ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2013

Φώτη Κουβέλη, το "ΠΑΡΩΝ" σου ήταν υπεκφυγή


Όπως ακούσατε, ο κύριος Κουβέλης με ελαφρά πηδηματάκια την έκανε "κουνέλι".  Άλλωστε τι Κουβέλης, τι Κουνέλης; Ένα σύμφωνο αλλάζει μόνο...

Ο καιροσκόπος και σπεκουλαδόρος κύριος Κουβέλης, λοιπόν, ήθελε να είναι "ΠΑΡΩΝ" και με τον «χωροφύλαξ» και με τον «αστυφύλαξ».
Με άλλα λόγια, ήθελε να έχει και τον κυβερνητικό σκύλο χορτάτο και την πίτα των ψηφοφόρων γερή!
Στη συνέχεια ο Φώτης μας άλλαξε τα φώτα εκφωνώντας με περισσή υποκρισία μια προεκλογικού τύπου πολιτική έκθεση ιδεών.

Ανέπτυξε μάλιστα μια ολόκληρη αμπελοφιλοσοφία για ν' αποδείξει ότι το "ΠΑΡΩΝ" είναι ό,τι πιο έντιμο και υπεύθυνο μπορεί να υπάρξει σε μια κοινοβουλευτική ψηφοφορία. 

Νομίζοντας ο κύριος Κουβέλης ότι απευθύνεται σε ηλίθιους, αφού καταδίκασε στα λόγια την κυβερνητική πολιτική, άφησε σε άλλους τη βρώμικη δουλειά να την στηρίξουν ή να την απορρίψουν για να μη λερώσει ο ίδιος τα "καθαρά", όπως νομίζει, χέρια του.  Σαν άλλος Πόντιος Πιλάτος ένιψε τας χείρας του από την πρόταση μομφής, αφήνοντας τ' άλλα κόμματα να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. 

Δεν ήθελε, είπε, να αποδυναμώσει τη διαπραγματευτική ισχύ της χώρας σε μια δύσκολη στιγμή, αλλά ούτε τολμούσε να καταψηφίσει την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ!

Και δε μου λες Φώτη μ', για να 'χουμε καλό ρώτημα: Αν εκτός της Θεοδώρας Τζάκρη προέκυπταν άλλοι τρεις βουλευτές της κυβερνητικής συμμαχίας που ψήφιζαν "ναι" στη  πρόταση δυσπιστίας, και έπεφτε η κυβέρνηση και πηγαίναμε σε εκλογές, εσύ και το μαντρί σου που δεν θέλατε να πάμε σε εκλογές τώρα θα νιώθατε δικαιωμένοι ή ένοχοι;

Κάποιοι θα πουν ότι το "ΠΑΡΩΝ" προβλέπεται από τον κανονισμό της Βουλής. Ε, και λοιπόν; Ποιος είπε ότι καλώς προβλέπεται;  
Να καταργηθεί το "ΠΑΡΩΝ" ως απολίτικο, ανεύθυνο και υποκριτικό! 
Όταν δεν ξέρεις τι θέλεις, ή φοβάσαι να πεις τι θέλεις, είσαι άχρηστος!

Για σκεφτείτε έναν εγκληματία που η εκτέλεσή του εξαρτιόταν από τη θετική ή αρνητική ψήφο των βουλευτών. Κάποιοι έλεγαν ναι στην εκτέλεση, και κάποιοι άλλοι έλεγαν να δοθεί χάρη.  

Υπήρχε όμως και μια τρίτη ομάδα κουτοπόνηρων που είπαν "ΠΑΡΩΝ"

Τι θα σήμαινε αυτό; Δεν θα σήμαινε ότι δεν τους κάνει ούτε κρύο ούτε ζέστη αν εκτελεστεί ο άνθρωπος;

Και αν η πλειοψηφία αποφάσιζε να εκτελεστεί ο εγκληματίας, θα δικαιούνταν οι ψηφίσαντες "ΠΑΡΩΝ" να λένε ότι είναι αθώοι του αίματος τούτου;

Αν ο μη γένοιτο, αύριο μεθαύριο, συμμετέχεις σε μια κυβέρνηση συνεργασίας της Αριστεράς με οριακή πλειοψηφία, θα τολμάς να ψηφίζεις ΠΑΡΩΝ στα δύσκολα, Φώτη;

Μελετήστε τώρα ολόκληρη την έκθεση ιδεών του Παρόντος στη Βουλή, απόντος όμως στην ανάληψη ευθύνης, Φώτη Κουβέλη, για να δείτε το μέγεθος της υποκρισίας και αλαζονείας του προέδρου της ΔΗΜΑΡ. Ούτε λίγο ούτε πολύ, καταγγέλλει και την Αριστερά και τη Δεξιά για ανωριμότητα, υπονοώντας προφανώς ότι μόνο το κόμμα του είναι ώριμο!

ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς) Βουλή, 10/11/2013: «Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, συγκρουστήκαμε με τη Νέα Δημοκρατία για την υπόθεση της ΕΡΤ, όχι μόνο για τον αριθμό των εργαζομένων, αλλά και για το "λουκέτο", για το "μαύρο", για τη δημοκρατική παρεκτροπή. 

Θεωρήσαμε την υπόθεση αυτή ως επιτομή της λογικής των οριζόντιων απολύσεων που συνιστά απορρύθμιση του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Ήρθαμε σε ρήξη με αυταρχικές επιλογές. Από πού κι ως πού σε μια κυβέρνηση συνεργασίας θα υπάρχει ο εκβιασμός του πρώτου κόμματος για τη στήριξη των επιλογών του; Αυτό δεν είναι και δεν θα είναι ποτέ κυβέρνηση συνεργασίας. Θα είναι ο εκβιασμός του πρώτου κόμματος, όποιο κι αν είναι αυτό. Είναι λάθος οι χειρισμοί για τη δημόσια τηλεόραση. Είναι λάθος και αυταρχισμός η επέμβαση των ΜΑΤ.

Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, σε ποια φάση όμως, βρίσκεται η χώρα σήμερα; 
Βρίσκεται σε μια δύσκολη διαπραγμάτευση με τους εταίρους. 
Μια πρόταση δυσπιστίας αυτή την ώρα αποδυναμώνει τη διαπραγματευτική ισχύ της χώρας. 

Διαφωνούμε με την κυβερνητική πολιτική. 
Δεν πιστεύουμε ότι δίνουν διέξοδο οι συντηρητικές της επιλογές και η υποχώρησή της στις πιέσεις της τρόικας, που οδηγούν σε μια διαρκή υποβάθμιση την κοινωνία και την οικονομία. Το λέγαμε και όταν ήμασταν στην Κυβέρνηση, το λέμε και τώρα.

Αποδείχτηκε εξάλλου ότι η γραμμή των υποχωρήσεων απέναντι στην τρόικα αυξάνει τις απαιτήσεις της. 

Τώρα αυτή η Κυβέρνηση πρέπει να διαπραγματευτεί με τρόπο συγκεκριμένο, να μην δεχθεί νέα μέτρα που θα επιδεινώσουν την κατάσταση στην οικονομία και την κοινωνία, 
να διεκδικήσει τροποποιήσεις στο πρόγραμμα προσαρμογής, ώστε αυτό να συνδεθεί με την ανάπτυξη και την κοινωνική προστασία, να αλλάξουν τα μέτρα που αποδεικνύονται αναποτελεσματικά και κοινωνικά επώδυνα.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, εμείς δεν επιθυμούμε την όξυνση των προβλημάτων, τη λήψη νέων μέτρων για να επιβεβαιωθούμε πολιτικά. Δεν επενδύουμε στην καταστροφή της χώρας. 

Είμαστε μέρος του πολύμορφου αγώνα που πρέπει να υπάρχει για την αποτροπή νέων μέτρων και για την αλλαγή της πολιτικής.

Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα. 
Όμως τι σημαίνει "πολιτική σταθερότητα"; Εννοούμε όλοι το ίδιο πράγμα;

Πολιτική σταθερότητα για εμάς σημαίνει αναβάθμιση της πολιτικής αντιπαράθεσης και όχι επικοινωνιακές αντεγκλήσεις πολεμικού τύπου και στενοκομματικών οριζόντων. 

Πολιτική σταθερότητα σημαίνει να μην απαξιώνεις την κοινοβουλευτική διαδικασία. 

Πολιτική σταθερότητα σημαίνει ότι δεν σταματά ο χρόνος της δημοκρατίας και από την άλλη πλευρά κυλά ανεπηρέαστος ο χρόνος των αγορών και ο χρόνος των αξιώσεων των δανειστών. 

Πολιτική σταθερότητα σημαίνει να διεκδικείς οι αποφάσεις να λαμβάνονται με την πολιτική αυτονομία στην Ελλάδα και μόνο η επίτευξη των στόχων να παρακολουθείται από τους εταίρους. 

Πολιτική σταθερότητα σημαίνει να διεκδικείς αλλαγές στο πρόγραμμα προσαρμογής, το οποίο, όπως άλλωστε ομολογούν ακόμα και οι εμπνευστές του, έχει σημεία αποτυχίας.

Επίσης, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, πολιτική σταθερότητα σημαίνει να υποστηρίζεις τα ίδια εντός της Ελλάδος και τα ίδια εκτός αυτής, να μην αντιμετωπίζεις τους Έλληνες ως εκλογική πελατεία και να μη μιλάς με διαφορετικό περιεχόμενο ανάλογα με το γεωγραφικό πλάτος και μήκος όπου βρίσκεσαι. Και είμαι σαφής.

Αντί αυτών γινόμαστε θεατές μιας δεξιάς και αριστερής ανωριμότητας πάνω στο όνειρο των Ελλήνων για μια διαφορετική Ελλάδα. 

Αντί αυτών γινόμαστε μάρτυρες ενός προωθούμενου σουρεαλιστικού διπολισμού, αποκομμένου από τις πραγματικές ανάγκες της χώρας και τις αγωνίες του Έλληνα.

Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, ανεξάρτητα από τις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, η πρόταση δυσπιστίας ευνοεί σήμερα την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας.

Ας δούμε τη συγκυρία. Οι Βουλευτές της Πλειοψηφίας ανησυχούν. Υπάρχουν διαφωνίες για το φόρο ακινήτων. Η συγκρότηση της κυβερνητικής Πλειοψηφίας έχει μικρά ή μεγαλύτερα ρήγματα.

Η πρόταση δυσπιστίας αυτή τη χρονική στιγμή δημιουργεί συνθήκες συσπείρωσης του κυβερνητικού στρατοπέδου.

Επίσης, η κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται έξω από τα κρίσιμα δεδομένα της εποχής, δηλαδή την πορεία των συζητήσεων με την τρόικα, το ενδεχόμενο νέων υποχωρήσεων της Κυβέρνησης και την πιθανότητα νέων δυσβάσταχτων μέτρων. 

Αλήθεια, ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση νέων μέτρων τι κοινοβουλευτικά όπλα θα έχει; Με πόση ευκολία θα επανέλθει σε επιθετικές πολιτικές, όταν θα έχει απορριφθεί η σημερινή πρόταση;

Πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει να εξαντλήσει μια κοινοβουλευτική δυνατότητα για επικοινωνιακούς λόγους. Πρόκειται για κίνηση τακτικισμού. Όμως, πλανώνται.
Πλανώνται όσοι πιστεύουν ότι με τέτοιους τρόπους, με τέτοιες πρωτοβουλίες και με τέτοια ψευδεπίγραφα διλήμματα θα αναγκάσουν όλους όσοι διαφωνούν με την κυβερνητική πολιτική να στοιχιθούν πίσω από τις γραμμές τους.

Οι πολιτικές θέσεις και πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ δεν συνιστούν πρόταση διεξόδου από την κρίση. 

Όπως επίσης είναι αυτονόητο, κύριε Πρωθυπουργέ, πως η συνέχιση της ίδιας πολιτικής χωρίς αλλαγές δεν οδηγεί πουθενά. Οδηγεί μόνο σε οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο. 

Πλανώνται όσοι πιστεύουν ότι οι πολίτες θα εγκλωβιστούν σε ξεπερασμένες λογικές "ή αυτοί ή εμείς", σε λογικές "άσπρο-μαύρο".

Οι κοινωνίες που προοδεύουν έχουν απορρίψει τέτοιες λογικές εδώ και καιρό. Και η δική μας κοινωνία τις απορρίπτει και δεν τις δέχεται. Το γνωρίζετε. Το γνωρίζουμε όλοι.

Μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού γυρίζει την πλάτη στην πόλωση, στην πόλωση που επιχειρείτε να παγιώσετε. Την αδυναμία σας – και απευθύνομαι και στις δύο πολιτικές δυνάμεις, τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ – θέλετε να την κρύψετε πίσω από πολώσεις. 

Θέλετε να κρύψετε τα αδιέξοδα των πολιτικών σας πίσω από την όξυνση της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Δεν υπηρετείται όμως έτσι ούτε η χώρα ούτε η κοινωνία. Επιμένετε σε ένα παίγνιο πολιτικών και κομματικών τακτικισμών πολύ μακριά από τις πραγματικές ανάγκες.

Πόσο μπορεί, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, να αφορά τους πολίτες αυτού του τόπου η πολιτική αντιπαράθεση αυτού του τύπου; 
Πόσο μπορεί να αφορά τους πολίτες που δοκιμάζονται; 
Πόσο μπορεί να αφορά τη μικρομεσαία επιχείρηση που στενάζει;
Πόσο αφορά τον άνεργο, τους νέους και τις νέες που παίρνουν το δρόμο προς το εξωτερικό;

Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, η Δημοκρατική Αριστερά δεν συμπαρατάσσεται με αυτήν την πολιτική. Δεν στοιχίζεται πίσω από αυτές τις δύο αδιέξοδες επιλογές. 
Η Δημοκρατική Αριστερά δεν είναι και δεν θα γίνει παρακολουθηματική δύναμη κανενός. 
Με αυτοτέλεια παρεμβαίνουμε στα πράγματα, με τις δικές μας θέσεις, με τις δικές μας προτάσεις και διεκδικήσεις για την Ελλάδα και την κοινωνία. 
Το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο οδηγείτε τη χώρα αλλά και την κοινωνία δεν θα επιτρέψουμε - με όσες βέβαια δυνάμεις διαθέτουμε - να γίνει μονόδρομος.

Ψηφίζουμε "ΠΑΡΩΝ" στη σημερινή διαδικασία. Είναι μία υπεύθυνη στάση. 

Είναι μία θέση που δεν συνιστά υπεκφυγή να τοποθετηθείς με τον έναν ή τον άλλον, ακριβώς γιατί αυτό δεν το χρειάζεται η χώρα και οι πολίτες. 

"ΠΑΡΩΝ", όπως παρόντες είμαστε από θέση ευθύνης στα προβλήματα, αλλά και στην προσπάθεια της χώρας για την έξοδο από την κρίση. 
Είμαστε παρόντες στον αγώνα για να μην ληφθούν άλλα μέτρα, για να αλλάξει η δημοσιονομική πολιτική και να συνδεθεί με την ανάπτυξη και την κοινωνική προστασία.

Ευρισκόμενοι σε αντιπαράθεση με την κυβερνητική πολιτική, δεν παραγνωρίζουμε ότι η χώρα βρίσκεται σε φάση διαπραγμάτευσης. 

Βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, γεγονός που δεν επιτρέπει τακτικισμούς από καμία πλευρά, ούτε από την Κυβέρνηση ούτε από την Αντιπολίτευση. 

Παρόντες διεκδικούμε την αλλαγή της πολιτικής, καλώντας σε συμπαράταξη όλους όσοι θέλουν να αλλάξουν την κατάσταση στη χώρα.

Διεκδικούμε έναν διαφορετικό δρόμο. 

Πιστεύουμε ότι αυτός ο δρόμος είναι η μόνη διέξοδος και εκεί θέλουμε να οδηγήσουμε την πολιτική, την ωφέλιμη πολιτική για τη χώρα. 
Σας ευχαριστώ.»