ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013

Greg Palast: Πίσω από το διωγμό της Χρυσής Αυγής βρίσκεται κάτι πολύ πιο καταχθόνιο


Γράφει ο Greg Palast για το ιστολόγιο Truthout  (7/10/2013)

The Golden Dawn Murder Case 
Larry Summers and the New Fascism 

  «Στις 18 Σεπτεμβρίου, o καλλιτέχνης Παύλος Φύσσας, γνωστός και ως Killah P, μαχαιρώθηκε έξω από ένα μπαρ στο Κερατσίνι, στην Ελλάδα.

Ο Larry Summers έχει ένα αεροστεγές άλλοθι. Αλλά δεν το πιστεύω.

Ο Larry δεν κράτησε το μαχαίρι: Ο δολοφόνος που ομολόγησε είναι κάποιο διαταραγμένο μέλος της Χρυσής Αυγής, ενός πολιτικού κόμματος φτιαγμένου από ξυρισμένα φρικιά, αντιμετανάστες καπηλευτές του φόβου, αντιισλαμιστές, αντισημίτες, ενάντιους σε κοινωνικά απροσάρμοστους Αλβανούς, και σούπερ πατριώτες τρελάρες. Σκεφτείτε σαν το Tea Party να γίνεται ελληνικό. 

Μετά από τη δολοφονία του Φύσσα, άλλες ομάδες επικίνδυνων ψυχοπαθητικών απροσάρμοστων, δηλαδή η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο κυβερνητικός συνασπισμός της Ελλάδας, κινήθηκαν προς τον αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οι κυβερνήτες της Ελλάδας συνέλαβαν έξι μέλη του Κοινοβουλίου που ανήκουν στη Χρυσή Αυγή. 
Προφανώς, οι πολιτικοί ηγέτες της Ελλάδας προτιμούν τη δημοκρατία όπως καθορίζεται από το στρατηγό Sisi της Αιγύπτου αντί για τους κανόνες του Αριστοτέλη και του Thomas Jefferson.

Προς τους φίλους μου στη ελληνική Αριστερά: Είναι εμετικό να σας βλέπω να πανηγυρίζετε για τη σύλληψη των μελών της Χρυσής Αυγής. 

Σημειώστε τα λόγια μου: Είστε οι επόμενοι.

Ακούστε προσεκτικά: Η έρευνά μου αποκαλύπτει ότι πίσω από την απαγόρευση της Χρυσής Αυγής, εκτός από τη συνηθισμένη Ευρωπαϊκή απέχθεια για τη δημοκρατία, είναι κάτι πολύ πιο καταχθόνιο: τα κυβερνώντα κόμματα αποσπούν την προσοχή του κοινού από τη δική τους συμμετοχή στο έγκλημα.

Η άνοδος της βίας και των εγκλημάτων μίσους δεν είναι έκπληξη. Το επίσημο ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα είναι 28%, και πάνω από 60% μεταξύ των νεαρών ανδρών. 
Δεν προκαλεί έκπληξη ότι απελπισμένοι νεολαίοι περιτυλίγουν μπαστούνια με ελληνικές σημαίες και κτυπούν μετανάστες: Όταν οι άνθρωποι πιέζονται στον τοίχο, βγαίνουν στο κυνήγι για τους βασανιστές τους - και πάρα πολύ συχνά βρίσκουν συντρόφους τους θύματα για να κατηγορήσουν..

Ο οικονομικός όλεθρος εκτρέφει το φασισμό.
Στη δεκαετία του '30, οι πεινασμένοι και θυμωμένοι αναζήτησαν ανακούφιση στον υπερπατριωτισμό, το ρατσισμό και τα πογκρόμ. Στη Reagan Recession της δεκαετίας του ’80 στις ΗΠΑ, όταν έκλεισαν εργοστάσια στο Midwest, οι απελπισμένοι άνεργοι προσχώρησαν στα δεξιά δόγματα των skinheads και κατέληξαν σε φονικές βιαιοπραγίες - αρχίζοντας με τη δολοφονία του Εβραίου δημοσιογράφου Alan Berg και τελειώνοντας ρίχνοντας βόμβες σ’ ένα κυβερνητικό κτήριο στην Οκλαχόμα, σκοτώνοντας 168 ανθρώπους.»

Η συνέχεια σε επόμενη ανάρτηση.