ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2013

Στο πάρα πέντε γλίτωσαν οι στάνες τη φορολόγηση!Άκου κει θράσος! Ήθελαν να φορολογήσουν ακόμη και τις στάνες, οι εφιάλτες!
Έχει δει στάνη, έστω και στον ύπνο του, το στουρνάρι στα οικονομικά Γιάννης Στουρνάρας;
Φαίνεται ότι ο δήμιος υπουργός των ανοικονόμητων οικονομικών σκέφτηκε κάπως έτσι:
"Εδώ φορολογούμε μέχρι κατεδάφισης όλα τα ακίνητα. Και οι στάνες ακίνητα δεν είναι; Τι σημασία έχει αν είναι περιφραγμένες με καλάμια και όρθια κούτσουρα; Κουνιούνται όμως; Σαφώς και δεν κουνιούνται, εκτός κι αν έρθει κάνας δυνατός αέρας και τις πάρει και τις σηκώσει! Πάντως είναι ακίνητα, άρα πρέπει να φορολογηθούν δεόντως για να μάθουν τα πρόβατα να μη βελάζουν μπε-μπε όταν τα πάνε για σφάξιμο".

Στο άκουσμα της φορολόγησης κάθε στάνης και μαντριού θορυβήθηκαν 24 "αντάρτες" (χι, χι, χι!) βΟλευτές της κοινοβΟλευτικής στάνης της Νέας "Δημοκρατίας" και... βγήκαν στα κάγκελα! (Σιγά την "εξέγερση"!) Διότι σκέφτηκαν, "αν αρχίσουν από τις στάνες των αιγοπροβάτων, ίσως έρθει και η σειρά νόμιμης φορολόγησης της δικής μας βΟλευτικής στάνης, όπερ πρέπει να αποτραπεί με νύχια και με δόντια."

Κατέθεσαν λοιπόν σχετικό ερώτημα στο φορομανή Γιάννη Στουρνάρα (τ' είχες Γιάννη 'μ τ' είχα πάντα: φοροφαγούρα) και με εντολή, λέει, του "φιλεύσπλαχνου" Αντώνη Σαμαρά, το Υπουργείο Οικονομικών πήρε πίσω (προς το παρόν) τη φορολογία σε στάνες, αχούρια και λοιπά καταλύματα τετράποδων.

Γιορτάζοντας την αναπάντεχη νίκη τους, τα πρόβατα βέλασαν με ανακούφιση τρεις φορείς: Μπέ, μπε, μπεεε! (Στη γλώσσα τους αυτό σημαίνει "αλληλούια").

Πάμε τώρα στις στάνες - κομματικά μαντριά - των βΟλευτών για να συμμεριστούμε την αγωνίας τους, μήπως κάποια στιγμή η Τρόικα απαιτήσει να φορολογηθούν και οι ίδιοι ως κοινοί θνητοί, χτύπα ξύλο για δαύτους.

Τις προάλλες, η Βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Γιαννακάκη, δεύτερη με μεγάλη καθυστέρηση και καταϊδρωμένη - είχαν προηγηθεί μήνες ενωρίτερα δύο παρεμβάσεις για το ίδιο θέμα βουλευτών της "επάρατης" Χρυσής Αυγής για τις οποίες όλα τα "δημοκρατικά" κόμματα είχαν κρατήσει σιγήν ιχθύος - διαμαρτυρήθηκε  για την προνομιακή φορολόγηση στις κομματικές στάνες της Βουλής. Είπε μεταξύ άλλων τα εξής αυτονόητα:

Μαρία Γιαννακάκη, Βουλή, 24/10/2013: «Η φορολόγηση, και βάσει του Συντάγματος, πρέπει πρώτα και κύρια να είναι δίκαια κατανεμημένη και να μην δημιουργεί ανισότητες.

Συγκεκριμένες, όμως, εισοδηματικές κατηγορίες συμβαίνει να εμφανίζουν ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του εισοδήματός τους, το οποίο δεν φορολογείται.

Και φυσικά δεν μιλώ για επιδόματα, τα οποία απορρέουν από την κοινωνική πολιτική, όπως είναι το επίδομα ανεργίας. Μιλώ για κατηγορίες, όπως είναι για παράδειγμα οι Βουλευτές.

Βλέπουμε ότι το αφορολόγητο εισόδημα των Βουλευτών υπερβαίνει σε πολλές περιπτώσεις το 50% και εκτός από αυτό παρέχονται και πάρα πολλά επιδόματα στους Βουλευτές, τα οποία δεν φορολογούνται.
(...)
Βάσει, λοιπόν, του πόθεν έσχες των Βουλευτών για το 2011, όπως αυτό είναι αναρτημένο στο διαδικτυακό ιστότοπο της Βουλής, φαίνεται ότι το μη φορολογητέο ποσοστό της βουλευτικής αποζημίωσης υπερβαίνει το 50% και σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνει το 75%. 
(...)
Βάσει του ν. 3842/2010, στο ίδιο φορολογικό καθεστώς με αυτό των Βουλευτών έχουν ενταχθεί και οι δικαστές. 
Συγκεκριμένα, λοιπόν, σας ενημερώνω ότι το φορολογητέο εισόδημα των Βουλευτών, το οποίο φορολογείται, κυμαίνεται ανάμεσα στις 18.000 ευρώ και τις 30.000 ευρώ, ενώ το αφορολόγητο αντιστοιχεί περίπου σε 65.000 ευρώ.
(...)
Όμως, βλέπουμε - και ο καθένας από εδώ το ξέρει, όταν παίρνει το εκκαθαριστικό του- ότι δίνονται επιδόματα και για την εκμίσθωση των γραφείων και επίδομα κίνησης και για ταχυδρομικά τέλη, τα οποία μάλιστα και δεν φορολογούνται.»

Σωστά και δίκαια αυτά που είπε η κ. Γιαννακάκη. Πού ήσουνα όμως, Μαρία 'μ, τον περασμένο Ιανουάριο και τον περασμένο Ιούλιο, όταν τα έλεγε αυτά στη Βουλή ο Ηλίας Κασιδιάρης. Γιατί η ΔΗΜΑΡ δεν συντάχθηκε τότε με τη Χρυσή Αυγή αφού συμφωνούσε;  Κομματική μισαλλοδοξία, προφανώς.

Ή μήπως τότε κοιμόσασταν και τώρα που είδατε ότι τα ποσοστά σας να έχουν φτάσει στο ναδίρ ξυπνήσατε και το παίζετε αλλιώς;

10/1/2013

16/7/2013