ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013

Μιχάλης Αρβανίτης: Φωνή βοώντος εν τη κοινοβουλευτική ερήμω

28/11/2013

Η περιφρόνηση προς το Μιχάλη Αρβανίτη και το κόμμα της Χρυσής Αυγής εκ μέρους της προεδρεύουσας είναι οφθαλμοφανής, αν και με το γάντι της επίπλαστης ευγένειας. 
Αναμενόμενα όμως τα τσιμπήματα, αφού η Χρυσή Αυγή είναι ξένη κότα που εισέβαλε απροσδόκητα στο κοτέτσι της Βουλής, απειλώντας να διαταράξει τη μακαριότητα των πουλερικών του "συνταγματικού τόξου".

Μην παραπονιέστε, λοιπόν, και μην εκπλήσσεστε κύριε Αρβανίτη. Η δράση φέρνει αντίδραση και τούμπαλιν....

ΒΟΥΛΗ, 28/11/2013 - ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά):
«(...) Η με αριθμό 302/25-11-2013 επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Αχαΐας του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή κ. Μιχαήλ Αρβανίτη προς τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, σχετικά με την άρνηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, καθώς και του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να δέχονται την άσκηση κοινοβουλευτικού ελέγχου εκ μέρους του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, δεν θα συζητηθεί λόγω κωλύματος του κ. Υπουργού. 

ΜΙΧΑΗΛ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ-ΑΒΡΑΜΗΣ: Θα ήθελα το λόγο, κυρία Πρόεδρε. 

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): Έχετε το λόγο για ένα λεπτό, κύριε Αρβανίτη.

ΜΙΧΑΗΛ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ-ΑΒΡΑΜΗΣ: Δώστε μου λίγα λεπτά, παρακαλώ. Απόντος του Υπουργού δεν μπορώ, βεβαίως, να αναλύσω το θέμα, αλλά θα ήθελα να μιλήσω με την ιδιότητά μου ως θεσμικού Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου.

Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε, το θέμα είναι μείζον για την κοινοβουλευτική διαδικασία, για την εύρρυθμον και νόμιμον λειτουργία της κοινοβουλευτικής διαδικασίας.

Η πρόκλησις, με πράξη τελέσεως της Κυβερνήσεως και με πράξεις παραλήψεως της Αντιπολιτεύσεως -και της Μείζονος Αντιπολιτεύσεως και της λοιπής Αντιπολιτεύσεως- αλλά και της Συμπολιτεύσεως γι’ αυτά τα οποία γίνονται εδώ, είναι κάτι το αδιανόητο και το πρωτοφανές.

Λειτουργεί η Βουλή, ψηφίζονται νομοσχέδια. Βουλή ακρωτηριασμένη με τρεις Βουλευτές και τον Αρχηγό του κόμματός μας, της Χρυσής Αυγής, χωρίς να έχουν απολέσει τη βουλευτική τους ιδιότητα και δεν μπορούν να ασκήσουν κοινοβουλευτικό έλεγχο, δεν μπορούν να ψηφίσουν. Δυνάμει ποίας διατάξεως γίνεται αυτό;

Δεύτερον, έχω υποβάλλει προς τον κύριο Υπουργό της Δικαιοσύνης, τον μόλις απελθόντα, ερώτηση. Έχω υποβάλλει και πρόσφατα, τον Οκτώβριο, ερώτηση στον κύριο Υπουργό Δημοσίας Τάξεως ο οποίος αρνείται να απαντήσει με την εξής στερεότυπη φράση. Επειδή κατηγορούνται κάποιοι Βουλευτές από εμάς και έχει αρθεί η ασυλία τους, ακούσατε τι λέει: "Ευρισκόμαστε σε αδυναμία να υπεισέλθουμε σε θέματα τιθέμενα δια μέσου κοινοβουλευτικού ελέγχου υποβαλλομένων από Βουλευτές της ομώνυμης κοινοβουλευτικής ομάδας, καθ’ όσον η διεκπεραίωσή τους ενόσω εκκρεμεί η ποινική υπόθεση και αυτοί παραμένουν στην εν λόγω ομάδα και κόμμα". 

Ακούσατε, απάντηση Υπουργού! Ακούσατε, "...και αυτοί παραμένουν"! 
Τι έπρεπε να κάνουμε δηλαδή; Θα έπρεπε να φύγουμε, να γίνουμε ανεξάρτητοι και να πάμε σε άλλο κόμμα;
(Στο σημείο αυτό κτυπάει το κουδούνι λήξεως του χρόνου ομιλίας του κυρίου Βουλευτή)

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): Ευχαριστώ, κύριε Αρβανίτη.

ΜΙΧΑΗΛ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ-ΑΒΡΑΜΗΣ: Όχι, παρακαλώ θερμώς, κυρία Πρόεδρε.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): Τοποθετηθήκατε, κύριε Αρβανίτη και εκτός διαδικασίας.

ΜΙΧΑΗΛ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ-ΑΒΡΑΜΗΣ: Παρακαλώ θερμότατα. Είναι μείζον το θέμα. Αφορά και τον Υπουργό Δικαιοσύνης.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): Νομίζω ότι καταλάβαμε. Μπήκατε στην ουσία…

ΜΙΧΑΗΛ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ-ΑΒΡΑΜΗΣ: Κυρία Πρόεδρε παρακαλώ θερμότατα.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): Σας παρακαλώ και εγώ.

ΜΙΧΑΗΛ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ-ΑΒΡΑΜΗΣ: Έχετε δείξει μια ανοχή, μιαν ευγένεια, όταν χρειάζεται. Το θέμα είναι μείζον και απευθύνομαι στον Υπουργό Δικαιοσύνης. 

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): Δεν είναι κανένας από τους Υπουργούς.

ΜΙΧΑΗΛ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ-ΑΒΡΑΜΗΣ: Και του λέω: Είναι σύννομος ή έκνομος η συμπεριφορά του κ. Δένδια; 
Και ξέρετε τι απήντησε τηλεφωνικώς; Ότι είναι αναρμόδιος! 

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): Πιο ήρεμα, κύριε Αρβανίτη. 

ΜΙΧΑΗΛ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ-ΑΒΡΑΜΗΣ: Σε ποιον να απευθυνθώ; Εις τον Υπουργόν Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων; 

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): Κατεβάστε τον τόνο σας παρακαλώ! Σας έδωσα το λόγο, εκτός διαδικασίας, και να είστε και εσείς πιο ήπιος παρακαλώ. 

ΜΙΧΑΗΛ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ-ΑΒΡΑΜΗΣ: Απευθύνομαι σήμερα στον Υφυπουργό και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο και αυτός επίσης είπε ότι είναι αναρμόδιος. Ποιος είναι αρμόδιος; Να μου πει το Προεδρείο σας. 

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): Το Προεδρείο δεν μπορεί. Οι Υπουργοί απαντούν σε αυτά, κύριε Αρβανίτη. Σας ευχαριστώ πολύ. Ακούστηκε εκτός διαδικασίας η θέση σας. Ουσιαστικά αναπτύξατε την ερώτηση. 

ΜΙΧΑΗΛ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ-ΑΒΡΑΜΗΣ: Είναι θέμα του Προεδρείου. Δεν τηρείται ο Κανονισμός της Βουλής! 

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): Τώρα το θυμηθήκατε; 

ΜΙΧΑΗΛ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ-ΑΒΡΑΜΗΣ: Παραβιάζεται το Σύνταγμα και δεν μου δίνετε τον χρόνο που έχετε καθήκον να μου τον δώσετε; 

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): Σας τον έδωσα εκτός διαδικασίας. 

ΜΙΧΑΗΛ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ-ΑΒΡΑΜΗΣ: Λυπούμαι για εσάς, γιατί σας εκτιμούσα! 

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): Σας τον έδωσα εκτός διαδικασίας! Να είστε καλά. 

ΜΙΧΑΗΛ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ-ΑΒΡΑΜΗΣ: Λυπούμαι! Έχει αδικηθεί ένα κόμμα. Σύρεται παρανόμως. 

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): Η με αριθμό… 

ΜΙΧΑΗΛ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ-ΑΒΡΑΜΗΣ: …(Δεν ακούστηκε)

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): Κύριε Αρβανίτη, σας έδωσα το λόγο. Εκτιμήστε την ανοχή του Προεδρείου σας παρακαλώ! 

ΜΙΧΑΗΛ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ-ΑΒΡΑΜΗΣ: …κόπτονται εάν τυχόν κάποια ήσσονος σημασίας διάταξη του Κανονισμού της Βουλής… 

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): Είναι απόφαση αυτή της Βουλής και της Κυβέρνησης, για αυτά που τώρα καταμαρτυρείτε στο Προεδρείο. 

ΜΙΧΑΗΛ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ-ΑΒΡΑΜΗΣ: …να λέει ότι εμείς φυγομαχήσαμε… 

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): Τα είπατε αυτά εκτός διαδικασίας και το Προεδρείο σέβεται αυτή τη θέση σας. Παρακαλώ, όμως, ηρεμήστε και μη φωνάζετε! Η με αριθμό 294/25-11-2013 επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Α΄ Αθηνών της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Ιωάννη Πανούση προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας στη Χώρα μας… 

ΜΙΧΑΗΛ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ-ΑΒΡΑΜΗΣ: Είναι παράνομη όλη η διαδικασία! 

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): Δεν καταλαβαίνετε ότι έτσι χάνετε το δίκιο σας; Το καταλαβαίνετε αυτό; Τι θέλετε να σας πω; Μην φωνάζετε, λοιπόν, στο Προεδρείο! 

ΜΙΧΑΗΛ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ-ΑΒΡΑΜΗΣ: Μα, πώς να αντιδράσω; 

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): Θα αντιδράσετε ήπια και κόσμια. Έτσι να αντιδράσετε μέσα στο Κοινοβούλιο. Δεν φωνάζουν έτσι χωρίς λόγο.

ΜΙΧΑΗΛ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ-ΑΒΡΑΜΗΣ: Έτσι αγορεύω εγώ. 

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): Όχι, να μην φωνάζετε έτσι. Δεν είναι δικαστήριο εδώ. 

ΜΙΧΑΗΛ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ-ΑΒΡΑΜΗΣ: Μια ζωή αγορεύω έτσι και κανείς δεν μπορεί να μου υπαγορεύσει τον τόνο της φωνής μου. 

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): Στη Βουλή θα αγορεύουμε με ποιότητα και εδώ συμβαίνει να διαλεγόμαστε, κύριε Αρβανίτη. 
Δεν είναι δικαστήριο εδώ. Στα δικαστήρια να φωνάζετε όσο θέλετε και αν θέλετε να επιβάλλετε έτσι τον λόγο και τη θέση σας. 

ΜΙΧΑΗΛ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ-ΑΒΡΑΜΗΣ: Γίνεται διάλογος εδώ; 

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): Βεβαίως. »

********
Κύριε Αρβανίτη, σας παρακαλώ παρακολουθήστε με προσοχή τα επόμενα video για να μάθετε πώς να αγορεύετε με ποιότητα και πώς να κάνετε διάλογο "ήπια και κόσμια" την επόμενη φορά που θα μιλήσετε στη Βουλή. Τα δείγματα ελήφθησαν τυχαία και δεν είναι τα πιο "κόσμια" και "ήπια". Υπάρχουν και "καλύτερα". Ψάξτε να τα βρείτε για να βελτιωθείτε κι εσείς στην κοινοβουλευτική συμπεριφορά σας.

01/08/2012

03/04/2012

16/7/2013

10/11/2013

14/02/2013

 9/11/2013

 7/11/2012

29/3/2013