ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου 2013

Ο αδιάντροπος Γιώργος Παπανδρέου ξαναζήτησε άδεια απουσίας από τη Βουλή!


Μια μέρα μετά τον άνευ πνευματικής ουσίας και δύναμης εθιμοτυπικό "αγιασμό" των αλληλομισούμενων και αδιόρθωτων εθνοπατριών μας, για την έναρξη των εργασιών της Β' Συνόδου της Βουλής, ο αμετανόητος πρώην πρωθυπουργός GAP που θα έπρεπε να βρίσκεται ήδη στη φυλακή, και ο οποίος σημειωτέον δεν πήγε ν' αγιαστεί αφού έχει καθαγιαστεί δεόντως από το ΔΝΤ για τις υψηλές υπηρεσίες που προσέφερε σε δαύτο ως δούρειος ίππος του στην Ευρώπη, ζήτησε άδεια να απουσιάσει στο εξωτερικό, κατά την πάγια συνήθειά του!

Τέλειωσε, βλέπετε, το καλοκαιράκι, o Giorgo διέκοψε τις διακοπές και τα αγαπημένα του θαλάσσια σπορ στα ελληνικά νησιά, και ήρθε η ώρα να μεταβεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του τις ΗΠΑ για να συνεχίσει τις διαλέξεις περί του πώς να εξαθλιώσεις ένα λαό σε χρόνο ντε τε.

Η Βουλή έδωσε τις ευλογίες της και οι αποχαυνωμένοι Έλληνες ραγιάδες θα καταβάλουν κανονικά όλες τις βΟλευτικές του αποζημιώσεις, ωσεί παρών.

Βουλή, 8/10/2013
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Τραγάκης): Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ο Βουλευτής κ. Γεώργιος Α. Παπανδρέου ζητεί άδεια ολιγοήμερης απουσίας στο εξωτερικό. Η Βουλή εγκρίνει; 
ΠΟΛΛΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ: Μάλιστα, μάλιστα. 
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Τραγάκης): Η Βουλή ενέκρινε τη ζητηθείσα άδεια.

Οι πολλοί βΟλευτές πόσοι ήταν άραγε; Ήταν η πλειοψηφία των παρευρισκομένων; Τρέχα γύρευε... Άλλωστε από την τσέπη τους τον πληρώνουν;

Δεδομένου ότι κατά το Σύνταγμα της Ελλάδας, άρθρο 63, παρ. 3, «Αν βουλευτής απουσιάσει αδικαιολόγητα σε περισσότερες από πέντε συνεδριάσεις το μήνα, κρατείται υποχρεωτικά, για κάθε απουσία, το ένα τριακοστό της μηνιαίας αποζημίωσής του», δικαιούμαι σαν Ελληνίδα πολίτης - που πληρώνω χωρίς καθυστέρηση τους φόρους και τα χαράτσια μου, παρόλο που μου πετσόκοψαν παράνομα τη σύνταξή μου κατά 45% -  να απαιτήσω από το προεδρείο της Βουλής να δώσει στη δημοσιότητα λεπτομερή λογαριασμό για τις αδικαιολόγητες απουσίες του Γιώργου Παπανδρέου από τις συνεδριάσεις του Κοινοβουλίου και για το συνολικό χρηματικό ποσόν που παρακρατήθηκε (sic) από τη βΟλευτική του αποζημίωση την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο.


Επίσης, να δώσουν στη δημοσιότητα όλα τα ονόματα των βΟλευτών που αδικαιολογήτως απουσίαζαν - δεδομένου ότι τα έδρανα της Βουλής είναι συνήθως άδεια - και τα ποσά που παρακρατήθηκαν από τον καθένα.

Όσο δεν το κάνουν, επιβεβαιώνουν αυτά που ψιθυρίζουν οι πολίτες αναμεταξύ τους, ότι δηλαδή η Βουλή είναι μια λυκοφωλιά τυχάρπαστων και ασυνείδητων βΟλευτών.

Η φωτογραφία αριστερά είναι από τη "συνεδρίαση" της Βουλής στις 12/4/2013. «Η εικόνα δεν τιμά ούτε την κυβέρνηση ούτε και τη λειτουργία μας» ανέφερε ο Δ' αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Δραγασάκης. (tovima.gr)

Καθώς έγραφα αυτές τις γραμμές, ένιωσα θλίψη πνεύματος και θυμήθηκα κάποια λόγια από τη Βίβλο, άκρως απαισιόδοξα πλην όμως αληθινά, τα οποία παραθέτω στη συνέχεια:

«Λόγοι του Εκκλησιαστού, υιού του Δαβίδ, βασιλέως εν Ιερουσαλήμ. 
Ματαιότης ματαιοτήτων, είπεν ο Εκκλησιαστής·
ματαιότης ματαιοτήτων, τα πάντα ματαιότης. 

Τις ωφέλεια εις τον άνθρωπον εκ παντός του μόχθου αυτού, τον οποίον μοχθεί υπό τον ήλιον; 

Γενεά υπάγει, και γενεά έρχεται· η δε γη διαμένει εις τον αιώνα. 
(...) (...)
Εγώ ο Εκκλησιαστής εστάθην βασιλεύς επί τον Ισραήλ εν Ιερουσαλήμ· 
και έδωκα την καρδίαν μου εις το να εκζητήσω και να ερευνήσω δια της σοφίας περί πάντων των γινομένων υπό τον ουρανόν· 
τον οχληρόν τούτον περισπασμόν ο Θεός έδωκεν εις τους υιούς των ανθρώπων, δια να μοχθώσιν εν αυτώ. 

Είδον πάντα τα έργα τα γινόμενα υπό τον ήλιον, και ιδού, τα πάντα ματαιότης και θλίψις πνεύματος. 
Το στρεβλόν δεν δύναται να γείνη ευθές, και αι ελλείψεις δεν δύνανται να αριθμηθώσιν. 

Εγώ ελάλησα εν τη καρδία μου λέγων, Ιδού, εγώ εμεγαλύνθην και ηυξήνθην εις σοφίαν υπέρ πάντας τους υπάρξαντας προ εμού εν Ιερουσαλήμ, και η καρδία μου απήλαυσε πολλήν σοφίαν και γνώσιν. 

Και έδωκα την καρδίαν μου εις το να γνωρίση σοφίαν και εις το να γνωρίση ανοησίαν και αφροσύνην· πλην εγνώρισα ότι και τούτο είναι θλίψις πνεύματος. 
Διότι εν πολλή σοφία είναι πολλή λύπη· και όστις προσθέτει γνώσιν, προσθέτει πόνον.» 
(Εκκλησιαστής 1: 1 -4, 12-18)