ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2013

Οικογενειοκρατικό Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο: Κλειστόν λόγω "δημοκρατίας"
Το αξιοθρήνητο αυτό ίδρυμα δεν είναι ούτε "Καποδιστριακό" - θα τρίζουν τα κόκαλα του Καποδίστρια με το κατάντημά του - ούτε Πανεπιστήμιο, διότι η μόνη "επιστήμη" που διδάσκεται εκεί είναι ο κομματισμός, η οικογενειοκρατία, η ασυδοσία και η αναρχία. 

Είναι όμως "Εθνικό" ως πιστό αντίγραφο του πανεθνικού μπάχαλου!

Ας όψονται όλοι εκείνοι που επί δεκαετίες ανέχθηκαν ή και ευλόγησαν την κομματοκρατία, την ασυδοσία και την αναρχία στο ίδρυμα που θα έπρεπε να είναι ο ναός του ήθους, της γνώσης και της επιστήμης.

Ας όψεται και ο ηθοποιός Θεοδόσης Πελεγρίνης, part time "πρύτανης" του ΕΚΠΑ, που έδωσε τη χαριστική βολή στην αξιοπιστία του ιδρύματος και στο όποιο ακαδημαϊκό κύρος του είχε απομείνει.Πλάτων: Κάθε επιστήμη, όταν χωρίζεται από τη δικαιοσύνη και την υπόλοιπη αρετή, γίνεται πανουργία και όχι σοφία.

Θεοδόση Πελεγρίνη, η σοφή παροιμία λέει: "Ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς!"
Εδώ και τώρα πρέπει να διαλέξεις ή ηθοποιός ή πρύτανης, αν σέβεσαι στοιχειωδώς τον εαυτό σου, τους φοιτητές, τον Έλληνα φορολογούμενο που σε πληρώνει και την πατρίδα σου.Να τι είπαν οι αρχαίοι σοφοί περί πολυπραγμοσύνης:

Δημοσθένης: "Δεν είναι δυνατό ένας άνθρωπος να εκτελεί τα πάντα σωστά." 

Ξενοφών: "Είναι αδύνατο ο πολυάσχολος άνθρωπος να διαπρέψει σε όλα."

Πλάτων: "Είναι καταστροφή για την πολιτεία το να ασχολείται κανείς με πολλά." 

Μένανδρος: "Η πολυπραγμοσύνη του ανθρώπου οδηγεί σε σφάλματα." 


******
Προστέθηκε στις 25/11/2013