ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου 2013

Κ. Χρυσόγονος: Όσο υπάρχει μνημόνιο ο ναζισμός δεν πρόκειται να ανασχεθεί


«Ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του ΑΠΘ, Κώστας Χρυσόγονος, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης (3-9-2013) στην εκπομπή "Ζούγκλα" με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, αναφορικά με τις εξελίξεις σε σχέση με τη Χρυσή Αυγή, εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για τον τρόπο που έγιναν όλα.

"Η δική μου άποψη είναι ότι έπρεπε να είχε ακολουθηθεί η οδός της άρσης της βουλευτικής ασυλίας, η οποία θα μπορούσε να γίνει σχετικά γρήγορα" είπε μεταξύ άλλων ο Συνταγματολόγος.

Τέλος, ο κ. Χρυσόγονος τόνισε ότι "ο στρατολόγος οπαδών της Χρυσής Αυγής δεν είναι ο Μιχαλολιάκος, αλλά ο κ. Τόμσεν".» (zougla.gr)

Κώστας Χρυσόγονος: «Ας μην ελπίζουμε ότι με δικαστικά μέσα μπορούμε να απαλλαγούμε από τον εφιάλτη του ναζισμού.
(...)
Όσο υπάρχει μνημόνιο και βίαιη φτωχοποίηση μεγάλου μέρους της ελληνικής κοινωνίας ο ναζισμός δυστυχώς δεν πρόκειται να ανασχεθεί.»

Θα ήθελα να προσθέσω το αυτονόητο: όσο υπάρχει διαφθορά και ατιμωρησία στην φασίζουσα πολιτικοοικονομική ολιγαρχία που οδήγησε την Ελλάδα στη χρεοκοπία, όσο υπάρχουν κατάφωρες κοινωνικές αδικίες, όσο υπάρχουν στρατιές από ξένα και ντόπια κοράκια που λυμαίνονται προκλητικά και κατ' εξακολούθηση τον πλούτο της χώρας μας,  όσο υπάρχει ανεμπόδιστη εισροή λαθρομεταναστών, όσο υπάρχει ανεξέλεγκτη και καλπάζουσα εγκληματικότητα και τρομοκρατημένοι πολίτες, η γέννηση και η άνοδος ακροδεξιών κομμάτων θα είναι αναπόφευκτη.