ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2013

"Οι εξεγέρσεις του ΔΝΤ", του Greg Palast

H ανάρτηση αυτή είναι η μετάφραση του τέταρτου και τελευταίου μέρους του άρθρου του Greg Palast, με τίτλο "The Golden Dawn Murder Case, Larry Summers and the New Fascism" . 


«Ανάμεσα στις απίστευτες αποκαλύψεις του Joseph Stiglitz ήταν η περιγραφή του για την εξέγερση ΔΝΤ ("the IMF riot.”)

Του παρουσίασα εμπιστευτικά σχέδια της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΔΝΤ για το έθνος του Ecuador. Αυτά περιελάμβαναν κάτι που φαινόταν να είναι μια προειδοποίηση προς τον υπουργό οικονομικών του έθνους ότι η λιτότητα θα μπορούσε να οδηγήσει σε βία στους δρόμους - "κοινωνική αναταραχή"  που η Παγκόσμια Τράπεζα συνέστησε να συντριβεί με "αποφασιστικότητα". Στο Ecuador "αποφασιστικότητα" σημαίνει τανκς. 

Συμπεριέλαβε πράγματι το ΔΝΤ τις εξεγέρσεις στα σχέδιά του; 
Για την ακρίβεια, ναι, είπε ο Stiglitz. "Είχαμε ένα όνομα γι’ αυτό: 'Η Εξέγερση ΔΝΤ' ('The IMF Riot'). Όταν ένα έθνος δεν ξέρει πού βρίσκεται (is down and out), [το ΔΝΤ] το εκμεταλλεύεται και τους απομυζά μέχρι και την τελευταία ρανίδα αίματος. Ανεβάζουν τη θερμοκρασία μέχρι που, τελικά, ολόκληρο το καζάνι εκρήγνυται". Και αυτό είναι εκείνο που βλέπουμε στην Ελλάδα. 

Άρχισε το Μάιο του 2010, όταν κάποιος αρρωστημένος, παραπλανημένος μανιακός πυρπόλησε μια τράπεζα και σκότωσε τρεις υπαλλήλους της Τράπεζας και ένα αγέννητο μωρό. Οι δολοφονίες έκαναν το τρικ: οι διαδηλώσεις της Αριστεράς εναντίον της παράλογης λιτότητας και του γκαγκστερισμού των τραπεζιτών διακόπηκαν. 

Ωστόσο, οι άνθρωποι μπορούσαν να δουν ότι το φάρμακο της λιτότητας αρρώσταινε την Ελλάδα. Έτσι, εναπέθεσαν τις ελπίδες τους σ’ ένα νέο κόμμα, τον ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο, από το πουθενά, έγινε το δεύτερο σε ψήφους στην Ελλάδα υποσχόμενο να αντιταχθεί στη λιτότητα. Από τη στιγμή που μπήκε στο Κοινοβούλιο, ο ψευτοαριστερός ΣΥΡΙΖΑ απεμπόλησε εντελώς τις θέσεις του. 

Αυτό αφήνει τη Χρυσή Αυγή, αν και άρρωστη από το ρατσισμό και με κλίση προς τη βία, να είναι το μοναδικό από τα τέσσερα πρώτα κόμματα της Ελλάδας που στέκεται ανυποχώρητα ενάντια στη λυσσασμένη λιτότητα και στην οικονομία που είναι αλυσοδεμένη σαν δαρμένο σκυλί στο νόμισμα της Γερμανίας. 

Το 2010, το κάψιμο τραπεζών χρησιμοποιήθηκε για να δυσφημίσει τις διαδηλώσεις της Αριστεράς. Σήμερα, για άλλη μια φορά, η ελληνική κυβέρνηση, που χορεύει στα πισινά της, ζητιανεύοντας για ένα μπισκότο από τους Γερμανούς τραπεζίτες, έχει χρησιμοποιήσει μια δολοφονία ως δικαιολογία για να θέσει εκτός νόμου το μόνο μεγάλο κόμμα που αντιτίθεται στο πακέτο αυτοκτονίας της λιτότητας. 

Μακάρι να μπορούσα να πω ότι ο λόγος που η Χρυσή Αυγή εξοστρακίζεται είναι λόγω της ροπής προς τη βία των ρατσιστών οπαδών της. Αλλά δεν είναι ακριβώς αυτό που συμβαίνει εδώ. 

Ο Δημήτρης Καζάκης, ο αρχηγός του πραγματικού προοδευτικού κόμματος της Ελλάδας, του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (ΕΠΑΜ), έχει ταχθεί κατά της ρατσιστικής βίας της Χρυσής Αυγής - και κατά του μεγαλύτερου κινδύνου που είναι οι σαθρές κατηγορίες που δημιουργήθηκαν για να συλληφθούν μέλη του Κοινοβουλίου. Επιπλήττει τους Έλληνες, υπενθυμίζοντάς τους ότι έτσι κατέλαβε την εξουσία η στρατιωτική δικτατορία του 1967. 

Οπότε, ποιοι είναι οι πραγματικοί φασίστες; Ο φασισμός, όπως ορίζεται από την εποχή του Ντούτσε, είναι ο επίσημος συνδυασμός κυβέρνησης και μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων. 

Με βάση αυτόν τον ορισμό, η Χρυσή Αυγή είναι το μοναδικό μη-φασιστικό κόμμα ανάμεσα στα τέσσερα μεγαλύτερα κόμματα της Ελλάδας. 
Και γι’ αυτό η Χρυσή Αυγή στοχοποιείται προς εξαφάνιση. 

Ελπίζω οι προοδευτικοί συνάδελφοί μου να με συγχωρήσουν που δεν χειροκροτώ.»

Τα προηγούμενα τρία μέρη του άρθρου του Greg Palast θα τα βρείτε εδώ, εδώ, κι εδώ.