ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2013

Ο λαός στενάζει και ο ΣΥΡΙΖΑ περί ελεύθερης συμβίωσης ομόφυλων τυρβάζει!ΒΟΥΛΗ, 25/11/2013, ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρούχα): Έχω την τιμή να ανακοινώσω στο Σώμα ότι ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ- Ενωτικού Κοινωνικού Μετώπου, κ. Αλέξης Τσίπρας και σαράντα πέντε Βουλευτές του κόμματός του κατέθεσαν πρόταση νόμου «Σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης».

Έχουν και οι ζερβοπροοδευτικοί τις εμμονές τους... Και γιατί να το κρύψουμε άλλωστε;

Πάντως το ΚΚΕ, προς τιμήν του, διαφωνεί. Ο Αντ. Σκυλλάκος, όταν πρωτοήρθε το θέμα στη Βουλή τον Οκτώβριο του 2008, είχε εκφράσει την αντίθεση του ΚΚΕ απέναντι στη θεσμοθέτηση του ομοφυλόφιλου γάμου, τονίζοντας ότι «δεν είναι θέμα προκατάληψης», αλλά αφορά την κοινωνική λειτουργία του γάμου που είναι το «να εξασφαλίσει η κοινωνία την αναπαραγωγή της». (πηγή

Στις 6 Νοεμβρίου του 2008, ο Αντ. Σκυλλάκος είπε στη Βουλή ότι δε συμφωνεί με τις απόψεις κάποιων φορέων και του ΠΑΣΟΚ, που θέλουν όλες σχεδόν οι ρυθμίσεις που αφορούν το γάμο να ισχύουν και για το «Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης», γιατί όσοι προτιμούν το «Σύμφωνο» θέλουν μια πιο χαλαρή δέσμευση από ό,τι στο γάμο και εάν ήθελαν κανόνες πιο αυστηρούς με περισσότερο υποχρεωτικό χαρακτήρα, θα διάλεγαν το γάμο και όχι το Σύμφωνο. 

Σχολιάζοντας τη θέση κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ ότι θα έπρεπε να ενταχθούν στο Σύμφωνο και τα ομόφυλα ζευγάρια με προοπτική να τους επιτραπεί και ο γάμος τόνισε: 
«Δε συμφωνούμε με αυτή τη θέση. Ο γάμος δημιουργήθηκε σαν θεσμός, εδώ και χιλιάδες χρόνια για να υπάρχει ένα πλαίσιο που θα εξασφαλίζει κυρίως τα παιδιά, ένας θεσμός που τελικά θα εξασφαλίζει την αναπαραγωγή του ανθρώπινου είδους και γι' αυτό και εμφανίζεται μαζί με την ατομική ιδιοκτησία, τα κληρονομικά δικαιώματα κλπ. 

Πυρήνας του γάμου δεν ήταν ποτέ οι σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων. Βέβαια, υπάρχει πρόβλημα προκατάληψης, δυσμενούς μεταχείρισης και διακρίσεων στην πράξη σε βάρος των ομόφυλων. 
Ομως, η αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος δε γίνεται με το να αποκτήσουν δικαίωμα στο γάμο ή στο Σύμφωνο. 
Οι χώρες που προχωρούν σε τέτοιες ρυθμίσεις και η ΕΕ που τις ενθαρρύνει, τουλάχιστον, υποκρίνονται, όταν ταυτόχρονα προωθούν μια σειρά μέτρα περιορισμού και ανατροπής των ατομικών, δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων».

Κατά του νομοσχεδίου, με το επιχείρημα κυρίως ότι δεν είναι τολμηρό και δεν περιλαμβάνει και τα ομόφυλα ζευγάρια, τάχθηκαν το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο ΛΑ.Ο.Σ. το καταψήφισε κάνοντας λόγο για «νάρκη στα θεμέλια της οικογένειας». (πηγή)

Δεν θα προσθέσω δικά μου σχόλια διότι με κάλυψε απολύτως ο κ. Σκυλλάκος του ΚΚΕ. Για το θέμα είχα άλλωστε αποφανθεί το 2009 εδώ.