ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2013

William. W. Atkinson: Η Θέληση κάνει τους ανθρώπους γίγαντες

-- Ανακαλύψτε μέσα σας αν έχετε αποφασίσει να θέλετε!

-- Το μυστικό της Θέλησης είναι το κλειδί που ανοίγει όλες τις πόρτες.

-- Στις ανώτερες περιοχές του πνεύματος του κάθε ανθρώπου υπάρχει ένα μεγάλο απόθεμα Δύναμης Θέλησης που περιμένει να χρησιμοποιηθεί. 

-- Ο ανεφοδιασμός του ατομικού αποθέματος Δύναμης Θέλησης είναι απεριόριστος, διότι η μικρή ανθρώπινη μπαταρία συσσώρευσης συνδέεται με τον μεγάλο κεντρικό σταθμό ανεξάντλητης πνευματικής ενέργειας που είναι η Παγκόσμια Δύναμη Θέλησης.

-- Όταν παραμερίζεται η Θέληση, ο άνθρωπος γίνεται σκλάβος των ορέξεων, των ανάξιων σκέψεων, των παθών και της αρνητικότητας, και οι ταπεινές επιθυμίες υφαρπάζουν το θρόνο του Εγώ.

-- Αυτοκυριαρχία σημαίνει επικύρωση της Θέλησης πάνω στα κατώτερα τμήματα του εαυτού μας.

--Ο άνθρωπος ο οποίος ισχυρίζεται ότι εκδηλώνει δυνάμεις, όταν στην πραγματικότητα είναι σκλάβος των ψυχικών του διαθέσεων, των παθών και των ζωικών του ενστίκτων, τα οποία θα έπρεπε να έχει υποτάξει, είναι ανόητος.

-- Όλα τα πράγματα είναι καλά όταν μαθαίνουμε να κυριαρχούμε πάνω τους, αλλά τίποτα δεν είναι καλό από τη στιγμή που κυριαρχεί επάνω μας. 

-- Με την επικύρωση της Θέλησης ο άνθρωπος είναι ικανός να επιβεβαιώσει την κυριαρχία του επάνω στις ανεξέλεγκτες ορέξεις, τα πάθη, τις σκέψεις και να διατάξει κάθε αρνητικό συναίσθημα (φόβο, μίσος, ζήλια, απαισιοδοξία, αγωνία, θυμό κλπ.) να εξαφανιστούν από μέσα του.

-- Με την επικύρωση της Θέλησης ο άνθρωπος μπορεί να περιστοιχίσει τον εαυτό του με τη ζωογόνο συντροφιά της αισιοδοξίας, του θάρρους, της αγάπης, της πίστης, της χαράς, της συγχωρητικότητας, των θετικών σκέψεων και της θετικής δημιουργικής φαντασίας.

-- Ο άνθρωπος μπορεί να οικοδομήσει το πνεύμα του όπως θέλει. Στην πραγματικότητα δομούμε το πνεύμα μας την κάθε στιγμή, ώρα και μέρα της ζωής μας, είτε συνειδητά  είτε χωρίς να το συνειδητοποιούμε.

-- Η πλειοψηφία των ανθρώπων δομούν το πνεύμα τους ασυνείδητα, αγόμενοι και φερόμενοι από κάθε άνεμο κοινωνικής δοξασίας. Εκείνοι όμως που βλέπουν κάτω από την επιφάνεια των πραγμάτων, παίρνουν το ζήτημα στα χέρια τους και καθίστανται συνειδητοί δημιουργοί της ίδιας της πνευματικότητάς τους.

-- Ο αληθινά πνευματικός άνθρωπος δεν υπόκειται στις επιρροές και υποβολές των άλλων αλλά έχει γίνει κύριος του κατώτερου εαυτού του.

-- Όταν κάποιος κατακτά τον κατώτερο εαυτό του έρχεται σε στενή επαφή με την Παγκόσμια Βούληση και, σ' ένα ποσοστό, συμμετέχει στη δύναμή της, καθώς εγκαθιδρύεται μέσα του ένας στενός σύνδεσμος ανάμεσα στην Ατομική Θέληση και την Παγκόσμια Βούληση.

-- Η δυνατή και ακαταπόνητη Θέληση και η ισχυρή αποφασιστικότητα προς συγκεκριμένο και όχι αόριστο σκοπό ξεπερνά την κάθε δυσκολία και τον κάθε κίνδυνο και επιτυγχάνει το στόχο της.

-- Ο πραγματικός πνευματικός Εαυτός δεν φοβάται τίποτα.

--Το μυστικό της ανάπτυξης του πνεύματος μπορεί να βρίσκεται στην αυθυποβολή.