ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2013

Ο Μιχάλης Αρβανίτης υπερασπίζεται τη Χρυσή Αυγή

Μιχαήλ Αρβανίτης-Αβράμης, (ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ) - Βουλή 17/10/2013: «Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Μετά τη δολοφονία στο Κερατσίνι και ενώ ο δράστης είχε ομολογήσει ότι αυτοβούλως προέβη σε αυτή την ειδεχθή πράξη του, χωρίς να κατονομάσει ούτε ηθικό αυτουργό ούτε συνεργό, προσήλθον στην Αίθουσα της Βουλής τινές των Κοινοβουλευτικών Εκπροσώπων, μεταξύ των οποίων ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ και της Νέας Δημοκρατίας, με έναν κενό φάκελο δικογραφίας υπό μάλης – κενό, επαναλαμβάνω – όπου απ’ έξω έγραφε "Κατηγορουμένη η Χρυσή Αυγή". Μόνο "ένοχος" δεν έγραφε αυτός ο φάκελος της δικογραφίας. 

Εξαπέλυσαν, λοιπόν, δημηγορίας κατά της Χρυσής Αυγής με τους γνωστούς δεκάρικους συκοφαντικούς λόγους και ιδίως οι δύο, οι οποίοι ήσαν και νομικοί, κατηγόρησαν, συκοφάντησαν, εδίκασαν και καταδίκασαν εδώ μέσα σε αυτή την Αίθουσα τη Χρυσή Αυγή! Τους έψεξα.

 Ο κ. Τσούκαλης είχε την αξιοπρέπεια να μην δευτερολογήσει και να απαντήσει στο κατηγορώ μου το δίκαιο, αλλά ο λαλίστατος κ. Βορίδης επεχείρησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ενώ ως λειτουργός της Θέμιδος όφειλε να είναι επιφυλακτικός και να μην καταδικάσει τη Χρυσή Αυγή, γιατί ο στόχος των πάντων ήταν η Χρυσή Αυγή!

Αμέσως μετά – για να χρησιμοποιήσω την επιτυχή φράση κάποιου –  με ταχύτητα φωτός ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως διέταξε την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να εκδώσει πόρισμα.

Η κυρία Εισαγγελεύς ανέθεσε εις τον συντοπίτη της, τον εκ της Λαγκάδας Μυτιλήνης ορμώμενον – και οι γνώστες αντιλαμβάνονται τον υπαινιγμό μου –  να συντάξει ένα πόρισμα, το οποίο εγώ τουλάχιστον και ίσως και κάποιοι φοιτηταί της Νομικής δεν θεωρούν πόρισμα – αλλά θα είναι μάλλον παράδειγμα προς αποφυγή, αξιότιμε κύριε Πρόεδρε –  και μεταξύ των άλλων σε αυτό το πόρισμα λέγει…»

Προεδρεύων (Ιωάννης Δραγασάκης): «Ολοκληρώνετε σας παρακαλώ σιγά-σιγά. Θα επανέλθετε στη δευτερολογία σας.»

Μιχαήλ Αρβανίτης: «Τελειώνω, κύριε Πρόεδρε.
Λέγει ότι μεταξύ των άλλων αποδείξεων είχε δημοσιεύματα του Τύπου. Ήδη την ιδίαν ημέρα ο άθλιος αυτός Τύπος εξήμεσε τις χίλιες όσες συκοφαντίες κατά της Χρυσής Αυγής.

Όταν τελείωσε το πόρισμα και ουσιαστικά πριν καν αρχίσει η διαδικασία, ο κύριος Υπουργός της Δικαιοσύνης έσπευσε να δηλώσει ότι θα έχουν μία δίκαιη δίκη. Και ρωτάται ο κύριος Υπουργός Δικαιοσύνης: Υπάρχουν και άδικες δίκες; 

Και πώς γνωρίζει ο κύριος Υπουργός Δικαιοσύνης ότι θα είναι δίκαιη δίκη, αφού υπάρχουν και άδικες δίκες και μπορεί να είναι άδικες δίκες; Γνωρίζει τη σύνθεση του δικαστηρίου; Αλλά πέραν αυτών, δια της δηλώσεως αυτής παρέκαμψε το Συμβούλιο των Εφετών και προεδίκασε ότι το βούλευμα θα είναι παραπεμπτικό.

Αλλά επειδή εγώ πιστεύω ότι υπάρχουν εφέτες ευσυνείδητοι, σεβόμενοι εαυτόν, τον νόμο και το δίκαιον – γιατί το δίκαιο είναι πάνω απ’ όλα –  και την αξιοπρέπειά τους, έχω ακράδαντη πεποίθηση ότι το βούλευμα θα είναι απαλλακτικό, γιατί δεν υπάρχουν στοιχεία παρά μόνο συκοφαντίες και κατασκευάσματα κατά της Χρυσής Αυγής.

Τελειώνω, κύριε Πρόεδρε – και ευχαριστώ για την ανοχή σας –  κάνοντας την εξής επισήμανση: Επειδή παρά τον Κανονισμό της Βουλής, παρά το Σύνταγμα και παραβιάσας τας οικείας διατάξεις που θα αναφέρω του Ποινικού Κώδικος, ο κύριος Υπουργός Δημοσίας Τάξεως εδήλωσεν ότι δεν θα δέχεται κοινοβουλευτικό έλεγχο από τη Χρυσή Αυγή, παρακαλώ πολύ εις την δευτερολογία μου να μου επιτρέψετε να αναφερθώ σε αυτή την ανομία, την απαράδεκτον ενέργεια και δήλωση του Υπουργού της Δημοσίας Τάξεως!
Σας ευχαριστώ.»

Μιχαήλ Αρβανίτης-Αβράμης - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ (Δευτερολογία): «Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Και εσείς ως νομικός, κύριε Υπουργέ (Χαράλαμπος Αθανασίου), γνωρίζετε άριστα την ελληνική γλώσσα και οπωσδήποτε με τη δικαστική εμπειρία, την οποία έχετε, ακριβολογείτε.

Δεν μπορώ να δεχθώ αυτούς τους ισχυρισμούς σας, διότι, ακριβολογούντες εμείς οι νομικοί, όταν λέμε προδικασία, εννοούμε προδικασία, όταν λέμε κυρία ανάκριση, εννοούμε κυρία ανάκριση και όταν λέμε δίκη, εννοούμε ακροατήριο. 

Πώς παρακάμπτετε το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών; Πώς το προδικάζετε ότι θα οδηγήσει σε ακροατήριο τους κατηγορουμένους; Νομίζω ότι όταν ακριβολογούμε, ακριβολογούμε. Δεν μιλήσατε για Δικαιοσύνη, ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει το καθήκον της, μιλήσατε για δίκαιη δίκη. Και επειδή μου αρέσει και μένα μια ολόκληρη ζωή να ακριβολογώ, επιμένω στη δήλωσή σας, την οποία θεωρώ ατυχή.

Περαιτέρω, όμως, θέλω να μου πείτε, κύριε Υπουργέ, το εξής: Ο Πρωθυπουργός πήγε στις Ηνωμένες Πολιτείες – ξέρουμε πού πήγε – εν συνεχεία στο Ισραήλ και εκεί εδεσμεύθη και είπε "θα εξαφανίσω τη Χρυσή Αυγή, θα τη διαλύσω"! Ο Πρωθυπουργός σας, ο Αρχηγός της Κυβερνήσεώς σας!

Αυτό τι σημαίνει; Ότι θα λάβει κάθε μέτρο για να διαλυθεί η Χρυσή Αυγή! Και αυτό το μέτρο θα είναι θεμιτό, κύριε Υπουργέ; Αυτό το μέτρο θα είναι θεμιτό, όταν τολμά εις βάρος της εθνικής αξιοπρεπείας να δίνει υπόσχεση σε ξένη Κυβέρνηση ότι θα διαλύσει τη Χρυσή Αυγή;

Για φανταστείτε τον Νετανιάχου να ερχόταν εδώ και να ήγειρε την αξίωση ο κ. Σαμαράς να διαλυθεί ένα κόμμα στο Ισραήλ! Πριν καν εισέλθει στο αεροπλάνο, θα είχε πέσει η κυβέρνησή του! Όμως, πλειάς συνταγματολόγων, πλειάς ποινικολόγων είπαν ότι δεν υφίστανται στοιχεία και ότι είναι άδικη, παράνομη η παραπομπή.

Όμως, εδώ δικάζουν τα μέσα ενημερώσεως, τα λεγόμενα, αυτά τα τρισάθλια μέσα, που λειτουργούν μέσω συκοφαντικών μηχανισμών.

Θέλω να αναφερθώ στη δήλωση του πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης (Αντώνης Ρουπακιώτης) εν τάχει, την οποία θα καταθέσω στα Πρακτικά: "Αμερικανοεβραϊκές και ελληνοαμερικανικές οργανώσεις έρχονταν στην Ελλάδα και πίεζαν για τη Χρυσή Αυγή. Σαφώς έπαιξε ρόλο αυτό στις εξελίξεις. Ο Αντώνης Σαμαράς έπρεπε να πει κάτι στην Αμερική και οι διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής έγιναν λόγω αυτού του ταξιδίου"!

Και μου μιλάτε για δίκαιη δίκη – δίκη, το τονίζω!
"Από την 1η Ιανουαρίου του 2014 αναλαμβάνουμε και την Προεδρία…"  – λέει ο κύριος Υπουργός – "…και υπάρχουν πιέσεις και από την Κομισιόν για τη Χρυσή Αυγή". 
Οι Επίτροποι Μούιζνιεκς και Μάλστρομ έλεγαν: "Ούτε ένα νομοσχέδιο δεν θα καταθέσετε για τη Χρυσή Αυγή;"
Αυτό θα κατατεθεί στα Πρακτικά.

Επίσης, θα μου επιτρέψετε να διαβάσω δύο φράσεις του εγκρίτου, πράγματι, δημοσιογράφου, αριστερού ιδεολόγου Δελαστίκ, όσον αφορά το θέμα. Και αυτό θα μπορούσε να είναι πόρισμα και όχι το πόρισμα του κ. Βουρλιώτη.»

Προεδρεύων (Ιωάννης Δραγασάκης): «Ο χρόνος, πάντως, έχει ολοκληρωθεί, κύριε Βουλευτά.»

Μιχαήλ Αρβανίτης-Αβράμης: «Θα παρακαλούσα να δείξετε την ανοχή σας για ένα λεπτό ακόμα, διότι ξέρετε ότι είναι κρίσιμο το θέμα. Εδώ διακυβεύεται κυριολεκτικά η Δημοκρατία, όταν στερείται το δικαίωμα να ασκήσει Κοινοβουλευτικό Έλεγχο…»

Προεδρεύων (Ιωάννης Δραγασάκης): «Το τι είναι κρίσιμο θέμα, κύριε Βουλευτά…»

Μιχαήλ Αρβανίτης-Αβράμης: «Ποίος είναι ο κ. Δένδιας; Είναι δικτάτωρ ο κ. Δένδιας; Ποίος είναι;»

Προεδρεύων (Ιωάννης Δραγασάκης): «Ολοκληρώθηκε ο χρόνος σας.»

Μιχαήλ Αρβανίτης-Αβράμης: «Παρακαλώ δείξτε την ανοχή σας, κύριε Πρόεδρε. Πολλάκις την έχετε επιδείξει και σας τιμώ για αυτό.»

Προεδρεύων (Ιωάννης Δραγασάκης): «Το τι είναι κρίσιμο θέμα δεν θα το κρίνετε εσείς, κύριε Βουλευτά. Μην με προκαλείτε!»

Μιχαήλ Αρβανίτης-Αβράμης: «Δεν έχω το δικαίωμα, δυστυχώς, να κάνω ερώτηση στον κ. Δένδια. Δυστυχώς!»

Προεδρεύων (Ιωάννης Δραγασάκης): «Ολοκληρώστε, λοιπόν. »

Μιχαήλ Αρβανίτης-Αβράμης: «Ολοκληρώνω, λοιπόν.»

Προεδρεύων (Ιωάννης Δραγασάκης): «Θέλετε και ειδικά προνόμια;»

Μιχαήλ Αρβανίτης-Αβράμης: «Λέει ο κ. Γ. Δελαστίκ: "Η μόνη που ωφελείται πολιτικά από τη δολοφονία είναι η Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.
(...)
Θείο δώρο ο τρόπος που κινήθηκε ο δολοφόνος με δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες να καλύψει κάπως το πρόσωπό του, χωρίς να το καλύψει! 

Δεν προσπάθησε καν να διαφύγει. Άφησε επί τόπου το μαχαίρι. Και όλα αυτά, ενώ ήταν πασίγνωστος στην Αμφιάλη. 


Αυτή η συμπεριφορά υποδηλώνει άνθρωπο που δολοφονεί για να συλληφθεί, να καταδικαστεί σε ισόβια και να μπει στη φυλακή. 


Έχει πλήρη επίγνωση ότι η δολοφονία θα αποδοθεί στον πολιτικό χώρο της Χρυσής Αυγής που είχε παρεισφρήσει".»


Προεδρεύων (Ιωάννης Δραγασάκης): «Ολοκληρώνετε, παρακαλώ. Κύριε Υπουργέ, θέλετε να προσθέσετε κάτι;»

Μιχαήλ Αρβανίτης-Αβράμης: «Τι να κάνουμε; Τι άλλο μπορούσα να πω; Όμως, δεν σεβάστηκε τουλάχιστον μισό εκατομμύριο Έλληνες.»

Προεδρεύων (Ιωάννης Δραγασάκης): «Κύριε Βουλευτά, μιλάτε σε μία κοινωνία που έχει και ένα νεκρό. Συγκρατηθείτε! Ασκήστε το δικαίωμά σας, όσο επιτρέπεται να το ασκείτε. Ο Υπουργός μπορεί να προσθέσει κάτι, αν θέλει.»

Μιχαήλ Αρβανίτης-Αβράμης: «Κύριε Πρόεδρε, έχετε τη διακριτικήν ευχέρειαν, όταν βλέπετε ότι παραβιάζεται ο Κανονισμός της Βουλής, να παρακάμπτετε το χρόνο, γιατί το θέμα είναι κεφαλαιώδες για το Κοινοβούλιο.»

Προεδρεύων (Ιωάννης Δραγασάκης): «Μας κάνετε μαθήματα εδώ μέσα; Δεν κατάλαβα. Κύριε Υπουργέ, έχετε το λόγο, αν θέλετε να προσθέσετε κάτι. Ο κύριος Βουλευτής μίλησε τέσσερα λεπτά στην πρωτολογία του και θέλει περισσότερο από πέντε λεπτά για τη δευτερολογία. Δεν κατάλαβα στο όνομα ποίου δικαιώματος ζητάτε αυτά τα προνόμια.»

Μιχαήλ Αρβανίτης-Αβράμης: «Αυτό είναι το θέμα ή το ότι διακυβεύονται τα πάντα στην πατρίδα μας; Δεν πειράζει…»