ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013

"Γύπες πάνω από την Αθήνα", του Greg Palast

Η ανάρτηση αυτή είναι μετάφραση της συνέχειας του άρθρου του Greg Palast, το πρώτο μέρος του οποίου ανάρτησα εδώ.

«Η Χρυσή Αυγή είναι ένα σύμπτωμα της ασθένειας του έθνους, όχι η αιτία της. 

Δυστυχώς, τα Μαύρα-πουκάμισα κυνηγάνε εύκολους στόχους - Πακιστανούς, τσιγγάνους, Αφρικανούς, οποιονδήποτε είναι διαφορετικός και εύκολο να χτυπήσεις. Είναι πολύ ευκολότερο να μαχαιρώσεις έναν hip-hop ράπερ από το να κυνηγήσεις έναν καρχαρία αντισταθμιστικών αμοιβαίων κεφαλαίων υψηλού κινδύνου (hedge-funds). 

Οι πραγματικοί ένοχοι πίσω από τα βάσανα είναι καλά καλυμμένοι. Έτσι επιτρέψτε μου να κατονομάσω μερικούς: Στην Ελλάδα, αρχίζουμε με τους δισεκατομμυριούχους Kenneth Dart και τον Paul "The Vulture" Singer.  

Ο Dart και ο Singer αγόρασαν από την ελληνική κυβέρνηση ομόλογα για μερικές πέννες (cents) του δολαρίου. Ενώ οι κάτοχοι του 97% των ελληνικών ομολόγων συμφώνησαν να δεχτούν μια απώλεια 75% της αξίας τους, ο Dart και ο Singer απαίτησαν αρκετές εκατοντάδες επί τοις εκατό περισσότερα από όσα πλήρωσαν. 

Κατόπιν ο Dart και ο Singer απείλησαν την εντελώς αδέκαρη ελληνική κυβέρνηση. Εάν η Ελλάδα δεν πλήρωνε αυτά τα λύτρα, ο Dart και ο Singer θα δήλωναν τα ελληνικά ομόλογα ως αφερέγγυα. 
Κάθε τράπεζα στην Ευρώπη που κρατούσε αυτά τα κυβερνητικά χρέη ως αποθεματικά κεφάλαια θα αντιμετώπιζε τεχνική πτώχευση η αξία των κυβερνητικών ομολόγων παγκοσμίως θα κατέρρεε και ολόκληρο το ημισφαίριο θα αντιμετώπιζε μια νέα οικονομική κατάρρευση. 
Ήταν οικονομική τρομοκρατία, και η ελληνική κυβέρνηση ενέδωσε. Πλήρωσε ολόκληρα τα λύτρα που απαιτήθηκαν. 

Ο Dart άρπαξε πάνω από μισό δισεκατομμύριο δολάρια ($513 εκατομμύρια) από το ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών - και μόνον οι θεοί ξέρουν πόσα έχει τσεπώσει ο Singer
[Πάρτε την πλήρη ιστορία σχετικά με τον Singer the Vulture, διαβάστε το βιβλίο Billionaires & Ballot Bandits and Vultures' Picnic.] 

Πώς πληρώθηκαν αυτά τα τρόφιμα των όρνεων-γυπών; Με τη "λιτότητα" - σφίγγοντας το ζωνάρι που ήδη δεν ήταν πολύ μεγαλύτερο από την αγκράφα του. 
Για να πληρώσει τους Singer και Dart, η ελληνική κυβέρνηση ανήγγειλε ότι θα απέλυε 15.000 εργαζομένους.

Εκείνο που είναι άρρωστο είναι ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός [ή δυσκυβερνητικός (misruling) συνασπισμός] δεν λέει ότι αυτό γίνεται για να καλύψει τις εξοφλήσεις στους γύπες. 
Μάλλον, η κυβέρνηση λέει ότι είναι η δίκαιη τιμωρία που οι Έλληνες αξίζουν για "την τεμπελιά και την πλεονεξία τους." Η τιμωρία των θυμάτων καλείται "λιτότητα".»