ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2013

Χάρτινοι δρόμοι-νεκροταφεία στη Ρόδο! ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ;Το video είναι αποκαλυπτικό των εγκληματικών κακοτεχνιών στους χάρτινους δρόμους της Ρόδου. 
Ποιος φταίει; 
Ποιοι εργολάβοι κατασκεύασαν αυτούς τους δρόμους του θανάτου και της συμφοράς; 
Ποιοι μηχανικοί έκαναν την επίβλεψη κατά τη διάρκεια της κατασκευής;
Ποιοι μηχανικοί του Δημοσίου παρέλαβαν τα έργα αυτά ως δήθεν πληρούντα τις αυστηρές προδιαγραφές; 
Ποιος Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, με ποιες αδιαφανείς διαδικασίες και ποια μίζα επέλεξε τους αναδόχους των δρόμων της απώλειας;

Όπως διάβασα εδώ, ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου διέταξε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθούν αν υπάρχουν ευθύνες και από ποιους σχετικά με τις καταστροφές στην Ρόδο αλλά και τους τρεις θανάτους που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία.

Λάθος! Ο Εισαγγελέας κακουργημάτων πρέπει να επιληφθεί τους θέματος.

Εν τω μεταξύ, όλοι οι αναρμοδιοαρμόδιοι και ανευθυνοϋπεύθυνοι νίπτουν τας χείρας τους από του αίματος των νεκρών αποσείοντας τις ευθύνες από πάνω τους, και δηλώνουν ότι είχαν προειδοποιήσει για τους κινδύνους κάποιους κουφούς ή ... εξωγήινους, προφανώς!

Καμαρώστε τους:

**Προϊστάμενος του Τμήματος ΠΕΧΩ Δωδεκανήσου κ. Νικόλαος Φαρμακίδης:
«Η παράνομη έκδοση οικοδομικών αδειών, ακόμη και οι γρηγοράδες σε επεκτάσεις σχεδίων πόλεως που δεν λαμβάνουν υπόψη τους οριοθετημένους ποταμούς, είναι ένας από τους λόγους των δραματικών συνεπειών της καταρρακτώδους βροχής στην Ιαλυσό, την Παστίδα και την Κρεμαστή.»
 Ο κ. Φαρμακίδης επίσης απεκάλυψε στη "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ" ότι 10 γέφυρες από την Ιξιά έως την Ιαλυσό έχουν σχεδόν εξαφανιστεί και έχει υπάρξει δόμηση στα πρανή τους!

Καλά, ποιος είναι αρμόδιος να ελέγχει και να σταματάει την αυθαίρετη δόμηση στα πρανή; Ποιοι δίνουν τις άδειες; Ποιοι δίνουν ρεύμα στα αυθαίρετα; Ποιοι νομιμοποιούν εκ των υστέρων τα αυθαίρετα; Αναζητήσατε τους ψηφοθήρες δημάρχους και πολιτικούς.

**Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολεοδομίας του Δήμου Ρόδου, κ. Γ. Χατζάκης:
Μιλώντας  εποίσης στη «Δ», χαρακτήρισε λανθασμένη και επικίνδυνη την τακτική του κλεισίματος των χειμάρρων με τεχνικά έργα αλλά και του τρόπου με τον οποίο γίνονται τροποποποιήσεις σχεδίων πόλεως.
«Καταργείται με τον τρόπο αυτό η φυσική ροή του νερού και, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν γίνεται συστηματικός καθαρισμός των χειμάρρων και των ρεμάτων, η μεταφορά φερτών υλικών κλείνει τις διόδους του νερού, εγκλωβίζονται τα νερά υπόγεια και σημειώνονται πλημμύρες», τόνισε ο κ. Χατζάκης.

Εξάλλου, πολύ εύστοχα ο Θ. Μαρασιώτης γράφει μεταξύ άλλων στο Rodosalarm:
«Τα νερά σαν αυτά της Μαύρης Παρασκευής γνώριζαν τα ποτάμια, τους χειμάρρους και τα ρυάκια σαν σπίτια τους και σ’ αυτά έβρισκαν καταφύγιο και διέξοδο. 

Σήμερα σε πολλά ποτάμια οι όχθες μπαζώθηκαν, οι χείμαρροι ψήλωσαν και έγιναν οικόπεδα, όπου κτίσθηκαν μονοκατοικίες με θέα, τα ρέματα έγιναν κτηματολογικές μερίδες, ιδιοκτησίας εργολάβων και ξενοδόχων. 

Εάν ένας εισαγγελέας θελήσει να αναζητήσει την αλήθεια για τα τραγικά και ολέθρια αποτελέσματα της Μαύρης Παρασκευής, δεν έχει παρά να συστήσει επιτροπή πραγματογνωμόνων και να ζητήσει να ελεγχθούν οι παλιοί χάρτες της Ρόδου με τους σημερινούς χάρτες. Είναι πλέον ή βέβαιο ότι θα μείνει έκπληκτος από τα συμπεράσματα της επιτροπής των πραγματογνωμόνων.

Οι παλιοί χάρτες της Ρόδου με τα ποτάμια, τους χειμάρρους, τα ρέματα και τα ρυάκια δεν έχουν καμιά σχέση με τη σημερινή πραγματικότητα. Κυριολεκτικά, σήμερα ζούμε σε μια άλλη βιασμένη και παραμορφωμένη Ρόδο, σ’ ένα άλλο νησί. 

Και φυσικά όλα αυτά δεν έγιναν τυχαία. Αντίθετα έγιναν καλά σχεδιασμένα και απέφεραν μεγάλα κέρδη σε όσους με βία ασέλγησαν πάνω στο νησί. Όμως αυτοί οι βιαστές της Ρόδου είναι γνωστοί μεγαλοσχήμονες, όπως γνωστοί είναι και οι φίλοι – προστάτες τους από το χώρο της τοπικής πολιτικής ηγεσίας των τελευταίων 30 ετών. 

 Τα ερωτήματα είναι απλά και χρήζουν συγκεκριμένων και πρακτικών απαντήσεων: 

 1) Πού πήγαν τα ρέματα στην περιοχή της Μήδειας, των Κρητικών, της Φανερωμένης, της Ιξιάς; 

 2) Πού πήγαν οι χείμαρροι και τα ρυάκια στους Τρεις, την Ιαλυσό, τη Φιλέρημο και την Παστίδα; 

 3) Πού πήγαν τα ρέματα στο Φαληράκι, τα Κολύμπια, στα Στεγνά, στους Πεύκους, τη Λάρδο και σ’ όλη τη Νότια Ρόδο;

 4) Ποιοι και για ποιο σκοπό στένεψαν τα ποτάμια μπαζώνοντας τις όχθες τους, ακόμα δε και τις εκβολές τους; 

ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ συνοπτικά ερωτήματα είναι παντελώς ρητορικά. Και η απάντηση συνοψίζεται σε μία και μόνο φράση: Ποτάμια, ρέματα, ρυάκια, τα πάντα, μπαζώθηκαν, έγιναν οικόπεδα στα οποία κτίσθηκαν μπανγκαλόου ξενοδοχείων, βίλες με ή χωρίς πισίνες και μονοκατοικίες. Και φυσικά πίσω από αυτή τη λεηλασία δημόσιας γης βρίσκονται μεγάλα συμφέροντα, τα οποία δεν αγγίζει κανείς – κι’ ούτε πρόκειται να τα’ αγγίξει κανείς αφού έχουν ως σκέπη τη διαπλοκή. 

Οι ευθύνες δεν είναι ορφανές, είναι απολύτως προσωποποιημένες. Διαχρονικά αφορούν τους δημάρχους, τους νομάρχες, τους Περιφερειάρχες, την Πολεοδομία, την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, το Δασαρχείο. 

 Βροχές θα έχουμε πάντα στη Ρόδο, όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια – και τα πιο μακρινά. Αλλά δεν υπάρχουν πια τα ρέματα, τα ρυάκια και τα ποτάμια. Κι’ έτσι …κοσμοχαλασιές θα συμβαίνουν διαρκώς.

Τουλάχιστον ας λέμε την αλήθεια, ας μην υποκρινόμαστε, ας μην ρίχνουμε τις ευθύνες στο …Θεό γιατί έβρεξε κάτι παραπάνω από το κανονικό! 

 Οι ασελγείς δράστες έκαναν έξωση τα νερά από τα "σπίτια" που από τη Φύση κληρονόμησαν και δικαιολογημένα τα νερά εισέβαλαν στα σπίτια του κόσμου…»