ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2013

Το "δράμα" να είσαι "κοράκι" των πλειστηριασμών σήμερα...

Η πλεονεξία είναι ανίατη αρρώστια του μυαλού και της καρδιάς. Ο πλεονέκτης δεν μαζεύει για να καλύψει ζωτικές ανάγκες του, διότι τις έχει ήδη υπερκαλύψει μέχρι τρίτης και τέταρτης γενεάς, αλλά απλώς για να... κατέχει. Διότι κάποιος άλλος πιο πέρα κατέχει περισσότερα απ' αυτόν, άρα σε σύγκριση με τον άλλο νιώθει "φτωχός".

Στην κατοχή περιουσίας ο πλεονέκτης βρίσκει "νόημα" στη άδεια πνευματικού περιεχομένου ζωή του. Από κάποιο σημείο και μετά δεν σκέπτεται, δεν αναρωτιέται τι θα τα κάνει όλα αυτά, αφού όταν ο χάρος του χτυπήσει την πόρτα δεν θα πάρει τίποτα μαζί του. 

Έτσι συνεχίζει ακάθεκτος το ψυχοφθόρο του χόμπι, και στη διαδικασία των κατασχέσεων απογυμνώνεται από την ανθρωπιά του, από στοιχειώδη συναισθήματα συμπόνιας που έχει ένα φυσιολογικό άτομο μπροστά στη δυστυχία του συνανθρώπου του.

Στην αποκρουστική οικογένεια των πλεονεκτών, εκτός από πολιτικούς και άλλους μη εξαιρετέους κρατικοδίαιτους και μη, ανήκουν και τα γνωστά σε όλους "κοράκια".


Όπως ακούσατε, εν ώρα κρίσεως, ούτε τα "κοράκια" γλιτώνουν! 
Όπου να 'ναι, "κοράκια" θα ορμήσουν να καταβροχθίσουν άλλα "κοράκια" σε κάποιο πλειστηριασμό ακινήτου!

Τον παλιό καλό καιρό τα "κοράκια" έτρεχαν με βουλιμία στους πλειστηριασμούς όπως οι γύπες στα πτώματα. Χτυπούσαν αλύπητα τα υπό κατάσχεση ακίνητα δύστυχων συνανθρώπων τους, τους ξεσπίτωναν, και τα πρόσθεταν στο δικό τους στόλο των ακινήτων που είχαν μαζέψει με αυτόν ή άλλο τρόπο. 

Τώρα όμως, που η ελληνική Επικράτεια είναι γεμάτη οικονομικά πτώματα, κάποια "κοράκια" που τους έμειναν τα ακίνητα ξενοίκιαστα ξέμειναν από ρευστό λόγω χαρατσιών, φάπας και μάπας. 
Έτσι, αργά ή γρήγορα κάποιο ή κάποια ακίνητά τους θα βγουν στον πλειστηριασμό και θα πέσουν στα νύχια άλλων "κορακιών" πιο εύρωστων από δαύτους. 
Είναι αυτό που λέει η παροιμία: Όλα εδώ πληρώνονται...

Κουράγιο "κοράκια" μου, υπάρχουν και χειρότερα για σας από το να χάσετε κάποιο ακίνητο σε πλειστηριασμό: η κακοποίηση της ψυχής σας από εσάς τους ίδιους και η νέκρωση της συνείδησής σας...