κάπως σαν τύφλωση.


Μάθαμε με δραματικό τρόπο τι θα πει λήθη και άγνοια. Σε μια χώρα που πλήρωσε βαρύτατο τίμημα από τη θηριωδία του ναζισμού, εμφανίστηκαν σβάστικες και νοσταλγοί αυτής της ιδεολογίας.


Δεν γίνεται να παριστάνεις τον πατριώτη και να θαυμάζεις τα σύμβολα του ναζισμού. Είναι μια προσβολή του ανθρώπινου πολιτισμού, του ευρωπαϊκού πολιτισμού, αλλά στην πατρίδα μας είναι κάτι περισσότερο: είναι προσβολή της ιστορίας μας.

Εδώ έχουμε τόσους μαρτυρικούς τόπους, έγιναν ολοκαυτώματα, δεν έχουμε δικαίωμα να μην θυμόμαστε, να ξεχνάμε και να μην ξέρουμε. Χάνοντας την ιστορική μας μνήμη, χάνουμε την αξιοπρέπεια και την ανθρωπιά μας.


Κυρίες και Κύριοι, 

Εσείς που υπηρετείτε στις Ένοπλες Δυνάμεις γνωρίζετε καλύτερα από όλους μας τι θα πει πατριωτισμός, προσφορά, καθήκον.

Η ανιδιοτελής αγάπη για την πατρίδα δεν εκφράζεται με κραυγές, με επίδειξη ή με κομπασμούς. Είναι μια εσωτερικευμένη δύναμη που αποδεικνύεται στην πράξη με έργα, όχι με λόγια.


Με την ευκαιρία αυτή, θέλω να εκφράσω το σεβασμό μου στο έργο που επιτελείτε, ειδικά σε μια συγκυρία όπως αυτή, όπου τα κίνητρα είναι περιορισμένα και η δοκιμασία μεγάλη.


Το επίπεδο και η υπευθυνότητα των Ενόπλων Δυνάμεων είναι αιτία περηφάνιας για τον ελληνικό λαό και εμπεδώνει το αναγκαίο αίσθημα ασφάλειας, χωρίς το οποίο μια κοινωνία δεν μπορεί να προχωρήσει.


Σας ευχαριστώ πολύ.»


Προφανώς το μόνο πρόβλημα που βλέπει ο κύριος Παπούλιας είναι τα ναζιστικά σύμβολα που μπορεί να κρύβουν στις αποθήκες ή τα γραφεία τους κάποιοι νοσταλγοί - πραγματικοί ή φανταστικοί - της ναζιστικής ιδεολογίας!

Όλα τ' άλλα βαίνουν καλώς στη χώρα μας, όπως σχεδιάστηκαν από τους στυγερούς αόρατους αφέντες μας και προαναγγέλθηκαν σε αυτόν με θράσος από την τότε Πρόεδρο της Βουλής, Άννα Ψαρούδα -Μπενάκη, επί τη αναλήψει των καθηκόντων του ως Προέδρου της Δημοκρατίας του νυν κατεχόμενου Ελλαδιστάν-Λαμογιστάν. 

08/02/2005 

Γι' αυτό και δεν έβγαλε άχνα για την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας το 2010, ούτε για τα μνημονιακά σημεία και τέρατα που ακολούθησαν. Διότι ο άνθρωπος τα γνώριζε και τα είχε αποδεχτεί από το 2005! Μιλάμε για μεγάαααλο πατριώτη!

Καταλάβατε, ραγιάδες μου, ποιος είναι ο κύριος Παπούλιας που τάχα ανησυχεί μπας και χάσουμε την ιστορική μνήμη; Είναι αυτός που την είχε χάσει από το Φεβρουάριο του 2005, αν όχι ενωρίτερα...


******************

ΣΥΜΒΟΛΑ:

Αρχαίος Ελληνικός Μαίανδρος: 


Σύμβολο Χρυσής Αυγής:  Αγκυλωτός Σταυρός, σύμβολο του Ναζισμού: