ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2013

Η απολογία-κατηγορώ του Ηλία Κασιδιάρη


Ηλίας Κασιδιάρης, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ - Βουλή 17/10/2013: «Είναι τουλάχιστον προκλητικό και υβριστικό να κάνουν και πάλι, ένα μήνα μετά, πολιτική σπέκουλα πάνω στο τραγικό γεγονός μιας δολοφονίας εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, που τους θυμόμαστε πολύ καλά λίγες ημέρες μετά το τραγικό αυτό γεγονός να έρχονται εδώ, να ζητούν να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και μόλις άρχισε να τηρείται ενός λεπτού σιγή, να κουνάνε τα χέρια και να φωνάζουν. Λίγη ντροπή πρέπει να υπάρχει.

Από εκεί και πέρα, η ίδια ντροπή πρέπει να υπάρχει και στη Νέα Δημοκρατία που εκμεταλλεύθηκε αυτό το γεγονός για να φέρει εις πέρας ένα άθλιο σχέδιο, το οποίο είχαν εξυφάνει ξένα κέντρα εξουσίας. Και εγώ μιλάω με ντοκουμέντα και αποδείξεις. 

Πριν τη δολοφονία είχε βγει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος δημόσια στο MEGA και είχε πει ότι πρέπει η Χρυσή Αυγή να χαρακτηριστεί εγκληματική οργάνωση.

Μία ημέρα μετά τη δολοφονία, προεξόφλησε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Είπε ότι θα πάμε σύντομα σε εντάλματα και σε μαζικές προφυλακίσεις Βουλευτών.

Έρχεται εδώ σήμερα ο κ. Μιχελάκης και λέει άλλο ένα μεγάλο ψέμα, μέσω του οποίου αποδεικνύεται ότι όλο αυτό το σήριαλ που ζούμε κατά της Χρυσής Αυγής είναι στημένο και μάλιστα κακοστημένο. 

Είπε ο κ. Μιχελάκης ότι από τη στιγμή που έγιναν διώξεις εις βάρος στελεχών Βουλευτών της Χρυσής Αυγής, συσκεφθήκαμε και αποφασίσαμε να φέρουμε εδώ προς ψήφιση ένα τέτοιο μέτρο. Ψέμα! 

Την Παρασκευή το βράδυ, προτού γίνουν οι συλλήψεις μας, είχατε μοιράσει με e-mail από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το συγκεκριμένο κατάπτυστο νομοθέτημα σε όλους τους δημοσιογράφους. Πώς το ξέρατε ότι θα ασκηθούν εν συνεχεία διώξεις; Πώς προεξοφλήσατε την απόφαση της Δικαιοσύνης;

Είναι όλο στημένο αυτό το θέατρο κυριολεκτικά. Είναι κακοστημένο και είναι, τουλάχιστον, γελοίο να μιλούν εδώ μέσα για Δημοκρατία και για Σύνταγμα αυτοί οι άνθρωποι, που έχουν επανειλημμένως καταπατήσει το Σύνταγμα των Ελλήνων με τα μνημόνια, που έχουν διαλύσει κάθε έννοια δημοκρατικού πολιτεύματος περιφέροντας Βουλευτές και τον Πρόεδρο του τρίτου πολιτικού Κόμματος της χώρας με χειροπέδες μπροστά στα κανάλια, επειδή την ίδια μέρα θα πήγαινε ο Σαμαράς στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής για να δώσει τα εχέγγυά του και τα διαπιστευτήριά του στους διεθνείς τοκογλύφους που ταλαιπωρούν την πατρίδα μας.

Το σχέδιό σας αυτό είναι ξενοκίνητο. Αυτό έχει αποδειχθεί. Το είπε και ένας αριστερός, μάλιστα, ο κ. Ρουπακιώτης, ο οποίος δεν έχει σχέση με τη Χρυσή Αυγή. Μίλησε συγκεκριμένα για εντολές της Κομισιόν, των Αμερικανών, αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων και αυτό δεν μπορεί να το αναιρέσει κανείς.

Θα απαντήσω στο απλούστατο ερώτημα για ποιο λόγο όλοι μαζί, όλο το αντισυνταγματικό τόξο, όλο το κλεπτοκρατικό τόξο, χτυπάτε τη Χρυσή Αυγή. 
Χτυπάτε τη Χρυσή Αυγή από τη στιγμή που η Χρυσή Αυγή άρχισε να απειλεί τη διεφθαρμένη εξουσία σας, από τη στιγμή που φάνηκε ότι το ποσοστό μας είναι πάνω από το 20%, από τη στιγμή που βγαίναμε πρώτοι στο Δήμο της Αθήνας και είχαμε περάσει τα ποσοστά και σε άλλα μεγάλους δήμους της χώρας. Από τη στιγμή εκείνη αποφασίσατε πως είναι προτιμότερο να καταλύσετε το Σύνταγμα σ’ αυτήν εδώ τη χώρα, παρά να επιτρέψετε δημοκρατικά και νόμιμα η Χρυσή Αυγή να έλθει στην εξουσία.

Εδώ φαίνεται σήμερα πως είστε όλοι ενωμένοι. Όλοι πηγαίνετε χέρι-χέρι, Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, δήθεν αντιμνημονιακοί και μνημνονιακοί, διότι – όπως προείπα –  είστε όλοι αυτό που εμείς χρησιμοποιούμε ως όρο, το αντισυνταγματικό τόξο ή, καλύτερα, το κλεπτοκρατικό τόξο, το ίδιο σύστημα που διαλύει τη χώρα τα τελευταία σαράντα χρόνια. 

Είστε όλοι εγκληματικές οργανώσεις, η Νέα Δημοκρατία με το ΠΑΣΟΚ, με τα μνημόνια, που καταδίκασαν δύο εκατομμύρια Έλληνες πολίτες στην ανεργία, χιλιάδες συμπολίτες μας κυριολεκτικά στο θάνατο και στην αυτοκτονία, αλλά και τα Κόμματα της Αριστεράς με τις στρατιές των ροπαλοφόρων, τις στρατιές των κρανοφόρων.

Και τολμούν σήμερα οι εκπρόσωποί τους να μιλούν για νεκρούς. Δεν είπαν, όμως, λέξη για τους τρεις νεκρούς της MARFIN, για τους οποίους δεν βρίσκεται κανένας σήμερα στη φυλακή! Είναι πασίγνωστοι οι ένοχοι για αυτό το έγκλημα. Γι’ αυτές, όμως, τις δολοφονίες δεν βρίσκεται σήμερα κανένας στη φυλακή.

Επιθυμώ να μιλήσω και ολίγον τι τεχνοκρατικά, να σας αποδείξω, δηλαδή, και με πολύ σοβαρά νομικά επιχειρήματα για ποιο λόγο αυτή η κατάπτυστη τροπολογία παραβαίνει το Σύνταγμα, είναι παράνομη ως φωτογραφική ρύθμιση, καταργεί το τεκμήριο της αθωότητος και άλλα πολλά. Στο λίγο χρόνο, λοιπόν, που έχω, αυτό θα πράξω.

Όπως είναι γνωστό, στο άρθρο 29, παράγραφος 2 του Συντάγματος ορίζεται ότι τα κόμματα έχουν δικαίωμα στην οικονομική τους ενίσχυση από το Κράτος για τις εκλογικές και λειτουργικές τους δαπάνες, όπως ο νόμος ορίζει. 

Ο νομοθέτης, λοιπόν, δεν δύναται να προβλέψει διάταξη περί διακοπής ή αναστολής κρατικής χρηματοδότησης σε πολιτικό κόμμα, καθώς αυτό ουσιαστικά θα αναιρούσε τον ίδιο τον πυρήνα του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος των κομμάτων στην κρατική χρηματοδότηση.

Επομένως, η διάταξη αυτή που φέρνετε προς ψήφιση με τη συζητούμενη τροπολογία, είναι προδήλως αντισυνταγματική, καθώς παραβιάζει το άρθρο 29 του Συντάγματος. Σε κάθε περίπτωση, η θέση αυτή επιβεβαιώνεται και από το περιεχόμενο του ν. 3023/2002, ο οποίος στο άρθρο 7 προβλέπει απαγορεύσεις στη χρηματοδότηση πολιτικών κομμάτων από αλλοδαπούς, από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, από ιδιοκτήτες εφημερίδων, ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών.

Αυτό, βεβαίως, είναι για να γελάμε. Διότι όλοι ξέρουμε ότι αυτοί που κρύβονται πίσω από το σύστημα εξουσίας, είναι οι ίδιοι οι εργολάβοι που παίρνουν τα δημόσια έργα, που έχουν και τα κανάλια. 

Γι’ αυτόν το λόγο βλέπουμε τη Δευτέρα τον κ. Σαμαρά να είναι στον Πρετεντέρη, είδαμε, όμως, λίγες ημέρες προηγουμένως τον κ. Τσίπρα να είναι στον κ. Χατζηνικολάου, σε κανάλι του κ. Βαρδινογιάννη.

Αυτό που αποδεικνύεται εδώ μέσα είναι ότι το κλεπτοκρατικό τόξο κρύβεται πίσω από μεγαλοεπιχειρηματίες, από οικονομικά συμφέροντα, τα οποία δεν θέλουν τη Χρυσή Αυγή στο προσκήνιο, γιατί ξέρουν πως η Χρυσή Αυγή θα διεκδικήσει το δίκαιο του Έλληνα πολίτη, το δίκαιο του ελληνικού λαού και μόνο!

Η ρύθμιση αυτή είναι παράνομη, επίσης, διότι είναι φωτογραφική. Και είναι αστείο να βγαίνει εδώ ένας Υφυπουργός και να λέει ότι δεν πρόκειται για φωτογραφική ρύθμιση, επειδή δεν αναφέρει τον τίτλο «Χρυσή Αυγή». Θα έπρεπε να βάλετε και τις φωτογραφίες μας καλύτερα, διότι αυτό που κάνετε εδώ είναι πρωτίστως παράνομο για τους λόγους που θα αναλύσω.

Κατά πάγια αρχή του Δημοσίου Δικαίου ο νόμος πρέπει να θεσπίζει κανόνες δικαίου που είναι γενικοί και απρόσωποι και ρυθμίζουν γενικά μία έννομη σχέση ή κατάσταση. Υπ’ αυτήν την έννοια, δεν επιτρέπεται στο νομοθέτη να περιγράφει με γενικούς όρους και έννοιες μία εξατομικευμένη περίπτωση, ώστε να την υπαγάγει στο πεδίο εφαρμογής του. 

Προσέξτε το! Είναι αυτό που έλεγε προηγουμένως ο Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. "Εδώ θέλουμε" - είπε - "εξατομικευμένη περίπτωση, μόνο για τη Χρυσή Αυγή". Γράψτε το με χρυσά γράμματα: "Χρυσή Αυγή". Βάλτε και τις φωτογραφίες μας!

Με άλλα λόγια, απαγορεύεται στο νομοθέτη να εισάγει τις λεγόμενες φωτογραφικές διατάξεις, οι οποίες εκφράζουν μεν με γενικούς και αόριστους όρους, πλην, όμως, είναι ξεκάθαρο ότι αφορούν μια συγκεκριμένη περίπτωση.

Μία τέτοια φωτογραφική ρύθμιση είναι και αυτή που προτείνετε με τη συζητούμενη τροπολογία, με την οποία επιδιώκεται απροκάλυπτα η αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής.

Είπατε ότι επιθυμείτε την κάθαρση του δημοσίου βίου. Αυτό είναι αστείο, είναι ένα τεράστιο ανέκδοτο! Εδώ μέσα είναι ακόμα ανοιχτές οι λίστες Λαγκάρντ, οι λίστες Λουξεμβούργου, οι λίστες με τα ακίνητα του Λονδίνου. Για όλα αυτά τα σκάνδαλα, για όλους τους απατεώνες με τις offshore εταιρείες δεν έχει γίνει τίποτα. 

Καλέσατε - λέει - κάποιους στο ΣΔΟΕ, μεγαλοεπιχειρηματίες, τον κ. Μπόμπολα, που παίζει το όνομά του πρώτο και καλύτερο. Δεν πάτησε το πόδι του κανείς. Δεν ασχολήθηκε κανείς. Και τώρα πάτε για παραγραφή ακόμα και τον Παπακωνσταντίνου.

Ας μην ξαναμιλήσει κανείς, λοιπόν, από τα κόμματα της εξουσίας για κάθαρση του δημοσίου βίου, γιατί γελάει ο ελληνικός λαός.

Στην προκειμένη περίπτωση, λοιπόν, για στελέχη που διώκονται για απάτη, για διαφθορά, για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, για διασπάθιση δημοσίου χρήματος, για κόμματα που οφείλουν εκατοντάδες εκατομμύρια από θαλασσοδάνεια σε ημέτερες τράπεζες, γιατί δεν μιλάτε; 

Μήπως γιατί πρέπει να σας υπενθυμίσω ότι προ μηνών φέρατε μία άλλη τροπολογία που "καθάριζε" τους τραπεζίτες με υπογραφές Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για τα εκατομμύρια που είχαν δώσει στα ιδρύματα των κομμάτων, όπως είναι το Ίδρυμα "Κωνσταντίνος Καραμανλής" και "Ανδρέας Παπανδρέου";

Τι κάνει αυτή η Αίθουσα; Νομοθετεί την παρανομία. Αυτό ακριβώς κάνετε. Ο ελληνικός λαός, όμως, έχει μάτια, βλέπει και έχει καταλάβει. Γι’ αυτό και αυτήν τη στιγμή η Χρυσή Αυγή δημοσκοπικά σαρώνει. Το ξέρετε πολύ καλά. Και αυτό τρέμετε.

Θα πάω σε κάτι άλλο εξίσου ενδιαφέρον νομικά. Θα μιλήσω για την κατάργηση του τεκμηρίου της αθωότητος. Η τροπολογία στην προκειμένη περίπτωση προβλέπει ότι για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης σε πολιτικό κόμμα, αρκεί η άσκηση δίωξης ή η προφυλάκιση. Πού είναι, λοιπόν, το τεκμήριο της αθωότητος;

Εμένα προσωπικά, αν θυμάστε, με κάποιες ψευδομαρτυρίες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, με περιέφεραν από κανάλι σε κανάλι και με κατηγορούσαν ως ληστή και ως μαχαιροβγάλτη. Και τελικώς αθωώθηκα πανηγυρικά. Στην προκείμενη περίπτωση θα γίνει ακριβώς το ίδιο, γιατί όλες αυτές οι κατηγορίες εις βάρος της Χρυσής Αυγής είναι γελοίες!

Δεν υπάρχει κανένα απολύτως στοιχείο, πέρα από ψευδομάρτυρες που μιλάνε για σφαγές αμνοεριφίων και για τανκς που τα έχουμε, λέει, έξω από τη Βουλή και μαρσάρουν τις μηχανές τους. Όλα αυτά θα καταπέσουν βεβαίως.

Εσείς, όμως, με αυτή τη διάταξη παραβιάζετε βάναυσα το τεκμήριο της αθωότητας, το οποίο αποτελεί θεμελιώδη κατάκτηση του νομικού μας πολιτισμού. Θα μπορούσα να μιλώ για ώρες για τις ασάφειες και τις συγχύσεις που περιέχει το παρόν νομοσχέδιο.

Στην παράγραφο 1 λέτε ότι απαιτείται απόφαση της Βουλής με απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των Βουλευτών, ενώ στην παράγραφο 3 λέτε ότι απαιτείται Κοινή Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Οικονομικών. Ποιο από τα δύο θα ισχύει τελικά; Σε κάθε περίπτωση έχουμε ξεκάθαρη παραβίαση της αρχής της διάκρισης των λειτουργιών. Σύμφωνα με το Σύνταγμα, η Βουλή είναι το Όργανο που νομοθετεί, που θέτει, δηλαδή, τους κανόνες του δικαίου, και δεν μπορεί να υπεισέρχεται και σε αρμοδιότητες της Εκτελεστικής Εξουσίας, η οποία είναι αποκλειστικά αρμόδια για την εφαρμογή και την εκτέλεση των νόμων.

Δυστυχώς, όλα αυτά τα οποία είδαμε να συμβαίνουν στην Ελλάδα τις τελευταίες εβδομάδες, αποδεικνύουν πως για την επιβολή των νόμων σε αυτή τη χώρα τις εντολές τις δίνουν ξένα κέντρα εξουσίας. Και επαναλαμβάνω ότι αυτή δεν είναι η δική μας άποψη, δεν είναι ούτε η άποψη αριστερών ούτε η άποψη όλων των ποινικολόγων και συνταγματολόγων -βοά ο ποινικός μας κόσμος:- είναι η άποψη της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

Έχω να πω, κλείνοντας, πως όσο συνεχίζονται οι παράνομες και αντισυνταγματικές διώξεις, όσο μας οδηγούν στις φυλακές με χειροπέδες, τόσο θα χαλυβδώνεται το κίνημα της Χρυσής Αυγής, το νόμιμο πολιτικό Κόμμα Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή, που αγωνίζεται με νόμιμα πολιτικά μέσα για εθνική ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία. Ευχαριστώ.»